Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na stronie [URL]http://www.eurodogshow2008.hu[/URL] pojawiły się informacje na temat wystawy europejskiej w Budapeszcie (terminy zgłoszeń, opłaty, obsada sędziowska i info o klubówkach).

• Replies 677
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Planuje tą wystawę, ale nie podoba mi sie bardzo, że na moją rasę jest węgierski sędzia... :shake:
Ale strona faktycznie ladnie zrobiona i widac ze bedzie na niej duzo ciekawych informacji, statystyki itp - lubie cos takiego ;)

Posted

[quote name='Agasia']Planuje tą wystawę, ale nie podoba mi sie bardzo, że na moją rasę jest węgierski sędzia... :shake:
Ale strona faktycznie ladnie zrobiona i widac ze bedzie na niej duzo ciekawych informacji, statystyki itp - lubie cos takiego ;)[/quote]

My też planujemy, tym bardziej, że sędzia na gordony nam się podoba. Z anglikami się faktycznie nie postarali.

Posted

[quote name='cenzo']My też planujemy, tym bardziej, że sędzia na gordony nam się podoba. Z anglikami się faktycznie nie postarali.[/quote]
Ot to, reszta seterow ma sedziow w miare ok, a angliki... :roll: Nie mowie ze na 100%, ale wiadomo, ze swoj swego zawsze woli.... A tez setery na Wegrzech takie najgorsze nie są.

Posted

Kurde !!! - a aussiki sedziuje hodowczyni zresztą bardzo słabej linii która osiaga sukcesy tylko poprzez swoje sedzioskie znajomosci :-(

juz chyba wolałabym izraelczyka albo jakiegos peruwianczyka - pewnie by się nie znał/a ale przynajmniej moze sedziowanie byloby uczciwe :-(

Posted

A w sobote setery mają jeszcze klubowke... musze powaznie pomyslec nad tą wystawą, przedstawic wszystkie za i przeciw ;) :cool3: No i kwalifikacja na Crufts..
Gdyby byla miesiac wczesniej pieknie miescilibysmy sie do najstarszej mlodziezy... :diabloti:

Posted

Prosze napiszcie mi jak to jest:
jeśli sedzina ma hodowle i sedziuje na europejskiej to czy psy z jej hodowli moze tez oceniac ?? pewnie tak :placz:

cholibcia ja sie zastanawiam bo bardzo bym chciała pojechac ale boje sie ze bedziemy za tło służyć :placz:

Posted

[quote name='Agasia']A w sobote setery mają jeszcze klubowke... musze powaznie pomyslec nad tą wystawą, przedstawic wszystkie za i przeciw ;) :cool3: No i kwalifikacja na Crufts..
Gdyby byla miesiac wczesniej pieknie miescilibysmy sie do najstarszej mlodziezy... :diabloti:[/quote]

Agasia mowisz miesiąc, nam by tydzien wystarczyl a tak musimy juz w posredniej sie meczyc:angryy:
No ale coz takie zycie, mam tylko nadzieje ze moja panna sie uwinie i juz maluch lub tez pojedzie no i ona bedzie nadawala sie na ring:-) :loveu:

Posted

[quote name='Musiałek']Prosze napiszcie mi jak to jest:
jeśli sedzina ma hodowle i sedziuje na europejskiej to czy psy z jej hodowli moze tez oceniac ?? pewnie tak :placz:

cholibcia ja sie zastanawiam bo bardzo bym chciała pojechac ale boje sie ze bedziemy za tło służyć :placz:[/quote]

tak moze oceniac jak najbardziej.. ale wszystko zalezy od jej rozumu i sumienia, niektrozy sedziowie hodowcy zastrzegaja sobie zakaz wystawiania u nich psow w ich przydomkiem.. chyba nieliczni:)

ja pojade:) pasuje mi obsada na siberiany hiszpan i sedzia z usa.. gorzej na grzywacze:roll:

• 6 months later...
Posted

[quote name='Tecia']Agasia mowisz miesiąc, nam by tydzien wystarczyl a tak musimy juz w posredniej sie meczyc:angryy:
[/QUOTE]

Tecia: przesadzasz :lol: pośrednia jest dosc "wąską" klasą, zawsze wieksza szansa wygranej chociaz w swojej klasie.
Mam nadzieje, ze sama sie nie "przejade" na swojej teorii :p

Posted

My jedziemy tylko na 1 dzień ([B]piątek[/B]) grupy [B]3, 6 , 7 , 10[/B]

Oczywiście zbiorowo wyjazd w czwartek wieczorem , powrót po finałach piątkowych. Transport znanym już niektórym - Oplem Vivaro

Na dziś:

- 1 gończy polski
- 1 afgan (bagażnik)

• 3 weeks later...
Posted

My jedziemy :multi: Lilu będzie miał idealnie 17,5 miesiąca :evil_lol::evil_lol: Wiec lepszego wieku na młodzieżową klase nie mógłby mieć :diabloti::diabloti:

Jeszcze tylko miesiąc I terminu :crazyeye:

Posted

[quote name='Frytela']no i wlasnie to mi sie nie podoba... :([/QUOTE]

Ja przypadkowo wczoraj czytalam czy sa jakies specjalne wymagania dotyczace tej wystawy i natknelam sie na ta informacje :crazyeye:
Troche mnie to martwi, bo do 15 kwietnia jest I termin Litwy, a do 31 marca kilku innych polskich wystaw :roll::roll:

Trzeba bedzie zacisnąć pasa :diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='Talagia']Ja przypadkowo wczoraj czytalam czy sa jakies specjalne wymagania dotyczace tej wystawy i natknelam sie na ta informacje :crazyeye:
Troche mnie to martwi, bo do 15 kwietnia jest I termin Litwy, a do 31 marca kilku innych polskich wystaw :roll::roll:

Trzeba bedzie zacisnąć pasa :diabloti::diabloti:[/quote]

troche za wczesnie wzieli ten termin kurcze, wystawa daleko a tu sie niedlugo 1 termin konczy...