Matt Posted April 15, 2004 Author Posted April 15, 2004 Na relacje mozecie liczyc, na fotki raczej nie.... nie mam dzialajacego aparatu w tej chwili :D A to czy go zanosze czy idzie sam to roznie bywa, ale ostatnio czesto sam chodzi spac...
Baster Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 ja w kwidzynie nie będę daaaaaaaaaaleko ...ale będę za to za tydzień na międzynarodowej w opolu :D
Treserka Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 Marysiu ja będę z psem bo jeżeli jest ring posłuszeństwa to będę z ONem bo musi wrteszcie zdać egzamin. a pozatym nie zostawie jej u mamy bo wszystko zniszczy. lub będę z Bossem. Co do szczekania to nie tylko miniatury szczekają bo mój ON daje ostro z tą czynością i kiedy trzeba i nie trzeba czasem idzie oszaleć. Jeszcze na zapytanie Marty odpowiadam ,nie mam problemów z chodzeniem przy nodze przez moje psy idę naraz z 6 psami na spacer i ratlerki sobie biegnąa kaukaz labek boss idą mi koło nogi bez smyczy., oczywiście jak idę kawałek drogą, bo po łąkach biegają luzem. :Dog_run: DO GALERII DAWAJCIE FOTKI !!!!!! Czytaliście jużo ROTTI, ja myślę że można się wyżec :popcorn: :beerchug: lub obżarstwa słodyczami :eating: i jej trochę pomóc.
Pasavera Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 madzior_ka: ja też mam takie wrażenie że nikt nie chce ze mna gadać :wink: ale co zrobić. Co do spacerów to moja Figa ostatni spacer zimą ma około 20.00 , a latem koło 21.00. Nigdy mi się nie zdarzyło zeby mnie zrywała z łóżka na spacer. To raczej ja ją muszę budzić :D aha Figa śpi ze mną w pokoju ale na swoim posłaniu :P Pozdrawiamy Iza i Figa
Zabka Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 Xavier lubi spać i dlatego w jego rodzinnym domu (hodowli) mówili na niego śpioch, ale z wiekiem mu troche przeszło. Często szczeka, nawet gdy przychodzi do nas ktoś kogo zna, to gada, tylko żeby sobie pogadać. Huricana, która jest amerykanką jest spokojna i zrównoważona, nie otwiera pyszczka bez potrzeby. Oboje są bardzo żywi, uwielbia się bawić, ale ona wie kiedy "ma się zachować".
Treserka Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 madzior_ka: ja też mam takie wrażenie że nikt nie chce ze mna gadać :wink: ale co zrobić. Pasavera masz złe wrażenie :cunao:
Matt Posted April 16, 2004 Author Posted April 16, 2004 Treserka: Zapytam: te psy na twoim emblemacie to twoje??
Marta-m Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 Ojej..nie było mnie tylko 1 dzien z tu tylke postów!!!!!! Az mnie oczy od czytania bolą... :D Wszyscy ci którzy myślł ze nikt z nimi nie gada są w błędzie!!!!!!!! JA czytam każdego posty i z każdym gadam (tzn. kieruje swoje posty do wszystkich) MACIE ZŁE WRAŻENIE :D uMIESZCZAJCIE ZDJĘCIA W GALERII!!!!!!!
Justa Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 Nie no... Zaledwie dzień mnie nie ma a tu znowu tyle postów, ja nie nadążam!!! Co do spacerków, to GALA na ostatni idzie około 22, ale... no właśnie jest jedno ale... bo ona śpi gdzies tak do 6 i od szustej łazi po diou i wszystkich po koleji budzi, a szczególnie rodziców!!!! Mnie to nie bradzo, bo ja raczej nie dam się obudzić, ale to trochę męczące jak mokry nochal Ci na twarzy spoczywa, albo ktos Ci huha na twarz!!! JusT@ & GALA
Pasavera Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 To że z dwoma osobami gadałam nie znaczy że inni dogomaniacy mi odpowiadają :wink: ale są wyjątki :D Słyszeliście o Rotti? :cry: Jest taka akcja husta ja już pomogłam. czekamy na innych :wink:
Justa Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 Nie no ja nie rozumiem zbytnio co chodzi z tym nie odpowiadaniem, bo ja znanim dopisze nowy post to czytam o czym tu nawijacie i dorzucam swoje 3 grosze... Czy ktos ma konkretnie do mnie pretensje, że na cus nie odpowiadaaaam?!?! :roll: 8) :roll: JusT@ & GALA
Baster Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 ja nie za bardzo rozumiem o co chodzi...kto nie chce z kim rozmawiać waszym zdaniem?? :roll: a dzisiaj to faktycznie duuużo nowych postów doszło :D
Pasavera Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 Znalazłam fajną stronkę o Groomingu sznaucerków. Jest tego aż 6 stron. Bardzo fajna tylko że po angielsku, ale są obrazki więc można się domyślić o co chodzi :wink: Można też kupić trymery itp.
Baster Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 moim zdaniem trymowanie to super sprawa! :D trymowanie...i tylko trymowanie!
Pasavera Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 Baster a Ty trymujesz, czy strzyżesz, czy trymujesz i strzyzesz? Bo ja to i to. Mam taki trymer co nie przycina sierści. Ktoś mi mówił ze jak sie ma taki co ja to nie trzeba chodzić strzyc, ale Figa już tak zarosła że idę z nią jutro. Bo normalnie już jak chow-chow wygląda, no... może nie aż tak :wink:
Marta-m Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 JEjku jak dzisiaj się rozgadaliscie!!!!!! mnie tu nie ma 5 godzin a tu cała nowa strona :D A nie mozna tylko strzyc???????
Justa Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 Ja tylo strzyge i jest dobrze... A tak wogóle to dzisiaj GAL spędziła 1,5 godzinki na spacerku ze mna, moją friend Martuśką i jej piechem- Adą. Nio i jak zwykle Adzik wkładała całą głowę GALUCHY do swojego psyka wydając przy tym niecenzurane odgłosły i cały czas pokładając ja na ziemi... Jejku, jak to wygląda... Postanowiłysmy któregoś dnia aparat wziąść i sfotografować ich inteligentne wyczyny... ;) Pozaty to od kiedy wracam do domu to psina spędza długie godziny gapiąc się przez balkon na podwórko... ehh.. ja nie wiem, jakby ciekawszych rzeczy do roboty nie było !!! :wink: :roll: A posty mnożą się i mnożą... JusT@ & GALA
madzior_ka Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 Heyka sorry ze tak napisałam moze kogos z was uraziłam, ale nei chodziło mi o to tylko CZASAMI mam wrazenie ze ktoś odpowiada na post kogoś innego, a mojego nie zauważa, ale sorry moze nie zadawałam pytan i to dlatego A co do ciebie i twojego odpowiadania JUSTA to na serio: nic nie mam zreszta do innych takze chcialam sie was zapytac (wlascicieli PSÓW) co uwazacie o kastrowaniu? bo wiem ze niektóre psy sie kastruje zeby byly grzeczniejsze i nei uciekały nie wiecie ile to ksoztuje jakim psom to sie robi (tzn. czy jak jest spokojny to raczej nie trzeba czy tez lepiej) itd. czekam... na odp Acha a czy ktos z was ma moze gadu-gadu? bo ja czesciej niz na dogomanii siedze i fajnie byloby sobie pogadac...bo w sumei nei ma na dogomanii tematu zeby mozna sie cosik o was dowiedziec tym co lubicie gdzie chodzicie do skozły itp. chyba ze zalozymy nowy temacik?!?! ale to juz chyba nei ma sensu bo jest mnówstwo tametów, ale como tym sadzicie temat by brzmiał: Coś niecoś o sznauceromaniakach....
Justa Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 A więc odpowiadam: Co do kastrowania to ja uważam za słuszne, bo stanowczo za dużo się rodzi psów w Polsce, stanowczo za dużo NIECHCIANYCH psów... Bo wiadomo co zazwyczaj wynika z ucieczki naszego koffanego pieseczka w czasie burzy hormonów... Co do tego nowego posta to... yyy.... ja poczekam na opinię innych, bo ja nie wiem czy ludzie lubią o sobie opowiadać... dla mnie tam może być;) Just@ & GALA
Baster Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 po pierwsze Justa,owszem można tylko strzyc ale to niszczy sierść ...dla mnie sznaucer powinien mieć szorstką szczecinke - a takowa jest właśnie tylko dzieki trymowaniu :D a co do kastracji to Madzior_ko skoro Den i tak jest bez rodowodu i nie zamirzasz żeby były po nim szczeniaki kastracja to dobry pomysł,pies faktycznie staje się spokojniejszy itp...ale pojawia się inny problem...a mianowicie tyyyycie...nawet psy które przed kastracją były strasznymi chudzielcami po niej zrobiły się okrooopnie grube i pomimo diet nie mogą schudnąć :( tak więc ta sprawa ma dwa oblicza...i trzeba to poważnie rozpatrzyć...ja ci powiem tyle...że skoro Twój [pies nie lata luzem po ulicach( a na pewno przeciez nie lata sam!!)i nie ma z nim jakiś problemów agresji do innych samców czy też Den nie cierpi okrutnie tzn wyje nie je jak niedaleko suka ma cieczke- to lepiej sie z kastracją wstrzymać :D
Marta-m Posted April 16, 2004 Posted April 16, 2004 A postów wciąż coraz wiecej :D :D :D :D :D Co do tego żeby mówić o sobie, to nie mam nic przeciwko. Jednak jezeli ten pomysł nie wypali to madzior_ka mój numer gg 6411513 (kto chce niech pisze!!!!!!) A co do kastracji...To ja sądze że jeżeli ci nie ucieka, to może go oszczędz, ale jeżeli masz z nim problemy,albo sie poprostu boisz nieoczekiwanych szczeniaków to pomyśl nad tym
Matt Posted April 17, 2004 Author Posted April 17, 2004 A własnie: Podajcie swoje numery GG :D Mój: 5299473.
Recommended Posts