Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zerduszko']Ale ja nie jestem pewna - ja chciałam spróbować :eviltong: A porażki - co nas nie zabije... ;) Tylko co, jakby Frania... tfu, tfu :diabloti:[/quote]
Po pierwsze i najistotniejsze ..... on nie pójdzie z obcym :cool3: z bardziej mu znanym też nie .... nie weźmie nawet piłki od obcego lub znanego :lol:
mój TZ zalicza się też do tego grona ... :evil_lol:
sprawdzone wiele razy .... dlatego już pisałam , nie spieraj się ... troche lepiej znam swojego psa ... Marysie , Lale , Egona ... spoko ... może da się przekupić ... Franek nie jest przekupny , Franek jest mój i bardzo to manifestuje ...

Ale jak chcesz bardziej sprawdzić , to oczywiście zapraszam.Może jak zobaczysz na własne oczy ......
Dla niego ja jestem najważniejsza .. od piłek , od cieczek , nawet od mordu obcych psów ...

Taki pies to ewenement i wielki skarb ....

Kilka osób z dogo było u mnie w domu , widziało Frania .....

Nie kwestionuje Twoich umiejętności szkoleniowych , podejścia do psów ...
ale jestem na 100% pewna , że z Franiem poniesiesz klęskę :diabloti: mogę się założyć o grubą kasę :cool3: :evil_lol:

Było już paru chojraków ... on taki jest specyficzny , pewno wiele mojego w tym udziału ...

ale jak pisałam , zapraszam :lol: Zostawię Cie z nim sam na sam
moja mała rada , weź sobie stopery , bo Franio głośnio oznajmia , że nie słucha obcych :evil_lol: a i nie podchodź z jedzeniem , wtedy już na pewno do Ciebie nie przyjdzie i będzie Cię omijał szerokim łukiem , nie wypuszczaj piłki w rąk ... fakt będzie ją chciał odebrać .. jak odbierze , tyle go zobaczysz.
Na smyczy ... jeśli lubisz wlec za sobą psa który się zapiera.

Ale jeśli myślisz , że ot tak schematycznie go przekupisz .. to muszę Cię rozczarować.Nie ten charakter :lol: Nie dla niego najfajniejsi obcy są nudni i zupełnie zbędni.

Zapewne moje słowa Cię nie przekonają , no bo każdy pies sie da .. dlatego tym bardziej - zapraszam.

Posted

Z tego co piszesz , Franek taki troche podobny z charkateru do Manty ;)
Moja lubi obcych , owszem - ale tylko jak ja jestem z nią . Jak ja zniknę z pola widzenia , jest koniec - nie chce jedzennia , zabawek nic .. chce mnie :evil_lol:

Gratuluję Franiowych i Szymi'owych wyników :multi::multi::multi:

Posted

Franek też lubi ludzi .. na swój sposób , nie jest typem wylewnego pieseczka , co posikuje z radości do obcych ....

a najpiękniejsze jest to , że jutro wystawa , a Franio rozwalił sobie łapkę .. a dokładniej , to zdarł sobie skórę na kolanie .. może nie jest to jakaś mega rana .. ale rzuca się w oczy.

a ja mam jakiś beznadziejny humor ... ide dalej się smażyć

Posted

A mój maluch ma dziurę w brwiach po wyciąganiu kleszcza (wraz z kępką włosów, bo się wiercił) i coś ta dziura nie zarasta... A 31 maja mamy debiut :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']Ale jak chcesz bardziej sprawdzić , to oczywiście zapraszam.Może jak zobaczysz na własne oczy ...... [/quote]
O :lol: i wyszło, chciałam sie wprosic :diabloti: Bo wiesz, takie szkolenie w czyichś rekach, to bezsens, najlepiej by Wam poszło pod dobrym okiem, ale Twoimi recami :evil_lol:

A coś mi sie keidyś zdaje, ze widziałam, jak on kanapkę zjadał :hmmmm:

A jak Franiu zostanie tatulkiem - to mów przyszłym nabywcom, ze on nie jada, może kto by chciał szkolić na smaki :multi:

Umiejętności szkoleniowe :roflt:Ty to potrafisz czowieka rozbawić :lol:

Posted

[quote name='zerduszko']O :lol: i wyszło, chciałam sie wprosic :diabloti: Bo wiesz, takie szkolenie w czyichś rekach, to bezsens, najlepiej by Wam poszło pod dobrym okiem, ale Twoimi recami :evil_lol:

A coś mi sie keidyś zdaje, ze widziałam, jak on kanapkę zjadał :hmmmm:

A jak Franiu zostanie tatulkiem - to mów przyszłym nabywcom, ze on nie jada, może kto by chciał szkolić na smaki :multi:

Umiejętności szkoleniowe :roflt:Ty to potrafisz czowieka rozbawić :lol:[/quote]

Pozwolisz , że nie będę już odpowiadać :lol: bo to bezsensowna dyskusja.
I tak będziesz drążyć , że wiesz lepiej.

Nie wyszło , że się wpraszasz , zapraszam JA.
Problemów ze szkoleniem własnych psów nie mam.Nie potrzebuje fachowców.:lol:Ale pewnie wiesz lepiej.

Posted

zerduszko uważaj, bo Vectra ma psy morderce :diabloti:

widziałaś, co z oponą robiły...:diabloti:

A tak w ogóle - spokój dziewczyny, nie psuć takiej fajnej galerii sporami kto ma rację, a kto ma bogatego wujka który sprawi, że się ma rację... :lol:

Posted

czego się gryzieta? :mad:

dałam wczoraj TŻtowi trochę poczytać o Franiowym hmm... apetycie :lol: to się złapał za głowę i zadeklarował, że on za cholerę nie będzie ganiał z puszką i widelcem za psem :eviltong: także nie zazdrościmy przeprawy jedzeniowej, Ewo ;)

Posted

[quote name='Vectra']mam dziś zły dzień ... ot tyle Wam napisze ....
nie gryzę się .... nie mam siły dziś na to ....[/quote]

tez mam zly dzien ... nawet zly tydzien bym rzekla :stormy-sad:

swoja droga chcialabym by moje psy choc troche ograniczyly apetyt bo ostatnio juz im karma nie starcza i se gupole urozmaicaja diete :mad:

Posted

Obejrzałam film z dużym niesmakiem. Powiem szczerze, że nie raz widziałam jak ludzie dokarmiają szczenięta bo wybrzydzają, widziałam jak ludzie dosmaczają jedzenie żeby pies zjadł i kombinują na wszystkie sposoby , a pies okręca sobie ich wokół palca , przez co wszyscy tańczą tak jak on zagra.

Czy to nie jest tak , że Twój psiak poniekąd sobie skojarzył, że nie trzeba się wysilać z jedzeniem bo i tak nakarmią ?
Widziałam, że ktoś tutaj wspominał o problemach ze zdrowiem, powiem szczerze sytuacja kiedy ktoś nie czuje głodu nie jest normalna i muszą za tym iść jakieś zaburzenia funkcjonowania organizmu. Może warto byłoby porozmawiać z wetem bądź pokazać problem różnym wetom, zrobić więcej badań i znaleźć przyczynę nie odczuwania głodu. Taka sytuacja normalna nie jest, ani dla właściciela ani dla psa. Zapewne leki pobudzające metabolizm mogłyby pomóc, może to jakoś wzbudziłoby apetyt psiaka. Warto szukać przyczyny i zwalczyć problem, bo notoryczne karmienie dorosłego psa jest nieco dziwne.

Posted

[quote name='Iss']Obejrzałam film z dużym niesmakiem. [/quote]
Mam nadzieje , że nie popsuł Ci apetytu ? ... wnioskuje , że Twój pies , żre to co dostanie prawie razem z michą ... i pewno zjadł by więcej i jadł do momentu gdyby pękł ... stąd Twój wpis o dokarmianiu i dosmaczaniu :lol:
To ja już wolę niejadka o wyrafinowanym smaku :evil_lol:
Mam porównanie , bo mam różne typy smakoszy pod swoim dachem ...

Badania ma zaskakująco idealne :p

OK , więcej sprawy karmienia , nie będę poruszać na łamach tego forum ...

Będę pisać tylko , że jest idealnie , wspaniale i fenomenalnie :loveu: Chwalić pod niebiosa , pisać o mega idealnym wyszkoleniu moich psów ich fantastycznych postępach , zdrowiu , apetycie , ładnych kupkach , pięknej sierści .... no idylli ... ochach i achach

ew problemy zachowam dla siebie i osób zaufanych .. które się nie zniesmaczają.

Mogę w sumie napisać , że za jakieś 6 tygodni trafi , nie do końca pod mój dach , nowy członek hodowli Penn-Staff , ale to na pewno nie wypada , mieć psa i nie trzymać go u siebie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Rany ja będę go tylko wystawiać :crazyeye: :evil_lol:

sorry , ale mam rogaty humor .... powodem jest , spędzenie z Franiem trochę czasu na diagnostyce ogonka , bo było przypuszczenie , że sobie złamał :shake: na szczęście kości są całe .... i najprawdopodobniej to stłuczenie ... kiedy , jak i co nie mam pojęcia ... ta rana na łapce .... była równoległa z urazem ogonka .... Zniesmaczenie , filmem o karmieniu ... akurat wydało mi się bardzo zabawne ;)

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]a ja sie nie dziwie że Ewa wmusza we Frania ...ja w mojego osiłka też musze... pakuje mu pierwsze kęsy , bo jak nie dam to pies nie zje i potrafi nie jeść a soki sie produkują ...i proszę bez umoralniania ze mam iść do weta i robić badania ...bo wet to nasz prawie członek rodziny .... i pies częściej u weta jak niejeden ludź :diabloti:[/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=Red][B]a poza tym Mój pies , moje małpy , mój cyrk :diabloti::diabloti:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

uwiąże go przy budzie , dam wody z chlebem ... będzie normalnie , jak zdechnie z głodu ... wezme nowego :cooldevi:

[IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Maj%202009/13%2005/13052009-376.jpg[/IMG]

[IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Maj%202009/13%2005/13052009-388.jpg[/IMG]

[IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Maj%202009/13%2005/13052009-390.jpg[/IMG]

[IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Maj%202009/13%2005/13052009-397.jpg[/IMG]

[IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Maj%202009/13%2005/13052009-401.jpg[/IMG]

Posted

[IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Maj%202009/13%2005/13052009-402.jpg[/IMG]

[IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Maj%202009/13%2005/13052009-403.jpg[/IMG]

[IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Maj%202009/13%2005/13052009-404.jpg[/IMG]

[IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Maj%202009/13%2005/13052009-421.jpg[/IMG]

[IMG]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Maj%202009/13%2005/13052009-422.jpg[/IMG]

Posted

mam psa to o niego dbam...wszystkimi mozliwymi sposobami, nawet zeby go z lyzki karmic. Ja moja suke tez z reki karmilam, bo tez glodna i tez nie ruszyla... Ja nie widze tu zadnej nienormalnosci ani powodow do zniesmaczenia.
A tak ogolnie to Franiu bosko z lyzki jadl:evil_lol::roflt::roflt:

Posted

[quote name='Vectra']OK , więcej sprawy karmienia , nie będę poruszać na łamach tego forum ... [/quote]
Alez czemu :p Jesli mogę :diabloti: napisze tak: znam kilka psów niejadków. Niestety wiekszość to rozpieszczone, max uzaleznione od swoich właścicieli niedojdy ;) Mnie krew zalewa, jak słucha tego pitu pitu, że pies nie chce jesć i oni nie wiedzą co z tym zrobić - a sami sie do tego przyczyniają; nie dziw sie więc, że ludzie reagują tak a nie inaczej <w sumie dziw się jak chcesz, ale wiedz czemu :eviltong: >. Tym bardziej, że jedenym musiałam się opiekować :angryy: Znam tez psa, który naprawdę mało je, bo naprawde nie chce. Nikt go nie dokarmia, ale wyglada szkieletowato i ma milion razy mniej ruchu niż Franio. Tez tak miała od szczyła.
Teraz mam tadka niejadka w domu i wolę moje żarte na wiso bydle (żeby nie było, to takiego zarłoka zrobiłam z niej osobiście, kiedyś lubiła powybrzydzać ;) i mam nadzieję, ze z tym "nowym" tez jakoś pójdzie).

Posted

Ja tam sie nie dziwie Iss ze skomentowala tak a nie inaczej.... ona Cie Vectro nie zna i nie wie ze daleko Ci do nawiedzonej wlascicielki :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Poprosze wiecej takich zdiec
[url]http://i203.photobucket.com/albums/aa2/vectra_foto/Maj%202009/13%2005/13052009-376.jpg[/url]
:loveu:

I zdrowka dla Ajdzi, mojej ulubienicy:p

Posted

Każdemu wolno miec swoje zdanie i dobrze. Dopóki nie zacznie udowadniac, że moja prawda prawdziejsza. Tydzień poświęciłam, żeby przeczytac każdy post po tym jak przypadkiem trafiłam na ten temat. I bardzo proszę nic nie zmieniac na pitu pitu bo nie zdzierże.
Jestem fanką stada :loveu: ( tylko na temat Aidy czuję niedosyt - ale trudno, nie można miec wszystkiego). I jakoś bardziej zniesmaczyły mnie pouczenia z czapy (bo żeby coś powiedziec trzeba byc na miejscu, poobserwowac w realu a nie na podstawie paru postów i filmiku) niż film. Ten mnie rozbawił i rozczulił - jakby. ;)

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Ja znam Vectre osobiście , stado tysz ;) oprócz 2 ostatnich ale znałam Kano i Iwanka ...w jednej łazience sie kąpaliśmy :evil_lol:... i naprawde powiem ...wsio jest w najlepszym porządku ...na każdego szczawia Ewa ma swój sposób , bo każde jest inne ...a Ajda to od szczeniora wolny strzelec ;)[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Alicja, zlituj się. Toż nie o Ciebie mi chodziło :diabloti::diabloti::diabloti:
(a Frania poznam na wystawie w Krakowie. Albo z dalsza, albo i z bliska, jak starczy mi odwagi coby się ujawnic :evil_lol: )