Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nugatowa']Gratulacje dla wszystkich :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
A ja sie pochwale :loveu::multi::multi::multi::multi:
Nusiaczek EX,1 CWC CACIB NDPwR :loveu::multi::multi::multi:Chłopak miał cudowny humor na wystawie:cool3:
Aragonek ex.2/3 :loveu:

Nusik :loveu:

http://i30.tinypic.com/vox7hh.jpg

Kika my się chyba widziałyśmy :-) Ja byłam z 2 upiorami w niedziele .. przy waszym ringu

No pewnie ,ze tak. SZkoda ze nie wiedziałam kim jesteś:) Ale już następnym razem będziemy wiedziały :D:D

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='musia']Wyniki gr.6

proszę bardzo

I - rodezjan
II - gończy polski (mój)
III - basset hound

nie było dalmatyna chyba na grupie

były za to prócz tej trójki - ogar, bloodound, posokowiec bawarski, basset petit vendyjski (PGVB)

musia dzięki.Dalmat był z Czech, pewnie nie zostali na finały.A poza tym żadna rewelacja i na 100% by odpadł.

Posted

Co do tablic informacyjnych przy ringach - one nie są żadnym dokumentem, tylko informacją. To, że nie było na nich nic wypełnione to wina gospodarza ringu, ale dla nas, wystawców i Zarządu Głównego najważniejsze jest to co znajduje się w kartach ocen. Z tego się robi katalog powystawowy i sprawozdanie.

Posted

Atik napisał(a):
BIS I - chart irlandzki wilczarz
BIS II - seter irlandzki
BIS III - yorkshire terier

napewno? bo wydaje mi się że w niedzielę z terierów to na grupie III wygrał belington terier...

Posted

BarbeSale napisał(a):
Protest raczej nic nie da, bo jak udowodnisz że sędzia przyznał Twojemu psu taki a nie inny wniosek, jeśli nie ma tego napisanego w karcie oceny? Jest to nie wątpliwie duży problem, dlatego zawsze kiedy schodzę z ringu z kartką oceny sprawdzam czy wszystko jest pozakreślane itp. Teraz według mnie zostaje ewentualnie poproszenie oddziału żeby skontaktował się z sędzią, a ten może jakimś cudem gdzieś ma jakieś zapiski czy coś i potwierdzi że taki pies dostał CWC czy CACIB.

a chocby tak udowodnie ze kazano zostac mi do porownania :)
a jesli pies zostaje do porownania a jest w klasie mlodziezy to znaczy ze nie tylko dostal Zw ML ale i NJwR :) - to oczywiste
Po porownaniu zostala mi zwrocona karta bez stosownych adnotacji - bez uzupelnienia rubryk :(

jesi kazano mi zostac do porownania powinny byc jakies zapiski przez sekretariat robione - coby sie pani nie gubily kogo do porownania wziac. a jak beda zapiski to chyba juz wszystko jasne :)
problem stanowi jedynie - dobra wola oddzialu :)

Posted

filonek_bezogonek napisał(a):
a chocby tak udowodnie ze kazano zostac mi do porownania :)
a jesli pies zostaje do porownania a jest w klasie mlodziezy to znaczy ze nie tylko dostal Zw ML ale i NJwR :) - to oczywiste
Po porownaniu zostala mi zwrocona karta bez stosownych adnotacji - bez uzupelnienia rubryk :(

Gospodarz ringu bądź sędzia mogli się pomyli[SIZE=-1]ć i błędnie kazali Ci zosta[SIZE=-1]ć do porównania.

jesi kazano mi zostac do porownania powinny byc jakies zapiski przez sekretariat robione - coby sie pani nie gubily kogo do porownania wziac. a jak beda zapiski to chyba juz wszystko jasne :)
problem stanowi jedynie - dobra wola oddzialu :)
I na podstawie zapisków gospodarza ringu czy sekretarza mamy wpisa[SIZE=-1]ć tytuł do karty ocen?

Aha i nie piszę tego żeby Ci udowodni[SIZE=-1]ć że Twój pies nie dostał Zw. Młodzieży czy NJwR, tylko po to by pokaza[SIZE=-1]ć że ciężko teraz już coś z tym zrobi[SIZE=-1]ć.

Posted

panienkabubu napisał(a):
A mam pytanie, filonek_bezogonek , dlaczego nie zrobiłaś tego na miejscu? Nie zaglądasz do karty oceny na wystawie? Właśnie po to, by sprawdzić wszystkie tytuły?

Bardzo słuszna uwaga :)

Pozwólcie, że jak się skończy remoncik, zaczniemy robić katalog powystawowy. Zobaczymy co jest w kartach oceny itd.

I jeszcze jedno - to sędzia decyduje co ma być wpisane w karcie a nie sekretarz ringu.

Posted

Ja to robię zawsze, głównie jeżeli jadę po jakiś tytuł.
Np. gdyby moja kolezanka nie sprawdziła karty ocen miałaby uznane CWC, CACIB - i złoty medal (nawet go dostała), a na ringu sędzina powiedziała, że ona jest II i nie dostaje nic oprócz r.CACIB.
Gdyby nie wyjaśniono tego na miejscu - byłby niezły zamęt, z dwoma psami w jednej klasie z takimi samymi wynikami.

Posted

Atik napisał(a):
Bardzo słuszna uwaga :)

Pozwólcie, że jak się skończy remoncik, zaczniemy robić katalog powystawowy. Zobaczymy co jest w kartach oceny itd.

I jeszcze jedno - to sędzia decyduje co ma być wpisane w karcie a nie sekretarz ringu.

Owszem sedzia decyduje - a sekretariat ma obowiązek zgodnie z werdyktem i ocena sedziego zorganizowac tak ocene i porownania aby zostaly przeprowadzone prawidlowo i rzetelnie ;)

Dlaczego nie zerknęłam ??:placz::oops::oops:

bo od profesjonalisty - a za takiego uznaje sie organizatora - wymagam dołożenia należytej staranności ( ble ble ble i takie tam inne "herezje";) jakie przewiduje chociażby kodeks cywilny ale nie o to chodzi):mad:

zgodnie z regulaminem wystaw- organizator ma obowiązek zorganizowac KOMPETENTY :cool3: sekretariat ringowy i to on odpowiada za prawidlowosc wypelnienia mojej karty - a ja moge byc Hindusem:eviltong: i nie mam obowiązku znac polskiego/angielskiego/innego jezyka federacyjnego (i po powrocie do domu dopiero oddac karte oceny do tlumacza) ale mam prawo oczekiwac prawidlowosci przy prowadzeniu sekretariatu :) a tym samym chyba bez senu wydaje sie byc stanie nad sekretariatem i patrzenie im na rece - tam pracuja osoby z pełna zdolnoscia do czynnosci prawnych wiec chyba nie potrzebuja nadzoru innej osoby.:loveu:
A tym samym będąc juz tym hindusem i po powrocie do Indi jak juz mi tłumacz wyłumaczy ze brak X (czytaj: iksa) w odpowiedniej kratce sprawia - ze nie mam przyznanego odpowiedniego tytułu - to chyba mam prawo ustalić dlaczego nie została mi karta wypełniona w sposob prawidlowy i chyba przede wszystkim mam prawo do prawodlowego uzupelnienia tej karty :)

to nie moja sprawa - mnie nie bylo na wystawie ale z dobrego serca :loveu:pomagam komuś kto niestety licząc na kompetencje sekretariatu ringowego - przeliczyl sie :mad: i od tego dnia ma nauczke i bedzie liczyl sam na siebie :lol::oops::oops::oops:

czemu od razu na nie - ludzie popelniaja bledy w tym i sekretariat ringowy - ale wszystkie bledy mozna naprawic - wystaczy dobra wola :)

Posted

No to widzę po komentarzach, że Rzeszów całkiem ładnie się spisał z organizacją miedzynarodówki :lol:. Gratulacje dla forumowej ekipy :multi: i mam prośbę, czy ktoś mógłby mi uzupełnić ewentualne braki w tej liście :roll::

DOG NIEMIECKI BŁĘKITNY
PSY
kl.szczeniąt
TAURUS z Błękitnych Wydm
VIRTUOSO Amigo Perro

kl.młodzieży
GIANICOLO Modry Efekt
MARIO Nubes

kl.pośrednia

kl.otwarta
IMAX Calamites

kl.championów
DI MAGGIO Modry Efekt

SUKI
kl.szczeniat

kl.młodzieży
GIUDITTA Modry Efekt

kl.pośrednia
ATINA Rudimentum
ESPAGNOLA Modry Efekt

kl.otwarta
ARETA Amor Gold Wing

kl.championów

DOG NIEMIECKI CZARNY/ARLEKIN
PSY
kl.szczeniąt

kl.młodzieży
AZIS Psy Przyszłości
Farinelli MOLOSEUM

kl.posrednia
Dilbert MOLOSEUM

kl.otwarta
Angelo MOLOSEUM
BACHUS Mysliwi Wodana

kl.championów
ARAGON z Rosiczkowych Bagien
GASCARD Medium

SUKI
kl.szczeniat

kl. młodzieży
BARACUDA Silva Tarok
Holly Moloseum
GALIZIA Modry Efekt
UNA AMOR Ego

kl.pośrednia

kl.otwarta
Wendy MOLOSEUM

kl. championów
GYPSY QUEEN Medium

DOG NIEMIECKI ŻÓŁTY/PRĘGOWANY
PSY
kl.szczeniat

kl. młodziezy
Byc Moze BARBARZYNCA w OGRODZIE

kl. posrednia
BAMBINO Giga La Gothica
DAY BY DAY Książe Gorzkowa

kl. otwarta
ACHILLES Giga La Gothica
JOSHUA JACKSON Univers
LA MONTILADO Stagra Dog
LANCASTER Lanquesco
WYRWIDĄB z Kuzni Napoleońskiej

kl. championów
ECCE ITERUM Pangea

SUKI
kl. szczeniąt

kl. młodziezy
CARMEN Giga La Gothica

kl. pośrednia
LENA z Bugałowa

kl. otwarta

kl.championów

Posted

Simbik, piszę to, czego nie ujęłaś, lub są błędy.

Dog Niemiecki Błękitny
Psy:
kl.otwarta
IMAX Calamites
NOVEMBER RAIN Balao

Suki:

kl.pośrednia
ATINA Rudimentum
ATMINA Rudimentum
ESPAGNOLA Modry Efekt

Dog Niemiecki Czarny/Arlekin

Psy:
kl.otwarta
Angelo MOLOSEUM
BACHUS Mysliwi Wodana
YURIY Moloseum

Suki:
kl.pośrednia
BIZZARE SILVA TAROK JchCz.
TANTA QUINI Ego

Dog Niemiecki żółty, pręgowany

Psy:
kl. młodziezy
Byc Moze BARBARZYNCA w OGRODZIE
LEIT MOTIV de Ayalga

kl. otwarta
ACHILLES Giga La Gothica - nie ma go w katalogu
LANCASTER Lanquesco - nie ma go w katalogu

Suki

kl. pośrednia
LENA z Bugałowa
JOKO JANA De Miranko

kl. otwarta
TIARA VERSA Ego

Posted

Z poprawnym wypełnianiem kart ocen i tytułami to jest tak, ze mamy PLAGĘ kompletnie niekompetentnych sekretariatów w ringach. I nie jest tak, że wystawca ma sprawdzać, bo co jeśli jest sam w stawce i debiutuje? I jeszcze nie wie co powinno byc ?
Zdarzało sie tak, że pies miał CACIB a nie mial CWC, że pies z CWC lok. I (co logiczne) ale w porównaniu o CACIB schodził bez tego tytułu, był wysyłany po BRAZOWY medal gdzies tam poza ring i mial wpisana w karte lokate 3 ( byl sam w klasie) itp itd... jeśli sedzia zagraniczny nie zna polskich regulaminow to przynajmniej osoby wypelniajace karty powinny miec wydrukowany regulamin na podorędziu.
Miałam juz sytuacje gdy jeszcze tłumaczyłam obsłudze ringu jak powinno byc a juz oceniana była nastepna rasa... Niestety to sa sytuacje bardzo częste :(
Nie wymagam od osób z "łapanki" aby były specjalistami, ale od organizatora ywmaga aby zrobił wszystko jak nalezy.
Cos takiego jak regulamin (przynajmniej wyciąg, dotyczący tylko przyznawanych ocen) powinien byc ogólnie dostępny na wystawie ( tablica ogłoszeń? wydruk na stolikach?)...
To jest uwaga do wszystkich organizatorów.

Posted

zeby całej sprawie dodać pikanterii dodam ze nawet wydana karta oceny nie zawierala podpisu sedziego a co za tym idzie - jest niewazna :)

no i co - podpisu tez ma wystawca pilnowac ? to chyba sekretariat daje sedziemu karte do podpisu a nie wystawca :)