madzior_ka Posted April 12, 2004 Posted April 12, 2004 Hejka, mnie też nie buyło troszkę, ale już jestem i mam pytanie dot. tych kostek pedigree czy one sa dobre? bo podobno karma pedoigree nie jest dora a co z kstkami i resztą, czy mozna je dawac szczeniakom (5 m-cy) a justa ile dajesz gali na posiłek wieczorny?tzn ile miecha ile warzyw i kaszy/ryzu? nie chodzi mi o gramy a ile np, łyzek bo my dajemy 2 kurze lapki, łyżke kaszy i troszke marchwi i pietruszki to nie za duzo czy dobrze?
Justa Posted April 12, 2004 Posted April 12, 2004 madzior_ka ja nie wiem ile t wychodzi na łyżki, bo mam gotuje jej gar jedzenia na dwa tygodnie i trucdno mi powiedzieć ile to jest na posiłek wieczorny... A ja właśnie rózicłam całaaaa mokra z dworku, bo chyba z 10 kubłów wody na mnie wylądowało, ale jestem happy, bo nie wyobrażam sobie inaczej spędzonego lanego poniedziłaku!!! Kosteczek pedigree to ja nie daje, bo GAL kiedyś miała po nich rozstrój żołądka i nie chce tego drugi raz przechodzić... Ale tak na marginesie to ja mówię o tych kstkach czyszczących zęby jakby co, bo inne (one sie chyba jakoś na B zwą...) to jej dajemy i nie ma żadncyh probemów!!!! Ale najbardziej top lubi kosteczki ze sprasowanej skóry! yammy!!!! JusT@ & GALA
Marta-m Posted April 12, 2004 Posted April 12, 2004 NA mnie tez dzisaj wylądowało niemało wody :P NIeźle było :D I ja iwem dlaczego akurat w świeta sie tch postów narobiło...Bo poprostu teraz mamy czas zeby zasiaść do kompa i pisać :wink: Niestety święta sie kończą a ja już jutro musze z WOS-u kuć... :x :x :x :cry: :cry: :(
Matt Posted April 12, 2004 Author Posted April 12, 2004 Święta, a ja w rozjazdach do rodziny i nie mialem czasu zeby cos napisac :D ABI dwa dni pod rząd wybiegał się po godzinie ze swoimi kuzynami (sznaucer olbrzym samiec i owczarek niemiecki suczka) :D Nie chce mi sie czytac waszych postow, wybaczcie. A ktora z Was wróciła do domu ze spacerku mokra ze tak powiem?? :D
Treserka Posted April 13, 2004 Posted April 13, 2004 Też ze spaceru wczoraj wróciłam mokra , buty mi przemokły bo pełno śniegu.co za wiosna , parę kilometrów ode mnie a tu zima. Justa gotujesz na dwa tyg.?przecież to sie zepsuje. Napiszcie jak u was z KLESZCZAMI :Help_2: bo moje psy całe w kleszczach, właśnie zainwestowałam forunę we frontlain{kropelka} a za ok.3 tyg kupię obroże z frontlainu i chyba sobie też ,już też kleszcz do mnie się przychlał ale w tym roku to plaga. Madzior_ka jakie kurze łapki ,chgodzi Ci o uda? przecież łapki są bez mięsa. Baster jak z tym Krakowem ile kosztuje ile weterany i do kiedy można zgłaszać? :Dog_run:
Pasavera Posted April 13, 2004 Posted April 13, 2004 Figa jeszcze nigdy nie miała kleszcza, a jej przyjaciel bokser bardzo szybko łapie. dziwne. Frontline jest dobry na kleszcze. Też go kupuje.
Baster Posted April 13, 2004 Posted April 13, 2004 Basiu miałam gdzieś oryginalne zgłoszenie na kraków...ale niestety gdzieś je zasiałam...ale zgłoszenia jeszcze będą chyba do połowy maja...wejdz sobie na stronke krakowską tam powinno być :D
Marta-m Posted April 13, 2004 Posted April 13, 2004 cześć. Swięta,święta...i po świętach :( Już jutro znowu do szkoły. A ja mam sprawdzian wos-u i....kartkówe z bioli :x Teraz się ucze... Mam pytanie: Czy znacie jakieś kluby sznaucerów??? ja szukałam wszędzie i nie ma nigdzie sznaucerów. Znacie jakiś???
Treserka Posted April 13, 2004 Posted April 13, 2004 Pasavera dzięki. FOTKI ze spaceru w lany poniedziałek są na sznaucerach średnich.
Marta-m Posted April 13, 2004 Posted April 13, 2004 :D :D :D Tak polecam obejrzenie tych zdjęc!!!!!!!! Są przecudne!!!!!!!!!
Marta-m Posted April 13, 2004 Posted April 13, 2004 Ktoś z was ma jeszcze jakies fajne foty??????????? :P
Marta-m Posted April 13, 2004 Posted April 13, 2004 A wy macie jakieś zdjęcia swoich piechów??? Nie muszą być naewt aktualne...Jeśli macie to pliska umieśćcie je w topicu GALERIA SZNAUCERÓW...!!!! Zróby sobie galerie sznauceromaniaków :D :wink: Może nam się uda jk innym (tzn. na innych forum)
madzior_ka Posted April 14, 2004 Posted April 14, 2004 Treserko: nei chodzi mi o uda a o same łapki, te z palcami i pazurami daje mu je cale (tak wet powiedział) jest tam teroszeczke mieska a troszeczke kości i on je i to i to i dzieki temu ma wapń z kości i białko z mięska. Barzo mu smakują...
Baster Posted April 14, 2004 Posted April 14, 2004 Basiu co do spotkania w ,,opolu,,musimy się dokładniej umówić w końcu ani Ty ani ja nie będziemy mieć psa więc trudniej się spotkac i poznać...na szczęście widziałam Cię na zdjęciu więc może nie będzie aż tak zle :)
Marta-m Posted April 14, 2004 Posted April 14, 2004 Mam jak zwykle nowe pytanka..Ale kto pyta nie błądzi,no nie?? :wink: JAk wasze psy chodzą na smyczy??? JAk zachowują się w nowym otoczeniu i pośród obcych ludzi??? W jakim sensie są ruchliwe (jeżeli wogóle wasze psy są ruchliwe :wink: ) tzn. biegają po domu itd.itp.
Baster Posted April 14, 2004 Posted April 14, 2004 najbardziej żywe są średniaki po propstu mają mase energii której muszą ,,się pozbyć,,jak sie porządnie wybiegają wtedy jest super, mini sa troche mniej ruchliwe ale za to z kolei bardziej narwowe tzn szczekają na ludzi , psy bez powodu( wiem to z doświadczenia wszystkie mini jakie znam , a znam ich naprawde dużo właśnie są takie szczekliwe)
madzior_ka Posted April 14, 2004 Posted April 14, 2004 Denisek chodzi bardzo adnie na smyczy jak oczywiscie na 5-cio meisiecznego szczeniaka, nie ciagnie tylko czssdem gryzie smycz z powodu roznacych ząbków;)) Denisek jest bardzo spokojny i grzeczny, a na polku uwielbia biegaćl)) nie szczeka duzo jak mówi moja poprzedniczka bo Denisek szczeka zx powodu jak ktoś idzie to jest grzeczny cnyba ze ktos wchodzi do ogrodu czy cos:)
Baster Posted April 15, 2004 Posted April 15, 2004 po prostu sznaucerek powinien mieć możliwośc solidnego wybiegania się wtedy jest szczęsliwy :)
Matt Posted April 15, 2004 Author Posted April 15, 2004 Baster: A ja mam zupelnie inne zdanie. Wszystkie miniaturki jakie spotkałem (w tym moja) a spotkalem ich mnostwo nigdy nie szczekaly bez powodu (zdarzaly sie wyjatki). Moj to szczeka jedynie jak ktos zadzwoni do drzwi, ale ktos przechodzi, ale to 2-3 szczekniecia i koniec. Na spacerku to np. na biegajace i krzyczace dzieci szczeka, a na inne psy to tylko wtedy kiedy one rowniez szczekaja na niego.
Baster Posted April 15, 2004 Posted April 15, 2004 w każdej publikacji dotyczącej trzech odmian sznauecra jest wyrażnie napisane że miniaturki sa najbardziej głośne i szczekliwe( każdy pies który jest małego wzrostu zachowuje sie w ten sposób aby sobie w jego mniemaniu ,,niedobory,,nadrobić :wink: )i naprawde wiele właścicieli miniatur ,,skarży ,,sie co ma zrobić żeby ich miniaturka była cichsza...zresztą mam wiele znajomych co mają właśnie miniatury i one cały czas szczekają tzn zobaczą innego psa,coś stuknie, piśnie,szybciej przejdzie itp...każdy powód dobry :wink: ale przez to sa kochane, :D
Justa Posted April 15, 2004 Posted April 15, 2004 Nio to i ja dorzucę swoje!!! GAL w gruncie rzeczy jest bardzo żywiołowa, ale myślę, że też dlatego, że pańcia jest taka sama i to ja tylko do tej energiczności popycha!!! W domu właściwie jest spokojna, chociaż kiedy jest niewybiegana to potrafi byc męcząca, bo łazi i przynosi jakieś zabawki do rzucania... Ale kiedy piesek jest szczęśliwy (czytaj po porządnycm długim psacerku) najbardziej lubi sobie leżeć w przedpokoju (oczywiście w pełnej gotowości jak to sznaycer ;) ) Jeżeli chodzi o szczekanie, to szczeka: kiedy ktos sie kręci pod drzwiami, albo kiedy DZWONI DOMOFON, ale wtedy szczeknie tak ze 3 razy, a później tylko fuka i wącha pod drzwiami. Niigdy nie pozwalaliśmy na nadmierne szczekanie np na ludzi, więc teraz nie ma zbytnich problemów. To może jeszcze powiem, że w stosunku do obcych ludzi jest raczej nieufna. Podchodzi do przechodniów, ale nie da się raczej dotykać... To znaczy ludzi, których zna i spotyka na codzień po prostu uwielbia i z daleka do nich leci, ale takich przypadkowo pochylających się nad nią raczej unika... Jak skończyła 8 miesięcy to właśnie tak zaczęła się zachowywać... Bardziej obserwuje niż sie podlizuje ;) A co do chodzenia na smyczy to się chwalić nie będę, bo nie ma czym... pomijając fakt, że 3/4 spacerków spędza bez smyczy i jest grzeczna ;) JusT@ & GALA
Matt Posted April 15, 2004 Author Posted April 15, 2004 Kto z Was wybiera się w ta sobote na wystawe do Kwidzyna?? Ja będę :D
madzior_ka Posted April 15, 2004 Posted April 15, 2004 no to Matt czekamy na relacje z Kwidzyna bo mnie nie bedzie, moze porobisz jakies fotki?? czekamy...jak widzicie zmieniłam emblemacik:)0 jak wam sie podoba? haloo?? czy kros wogóle widzi moje posty? bo mam wrazenie ze nikt:(( nikt na nie nie odpowiada....no ale cóż:( sluchajcie mam problemik gdy Den był mniejszy duzo spał teraz jest wiekszy i potrzebuje mniej snu a ostatni spacerekl ma o godz. 19 wtedy dostaje kolacje i zazwyczaj jest zmeczony i spi i gdy ok. 22 zanosze go na dół do jego legowiska on piszczy nam w nocy bo jest wyspoany bo spał od 19 a jak był mnniejszy to spał od 19 do rana a teraz ne chce;( a jak po spacerku chce go rozruszacto sie nie da bo jest zmeczony,w wiec co robić??? pomóżcie a wasze psoiaki gdzie spią? jak osbono w swoich legowiskach (czyt nei w waszych łóżkach) to zanosicie je tam czy same ida?
Recommended Posts