b-b Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Zaglądam, zaglądam cały czas. Ciągle z nadzieją,że przeczytam dobre wieści. Quote
kiyoshi Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 ja też zaglądam do Zulki z kciukami mocno zaciśniętymi:) Quote
Radek Posted March 4, 2016 Posted March 4, 2016 Tyle dobrych myśli na wątku, że na pewno się znajdzie dobry człowiek dla Zulki. Quote
Gabi79 Posted March 8, 2016 Author Posted March 8, 2016 Dziękuję serdecznie, że zaglądacie. Jutro uzupełnię wpłaty. Rozmawiałam z Hanią. Niestety Zulka nie robi postępów mimo starań Hani i jej męża.\ Chyba trzeba pomyśleć o pomocy behawiorysty. Quote
Gabi79 Posted March 8, 2016 Author Posted March 8, 2016 46 minut temu, b-b napisał: Chyba tak Gabrysiu. Nie wiem, jakie są koszty, ale zapewne niemałe. Quote
kiyoshi Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Trzeba liczyc min 100 zl za wizyte i jeszcze zeby to byl jakis porzadny behawiorysta ktory rzeczywiscie pomoze Quote
Anula Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 2 godziny temu, kiyoshi napisał: Trzeba liczyc min 100 zl za wizyte i jeszcze zeby to byl jakis porzadny behawiorysta ktory rzeczywiscie pomoze Może w Zielonej Górze jest jakiś.Trzeba pomóc Zuli bo inaczej domu nie znajdzie i będzie tkwić w Hoteliku nie wiadomo ile.Ludzie nie chcą adoptować psa,który sprawia problemy,nie da się pogłaskać itd.Jest masę psiaków do adopcji bez problemów a adoptujących o wiele mniej. Quote
Gabi79 Posted March 9, 2016 Author Posted March 9, 2016 3 minuty temu, Anula napisał: Może w Zielonej Górze jest jakiś.Trzeba pomóc Zuli bo inaczej domu nie znajdzie i będzie tkwić w Hoteliku nie wiadomo ile.Ludzie nie chcą adoptować psa,który sprawia problemy,nie da się pogłaskać itd.Jest masę psiaków do adopcji bez problemów a adoptujących o wiele mniej. Zgadzam się z Tobą Anulko, tak na szybko w pracy szukałam i przykładowo w Żarach koszt to 60-80/zł za godzinę. Jak Beza i Gabryś znajdą domy muszę się skupić na Zulce (zwłaszcza pod kątem finansowym). Zdaniem Hani byłoby dobrze, gdyby Zulka znalazła DT, gdzie będzie jedynym pieskiem, ale o taki szalenie trudno. Quote
b-b Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 2 godziny temu, Gabi79 napisał: Zgadzam się z Tobą Anulko, tak na szybko w pracy szukałam i przykładowo w Żarach koszt to 60-80/zł za godzinę. Jak Beza i Gabryś znajdą domy muszę się skupić na Zulce (zwłaszcza pod kątem finansowym). Zdaniem Hani byłoby dobrze, gdyby Zulka znalazła DT, gdzie będzie jedynym pieskiem, ale o taki szalenie trudno. Tylko gdzie go szukać? :( Quote
Anula Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Gdyby DT można było gdzieś zdobyć dla Zulki to sądzę też,że to by było bardzo dobrym rozwiązaniem.DT w bloku.Może zmienić tytuł wątku? Quote
b-b Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Będzie trudno znależć dla małej DT. Niestety ich jak na lekaRSTWO. Quote
Gusiaczek Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Przykre, że ślicznota jest aż tak bardzo wycofana :( Nie mnie radzić, ale rzeczywiście DT byłby, jak nie absolutnym rozwiązaniem, to daniem ogromnej szansy ... tu potrzeba amatora, który przyjmie wyzwanie, ale to mrzonka niemalże :( Kiedy po domu kręci się psiak chce się go przytulić, pogłaskać być blisko; ja musiałam przyjąć do wiadomości, że Ovo nakolankowo-przytulaśna nie jest, za pieszczotami nie przepada - dozuje siebie, gdy ma ochotę lub kulinarny interes ;) Quote
Radek Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 To prawda, ciężko nie pogłaskać domowego zwierza. Ja bym się takiego wyzwania bał podjąć. A z drugiej strony behawiorysta kosztuje dużo:( Szkoda mi Zulki. Quote
Anula Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 A może gdyby Zulka miała ograniczoną przestrzeń i ocierała się o człowieka by było inaczej.Także spacery,które też przyczyniają się do więzi z człowiekiem.Mam na myśli DT w mieszkaniu w bloku.U szafirki Zulka ma większą przestrzeń w domu,ogród i nie ma na wyłączność Hani. Quote
Gabi79 Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 3 godziny temu, Anula napisał: A może gdyby Zulka miała ograniczoną przestrzeń i ocierała się o człowieka by było inaczej.Także spacery,które też przyczyniają się do więzi z człowiekiem.Mam na myśli DT w mieszkaniu w bloku.U szafirki Zulka ma większą przestrzeń w domu,ogród i nie ma na wyłączność Hani. Tak właśnie jest, jak piszesz Anulko, u Hani Zulka ma wspaniałe warunki, ale dużą przestrzeń i inne psiaki. O DT dla każdego pieska bardzo trudno. A co dopiero dla takiego strachulca, zwłaszcza, że Zuleczka ze strachu kłapie zębami. Będę robić bazarki, aby na koncie Zuleczki uzbierała się jakaś spora kwota. Chcę się skupić na pomocy Zuleczce, bo sądzę, że bez specjalisty nie damy rady. U Hani są świetne warunki, ale przecież Zula nie może tam siedzieć w nieskończoność. Nadeszły następujące wpłaty, za które serdecznie dziękuję: 04.03. milagros19853201 5,- (marzec) 07.03. Radek 10,- (marzec) 08.03. Neelith 40,- (luty, marzec) 10.03. Yoana 15,- (marzec) 11.03. Livka 20,- (marzec) Quote
Anula Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 Warto by było zmienić tytuł wątku,że poszukiwany jest DT w domu.Tak sobie głośno myślę może zapytać agat21 o DT dla Zulki. agat21 miała wziąć na tymczas sunię czarnulkę ale okazało się,że jest to piesek i nie może go wziąć,ponieważ rezydent toleruje tylko suczki.W związku z tym Oli będzie umieszczony u Hani i agat21 wiezie w poniedziałek czarnulka do Hani.Zawsze zapytać można nikt głowy za to nie ukręci. Quote
ania75 Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 są też hoteliki z terapią ale te koszty ....... no i nie wiadomo czy zmiana miejsca nie będzie kolejną traumą .... Quote
Recommended Posts