kiddy Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Więc kochani ja myślę że zrobimy tak ja zapoznam się z psem i zobaczę przez 2-3 tygodnie jak będę sobie z Maksem radzić. Jeśli będzie dominował to go wykastruję i zobaczy się wtedy na ile zmieni się jego zachowanie na ile złagodnieje niestety pierwsze efekty po kastracji widać najwcześniej w zmianie zachowania po miesiącu. Jeśli oczywiście będzie konieczność to wprowadzę w trakcie szkolenia środki farmakologiczne, ale to dopiero jak poznam psa i go ocenie. Jeśli na przykład po dwóch miesiącach nadal będzie agresywny i nikt go nie zechce to wtedy trzeba będzie go uśpić ale ja myślę że to najczarniejszy scenariusz i zrobię wszystko aby tak się nie stało. Maks naprawdę będzie mieć dobrą opiekę i będzie pod nadzorem lekarza i behawiorystki i dwie osoby będą go szkolić, oraz trzy osoby będą jeździć aby go brać na spacery i żeby miał kontakt z ludźmi osoby te też będą korygowały pewne jego zachowania. Jednak największy kontakt będzie mieć z behawiorysta i ze mną:) Quote
weszka Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Ja mam nadzieję że Max będzie podatny na resocjalizację, a jego zachowanie jest tylko spowodowane stresem i miejscem w jakim się znalazł. Nie chcę nawet dopuszczać możliwości i myśli o jego uśpieniu :shake: Ze złych wieści - aukcja cegiełkowa cieszy się zerowym zainteresowaniem, kupione 3 cegiełki :placz: Quote
kiddy Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 I ile mamy pieniędzy??????? Ja dziś idę na rozmowę aby otrzymać zgody na aukcje uliczną:/ Quote
weszka Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 kiddy napisał(a):I ile mamy pieniędzy??????? Ja dziś idę na rozmowę aby otrzymać zgody na aukcje uliczną:/ Nie za wiele niestety :( Mój bazarek jutro się kończy - teraz jest 125 zł (minus prowizja AFN) 3 cegiełki - 15 zł z poprzednich bazarków będzie - 55 zł (minus prowizja AFN) razem: niecałe 190 zł Quote
kiddy Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 weszka napisał(a):Nie za wiele niestety :( Mój bazarek jutro się kończy - teraz jest 125 zł (minus prowizja AFN) 3 cegiełki - 15 zł z poprzednich bazarków będzie - 55 zł (minus prowizja AFN) razem: niecałe 190 zł Zawsze coś ja jestem dobrej myśli:) Quote
maciaszek Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Czyli 190 zł + ok. 100 zł, które dołożymy z kasy uzbieranej na katowicki schron. Razem 290 zł. Do tego kilka osób deklarowało tu wpłaty - prosimy o ponowne deklaracje, żeby wiedzieć na czym stoimy! Quote
kiddy Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Czyli jeszcze potrzebujemy ok.460zl. Jeśli wyjdzie moja kwesta uliczna to myślę że uzbieram połowę tej kwotę. Tylko obym mogła kwestować:) Cioteczki wspomóżcie:)) Quote
kiddy Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Doddy a do Ciebie wpłynęły jakieś pieniądze na Maksa??????? Quote
kama_i_ja Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 kiddy napisał(a):Więc kochani ja myślę że zrobimy tak ja zapoznam się z psem i zobaczę przez 2-3 tygodnie jak będę sobie z Maksem radzić. Jeśli będzie dominował to go wykastruję i zobaczy się wtedy na ile zmieni się jego zachowanie na ile złagodnieje niestety pierwsze efekty po kastracji widać najwcześniej w zmianie zachowania po miesiącu. Jeśli oczywiście będzie konieczność to wprowadzę w trakcie szkolenia środki farmakologiczne, ale to dopiero jak poznam psa i go ocenie. Jeśli na przykład po dwóch miesiącach nadal będzie agresywny i nikt go nie zechce to wtedy trzeba będzie go uśpić ale ja myślę że to najczarniejszy scenariusz i zrobię wszystko aby tak się nie stało. Maks naprawdę będzie mieć dobrą opiekę i będzie pod nadzorem lekarza i behawiorystki i dwie osoby będą go szkolić, oraz trzy osoby będą jeździć aby go brać na spacery i żeby miał kontakt z ludźmi osoby te też będą korygowały pewne jego zachowania. Jednak największy kontakt będzie mieć z behawiorysta i ze mną:) Wobec takich zapewnien trudno mieć wątpliwości.. dziękujemy Kiddy! Aaaah.. Miałam kupić sobie mp3, ale mogę zakup odłożyć o miesiąc czy dwa. Daję 20zł na Maksa. Maciaszku... A czy mogę te 20 zł potraktować jako wpłatę na twój bazarek? Bo chciałam zalicytować cyrkiel:oops: Quote
maciaszek Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 kama_i_ja napisał(a):Maciaszku... A czy mogę te 20 zł potraktować jako wpłatę na twój bazarek? Bo chciałam zalicytować cyrkiel:oops: Ok, możemy się tak umówić :). Tylko przypomnij mi jeszcze o przeznaczeniu tych pieniędzy jak będziesz robiła wpłatę za cyrkiel, bo czasami mam sklerozę...:oops: Quote
madzia828 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 dziewczyny ja też daje 20zł na Maksa:cool3: Quote
maciaszek Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Czyli: ok. 190 zł z bazarków i Allegro Weszki ok. 100 zł z kasy zebranej na katowicki schron 20 zł Kama_i_ja 20 zł madzia828 Razem: ok. 340 zł. Quote
kama_i_ja Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 maciaszek napisał(a):Ok, możemy się tak umówić :). Tylko przypomnij mi jeszcze o przeznaczeniu tych pieniędzy jak będziesz robiła wpłatę za cyrkiel, bo czasami mam sklerozę...:oops: Dziekuje Maciaszku! (mam licytować te 20 zł na bazarku? czy wpiszesz mnie tam sama?) Quote
maciaszek Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 [quote name='kama_i_ja']Dziekuje Maciaszku! (mam licytować te 20 zł na bazarku? czy wpiszesz mnie tam sama?) Wpiszę Cię sama :). Kto jeszcze deklaruje jakąś pomoc finansową? Quote
kiddy Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 W niedziele otrzymam przedmioty do licytacji. Na razie aukcja uliczna nie wypali ale jeszcze będę próbować. Może się uda musi się udać:)) Kurcze nie wiem jeszcze do jakiej firmy wysłać o sponsoring:(???? Może macie jakieś pomysły Quote
weszka Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 maciaszek napisał(a):Czyli: ok. 190 zł z bazarków i Allegro Weszki ok. 100 zł z kasy zebranej na katowicki schron 20 zł Kama_i_ja 20 zł madzia828 Razem: ok. 340 zł. Coś się jeszcze wyskrobie ze sznaucerowej skarpetki z AFN --> +100 zł. kiddy napisał(a):W niedziele otrzymam przedmioty do licytacji. Na razie aukcja uliczna nie wypali ale jeszcze będę próbować. Może się uda musi się udać:)) Kurcze nie wiem jeszcze do jakiej firmy wysłać o sponsoring:(???? Może macie jakieś pomysły Może jakieś zaprzyjaźnione sklepy zoologiczne? Albo weci? Albo fryzjerzy? Ja mogę zadeklarować umieszczenie informacji że są sponosorami Maxa na moim sznaucerzym blogu. Ma sporo wejść, posty pokazują się na stronie onetu. Zawsze to moze jakaś zachęta. Quote
kiddy Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 CIĘŻKO!!!!!!!!! http://pl.youtube.com/watch?v=qtLit8C1wu0 Quote
weszka Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Ale walczymy! I się nie damy! Już mamy coś około połowy kasy na pierwszy miesiąc pobytu :) Quote
kiddy Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 No nie damy się powysyłałam kolejne maile do sklepów zoologicznych:)Może ktoś się zlituje. :modla: Quote
malina Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Na pewno cos wystawie dla Maxia,ale dopiero w poniedzialek,obiecuje i zaraz przesle linka,Trzymaj sie dzielnie Maxiu;) Quote
weszka Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Około, ale będzie nawet wiecej bo ciotki walczą o perfumy dzielnie ;) Poproszę o wpłatę na moje konto to nie będzie prowizji i więcej dla Maxia spłynie. Quote
madzia828 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Weszka to podaj prosze numer konta to wpłace kase na Maxa:cool3: Quote
weszka Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 madzia828 napisał(a):Weszka to podaj prosze numer konta to wpłace kase na Maxa:cool3: Wiesz ja wolałabym nie zbierać na swoje konto - bazarek to co innego bo sama wystawiam. W końcu ja z Maxem nie mam żadnego kontaktu i nie ja będę się nim opiekować. Już chyba lepiej wpłacać na konto kiddy pisząc tu kto i ile wpłacił, a kiddy będzie przedstawiać rozliczenie. Quote
Recommended Posts