Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Doginka']Naprawde super jest - żadna podróba mu nie dorówna - i jego zaletą jest pojemnik na wodę, do którego lądują śmieci i roztocza i wylewasz to do WC i masz dalej pusty pojemnik na śmieci:multi::p I jeszcze może podczas pracy nawilżać powietrze i wydalać piękny zapach, bo do wody można dodać olejek zapachowy, który się roznosi w powietrzu podczas odkurzania - to jest prawdziwy odkurzacz, a nie rozkurzacz:cool3: - kosztuje od 5 do 7 tyś - zależy od ilości akcesoriów;)

:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

A obróżki piękne są:loveu::loveu::loveu:[/quote]
co to to nie , nie kupie odkurzacza za taką kase ... który i tak prędzej czy później straci życie :evil_lol: nie mam alergii , nie obawiam się bakterii , roztoczy ...
mam już odkurzacz , dużooooo tańszy i super sprząta piasek :multi:

[quote name='Pysia']Czy dobrze zobaczyłam? :diabloti: Czy to skrót od grzeją się, parzą itd? :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Buahahahahahaha[/quote]
jak zwał , tak zwał widom o co chodzi :evil_lol:

[quote name='lolka75'][URL]http://images33.fotosik.pl/76/7ff8f4627efb24d7.jpg[/URL]
co za hrabiostwo:roflt:...psy nauczyli sztuccami jesc:roflt:[/quote]
oczywiście , pełna kultura ..a co myślałaś , że jak na wsi to się rękoma je ? :cool3:

[quote name='BeaC'][COLOR=DarkRed][B]Hejka
widziałam NOWE obroże.................
teraz to Ci się chyba już.psy nie pomylą:diabloti::eviltong:[/B][/COLOR][/quote]
Mnie to tam się nie mylą ,ale z Rafała mam ubaw

ostatnio , wieczór , leżymy w łóżku , oglądamy TV .. Lalka po mojej prawej stronie pod kołdrą , Franek na moim brzuchu jak zawsze , między mną a Rafałem Klementyna ...
TZ głaszcze psa po boczku i przemawia do mnie
- co ty chcesz od Lalki że ona gruba , przecież żebra jej sterczą
JA - nie jest może gruba ,ale żebra jej nie sterczą
TZ - no sterczą , przecież czuje właśnie
JA - bo głaszczesz Klementyne
TZ - przecież to nie Klementyna , ona leży na miejscu :cool3:
JA - Klementyna
TZ - to gdzie jest Lalka , przecież tu leżała
JA - Lalka pod kołdrą , Klementyna obok Ciebie
TZ - jak Klementyna tu jak wywaliłem ją na miejsce ,a Lalke wpuściłem na łóżko
JA - Lalka leży na łóżku pod kołdrą dużo wcześniej niż Ty się położyłeś
TZ - podnosi się , bierze łeb Klementyni w garść i się przygląda , po czym przemawia "a ty co tu kurde robisz "
Klementyna - merdając ogonem daje buziaka TZ
TZ - dobra leż , ostatni raz po czym przemawia do mnie .. a czemu ona taka chuda jest ? :evil_lol:
Ja - kto ?
TZ - no ona
JA - tzn kto ?

i tak od nowa ..
Rafał bardzo często myli obie dziewczynki ... np mówiąc masz biedna Lalusiu ciasteczko , karmiąc Klementyne

Posted

[quote name='Madzik93']Czy Rafałek też potem je z tego samego widelca co psy? :diabloti:[/quote]
a Ty nie jesz ze swoim psem jednym widelcem :crazyeye: :crazyeye:
dziwne pytania zadajesz :cool3: :cool3:

Posted

[quote name='Vectra']a Ty nie jesz ze swoim psem jednym widelcem :crazyeye: :crazyeye:
dziwne pytania zadajesz :cool3: :cool3:[/quote]
Ja to nie zadaję:diabloti:. Ja jem:evil_lol::diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']a Ty nie jesz ze swoim psem jednym widelcem :crazyeye: :crazyeye:
dziwne pytania zadajesz :cool3: :cool3:[/quote]

Różne rzeczy robie z psem ale nie jemy tymi samymi sztućcami :eviltong:

Posted

[quote name='Bila']Ja to nie zadaję:diabloti:. Ja jem:evil_lol::diabloti:[/quote]
nooo , to się rozumie :diabloti:

[quote name='Madzik93']Różne rzeczy robie z psem ale nie jemy tymi samymi sztućcami :eviltong:[/quote]
ja nie robie różnych rzeczy z psami ,ale mleczkiem z jednego kubeczka się dzielimy :eviltong:

Posted

[quote name='Vectra']ja nie robie różnych rzeczy z psami ,ale mleczkiem z jednego kubeczka się dzielimy :eviltong:[/quote]

Ja tez z moją psicą pije herbatke z jednego kubeczka:loveu:

Wszystko przez moją mamusie. Ona krzyczy kiedy z pieskiem spie albo piesio poliże po buzi. Mowi ze bede chora:diabloti:

Posted

[quote name='Rinuś'][B][I]siemka :multi:

rozmowa z TZtem widzę że ciekawa :evil_lol:
dawaj więcej fotek obróżek :loveu:[/I][/B][/quote]

fotki nie dziś , ładuje się bateria , a ja zaraz wyruszam na zakupy , potem poznęcać się nad ludźmi :cool3:
z TZ zawsze są ciekawe rozmowy :loveu:

[quote name='Bila']Obróżki pierwsza klasa:loveu::multi:. Dasz jakieś namiary na tę obróżkarnię?[/quote]
[url]http://www.collar.com.pl/[/url] zamówienia indywidualne ;)

Posted

[quote name='Madzik93']Ja tez z moją psicą pije herbatke z jednego kubeczka:loveu:

Wszystko przez moją mamusie. Ona krzyczy kiedy z pieskiem spie albo piesio poliże po buzi. Mowi ze bede chora:diabloti:[/quote]
o rany , nie , moi rodzice sami jedzą i piją z jednego widelca/kubeczka

mój tato to ma kufel litrowy na herbatkę , żeby dla piesków tez było :evil_lol:
do tego ojciec zawsze pił mega mocną herbate , niesamowicie słodką bez cytryny .. teraz pije słabszą , mniej słodką z cytryną - zgadnijcie dlaczego :cool3:

bo pieski taką lubią :roll: :evil_lol:
gotuje prawie bez soli , bo pieski nie mogą soli ..
raz pytam , czemu ziemniaki są nie słone ??? zapomniałeś posolić ??
na to tato przynosi mi solniczke i mówi , że nie soli bo Tomuś lubi kartofelki ,ale po solonych boli go brzuszek :mdleje:
obiad był proszony , ja miałam jeść pomyje bo piesek soli nie może ....

moi rodzice na pewno nie powiedzą mi że będę chora :diabloti:

Posted

Jedzenie z widelca super :lol: Pełna kultura ;)

[quote name='Vectra']ostatnio , wieczór , leżymy w łóżku , oglądamy TV .. Lalka po mojej prawej stronie pod kołdrą , Franek na moim brzuchu jak zawsze , między mną a Rafałem Klementyna ...
JA - Klementyna
TZ - podnosi się , bierze łeb Klementyni w garść i się przygląda , po czym przemawia "a ty co tu kurde robisz "
TZ - dobra leż , ostatni raz po czym przemawia do mnie .. a czemu ona taka chuda jest ? :evil_lol:
Ja - kto ?
TZ - no ona
JA - tzn kto ?

i tak od nowa ..
Rafał bardzo często myli obie dziewczynki ... np mówiąc masz biedna Lalusiu ciasteczko , karmiąc Klementyne[/quote] buahahaha :lol: :lol:

Posted

[quote name='Vectra']co to to nie , nie kupie odkurzacza za taką kase ... który i tak prędzej czy później straci życie :evil_lol: nie mam alergii , nie obawiam się bakterii , roztoczy ...
mam już odkurzacz , dużooooo tańszy i super sprząta piasek :multi:

jak zwał , tak zwał widom o co chodzi :evil_lol:

oczywiście , pełna kultura ..a co myślałaś , że jak na wsi to się rękoma je ? :cool3:

Mnie to tam się nie mylą ,ale z Rafała mam ubaw

ostatnio , wieczór , leżymy w łóżku , oglądamy TV .. Lalka po mojej prawej stronie pod kołdrą , Franek na moim brzuchu jak zawsze , między mną a Rafałem Klementyna ...
JA - Klementyna
Ja - kto ?
TZ - no ona
JA - tzn kto ?

i tak od nowa ..
Rafał bardzo często myli obie dziewczynki ... np mówiąc masz biedna Lalusiu ciasteczko , karmiąc Klementyne[/quote]
Buhahahhahahhahahahahaaa:evil_lol::evil_lol:

Posted

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Witam :multi::multi:

jakie śliczne obroże mają Twoje szkraby :loveu::loveu: teraz już z pewnością ich nie pomylisz ;) :evil_lol::evil_lol:
obróżka Kano ma śliczny kolor :loveu::loveu:

[/B][FONT=Verdana][/FONT] [/FONT][/COLOR][FONT=Georgia][COLOR=Olive][FONT=Verdana][COLOR=Black][quote name='Vectra'][/COLOR][/FONT][I][FONT=Verdana][COLOR=Black]ostatnio , wieczór , leżymy w łóżku , oglądamy TV .. Lalka po mojej prawej stronie pod kołdrą , Franek na moim brzuchu jak zawsze , między mną a Rafałem Klementyna ...
JA - Klementyna
Ja - kto ?
TZ - no ona
JA - tzn kto ?

i tak od nowa ..
Rafał bardzo często myli obie dziewczynki ... np mówiąc masz biedna Lalusiu ciasteczko , karmiąc Klementyne[/COLOR][/FONT][/I][FONT=Verdana][COLOR=Black][/quote]

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]hahaha...ale się uśmiałam :roflt::roflt::roflt:
niech po uchach rozpoznaje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[/B][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT]

Posted

ee to wam nie opowiem jak byliśmy dziś na zakupach i jak rozstawialiśmy szafę w przedpokoju :diabloti: :diabloti: :diabloti: bo znowu będziecie się śmiać :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

a i dostałam dziś prezencik od eukanuby .. w paczuszce jakieś książeczki , próbeczka karmy no i KLIKER !!! ale całą zabawę popsuł Rafał :( tez chciał żeby na niego psy poszczekały :evil_lol: i za mocno nacisną i nie klikaaaaaaaa aaaaaaa :placz:

nie mam pojęcia jak się tym szkoli psy , bo moje głupki na dźwięk klik klik dostawały korby :evil_lol: Franek ujadał , Klementyna skakała jak kangur , Lalka o dziwo też próbowała zabić klikera

Posted

[quote name='Vectra']ee to wam nie opowiem jak byliśmy dziś na zakupach i jak rozstawialiśmy szafę w przedpokoju :diabloti: :diabloti: :diabloti: bo znowu będziecie się śmiać :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

a i dostałam dziś prezencik od eukanuby .. w paczuszce jakieś książeczki , próbeczka karmy no i KLIKER !!! ale całą zabawę popsuł Rafał :( tez chciał żeby na niego psy poszczekały :evil_lol: i za mocno nacisną i nie klikaaaaaaaa aaaaaaa :placz:

nie mam pojęcia jak się tym szkoli psy , bo moje głupki na dźwięk klik klik dostawały korby :evil_lol: Franek ujadał , Klementyna skakała jak kangur , Lalka o dziwo też próbowała zabić klikera[/quote]
Ja się nie śmieję - ja ryczę ze śmiechu - a późno już jest[IMG]http://e-psy.pl/images/smiles/rotfll.gif[/IMG][IMG]http://e-psy.pl/images/smiles/rotfll.gif[/IMG][IMG]http://e-psy.pl/images/smiles/rotfll.gif[/IMG]

Właśnie kończę gotować strogonoffa i zaraz będę próbowała czy dobry wyszedł :siara::eating::sabber::cunao:( to nic, że późno, ale przed jutrzejszym, hmm, dzisiejszym wyjazdem trzeba dobrze zjeść):diabloti::cool3:

Posted

Za kilka godzin jadę na Litwę do Wilna na dwie wystawy:diabloti:

A przepis na duży gar Strogosia jest taki:
-Jakieś mięsko ( może być ze zwierzątka lub z drobiu:evil_lol:)ok. 1 kg - może być ciut więcej:razz:
-2 czerwone papryki, 1 żółta i 1 zielona papryka
Kiełki fasoli mung - 1 tacka
-2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego ( przecier)
-trochę pieczarek - 30 / 40 dkg
-3 duże cebule
-1 puszka kukurydzy
-1puszka czerwonej fasoli - może być krakus( w sosie własnym - bez octu)
-1 listek laurowy i 3 ziarenka ziela angielskiego

Mięsko i paprykę pokroić w paseczki - jak na chińszczyznę, a cebulę kroję w 2 cm kostkę - mogą być ćwiartki pokrojone na pół:diabloti:
Mięsko podsmarzamy na oleju i wrzucamy do gara z wodą - do wody sypię warzywko lub kucharka. Dodaję listek i zielę angielskie. Jak mięsko miękkawe jest to dodajemy pieczarki, niezbyt drobno pokrojone i podsmarzone. Następnie dodaję zeszkloną na oleju cebulę, trochę gotuję do miękkości mięska i wrzucam na sam koniec - na 10 minut pokrojoną w paseczki paprykę - ale jej już nie podsmarzam:shake:. Następnie wrzucam kukurydzę i fasolę.
Na koniec dodaję kiełki i koncentrat pomidorowy. Zaprawiam mąką z wodą do gęstości odpowiadającej mi, przyprawiam pieprzem solą i słodką papryką w proszku.
Jem z plackiem ziemniaczanym lub bułeczką:diabloti:
Smacznego!

Posted

[quote name='malawaszka']mniamiiiii :loveu:wykorzystam też, tylko na samą myśl o łamiących się plackach ziemniaczanych się odechciewa :placz:[/quote]
Jak zrobisz mniejsze placki to się nie:shake: połamią:diabloti: - daj mniej mąki i też będą całe:razz:
[quote name='jonQuilla'][COLOR=olive][FONT=Georgia][B]:evil_lol::evil_lol: męska ręka potrafi zrobić coś z niczego jak i nic z czegoś :) :grin::grin:[/B][/FONT][/COLOR]

[B][FONT=Georgia][COLOR=olive]Cześć :multi::multi:[/COLOR][/FONT][/B]
[/quote]
Cześć:diabloti::diabloti::diabloti: