Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Masterton']Kurna nie jesteś walnięta,tylko robisz coś dla rasy,na tym rzecz polega,ale swoją drogą to nie wybrałabym się tam samochodem,tylko pociągiem,bo a nóż,widelec jakiś rusek ci z kałachem wyskoczy,i po autku.....[/QUOTE]

Można zapłacić za obstawę 2 tirowcom, jeden jedzie przodem a drugi z tyłu :evil_lol: a pociągiem to lepiej do przedziału zabrać olbrzymka :evil_lol:
A właśnie Ty do Rosji to z Bangi jedziesz ??

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

[quote name='marisia']Można zapłacić za obstawę 2 tirowcom, jeden jedzie przodem a drugi z tyłu :evil_lol: a pociągiem to lepiej do przedziału zabrać olbrzymka :evil_lol:
A właśnie Ty do Rosji to z Bangi jedziesz ??[/quote]
Łi ;) , Nafka jest juz dawno po sterylce przez ten jej kregoslup.

Posted

[quote name='Ka-Vanga']Nie wiem sama jeszcze jak sie tam dostane. Samochodem to raczej nie, bo troche strach, bede myslala nad samolotem albo pociagiem.[/quote]

wydaje mi sie ze pociag to dobre rozwiazanie, znajomi tak do Moskw czesto jezdza

Posted

[quote name='Ka-Vanga']Łi ;) , Nafka jest juz dawno po sterylce przez ten jej kregoslup.[/quote]

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Ale jako ochrona może być :lol: [/FONT]
[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Ale tak poważnie, to tylko z naszej perspektywy tutaj w Polsce to tak strasznie tam wygląda. Ja przeżyłam w Petersburgu ( wtedy jeszcze Leningradzie) prawie 5 lat i było w porządku. Fakt do Polski lataliśmy samolotami, ale po również jeździliśmy samochodami, wprawdzie na czerwonych tablicach a takich raczej bandziory się nie czepiali. Pociągiem jest jednak najbezpieczniej i w nocy można się wysapać, bo na takich trasach kursują tylko sypialne. W Moskwie metrem można całkiem sprawnie się poruszać. Samolot również jest w porządku, tylko żeby dali Ci Bandziorka ze sobą zabrać:lol: .[/FONT]

Posted

Ponoc w przypadku pociagow rosyjscy pogranicznicy sa najbardziej czepliwi, pozatym aby moc wziasc psa do przedzialu sypialnego musisz wykupic caly przedzial

Posted

Witajcie!
Chciałam Wam tylko powiedzieć, że na naszej stronce sa nowe foty maluchów i jak macie ochote to popatrzcie :)
[URL="http://www.dolinarivendell.com"]www.dolinarivendell.com[/URL]
Najlepiej wejśc przez dział News

Posted

[quote name='kaska']Ponoc w przypadku pociagow rosyjscy pogranicznicy sa najbardziej czepliwi, pozatym aby moc wziasc psa do przedzialu sypialnego musisz wykupic caly przedzial[/QUOTE]

Dokładnie tak jak u nas :evil_lol: Nie wiem jakie teraz są ceny, ale pociągi w Rosji są chyba tańsze niż u nas :lol: i chyba wcale drożej nie wyjdzie wykupienie przedziału, w sumie to 3 bilety, niż podróż samochodem a o ile mniej męcząca jest taka podróż.

Mam na myśli oczywiście tylko sypialne wagony, inne nie kursuja na takich trasach.

Posted

[quote name='kaska']Ponoc w przypadku pociagow rosyjscy pogranicznicy sa najbardziej czepliwi, pozatym aby moc wziasc psa do przedzialu sypialnego musisz wykupic caly przedzial[/QUOTE]

Jak nic nie przemycasz, to co Ci pogranicznicy mogą zrobić a kalkulacja wyglada chyba tak:

Bilet do Moskwy x 2 za cały przedział to chyba 200EURO, czyli 800 PLN a za tą kasę kupisz 200 l paliwa, czyli jeśli auto pali 8 l / 100 km to przejedziesz jakieś 2500km a do Moskwy z Polski jest chyba jakieś 1000km, więc autem wyjdzie trochę drożej :evil_lol: a ponieważ Moskwa jest duża i trzeba po niej trochę pojeździć, więc w sumie..........

Posted

[quote name='marisia']Jak nic nie przemycasz, to co Ci pogranicznicy mogą zrobić a kalkulacja wyglada chyba tak:

Bilet do Moskwy x 2 za cały przedział to chyba 200EURO, czyli 800 PLN a za tą kasę kupisz 200 l paliwa, czyli jeśli auto pali 8 l / 100 km to przejedziesz jakieś 2500km a do Moskwy z Polski jest chyba jakieś 1000km, więc autem wyjdzie trochę drożej :evil_lol: a ponieważ Moskwa jest duża i trzeba po niej trochę pojeździć, więc w sumie..........[/quote]
Hiehie a skad wnioski ze ja do Moskwy jade ;) .
No i niech mi potem ktos powie ze sia zarabia na szcionkach kupe kasy, jeszcze jak sie np urodza 4 maluchy.

Posted

[quote name='Ka-Vanga']Hiehie a skad wnioski ze ja do Moskwy jade ;) .
No i niech mi potem ktos powie ze sia zarabia na szcionkach kupe kasy, jeszcze jak sie np urodza 4 maluchy.[/QUOTE]

A co ja napisałam już wcześniej na DGM:cool3: :

[I]Generalnie uważam, że na samej hodowli psów rasowych nikt się majątku nie dorobił, zawsze musi temu towarzyszyć, jakaś dodatkowa działalność. Natomiast hodowlę psów rasowych odbieram raczej, jako kosztowne hobby, na które trzeba czasem sobie zarobić, chociażby sprzedażą szczeniąt. Wielu po odchowaniu jednego miotu rezygnuje i nie chce dalej się tym zajmować.[/I]

Posted

Aga ,dzieki za to piekne zdjecie :-) No nadal kocham tego Stefana :-) ,bo pikny on ,ze hej.
A powaznie mysle ,ze tak wyglada moj ideal czarnego sznaucera ,jesli chodzi o budowe ,bo nic nie wiem o futrze i charakterze :-)

To Ty Ola odwazna jestes .Jednak jechac taki kawal na krycie nie jest latwo.A nie mozesz mrozonym nasieniem ??

Macie racje ,ze hodowla to kosztowne hobby.I do tego jaka odpowiedzialnosc.Ja hodowalam kotki syberyjskie i perskie to wiem cos o tym.Chcialabym jeszcze kiedys moc potulic szczeniatka ,pozachwycac sie a z drugiej strony jak pomysle o kosztach,o tym,ze trzeba je komus oddac ,czort wie komu ,to mi sie odechciewa.
I pewno moja Bianka zejdzie bezpotomnie z tego swiata,no daje sobie 1 % na ew. zmiane zdania :-)

Posted

[quote name='Romas']Aga ,dzieki za to piekne zdjecie :-) No nadal kocham tego Stefana :-) ,bo pikny on ,ze hej.
A powaznie mysle ,ze tak wyglada moj ideal czarnego sznaucera ,jesli chodzi o budowe ,bo nic nie wiem o futrze i charakterze :-)

[/quote]

charakter cudowny !
dla mnie jest to nr 2 sposrod czeskich sredniakow bo Herberta wg mnie malo ktory pies przewyzsza :loveu:

Posted

[quote name='Agatka']Witajcie!
Chciałam Wam tylko powiedzieć, że na naszej stronce sa nowe foty maluchów i jak macie ochote to popatrzcie :)
[URL="http://www.dolinarivendell.com"]www.dolinarivendell.com[/URL]
Najlepiej wejśc przez dział News[/QUOTE]

No szczeniorki rosną :lol: a niedługo zaczną rozrabiać :evil_lol: Tylko na niektóre zdjęcia nie można się doczekać a ja w pracy mam łącze 2Mbps :placz:

Posted

[quote name='Elitesse']charakter cudowny !
dla mnie jest to nr 2 sposrod czeskich sredniakow bo Herberta wg mnie malo ktory pies przewyzsza :loveu:[/QUOTE]

Masz na myśli tego włoskiego psa, co to już jest w krainie wiecznych łowów :roll: .

Posted

[quote name='Elitesse']charakter cudowny !
dla mnie jest to nr 2 sposrod czeskich sredniakow bo Herberta wg mnie malo ktory pies przewyzsza :loveu:[/quote]

Aaa Herbert ,tak ten tez piekny.W pewnym momencie myslalam ,ze matke Bianki uda sie pokryc synem?wnukiem ? Herberta ( zapomnialam ale chyba synem) .Jednak nic z tego nie wyszlo.
Ech..szkoda ,ze takie piekne piechy tak rzadko sie trafiaja (mysle tu o czarnych ) .

Posted

[quote name='marisia']Witam Wszystkich w ten mokry ranek a wczoraj wieczorkiem umyłam auto :placz:

Aniu na stronie [URL="http://www.schnauzer.top2.pl"]www.schnauzer.top2.pl[/URL] jak wejdziesz na szczeniaczki i wybierzesz miot na [B]I [/B]to tam możesz zobaczyć zdjęcie Segal-a :lol:[/quote]
No a jak juz jesteś w miocie [B]I[/B] to Irmina Black Gagatek to moja Teri :loveu:

Dorotak czyzbyś miała coś do Goldenków ?:eviltong:;)
A ten tor to pana Kalisza :eviltong:

Ja to wogóle padłam jak zobaczyłam z kim w tym roku bedzie miał szczeniorki Steaven, zzzzzz Genesis to już jest mega wypas :loveu::loveu::loveu::loveu:
Masterton a moze na ten miot się zapiszesz, jeśli w ogóle są jeszcze miejsca :lol:
[URL="http://www.dalaj.cz/"]http://www.dalaj.cz/[/URL]

Romas sprawdzisz w katalogu po kim jest ten Chicago co wziął rasę ?:eviltong:

Posted

[quote name='Angelka']Dorotak czyzbyś miała coś do Goldenków ?:eviltong:;)[/quote]
Ależ skąd - bardzo lubię goldenki :loveu: Ale golden to golden a sznaucer to sznaucer :eviltong:

[quote name='Angelka'] A ten tor to pana Kalisza :eviltong:[/quote]
Super. Czyli będziecie "Extreme Dog" :cool3: :evil_lol:

A co do "Dalajskeho potoka"... Piękne psy a dodatkowo pod imponującymi sukcesami wystawowymi są sukcesy szkoleniowe. Znajdź u nas jakąś hodowlę sznaucerów, która pochwali się wynikami szkoleniowymi... :shake: Nie wiedziałam, że Shaggy jest czempionem coursingowym :crazyeye: A u nas jak spytałam na coursingu czy się spotykają na jakichś treningach, to usłyszałam, że "nie, bo przecież dla chartów to naturalne, więc nie potrzebują treningów" :roll: I faktycznie poza charciarzami nikt się w to nie bawi.

Ech, kynologicznie jesteśmy 100 lat za Czechami :mad:

Posted

Dorota , kolezanka od Phalco pokaże nam co i jak i będzeimy śmigac ona też tam sie przeniosla bo ich klub zostal zamknięty, a tor u Kalisza najbliżej :evil_lol:
Taaa extreeme dog haahahha:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A czechom to tylko zazdrościć , albo się tam przeprowadzić :eviltong::eviltong::eviltong:

A tak jeszcze o psychice co by słodko nie bylo mimo że po takim tatusiu to sznaucer zostanie sznaucerem i ta rasa jakiegos swojego "świra" ma.
Pamiętam jak Teri do nas przybyła to pierwszego dnia to tak cicha myszka ale drugiego pokazala juz co potrafi , gdy zaczeła się nudzić urządzała sobie dziką bieganinę sama ze soba i wydawala z siebie dziwne odgłosy , wtedy pomyślalam "Boże w co sie wpakowalam a tak mnie ostrzegali" heheeheh
Trzeba było przebolec te pare miesięcy , klatka to priorytet o czym się juz dowiedzialeliśmy drugiego dnia kiedy czarnula zostala sama w domku, TZ biurko skóciła o róg , kwiatek z parapetu przeszedl kopanko na podlodze heheh i jeszcze pare rzeczy by sie znalazło :)

Tak że jeśli po powrocie z pracy chcesz zastać swój dom w całości.... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Angelka']A czechom to tylko zazdrościć , albo się tam przeprowadzić :eviltong::eviltong::eviltong: [/quote]
Tylko najpierw się nauczyć tego śmiesznego języka :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

[quote name='Angelka']Tak że jeśli po powrocie z pracy chcesz zastać swój dom w całości.... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
A widzisz, to ciekawe. W szczenięctwie nie było takiej chwili, żeby jakakolwiek część Atosa się nie poruszała :razz: a mimo tego szaleństwa nigdy niczego nie zniszczył, jak zostawał sam w domu. Do tego on bardzo źle zostaje sam - jak nie dopełnię "rytuału wyjścia", to wyje przez jakieś 10-15 minut. Mimo to nigdy nie przekierowało się to w niszczenie, gryzienie itp. Paradoksalnie jeśli Atos coś niszczy, to właśnie wtedy, jak jestem w domu, ale się nim nie zajmuję :evil_lol:

Posted

niszczenie i nie niszczenie chyba nie zalezy od rasy a od charakteru psa.Zuzia nie niszczyla wcale i od malego bez protestu zostawala na kilka godzin sama,Choc przyznaje nie codziennie.
Bianka nie niszczy poza przypadkiem kiedy dorwala sie do terakoty tworzacej listwe na scianie i oderwala ja ze sciany ( terakote nie listwe ).I teraz ja tez juz wiem ,ze klatka to priorytet :-)
Ale fakt jest taki ,ze Bianka jak byla mniejsza rzadko siedziala spokojnie ,ciagle ja mialam na oku ,podsuwalam zabawki bo inaczej sama sobie organizowala zajecie ,niekoniecznie po mojej mysli.Ogolnie jest o wiele bardziej ruchliwa niz Zuzia i to chyba nie zalezy od rasy czy typu kolou tylko wlasnie od predyspozycji.Za to moj DC to tak niszczyl ,ze wystarczylo na piec minut sposcic go z oka zeby cos bylo bezpowrotnie pogryzione .I to niszczyl nawet jako dorosly.Nie ma reguly.

Angelka, Chcago Bohemia Cardinal jest po Simons Marvel Ot Barbatsutsy i Dottie Bohemia Cardinal.

Posted

[quote name='Masterton']Jadę,ale mam stracha bo nigdy nie wiadomo,co się tam wydarzy,litwinka sędziuje,a jak wiesz z nimi to różnie bywa,pamiętam jak kiedyś na klubówce dawno temu,właśnie litwinka czepnęła się że włos na łapach za obfity,a jak wiesz Leonowi tego włosa nie brakuje,no i jedzie Dekiel,na szczęście Agnieszka zadzwoniła do mnie i ustaliłyśmy klasy,więc my pośrednia,Dekiel otwarta,a ty przecież w championach się wystawiasz,to co my dla ciebie za konkurencja,acha,masz jeszcze w klasie Olsena Bella Fraga.[/quote]

Widze, że wiele osób korzysta z Opola ;)
NO to w takim razie do miłego zobaczenia na ringu :)
My się wystawiamy w klasie szczeniąt, młodzieży i otwartej - oczywiście w psach cz-sr :)
Wiecie cos więcej o stawkach ??
Juz straciłam nadzieje na Caciba

Posted

[quote name='Agatka']Widze, że wiele osób korzysta z Opola ;)
NO to w takim razie do miłego zobaczenia na ringu :)
My się wystawiamy w klasie szczeniąt, młodzieży i otwartej - oczywiście w psach cz-sr :)
Wiecie cos więcej o stawkach ??
Juz straciłam nadzieje na Caciba[/quote]

to bedziemy sobie konkurowac :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...