Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, on jest chyba bezpański, a tak bardzo chciałby być czyjś. Okażcie serce, przygarnijcie, przytulcie, podrapcie po główce, może zacznie mruczeć rozkosznie...taki biedaczek   k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,12_AG_orig.

• Upvote 4
Posted

Tak, Sybil, także masz rację :)

Bądźmy rasowymi Dogomaniakami! wszak ne możemy przejśc obojętnie obok psa, kóry dopomina się naszej uwagi...

Może on jeszcze nie wie, że to wszystko w trosce o jego dobro? czy ktoś ma klatkę-łapkę do wypożyczenia?

Zdecydowanie trzeba mu pomóc, skoro taki zabłąkany jest...

• Upvote 1
Posted
9 minut temu, rozi napisał:

:D :D :D

Wkrochmaliłaś się, jak ja wczoraj. Z tym zdjęciem.

Noooo :D :D

zaraz wkleję następne, ciekawe czy podmieni na nowe  :D 

1-Obraz 026.jpg

• Upvote 1
Posted

Kocham Dogo :D nie tylko za nową, atrakcyjną, interaktywną formułę pisania postów i wkejania zdjęć :D

Tymczasem spadam na Fejsa bo wołaja mnie; tymczasem pa,pa, pa, do zaś :) 

Posted
8 godzin temu, Usiata napisał:

Tak, Sybil, także masz rację :)

Bądźmy rasowymi Dogomaniakami! wszak ne możemy przejśc obojętnie obok psa, kóry dopomina się naszej uwagi...

Może on jeszcze nie wie, że to wszystko w trosce o jego dobro? czy ktoś ma klatkę-łapkę do wypożyczenia?

Zdecydowanie trzeba mu pomóc, skoro taki zabłąkany jest...

Ja mam i chętnie wypożyczę :)

Złapałam do niej i wykastrowałam, tzn. wetka, 11 kotów na działce, jak się tam sprowadziliśmy. Myślę, że dla dobra tego psa, też trzeba byłoby zacząć od kastracji.

• Upvote 2
Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Ja mam i chętnie wypożyczę :)

Złapałam do niej i wykastrowałam, tzn. wetka, 11 kotów na działce, jak się tam sprowadziliśmy. Myślę, że dla dobra tego psa, też trzeba byłoby zacząć od kastracji.

Uważaj, co piszesz, bo potem się okaże, że jesteś samozwańczym wetem i będzie jasno napisane, że sama wysterylizowałaś:) Iwona na ten przykład też byla posądzana, ze sama operacje przeprowadza :)

• Upvote 1
Posted
15 godzin temu, mój pies napisał:

DRZEWKO DLA GABRYSI2424

bo kiedys pisała że ma przyjaciela

WP_20160830_005.jpg

O witaj mój pies! Bardzo ci dziękuję za ( jak to nazwać?) chyba prezent. Oceniać go nie będę bo wyznaję zasadę " darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda". Jestem ci również wdzięczna że pamiętałaś  o moim przyjacielu i nie ominęłaś go przy obdarowywaniu. Prosił,żebym ci podziękowała w jego imieniu co niniejszym czynię.

• Upvote 2
Posted
13 godzin temu, Usiata napisał:

Uważam, że wręcz bosko!

Tylko jeszcze nie wiemy, czy mój pies zechce być naszym psem czy też będzie wołał być ich psem czy też może zechce pozostac samodzielny jako swój pies? 

Chyba trzeba nam troszkę poczekać na decyzję mojego (naszego) ich - psa...

A czy nie wydaje się Wam, że mój pies jest u kogoś na łańcuchu i to bardzo krótkim ( tu się kłania Ustawa o Ochronie Zwierząt) i stąd to jego żałosne zawodzenie.

• Upvote 2
Posted

Dzień dobry wszystkim :D
Daaaawno mnie tu nie było, ale pańszczyznę pilnie odrabiałam.
Obowiązki i powinności, miłe i niemiłe zajęcia mój czas pochłaniały.
Ale skończyłam z dobrym, jak mniemam,  efektem, który być może świat troszkę naprawi,
a i przestrogą dla niefrasobliwych będzie :D A może nawet psi światek odrobinkę milej funkcjonować zacznie? :D
Widzę też, że Dogo całkiem już do góry nogami funkcjonuje. Z góry więc za ewentualnego dubla przepraszam i o wyrozumiałość dla mnie, niebogi, proszę.
Halinka widzę, jak to Halinka. Cały czas o nowe atrakcje dla ogółu się stara, i nieustannie o dobrą zabawę i poprawę naszego samopoczucia zabiega. Co jej sie skutecznie udaje :D
Wieści gminne też niosą ( tak, gminne:D) że stałą być zapragnęła w uczuciach. Ponoć jeden z komarzych jej wielbicieli, komar oczywiście, postanowił za wszelką cenę przed zakusami innych ją bronić, producentów chemikaliów wszelakich przeciw komarom wytępić, i życie w nieustannej euforii jej przysiągł. Pytanie do Panny Marple mam, czy prawdę te wieści głoszą?
Koleżanka jedna dziwną też rzecz mi opowiedziała, że komar ów (imienia jego nie pomnę) raczej owada jakiegoś z gatunku patyczaków jej przypomina. Pilnować trzeba, żeby jakowyś mezalians nie nastąpił ze względu na różnice gatunkowe :D
Choć pogoda paskudna, to może jednak fotkę wkleję, skoro mój/nasz/ich/jej/wasz pies tak się stara, o tu:  

Obraz 026.jpg

I choć aura nie sprzyja, miłego dzionka życzę :D

Trolli dawno nie spotkałam, ale i tak są be...

• Upvote 3
Posted

...Aha :D

Ten dubel też muszę wykorzystać, a co :D

Uprzejmie informuję, że nasz wątek, ktokolwiek na nim pisze, ktokolwiek go podczytuje (z takich czy innych powodów:D)

czytać należy, w związku z działaniem Dogo, we wszystkich możliwych kierunkach. Z góry na dół, z dołu do góry itd.

A jeśli ktoś lubi, lub ma ochotę, to nawet w poprzek. Otóż to.

Pa Pa

• Upvote 3
Posted

Moja litość była przedwczesna, absolutnie nie ratujcie, nie adoptujcie tego czyjegoś psa. Dla niego nie ma już ratunku, niszczy, zaśmieca środowisko, okalecza drzewa i jeszcze tym się przechwala  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,35_fN_orig.    . Jedynie projekt elik jest do przyjęcia: klatka-łapka, kastracja i podjęcie próby resocjalizacji, choć to ostatnie wydaje się być mocno problematyczne k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,026_Bd_orig

• Upvote 3
Posted
52 minut temu, sybil napisał:

Moja litość była przedwczesna, absolutnie nie ratujcie, nie adoptujcie tego czyjegoś psa. Dla niego nie ma już ratunku, niszczy, zaśmieca środowisko, okalecza drzewa i jeszcze tym się przechwala  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,35_fN_orig.    . Jedynie projekt elik jest do przyjęcia: klatka-łapka, kastracja i podjęcie próby resocjalizacji, choć to ostatnie wydaje się być mocno problematyczne k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,026_Bd_orig

Droga sybil. Toć gołym okiem widać, że tutaj kastracja już nie jest potrzebna :D

• Upvote 3
Posted

uups...:D

Piszę sobie tu, żeby miejsca zaoszczędzić, a wpisu nie dublować :D

Może nie czepiajmy się tego psa...Ewa, nie Ewa, ciężkie teraz chyba życie ma.

W tej fotce dla mnie zobaczyłam...wołanie o pomoc. Fotka przemawia - patrzcie w jakiej kondycji psychicznej jestem, na co mi przyszło, żeby w krzakach jakowychś, tak podłymi trunkami się raczyć, żale ciężkie i troski zapijać. Tak, tak...

Proponuję odrobinę empatii, pochylić się czasami  nad bliźnim/nią...

Milutkiego :D

• Upvote 2
Posted

Ale się podziało! ale się napisało :D

elik kochana - pomysł kastracji słuszny i owszem, ale najpierw trzeba mieć pewność, jaki gender ma 'mój pies', bo jak wiemy z jego wpisów na Dogo - czasami gender ma różny - raz męski, raz żeński. Bo nick "mój pies", a posty czasem autoryzowane "Ewa Rozpędowska"...

Sybil, osobiście uważam, że 'mój pies' przechodzi pewną przemianę bo przestał głośno ujadać, a teraz calkiem fajne fotki wkleja :) i widzę działalność proekologiczną - zbiera śmieci w jedno miejsce i pewnie je wyniesie, skoro na kupę złożył. Czyli - rozwija się w pozytywnym kierunku :)

Co do zdjęcia 'mojego psa' dedykowanego elik - tu mam zastrzeżenia natury formalnej - ta uwięź drzewa do kolka jest zdecydowanie za krótka, nie liczy 3 metrów! poza tym, widać gołym okiem, że drzewo nie posiada stałego dostępu do wody!! to kuriozalne! 

rozi - osobiście uważam, że fotka jest zmanipulowana i prezentuje zbyt dorodne pomarańcze - w moim mniemaniu to drzewo jest na pewno GMO (aczkolwiek urodziwe..

Poza tym - miłego wieczoru wszystkim, bo trolli nie widzę :)

• Upvote 1
Posted

.elik kochana - odpowiadam Ci na tego posta poniżej, bo mam dubla, którego należy wykorzystać :D :D

Nie lubię, jak cokolwiek się marnuje...

Powiem Ci tylko, że koło budy takie drzewko przyda się jak najbardziej dla psa - będzie mial na co si robić, i będzie szczęsliwy :)

Patrzmy optymistycznie bo życie jest takie piękne przecież  :)

• Upvote 1
Posted
4 godziny temu, rozi napisał:

Ojej, jakie śliczne drzewko dostałam!

Ja bym się tak nie zachwycała. Nie wiadomo co u tego psa we łbie siedzi i z jakiego powodu Tobie takie właśnie drzeweczko zadedykował   zdziwiony.jpg

11 minut temu, Usiata napisał:

Ale się podziało! ale się napisało :D

elik kochana - pomysł kastracji słuszny i owszem, ale najpierw trzeba mieć pewność, jaki gender ma 'mój pies', bo jak wiemy z jego wpisów na Dogo - czasami gender ma różny - raz męski, raz żeński. Bo nick "mój pies", a posty czasem autoryzowane "Ewa Rozpędowska"...

. . .

Co do zdjęcia 'mojego psa' dedykowanego elik - tu mam zastrzeżenia natury formalnej - ta uwięź drzewa do kolka jest zdecydowanie za krótka, nie liczy 3 metrów! poza tym, widać gołym okiem, że drzewo nie posiada stałego dostępu do wody!! to kuriozalne! 

. . .

Poza tym - miłego wieczoru wszystkim, bo trolli nie widzę :)

Ciort z jego gender. Ja bym się nie zastanawiała. Pewne jest, że dla dobra ogółu takie coś nie powinno się rozmnażać.

A mnie dedykowane drzewko, to może sobie koło budy postawić.

• Upvote 2
Posted
20 minut temu, Usiata napisał:

.elik kochana - odpowiadam Ci na tego posta poniżej, bo mam dubla, którego należy wykorzystać :D :D

Nie lubię, jak cokolwiek się marnuje...

Powiem Ci tylko, że koło budy takie drzewko przyda się jak najbardziej dla psa - będzie mial na co si robić, i będzie szczęsliwy :)

Patrzmy optymistycznie bo życie jest takie piękne przecież  :)

Taki był mój zamysł :) Niech ma przy budzie, będzie wreszcie szczęśliwy. My dbamy o zwierzęta. Wszystkie zwierzęta są nasze :)

• Upvote 1
Posted
Godzinę temu, elik napisał:

Ja bym się tak nie zachwycała. Nie wiadomo co u tego psa we łbie siedzi i z jakiego powodu Tobie takie właśnie drzeweczko zadedykował  

Powody mogą być różne, ale ja nie mam kompleksów.