Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich u Lary :)

DSC_7443.JPG

Lara to ok. 3-letnia, nieduża sunia. Ma ok. 35 cm w kłębie. Do schroniska trafiła bardzo zaniedbana, przez co musiała zostać ostrzyżona. Na początku jest wycofana, przy próbach zapięcia na smycz ucieka. Ale gdy tylko wyjdzie, jest kochanym i pełnym radości psem. Lubi wchodzić człowiekowi na kolana i tulić się do niego. Na smyczy chodzi ładnie, nie ciągnie. Do psów jest nastawiona przyjaźnie. Potrafi komendy siad i łapa. Lara posiada włos, który będzie wymagać regularnej pielęgnacji i strzyżenia. Sunia spokojnie znosi zabiegi pielęgnacyjne.

Kontakt: 514324200, [email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script>

DSC_7435.JPG

DSC_7445.JPG

20150620-DSC_0075.jpg

Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Lara352153Lata35Cm26052015AniaHyrnik?noredirect=1

Posted

Dziękujemy bardzo za zdjęcia! :)

Jak na nich widać, Lara była w piątek u fryzjera :D I jestem z niej bardzo dumna. Przez większość czasu była spokojna. Na początku tylko wpadała w panikę, ale gdy zobaczyła, że człowiek nie chce jej nic zrobić, to stała albo leżała spokojnie i dała się obcinać, myć itp. :) Jedyna co, to nie spodobało jej się suszenie. Wygląda o wiele lepiej, a telefony o nią zaczynają się urywać :D Także trzymajcie kciuki za domek ;) Chociaż przed sterylizacją i tak nie zostanie wydana.

Posted

Dzisiaj nie byłyśmy z Larą na spacerku, ponieważ była dzisiaj sterylizowana. Wypuściłam ją tylko na chwilę razem z Shebą, żeby sobie pochodziły po wybiegu ;) Lara była dość osowiała, pewnie jeszcze nie doszła do siebie po zabiegu. Nawet parówek ode mnie nie chciała. Jednak ogonem merdała cały czas :D Troszkę sobie pochodziła, a potem wróciła do boksu.

Maciaszku, w pierwszym poście zaktualizowałam opis Lary ;)

Posted

Lara była dzisiaj na kolejnym spacerku :) Najpierw wzdłuż torów, a potem chwilę na polance. Potem poszłyśmy z Shebą i Toro na wybieg, gdzie mnie pozytywnie zaskoczyła, bo zaczęła biegać za piłką :D Tak samo jak w przypadku Sheby, Lara szybko się uczy, więc przychodzenie na zawołanie i oddawanie piłki idzie coraz lepiej :) Niestety dziewczyna jest troszkę za mała i potrafi się przecisnąć przez kraty na wybiegu i dwa razy mi tak zwiała. Spryciara :P

I przedstawiam zdjęcia z dzisiaj :)

DSC_7280.JPG

DSC_7269.JPG

DSC_7289.JPG

DSC_7290.JPG

DSC_7309.JPG

Posted

Lara od wczoraj w domku :) Niestety nic nie wiem, bo to nie ta Pani, z którą rozmawiałam ją wzięła. Ale zdobędę w czwartek numer i będę dzwonić ;)