Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, Usiata napisał:

Anuś, empatię pokażmy, kochana, bo różnie to w życiu bywa...a Topi... no cóż... niech się trzyma...

ale ja z sympatii do niej... martwię się o nią. Dziwnie tak jakoś jak jej nie ma. Całe szczęście, że nie jest sama, ma przyjaciół... I tak, niech się trzyma mocno i nie daje chandrze 

Posted
1 minutę temu, Usiata napisał:

otóż to, babka lancetowata i popatrz - nie dość, że ślicznie wygląda, gdy kwitnie to jeszcze jest bardzo pożyteczna :) a tak mało widoczna przecież...

Mijamy ją, na każdym kroku niemalże, nawet nie wiedząc, ile może nam pomóc... jak zawsze... wszystko, co dobre nie potrzebuje się chwalić, ot co...

Zedytowalam post i dodałam Nowe roślinki :-o ze wsi jestem, szkolny prymus... I się chwalę  :-D

Posted
10 minut temu, Usiata napisał:

Się nie przejmuj, te oto rojenia to mają co najmniej od 8 miesięcy :D 

jest taka choroba...jak się wszędzie kogoś lub coś widzi...I nawet się to leczy... Zdrówka rojącym życzę :-)

Posted
5 minut temu, Hope2 napisał:

ale ja z sympatii do niej... martwię się o nią. Dziwnie tak jakoś jak jej nie ma. Całe szczęście, że nie jest sama, ma przyjaciół... I tak, niech się trzyma mocno i nie daje chandrze 

Aż tak, Aniu, to się nie przejmuj się bo Topi jest i czuwa, o to się nie martw :D

Posted
7 minut temu, Hope2 napisał:

jest taka choroba...jak się wszędzie kogoś lub coś widzi...I nawet się to leczy... Zdrówka rojącym życzę :-)

A wiesz, jakbyś widziała, jaki dziś artykuł czytałam z "Prawa i Więzi", co się uśmiałam to moje, ale tam było o rojeniach, i owszem  :D :D

• Upvote 1
Posted
4 minuty temu, Panna Marple napisał:

Zresztą! Usiata! Tymczasik? 

Nie-e, DS :D wyszło, że tak symbolicznie na pamiątkę bo 07-go Go bierę pod opiekę Lary :D :D 

I głownie po to jadę do Krakowa, reszta jest, przy okazji :D 

• Upvote 2
Posted
2 minuty temu, Panna Marple napisał:

Poczekaj tylko, za tydzień będę już jako tako funkcjonować, to wtedy Cię zabiję - dlaczego ja nic o tym nie wiem???

A bo ja, wszystko robię po tzw. "cichutku" :D lubię niespodzianki :D 

Posted
5 minut temu, Panna Marple napisał:

Franca

I owszem :P wszak mnie juz znasz :D a masz tutaj, tez nie przeszłabyś obojętnie :P nie da się, po prostu...

5.jpg

• Upvote 1
Posted

Jeśli myślisz o Rico, którego Ci pokazywałam 3 tygodnie temu, to własnie TEN :D

Moja silna wola jest bardzo słaba, gdy chodzi o psiaki... znowu nici z mocnego postanowienia, kolejny raz, ale wiesz co? baaardzo się cieszę :D :D

Posted
2 minuty temu, Panna Marple napisał:

Właśnie o nim myślałam i przypomniało mi się też Twoje postanowienie :) 

I jeśli 7-go go bierzesz, to nawet mam dla niego imię ;)

No dawaj, to imię, bo że mój ci On to już pewnik :)   

Posted

U kogo stacjonuje Halinka? muszę ja wypożyczyć,  bo mnie kreF zalewa. Ja wiem, że prekursorem jestem, ale to już kurna przesada! powiesilam wczoraj zasłonę.  Krzywo jak cholera, ale z powodu niskopiennosci uznałam, że tak właśnie miało być.  Dzisiaj trzy sąsiadki mają TAK SAMO! ja za okno latarenkę-sąsiadka też. Tylko większą.  Ja kwiatki za okno-one też! ja koraliki w okno- zgadnijcie... Jutro idę po farbki do piwnicy. Na Halloween okna krwawo usmaruje.  I dodam nietoperze, duchy i dyńki szczerbate. O!  ciekawe czy swoje cudnie lśniące okna poświęca :-/ 

• Upvote 2
Posted

Usiata, mam kilka propozycji ;) Zobaczymy, jak dobrze czytasz w moich myślach ;)

A teraz żegnam ozięble, gdyż bardzo mnie rozczarowałaś swoją pochwałą deszczu (sprzed tygodnia bodajże) - nie muszę dodawać, że jest obrzydliwie mokro :(

• Upvote 2
Posted
2 minuty temu, Hope2 napisał:

U kogo stacjonuje Halinka? muszę ja wypożyczyć,  bo mnie kreF zalewa. Ja wiem, że prekursorem jestem, ale to już kurna przesada! powiesilam wczoraj zasłonę.  Krzywo jak cholera, ale z powodu niskopiennosci uznałam, że tak właśnie miało być.  Dzisiaj trzy sąsiadki mają TAK SAMO! ja za okno latarenkę-sąsiadka też. Tylko większą.  Ja kwiatki za okno-one też! ja koraliki w okno- zgadnijcie... Jutro idę po farbki do piwnicy. Na Halloween okna krwawo usmaruje.  I dodam nietoperze, duchy i dyńki szczerbate. O!  ciekawe czy swoje cudnie lśniące okna poświęca :-/ 

U mnie. Halinkę trzeba odpowiednio podpuścić, ale to nie jest trudne :) Musisz tylko liczyć się z tym, że bydła Ci narobi ;)

Posted
Godzinę temu, Panna Marple napisał:

Właśnie o nim myślałam i przypomniało mi się też Twoje postanowienie :) 

I jeśli 7-go go bierzesz, to nawet mam dla niego imię ;)

Sorry za zwłokę w odpowiedzi, ale gadałam przez telefon z poszkodowanym przez Halinkę :P jak wiesz, takie rozmowy nie trwają krótko...

W kwestii imienia nawet nie próbuję sie wypowiadać :D w każdym razie - żadne takie jak Halin :P albo też Seven :P albo tez Niedziel :P nie wchodzą w rachubę :D

ewentualnie Natal :D

Godzinę temu, Panna Marple napisał:

Usiata, mam kilka propozycji ;) Zobaczymy, jak dobrze czytasz w moich myślach ;)

A teraz żegnam ozięble, gdyż bardzo mnie rozczarowałaś swoją pochwałą deszczu (sprzed tygodnia bodajże) - nie muszę dodawać, że jest obrzydliwie mokro :(

W Twoich myślach to nawet nie próbuję czytać :D nie jestem, i nigdy nie byłam tak pokojowo kochająca wszystkie żywe istoty, i próbująca je zrozumieć;  nic z tego :P

Natomiast dalej będę lubować się w deszczu bo jest fajnie, cicho, spokojnie kapie sobie, życiodajne soki dla roślin, tlenu więcej...

Nikogo na dworze, pusty las... żyć, nie umierać, uwielbiam deszcz...chwila refleksji...zadumania, ciepła herbata z goździkami, nikt nigdzie nie wrzeszczy, nic nie szumi, cisza... kocyk, książka, człowiek obok, psiaki na głowie i w nogach...sam raj :) :)

Miłych snów wszystkim życzę :) 

• Upvote 1
Posted

Deszcz jest OK .Pod warunkiem że pada nocą,bo wtedy rosną sobie takie - z dedykacją dla Panny Marple

20160720_144448.jpg

Gorzej że jak tak mokro,rodzina Halinki rośnie w siłę...a może jednak nie......pomalutku jej świta się wykrusza - sen zimowy ?

Jedynie komarze chłopaki zauroczone i dziarskie,no cóż - może kiedyś w końcu się ockną i dostrzegą co to za ziółko ta nasza Halinka (Panno Marple - wszak Halinka jest naszym wspólnym dobrem,chociaż wyskoczyła z Twojej głowy jak nie przymierzając Atena z głowy Zeusa)

• Upvote 2
Posted (edited)

Hendra, o kurczę, ile Ty masz dioptri w tych okularach?!? :D

Wąsy, prawie, jak moje brwi od duralexa, podobują mnie się niesamowicie :D

Ja tylko na chwilkę - chciałam powiedzieć, że piąteczkowy wieczór przepiękny jest - deszcz tak ślicznie plumka o parapet, że chce się żyć! uwielbiam ten dźwięk :)

Milego wieczorku wszystkim życzę, tak, tak :0

Aha, bo zapomniałam z dedykacją dla Panny Marple od serca, o tu, o to, o takie, o :

Edited by Usiata
  • Upvote 2