Kika Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='Nugatowa']Gratulacje dla wszystkich :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: A ja sie pochwale :loveu::multi::multi::multi::multi: Nusiaczek EX,1 CWC CACIB NDPwR :loveu::multi::multi::multi:Chłopak miał cudowny humor na wystawie:cool3: Aragonek ex.2/3 :loveu: Nusik :loveu: http://i30.tinypic.com/vox7hh.jpg Kika my się chyba widziałyśmy :-) Ja byłam z 2 upiorami w niedziele .. przy waszym ringu No pewnie ,ze tak. SZkoda ze nie wiedziałam kim jesteś:) Ale już następnym razem będziemy wiedziały :D:D Quote
Kika Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='musia']Wyniki gr.6 proszę bardzo I - rodezjan II - gończy polski (mój) III - basset hound nie było dalmatyna chyba na grupie były za to prócz tej trójki - ogar, bloodound, posokowiec bawarski, basset petit vendyjski (PGVB) musia dzięki.Dalmat był z Czech, pewnie nie zostali na finały.A poza tym żadna rewelacja i na 100% by odpadł. Quote
Ewelinaa Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 FABIANO Karmazynowy Błękit V1dosk.CWC,NDPWR,CACIB,BOB rozp.Ch.Pl i Int.Ch. RUMBA Krist-Wil- [debiut], Zwycięzca Młodzieży rozpoczęła Mł.Ch.Pl Quote
Ewelinaa Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Zdjęcia - SOBOTA - pudle + BOG IX - FINAŁY - NIEDZIELA -charty http://picasaweb.google.pl/karmazynowyb/IMIEDZYNARODOWARzeszW08SOBOTANIEDZIELA Quote
panienkabubu Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 AluNowak, gratuluję BIS'a w niedzielę :loveu: Trzymałam kciuki w sobotę, ale chyba za lekko ;) Quote
Atik Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Co do tablic informacyjnych przy ringach - one nie są żadnym dokumentem, tylko informacją. To, że nie było na nich nic wypełnione to wina gospodarza ringu, ale dla nas, wystawców i Zarządu Głównego najważniejsze jest to co znajduje się w kartach ocen. Z tego się robi katalog powystawowy i sprawozdanie. Quote
gonpak Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Atik napisał(a):BIS I - chart irlandzki wilczarz BIS II - seter irlandzki BIS III - yorkshire terier napewno? bo wydaje mi się że w niedzielę z terierów to na grupie III wygrał belington terier... Quote
Atik Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 gonpak, sorki faktycznie, 3 na BIS był jamnik, chyba szorstkowłosy Quote
Krameri Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 CZY MA KTOŚ FOTY SLOUGHI I AZAWAKHA? [SIZE=2]BĘDĘ WDZIĘCZNA Quote
Atik Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 BIS Zdjęcie ze strony http://www.psy.pl/news/?O=6128 Quote
flashka-g Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Brawo za BIS dla Karola, Arislandow i Aguś dla Ciebie:loveu: i waszych wspaniałych psiakow:loveu::loveu: Quote
filonek_bezogonek Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 BarbeSale napisał(a):Protest raczej nic nie da, bo jak udowodnisz że sędzia przyznał Twojemu psu taki a nie inny wniosek, jeśli nie ma tego napisanego w karcie oceny? Jest to nie wątpliwie duży problem, dlatego zawsze kiedy schodzę z ringu z kartką oceny sprawdzam czy wszystko jest pozakreślane itp. Teraz według mnie zostaje ewentualnie poproszenie oddziału żeby skontaktował się z sędzią, a ten może jakimś cudem gdzieś ma jakieś zapiski czy coś i potwierdzi że taki pies dostał CWC czy CACIB. a chocby tak udowodnie ze kazano zostac mi do porownania :) a jesli pies zostaje do porownania a jest w klasie mlodziezy to znaczy ze nie tylko dostal Zw ML ale i NJwR :) - to oczywiste Po porownaniu zostala mi zwrocona karta bez stosownych adnotacji - bez uzupelnienia rubryk :( jesi kazano mi zostac do porownania powinny byc jakies zapiski przez sekretariat robione - coby sie pani nie gubily kogo do porownania wziac. a jak beda zapiski to chyba juz wszystko jasne :) problem stanowi jedynie - dobra wola oddzialu :) Quote
panienkabubu Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 A mam pytanie, filonek_bezogonek , dlaczego nie zrobiłaś tego na miejscu? Nie zaglądasz do karty oceny na wystawie? Właśnie po to, by sprawdzić wszystkie tytuły? Quote
BarbeSale Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 filonek_bezogonek napisał(a):a chocby tak udowodnie ze kazano zostac mi do porownania :) a jesli pies zostaje do porownania a jest w klasie mlodziezy to znaczy ze nie tylko dostal Zw ML ale i NJwR :) - to oczywiste Po porownaniu zostala mi zwrocona karta bez stosownych adnotacji - bez uzupelnienia rubryk :( Gospodarz ringu bądź sędzia mogli się pomyli[SIZE=-1]ć i błędnie kazali Ci zosta[SIZE=-1]ć do porównania. jesi kazano mi zostac do porownania powinny byc jakies zapiski przez sekretariat robione - coby sie pani nie gubily kogo do porownania wziac. a jak beda zapiski to chyba juz wszystko jasne :) problem stanowi jedynie - dobra wola oddzialu :)I na podstawie zapisków gospodarza ringu czy sekretarza mamy wpisa[SIZE=-1]ć tytuł do karty ocen? Aha i nie piszę tego żeby Ci udowodni[SIZE=-1]ć że Twój pies nie dostał Zw. Młodzieży czy NJwR, tylko po to by pokaza[SIZE=-1]ć że ciężko teraz już coś z tym zrobi[SIZE=-1]ć. Quote
Atik Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 panienkabubu napisał(a):A mam pytanie, filonek_bezogonek , dlaczego nie zrobiłaś tego na miejscu? Nie zaglądasz do karty oceny na wystawie? Właśnie po to, by sprawdzić wszystkie tytuły? Bardzo słuszna uwaga :) Pozwólcie, że jak się skończy remoncik, zaczniemy robić katalog powystawowy. Zobaczymy co jest w kartach oceny itd. I jeszcze jedno - to sędzia decyduje co ma być wpisane w karcie a nie sekretarz ringu. Quote
panienkabubu Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Ja to robię zawsze, głównie jeżeli jadę po jakiś tytuł. Np. gdyby moja kolezanka nie sprawdziła karty ocen miałaby uznane CWC, CACIB - i złoty medal (nawet go dostała), a na ringu sędzina powiedziała, że ona jest II i nie dostaje nic oprócz r.CACIB. Gdyby nie wyjaśniono tego na miejscu - byłby niezły zamęt, z dwoma psami w jednej klasie z takimi samymi wynikami. Quote
Codik&Toffik Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Atik napisał(a):BIS http://www.psy.pl/images/artykuly/rzeszow1.jpg Zdjęcie ze strony http://www.psy.pl/news/?O=6128 GRATULACJE !!!!!! Ma ktoś więcej fotek ??? Quote
Coffee&Nera Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Czy to prawda ze był na Rzeszowie Bracco Italiano? Poniewaz widzialam w katalogu wlasnie... Czyzby to byl jedyny przedstawiciel tej rasy u nas w Polsce? A ma ktos moze jego fotki? Quote
filonek_bezogonek Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Atik napisał(a):Bardzo słuszna uwaga :) Pozwólcie, że jak się skończy remoncik, zaczniemy robić katalog powystawowy. Zobaczymy co jest w kartach oceny itd. I jeszcze jedno - to sędzia decyduje co ma być wpisane w karcie a nie sekretarz ringu. Owszem sedzia decyduje - a sekretariat ma obowiązek zgodnie z werdyktem i ocena sedziego zorganizowac tak ocene i porownania aby zostaly przeprowadzone prawidlowo i rzetelnie ;) Dlaczego nie zerknęłam ??:placz::oops::oops: bo od profesjonalisty - a za takiego uznaje sie organizatora - wymagam dołożenia należytej staranności ( ble ble ble i takie tam inne "herezje";) jakie przewiduje chociażby kodeks cywilny ale nie o to chodzi):mad: zgodnie z regulaminem wystaw- organizator ma obowiązek zorganizowac KOMPETENTY :cool3: sekretariat ringowy i to on odpowiada za prawidlowosc wypelnienia mojej karty - a ja moge byc Hindusem:eviltong: i nie mam obowiązku znac polskiego/angielskiego/innego jezyka federacyjnego (i po powrocie do domu dopiero oddac karte oceny do tlumacza) ale mam prawo oczekiwac prawidlowosci przy prowadzeniu sekretariatu :) a tym samym chyba bez senu wydaje sie byc stanie nad sekretariatem i patrzenie im na rece - tam pracuja osoby z pełna zdolnoscia do czynnosci prawnych wiec chyba nie potrzebuja nadzoru innej osoby.:loveu: A tym samym będąc juz tym hindusem i po powrocie do Indi jak juz mi tłumacz wyłumaczy ze brak X (czytaj: iksa) w odpowiedniej kratce sprawia - ze nie mam przyznanego odpowiedniego tytułu - to chyba mam prawo ustalić dlaczego nie została mi karta wypełniona w sposob prawidlowy i chyba przede wszystkim mam prawo do prawodlowego uzupelnienia tej karty :) to nie moja sprawa - mnie nie bylo na wystawie ale z dobrego serca :loveu:pomagam komuś kto niestety licząc na kompetencje sekretariatu ringowego - przeliczyl sie :mad: i od tego dnia ma nauczke i bedzie liczyl sam na siebie :lol::oops::oops::oops: czemu od razu na nie - ludzie popelniaja bledy w tym i sekretariat ringowy - ale wszystkie bledy mozna naprawic - wystaczy dobra wola :) Quote
simbik Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 No to widzę po komentarzach, że Rzeszów całkiem ładnie się spisał z organizacją miedzynarodówki :lol:. Gratulacje dla forumowej ekipy :multi: i mam prośbę, czy ktoś mógłby mi uzupełnić ewentualne braki w tej liście :roll:: DOG NIEMIECKI BŁĘKITNY PSY kl.szczeniąt TAURUS z Błękitnych Wydm VIRTUOSO Amigo Perro kl.młodzieży GIANICOLO Modry Efekt MARIO Nubes kl.pośrednia kl.otwarta IMAX Calamites kl.championów DI MAGGIO Modry Efekt SUKI kl.szczeniat kl.młodzieży GIUDITTA Modry Efekt kl.pośrednia ATINA Rudimentum ESPAGNOLA Modry Efekt kl.otwarta ARETA Amor Gold Wing kl.championów DOG NIEMIECKI CZARNY/ARLEKIN PSY kl.szczeniąt kl.młodzieży AZIS Psy Przyszłości Farinelli MOLOSEUM kl.posrednia Dilbert MOLOSEUM kl.otwarta Angelo MOLOSEUM BACHUS Mysliwi Wodana kl.championów ARAGON z Rosiczkowych Bagien GASCARD Medium SUKI kl.szczeniat kl. młodzieży BARACUDA Silva Tarok Holly Moloseum GALIZIA Modry Efekt UNA AMOR Ego kl.pośrednia kl.otwarta Wendy MOLOSEUM kl. championów GYPSY QUEEN Medium DOG NIEMIECKI ŻÓŁTY/PRĘGOWANY PSY kl.szczeniat kl. młodziezy Byc Moze BARBARZYNCA w OGRODZIE kl. posrednia BAMBINO Giga La Gothica DAY BY DAY Książe Gorzkowa kl. otwarta ACHILLES Giga La Gothica JOSHUA JACKSON Univers LA MONTILADO Stagra Dog LANCASTER Lanquesco WYRWIDĄB z Kuzni Napoleońskiej kl. championów ECCE ITERUM Pangea SUKI kl. szczeniąt kl. młodziezy CARMEN Giga La Gothica kl. pośrednia LENA z Bugałowa kl. otwarta kl.championów Quote
Cambel&Megi Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Simbik, piszę to, czego nie ujęłaś, lub są błędy. Dog Niemiecki Błękitny Psy: kl.otwarta IMAX Calamites NOVEMBER RAIN Balao Suki: kl.pośrednia ATINA Rudimentum ATMINA Rudimentum ESPAGNOLA Modry Efekt Dog Niemiecki Czarny/Arlekin Psy: kl.otwarta Angelo MOLOSEUM BACHUS Mysliwi Wodana YURIY Moloseum Suki: kl.pośrednia BIZZARE SILVA TAROK JchCz. TANTA QUINI Ego Dog Niemiecki żółty, pręgowany Psy: kl. młodziezy Byc Moze BARBARZYNCA w OGRODZIE LEIT MOTIV de Ayalga kl. otwarta ACHILLES Giga La Gothica - nie ma go w katalogu LANCASTER Lanquesco - nie ma go w katalogu Suki kl. pośrednia LENA z Bugałowa JOKO JANA De Miranko kl. otwarta TIARA VERSA Ego Quote
Gaga Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Z poprawnym wypełnianiem kart ocen i tytułami to jest tak, ze mamy PLAGĘ kompletnie niekompetentnych sekretariatów w ringach. I nie jest tak, że wystawca ma sprawdzać, bo co jeśli jest sam w stawce i debiutuje? I jeszcze nie wie co powinno byc ? Zdarzało sie tak, że pies miał CACIB a nie mial CWC, że pies z CWC lok. I (co logiczne) ale w porównaniu o CACIB schodził bez tego tytułu, był wysyłany po BRAZOWY medal gdzies tam poza ring i mial wpisana w karte lokate 3 ( byl sam w klasie) itp itd... jeśli sedzia zagraniczny nie zna polskich regulaminow to przynajmniej osoby wypelniajace karty powinny miec wydrukowany regulamin na podorędziu. Miałam juz sytuacje gdy jeszcze tłumaczyłam obsłudze ringu jak powinno byc a juz oceniana była nastepna rasa... Niestety to sa sytuacje bardzo częste :( Nie wymagam od osób z "łapanki" aby były specjalistami, ale od organizatora ywmaga aby zrobił wszystko jak nalezy. Cos takiego jak regulamin (przynajmniej wyciąg, dotyczący tylko przyznawanych ocen) powinien byc ogólnie dostępny na wystawie ( tablica ogłoszeń? wydruk na stolikach?)... To jest uwaga do wszystkich organizatorów. Quote
filonek_bezogonek Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 zeby całej sprawie dodać pikanterii dodam ze nawet wydana karta oceny nie zawierala podpisu sedziego a co za tym idzie - jest niewazna :) no i co - podpisu tez ma wystawca pilnowac ? to chyba sekretariat daje sedziemu karte do podpisu a nie wystawca :) Quote
Recommended Posts