cenzo Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Na stronie [URL]http://www.eurodogshow2008.hu[/URL] pojawiły się informacje na temat wystawy europejskiej w Budapeszcie (terminy zgłoszeń, opłaty, obsada sędziowska i info o klubówkach). Quote
Zeliika Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Ladna stronka i szczegolowe informacje z duzym wyprzedzeniem. Super! Warto rozwazyc. :razz: Quote
Agasia Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Planuje tą wystawę, ale nie podoba mi sie bardzo, że na moją rasę jest węgierski sędzia... :shake: Ale strona faktycznie ladnie zrobiona i widac ze bedzie na niej duzo ciekawych informacji, statystyki itp - lubie cos takiego ;) Quote
cenzo Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 [quote name='Agasia']Planuje tą wystawę, ale nie podoba mi sie bardzo, że na moją rasę jest węgierski sędzia... :shake: Ale strona faktycznie ladnie zrobiona i widac ze bedzie na niej duzo ciekawych informacji, statystyki itp - lubie cos takiego ;)[/quote] My też planujemy, tym bardziej, że sędzia na gordony nam się podoba. Z anglikami się faktycznie nie postarali. Quote
Agasia Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 [quote name='cenzo']My też planujemy, tym bardziej, że sędzia na gordony nam się podoba. Z anglikami się faktycznie nie postarali.[/quote] Ot to, reszta seterow ma sedziow w miare ok, a angliki... :roll: Nie mowie ze na 100%, ale wiadomo, ze swoj swego zawsze woli.... A tez setery na Wegrzech takie najgorsze nie są. Quote
Musiałek Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Kurde !!! - a aussiki sedziuje hodowczyni zresztą bardzo słabej linii która osiaga sukcesy tylko poprzez swoje sedzioskie znajomosci :-( juz chyba wolałabym izraelczyka albo jakiegos peruwianczyka - pewnie by się nie znał/a ale przynajmniej moze sedziowanie byloby uczciwe :-( Quote
Agasia Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 A w sobote setery mają jeszcze klubowke... musze powaznie pomyslec nad tą wystawą, przedstawic wszystkie za i przeciw ;) :cool3: No i kwalifikacja na Crufts.. Gdyby byla miesiac wczesniej pieknie miescilibysmy sie do najstarszej mlodziezy... :diabloti: Quote
Elitesse Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 ja na sredniaki suczki mam bardzo fajna sedzine :multi: w Gyor byly juz przygotowane ulotki a wlascicie cale ksiazeczki o wystawie Quote
Musiałek Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Prosze napiszcie mi jak to jest: jeśli sedzina ma hodowle i sedziuje na europejskiej to czy psy z jej hodowli moze tez oceniac ?? pewnie tak :placz: cholibcia ja sie zastanawiam bo bardzo bym chciała pojechac ale boje sie ze bedziemy za tło służyć :placz: Quote
Tecia Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 [quote name='Agasia']A w sobote setery mają jeszcze klubowke... musze powaznie pomyslec nad tą wystawą, przedstawic wszystkie za i przeciw ;) :cool3: No i kwalifikacja na Crufts.. Gdyby byla miesiac wczesniej pieknie miescilibysmy sie do najstarszej mlodziezy... :diabloti:[/quote] Agasia mowisz miesiąc, nam by tydzien wystarczyl a tak musimy juz w posredniej sie meczyc:angryy: No ale coz takie zycie, mam tylko nadzieje ze moja panna sie uwinie i juz maluch lub tez pojedzie no i ona bedzie nadawala sie na ring:-) :loveu: Quote
lidush Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 a u nas australijski sędzia dla australijskich ras- jedziemy grupowo:loveu: Quote
flashka-g Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 [quote name='Musiałek']Prosze napiszcie mi jak to jest: jeśli sedzina ma hodowle i sedziuje na europejskiej to czy psy z jej hodowli moze tez oceniac ?? pewnie tak :placz: cholibcia ja sie zastanawiam bo bardzo bym chciała pojechac ale boje sie ze bedziemy za tło służyć :placz:[/quote] tak moze oceniac jak najbardziej.. ale wszystko zalezy od jej rozumu i sumienia, niektrozy sedziowie hodowcy zastrzegaja sobie zakaz wystawiania u nich psow w ich przydomkiem.. chyba nieliczni:) ja pojade:) pasuje mi obsada na siberiany hiszpan i sedzia z usa.. gorzej na grzywacze:roll: Quote
maga18 Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 no grzywacze to po prostu maja obsade super :lol: :evil_lol: Quote
Frytela Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 my moze sie wybierzemy, a co najlepsze nasza rase sedzuje ten sam sedzia co bedzie ocenial corgi na miedzynarodowej we wrocławiu :] Quote
flashka-g Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 [quote name='maga18']no grzywacze to po prostu maja obsade super :lol: :evil_lol:[/quote] ze tak powiem wszystko jasne;) Quote
Musiałek Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 właśnie odkryłam że ta sama sedzina będzie nas sedziowac w Nitrze :) wiec jadę do nitry aby wiedzieć czego można się spodziewać :) Quote
Różyczka Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Mam pytanie czy wybiera się ktoś na piątek i sobotę (3-4.10) i miałby wolne miejsce? oczywiście dołożę się do kosztów podróży Quote
Nor(a) Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 [quote name='Tecia']Agasia mowisz miesiąc, nam by tydzien wystarczyl a tak musimy juz w posredniej sie meczyc:angryy: [/QUOTE] Tecia: przesadzasz :lol: pośrednia jest dosc "wąską" klasą, zawsze wieksza szansa wygranej chociaz w swojej klasie. Mam nadzieje, ze sama sie nie "przejade" na swojej teorii :p Quote
Toller Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 A gdzie można się przespać z psiakami? Może ktoś już był i może polecić jakąś fajną kwaterę? Quote
musia Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 My jedziemy tylko na 1 dzień ([B]piątek[/B]) grupy [B]3, 6 , 7 , 10[/B] Oczywiście zbiorowo wyjazd w czwartek wieczorem , powrót po finałach piątkowych. Transport znanym już niektórym - Oplem Vivaro Na dziś: - 1 gończy polski - 1 afgan (bagażnik) Quote
Talagia Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 My jedziemy :multi: Lilu będzie miał idealnie 17,5 miesiąca :evil_lol::evil_lol: Wiec lepszego wieku na młodzieżową klase nie mógłby mieć :diabloti::diabloti: Jeszcze tylko miesiąc I terminu :crazyeye: Quote
Frytela Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='Talagia'] Jeszcze tylko miesiąc I terminu :crazyeye:[/quote] no i wlasnie to mi sie nie podoba... :( Quote
Talagia Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='Frytela']no i wlasnie to mi sie nie podoba... :([/QUOTE] Ja przypadkowo wczoraj czytalam czy sa jakies specjalne wymagania dotyczace tej wystawy i natknelam sie na ta informacje :crazyeye: Troche mnie to martwi, bo do 15 kwietnia jest I termin Litwy, a do 31 marca kilku innych polskich wystaw :roll::roll: Trzeba bedzie zacisnąć pasa :diabloti::diabloti: Quote
Frytela Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='Talagia']Ja przypadkowo wczoraj czytalam czy sa jakies specjalne wymagania dotyczace tej wystawy i natknelam sie na ta informacje :crazyeye: Troche mnie to martwi, bo do 15 kwietnia jest I termin Litwy, a do 31 marca kilku innych polskich wystaw :roll::roll: Trzeba bedzie zacisnąć pasa :diabloti::diabloti:[/quote] troche za wczesnie wzieli ten termin kurcze, wystawa daleko a tu sie niedlugo 1 termin konczy... Quote
Recommended Posts