Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:loveu: Jak ładnie masz w środeczku.

A co do bodygarda działeczki, to na dogo też się zdarzają psiaki które "cioteczki" :evil_lol: chętnie wyadoptują do pilnowania niż na kanapkę :p

Posted

Mamy wiosnę , wiosnę :multi: :multi: normalnie aż się żyć chce jak jest coś na plusie :evil_lol: prosiaki dziś pół dnia na dworze spędziły :)
a tak to tylko było odlać się , wywalić wieżyczkę i do domu rozrabiać :evilbat:

no i właśnie instalują nam nowy kominek ... bo stary uległ biodegradacji .. właśnie też się dowiedziałam , że dobrze że żyjemy .. bo stary kominek był źle zainstalowany ..... bo sobie ktoś rurę odprowadzającą czad , zamontował odwrotnie , do tego wsad w komin był zrobiony na słowo honoru :evil_lol: więc mogliśmy się zaczadzić ewentualnie spalić :diabloti:
do tego dom nie posiadał dobrej wentylacji , bo nie było kratek wentylacyjnych :evil_lol:

jutro będą poprawiać kuchnie węglową , bo coś tam jest za wysoko , coś tam za nisko :D

ale , podobno w związku z poprawkami , będziemy mieć cieplej i taniej .... bo ciepło to tam pikuś ... mamy nawet za bardzo ciepło ... ale tanio to nie wychodzi grzanie , szczególnie drzewem ...

Posted

[quote name='Alicja']no to was remoncik złapał[/QUOTE]
remont , to jest moje drugie imię :evil_lol:

chciałam oznajmić , że rzucam palenie :diabloti: z półtorej paczki na dobę , teraz palę pół paczki .... biorę tabex .. co ciekawe , papierosy przestają mi smakować ... i obym w tym wytrwała .

Posted

[quote name='Vectra']remont , to jest moje drugie imię :evil_lol:

chciałam oznajmić , że rzucam palenie :diabloti: z półtorej paczki na dobę , teraz palę pół paczki .... biorę tabex .. co ciekawe , papierosy przestają mi smakować ... i obym w tym wytrwała .[/QUOTE]
Powodzenia:kciuki:
Ja też mam takie plany...

ale to od Nowego Roku:siara:

Posted

[quote name='Vectra']remont , to jest moje drugie imię :evil_lol:
chciałam oznajmić , że rzucam palenie :diabloti: z półtorej paczki na dobę , teraz palę pół paczki .... biorę tabex .. co ciekawe , papierosy przestają mi smakować ... i obym w tym wytrwała .[/QUOTE]
Domek w renowacji i Ty też;)
Cieszę się, że zmniejszyłaś codzienną ilość fajek i mocno chcę wierzyć, że w tym wytrzymasz. A może tak wogóle rzucisz palenie, co?

pzdr.

Posted

[quote name='Vectra'] chciałam oznajmić , że rzucam palenie :diabloti: z półtorej paczki na dobę , teraz palę pół paczki .... biorę tabex .. co ciekawe , papierosy przestają mi smakować ... i obym w tym wytrwała .[/QUOTE]

wow, pod wrażeniem jestem i oby się udało! :p
Ja z racji mrozów na dworze, Tadeusza, pracy, jeżdżenia komunikacja miejską zeszłam do ok. 5 sztuk dziennie... samoistnie :p

Posted

[quote name='Vectra']...chciałam oznajmić , że rzucam palenie :diabloti: z półtorej paczki na dobę , teraz palę pół paczki .... biorę tabex .. co ciekawe , papierosy przestają mi smakować ... i obym w tym wytrwała .[/QUOTE]
No i widzisz jaki sobie prezent robisz na Mikołajki:lol: ZDROWSZY TRYB ŻYCIA;-)
Trzymam kciuki z całych sił za wytrwanie w rzuceniu palenia:thumbs:

Posted

Tak prosto z tym rzucaniem nie idzie , mimo wszystko. Faktycznie palę mniej , ale nie wiem czy uda mi się to wyeliminować całkiem , bo jak wspomniałam - ja lubię palić ...

a teraz to mam takie cygaro :evil_lol: to się dopiero pali , a jak ładnie rączki parzy :D

[URL="http://img714.imageshack.us/i/grudzienp423.jpg/"][IMG]http://img714.imageshack.us/img714/7682/grudzienp423.jpg[/IMG][/URL]

poprzednia maszyna grzewcza , była nieco nadgryziona przez ząb czasu i mało właściwe traktowanie i mogła się zemścić , plując czadem lub/i ogniem ....

[URL="http://img413.imageshack.us/i/img0024fh.jpg/"][IMG]http://img413.imageshack.us/img413/1695/img0024fh.jpg[/IMG][/URL]

na chwilę obecną pozostaje mi tylko zapalić papierosa , wypić flaszkę wódki , bo na diabła sprzątałam w tym domu , jak właśnie dwóch panów , rozkuło mi ściany , cały czas coś kują , szlifują , kombinują .... boję się patrzeć na ich dzieło .... no kto to posprząta :placz:

Posted

[quote name='Asiaczek']Oj, może w ramach zyczeń świątecznych Mikołaj przyniesie ci jakąś fajną ekipę sprzątającą...?

pzdr.[/QUOTE]
no pewnie , za 10 zł za godzinę :diabloti: jutro o 8 się stawią i posprzątają .....

Posted

Ja mam panią, Polkę, która sprząta za 20 zł/godz. Tylko okna bierze ciut drożej. Jestem z niej zadowolona. A juz sprzątała u mnie kilka razy; od czasu operacji prawej ręki, teraz tez po remoncie, po problemach z kolanem... Chcesz telefon...?
Kobitka mieszka na Mokotowie.

Pzdr.

Posted

Asiu , ja mam sprzątaczy krajowych , właśnie po 10 zł za godzinę :) tutejsi , bardzo fajni i dokładni ... robią mi porządki odkąd tu mieszkam, bez nich bym zginęła :D ludzie wszechstronni , od sprzątania do wyrębu lasu ....

Posted

Cześć Ewo! :)

oglądaliśmy sobie z Sebastianem Twój nowy domek i tak straaasznie nam się spodobał :) Jest przeuroczy, ma cudowne okiennice, cudną szafę i w ogóle niesamowicie klimatyczny jest :)
Zachwycamy się też zgodnym pożyciem całego stada :)

Jesteś bardzo dzielna i odważna i świetnie sobie radzisz :) Pozdrawiamy cieplutko! :)

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Właśnie tak sobie wyobrażałam w dzieciństwie piec, w którym Jaś i Małgosia spalili Babę Jagę.[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
:grin::grin::grin:
Uroczy kominek :)

Posted

Tutaj też nie nadrobię zaległości :shake: O ile dobrze z ostatnich postów zrozumiałam, masz swój, własny, nowy dom, a mnie bardzo się podoba Twój widok za oknem :cool3: To będzie prosiaczkowy raj :loveu: Lubię grzanie kominkiem, nastrój i ciepło za jednym zamachem :cool3: Drewniane okna, podłogi, tarasy, zaje****ą masz chatę :diabloti: