Jump to content
Dogomania

Szczeniak KATIA - całe życie przed nią - jakie będzie..? (ok. W-wy)/ ma dom!

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj z sochaczewskiego schroniska przywiozłam do domu szczenię - suczkę, która trafiła tam z piątką rodzeństwa. Niestety wszystkie maluchy były chore, wychudzone i apatyczne - czworo nie przeżyło... :shake:

Katia i jej czarna-podpalana siostrzyczka przeżyły - ta druga już zaczęła ładnie przybierać na wadze, czego nie można niestety powiedzieć o Katii - ona ciągle wygląda jak szkielet szczeniaka - więc zabrałam ją do siebie na odkarmienie i odchuchanie - no bo skoro już mała wywalczyła sobie życie, to uznałam, że trzeba jej pomóc i dać szansę na zdrowie i szczęście - i dlatego mała jest moim ósmym chyba (jeśli wszystkich policzyłam ;)) "tymczasikiem", który oczywiście szuka swojego własnego domku!

A poza tym - mała Katka wygląda nie jak pies, ale jak dopiero co urodzona sarenka - m.in. urzekły mnie jej sarnie oczęta - zobaczcie zresztą sami:

Sunia musiała zostać od razu wykąpana i odrobaczona - to zdjęcia z kąpieli specjalnie dla Bodziulki :biggrina:

Poza tym kurczaka z ryżem wcina dzielnie z apetytem coraz większym, ale jest jeszcze trochę nieśmiała - najbezpieczniej czuje się w swojej zacisznej budce-kennel klatce - z której wychodzi tylko na pół pokoju i zaraz zmyka z powrotem :lol:

Mam nadzieję, że mała szybciutko zmieni się w tłuściutkiego jak Bóg przykazał szczeniaka-rozrabiaka :evil_lol: - i znajdzie swój kochający dom :loveu: (będę wdzięczna za pomoc w jego znalezieniu ;))

* * *
Kontakt w sprawie adopcji Katii - tel. 0-507920043, mail: [email protected] :p

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzisz Tati, jak mnie nastawiłaś na to niańczenie kolejnego szczeniaka..? Teraz mój TZ będzie miał z Tobą do pogadania :diabloti: :lol: :eviltong:

Posted

[quote name='Marka']
Sunia musiała zostać od razu wykąpana i odrobaczona - to zdjęcia z kąpieli specjalnie dla Bodziulki :biggrina:

cóż za sadyzm :evil_lol: ;) małe, biedne stworzonko w miejscu "tortur" ;)

[quote name='Markla']Widzisz Tati, jak mnie nastawiłaś na to niańczenie kolejnego szczeniaka..? Teraz mój TZ będzie miał z Tobą do pogadania :diabloti: :lol: :eviltong:

Tak, teraz Marka będzie uczyła się powozić swoją bryczkę na Tanitki ulicy :evil_lol:

Posted

Czy tu ktoś macoś przeciwko ratlerkom?! :mad: :diabloti:

Przypominam, ze 12. sierpnia będzie okazja poznać okropnie szczekajaca jędzę ratlerkę u mnie, w Krasnosielcu. I Dalię, i Pelasie, i Jessikę, i Zulkę, i Majeczkę, i Sońkę i koty, i mnie- o ile mnie ktos jeszcze nie zna :evil_lol: i mego dowcipnego TŻ (zapraszam, bo moze zapomniałyscie o spotkaniu dogo w przyszłą niedziele? :oops: )

Posted

malagos napisał(a):

Przypominam, ze 12. sierpnia będzie okazja poznać okropnie szczekajaca jędzę ratlerkę u mnie, w Krasnosielcu. I Dalię, i Pelasie, i Jessikę, i Zulkę, i Majeczkę, i Sońkę i koty, i mnie- o ile mnie ktos jeszcze nie zna :evil_lol: i mego dowcipnego TŻ (zapraszam, bo moze zapomniałyscie o spotkaniu dogo w przyszłą niedziele? :oops: )

mnie na pewno nie będzie, dlatego od razu życze Wam miłej zabawy (tzn bawcie się conajmniej tak dobrze, jak ja :evil_lol:)

Posted

Katia prawie nie przyswaja pokarmu - to co zje wychodzi z niej w niewiele zmienionej formie - to prawdopodobnie pozostałość po przebytej parvowirozie - ma zniszczone kosmtki jelitowe i problemy z trawieniem, więc jutro jedziemy do naszej Pani Doktor.

A tak sobie spędzamy czas na dworku:

Prawda, że Katia to 100% uroku w kundelku? :loveu:

PS. Malgos - ja zawsze mówię, że lubię wszystkie psy - bo ratlerek to nie pies ;-) :evil_lol:

Posted

tanitka napisał(a):
a co to Benuś na niej usiadł na tym zdjeciu powyzej?:razz:

:lol: nie - mała leżała na mnie, a Benuś przysiadł się do nas, no i Katka przytuliła się do wujcia :loveu: :lol:

Posted

Marka napisał(a):
Katia robi się coraz weselsza, bryka już troszkę po przestrzeni jednego pokoju - widać, że powolutku dochodzi do siebie :p

:multi: :multi: :multi:
W schronie była jednym wielkim przerażeniem w maleńkim, wyniszczonym ciałku....

Szczęściara z tej Katki, że hej! :multi:

Posted

Katka była dzisiaj badana - niestety przebyta choroba zrobiła w jej małym ciałku spore spustoszenia - trzustka nie produkuje enzymów trawiennych, wątroba jest niebezpiecznie powiększona, a cały układ pokarmowy mocno sfatygowany - sunia będzie dostawała lekarstwa, które pomogą jej przyswajać pokarm, zanim organizm nie odbuduje zniszczeń, bo bez nich szkielecik nie ma na razie szans na nabranie ciałka.

A tak Wam dzisiaj pozowała w swojej ulubionej kenelówce ;) :

Posted

"Kreon" działa cuda - już widać pierwsze efekty - Katka nabiera energii, którą wreszcie uzyskuje ze zjadanego pokarmu - dzisiaj rano brykała jak wesoły koziołek :laugh2_2: - niezły rozrabiaczek z niej rośnie :lol:

Posted

Marka napisał(a):
:laugh2_2: - niezły rozrabiaczek z niej rośnie :lol:
hehe, oj też coś niecoś wiem o tych biednych spokojniutkich z Azorka, które dopiero w domu rogi pokazują ;)

Posted

No właśnie - zastanawiające zjawisko - w piekle aniołki, a w niebie - diabełki :evil_lol:

Słodka Katiuszka w całej rozciągłości :p

[quote name='Marka']
PS. Malgos - ja zawsze mówię, że lubię wszystkie psy - bo ratlerek to nie pies ;-) :evil_lol:
Jakby ktoś chciał tutaj poobgadywać ratlerki - to nie krępujcie się - tylko piszcie małymi literkami, bo Ciocia Malgos takich nie widzi :evil_lol: ;)

Posted

Wieczorami Katia jest bardzo zajęta - zajmuje się polowaniem na ćmy i robaczki wlatujące mimo zasłon przez drzwi balkonowe. Upolowane - oczywiście zjada :p

To wspaniały pies myśliwski na owady ;) :lol:

Posted

Dziś rano Katia była z Benym i Kolą na dużym spacerze po łąkach - oczywiście trzymała się cały czas tuż przy moich nogach, ale obserwowała świat tak intensywnie, że mało jej oczki nie wypadły, szczególnie gdy zobaczyła ... krowy :-o :lol: