marisia Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 [quote name='Masterton']Cześć wszystkim dawno mnie tu nie było,cicho tu jakoś i spokojnie,:lol: fajnie:multi: Marisiu wybierasz się na Opole???[/quote] [FONT=Tahoma]Tak zgłosiłam w ostatniej chwili:lol:, ale skoro pytasz, to pewnie też zabierzesz swoją gwiazdę, więc może zredukuję ekipę i sama przyjadę pooglądać:razz:, ale będzie to drogi bilet wstępu:evil_lol::lol:. [/FONT]
dorotak Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 [quote name='Angelka']naprawdę psyche ma super taki sznaucerzy golden to tulenia.[/quote] "Sznaucerzy golden" :crazyeye: A fuj! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [quote name='Angelka']Dorotak po poszukiwaniu szkoły znalazłam tor i to jaki taniutki łiiii, za tydzień jak dopisze pogoda idziemy wypróbowac z Teri :multi:[/quote] No to trzymamy kciuki. Napisz, jak się panience podobało :loveu: A czy ten tor jest z jakimś opiekunem (trenerem) czy "na własną łapę"?
Czarne Gwiazdy Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 [quote name='Masterton']A co masz na myśli Czarne Gwiazdy mówiąc o tych różnicach,na ringu:roll:[/QUOTE] Chodzi Ci o wielkość? No wiesz, różnica dwóch psów we wzroście o ponad 10 cm to chyba nie jest mało :P
marisia Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 [FONT=Tahoma]Widzę, że w tzw. międzyczasie dyskusja się rozwinęła:lol:. Sznaucery to inteligentne bestie i wymagają odpowiedniego wychowania. Mam przykład w rodzinie, jak dwie córki mojego Larsika wychowały sobie swoich właścicieli:loveu:. Całe szczęście, że to są suczki pozbawione agresji. Byłoby daleko gorzej, gdybym rodzinę obdarowała samcami. Na szczęście miałam przeczucie. Suki wprawdzie również potrafią być bardzo zaborcze i agresywne, jak są nieodpowiednio prowadzone, ale chyba raczej w stadzie, gdzie jest ich więcej i walczą o dominację. Jak jest jedna hołubiona i wyniesiona na piedestał suczka to nie jest to zbyt szkodliwe. Oczywiście na pewno bywają wyjątki potwierdzające regułę. Przy miniaturach największym błędem jest jej niedocenianie i traktowanie jej jak nieszkodliwą maskotkę:evil_lol:. Mój Wektor ma naprawdę bardzo zdecydowany charakter, ale mądry Larsik zdążył go odpowiednio wychować i utemperować zanim nas opuścił:-(. Naprawdę najlepiej szczeniaka wychowa dorosły, doświadczony pies. Oczywiście nie może to być staruszek, żeby go szczeniak nie zamęczył. Lars był w świetnej kondycji, jak przybył do nas Wektor i załamał się właściwie w ostatnim roku swojego życia, jak miał już 13 lat a Wektor był już dorosły i nigdy Larsikowi, jak staruszek był już słaby nie dokuczał. Naprawdę przyjemnie było obserwować, jaka ich łączyła więź:Cool!:. [/FONT]
marisia Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 [quote name='Masterton']Mam zamówionego pieska,po imporcie ze stanów zjednoczonych,czekam już dobre pół roku,ale chcę tak zwaną perełkę,więc Denisa (wl.hodowli) cały czas wybiera i przebiera,i na razie nic dla mnie nie znalazła,....[/quote] [FONT=Tahoma]Aniu, to fajnie:multi:. Może pojawią się w Polsce wreszcie ładne czarne psy i nie trzeba będzie szukać reproduktora [/FONT][FONT=Tahoma]za granicą[/FONT][FONT=Tahoma]. Prawdę powiedziawszy na naszych wystawach nie widziałam ładnego psa czarnego średniaka ( nie licząc tego młodziana co w NDM zdobył BOB-a i oczywiście suni Romans :lol: ) a z suk, jak do tej pory najbardziej podoba mi się suczka Gagatkowa z Petersburga :cool2:. Mam na myśli oczywiście suczki mieszkające w Polsce, bo w zeszłym roku do Katowic Rosjanka przywiozła śliczne czarnuchy. Był kiedyś piękny średniak czarny, ale jeśli jeszcze żyje to jest już staruszkiem. No i na wystawach w Czechach widywałam ładne czarnuchy i psy i suki.[/FONT]
Romas Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Jak juz o tym mowa , to mi do tej pory zapiera dech w piesiach Stefan :-) ( Steven Segal) .To chyba moj ideal ,bo jak do tej pory nie widzialam ladniejszego czarnucha. Niestety dzieci po nim pozostaja poza moimi mozliwosciami finansowymi,chwilowo :-)
Masterton Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Cześć wszystkim,w ten mało pogodny ranek,dyskusja się widzę rozwinęła że hej...!:lol: Kochana Romans,a masz jakieś zdjątka,tego cuda zwanego,Segal.:lol:
Masterton Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='Czarne Gwiazdy']Chodzi Ci o wielkość? No wiesz, różnica dwóch psów we wzroście o ponad 10 cm to chyba nie jest mało :P[/QUOTE] Ale wiesz rzadko się zdarza by dwa samce różniły się od siebie tak znacznie,zwykle jest to różnica,5 do 3cm,z sukami jest podobnie....ja podałam Ci przykład,który potwierdza regułę.....
marisia Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='Masterton']Cześć wszystkim,w ten mało pogodny ranek,dyskusja się widzę rozwinęła że hej...!:lol: Kochana Romans,a masz jakieś zdjątka,tego cuda zwanego,Segal.:lol:[/QUOTE] Witam Wszystkich w ten mokry ranek a wczoraj wieczorkiem umyłam auto :placz: Aniu na stronie [url]www.schnauzer.top2.pl[/url] jak wejdziesz na szczeniaczki i wybierzesz miot na [B]I [/B]to tam możesz zobaczyć zdjęcie Segal-a :lol:
Masterton Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='marisia'][FONT=Tahoma]Tak zgłosiłam w ostatniej chwili:lol:, ale skoro pytasz, to pewnie też zabierzesz swoją gwiazdę, więc może zredukuję ekipę i sama przyjadę pooglądać:razz:, ale będzie to drogi bilet wstępu:evil_lol::lol:. [/FONT][/QUOTE] Jadę,ale mam stracha bo nigdy nie wiadomo,co się tam wydarzy,litwinka sędziuje,a jak wiesz z nimi to różnie bywa,pamiętam jak kiedyś na klubówce dawno temu,właśnie litwinka czepnęła się że włos na łapach za obfity,a jak wiesz Leonowi tego włosa nie brakuje,no i jedzie Dekiel,na szczęście Agnieszka zadzwoniła do mnie i ustaliłyśmy klasy,więc my pośrednia,Dekiel otwarta,a ty przecież w championach się wystawiasz,to co my dla ciebie za konkurencja,acha,masz jeszcze w klasie Olsena Bella Fraga.
marisia Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='Masterton']Jadę,ale mam stracha bo nigdy nie wiadomo,co się tam wydarzy,litwinka sędziuje,a jak wiesz z nimi to różnie bywa,pamiętam jak kiedyś na klubówce dawno temu,właśnie litwinka czepnęła się że włos na łapach za obfity,a jak wiesz Leonowi tego włosa nie brakuje,no i jedzie Dekiel,na szczęście Agnieszka zadzwoniła do mnie i ustaliłyśmy klasy,więc my pośrednia,Dekiel otwarta,a ty przecież w championach się wystawiasz,to co my dla ciebie za konkurencja,acha,masz jeszcze w klasie Olsena Bella Fraga.[/QUOTE] :crazyeye: Olsen, mogłam się spodziewać:cool1: , w zeszłym roku wziął CACIB-a w Opolu, no i dziewczyna go bardzo ładnie pokazuje:lol: Ale co mi tam, co będzie to będzie. A i polecam Ci zobaczenie również tatusia ostatniego miotu na [B]J[/B] po ładnym psie z Czech Simonie.
Masterton Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='marisia']Witam Wszystkich w ten mokry ranek a wczoraj wieczorkiem umyłam auto :placz: Aniu na stronie [url]www.schnauzer.top2.pl[/url] jak wejdziesz na szczeniaczki i wybierzesz miot na [B]I [/B]to tam możesz zobaczyć zdjęcie Segal-a :lol:[/QUOTE] Fakt,piękny skubaniec,ale tam jeszcze bardzo ładny rusek jest na stronce,oj miło popatrzeć na takie czarnuszki
Masterton Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 O jezu pomyliło mi się to nie rusek tylko czech,mniamniuśny,że hej:lol: :lol:
marisia Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='Masterton']O jezu pomyliło mi się to nie rusek tylko czech,mniamniuśny,że hej:lol: :lol:[/QUOTE] W Rosji są też piękne czarnuchy, ale kto by tak daleko na krycie jechał i za bezpiecznie chyba też nie jest :lol:
Elitesse Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='Masterton']Cześć wszystkim,w ten mało pogodny ranek,dyskusja się widzę rozwinęła że hej...!:lol: Kochana Romans,a masz jakieś zdjątka,tego cuda zwanego,Segal.:lol:[/quote] [IMG]http://www.dalaj.cz/image/shaggy38.jpg[/IMG] [SIZE=1]EUROPEAN WINNER 2004 EUROPEAN JUNIOR WINNER 2003 INTERCHAMPION Czech champion, Club champion Spanish champion, Slovak Champion Luxembourg champion Polish champion Slovak junior champion 2x Best standard schnauzer 5x ČKŠ, 13x CAC, 3x CWC, 7x CACIB 5x BOB, 2x BIS, BIS - honour dog National Winner, Regionaly winner Winner of Prag[/SIZE]
Ka-Vanga Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='marisia']W Rosji są też piękne czarnuchy, ale kto by tak daleko na krycie jechał i za bezpiecznie chyba też nie jest :lol:[/quote] Hahahaha no wlasnie chyba tylko jakis szaleniec :evil_lol: . I chyba ja jestem jakas walnieta bo sie wybieram tam na krycie hihihi :evil_lol: .
Masterton Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 No masz rację że ładnie go pokazuje,zresztą ma zw.pl młodego prezentera,była w tym roku na Crufcie,i ładna dziewczyna jest oraz reprezentacyjna,Olsen dostał Caciba,ale rase wziął Nerwus Basi......:lol: :lol: ;)
Elitesse Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='Ka-Vanga']Hahahaha no wlasnie chyba tylko jakis szaleniec :evil_lol: . I chyba ja jestem jakas walnieta bo sie wybieram tam na krycie hihihi :evil_lol: .[/quote] wygadalas sie :)
Ka-Vanga Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='Elitesse']wygadalas sie :)[/quote] Hahaha a co ja sie wygadalam, przecie tam jest maaaaaasa psow :evil_lol: .
marisia Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='Ka-Vanga']Hahahaha no wlasnie chyba tylko jakis szaleniec :evil_lol: . I chyba ja jestem jakas walnieta bo sie wybieram tam na krycie hihihi :evil_lol: .[/QUOTE] :evil_lol: a jak samolotem, picięgiem, czy autkiem i gdzie do samej stolicy :cool3: ?? - w sumie super a pochwal się się zięciem :cool3:
Masterton Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='Ka-Vanga']Hahahaha no wlasnie chyba tylko jakis szaleniec :evil_lol: . I chyba ja jestem jakas walnieta bo sie wybieram tam na krycie hihihi :evil_lol: .[/QUOTE] Kurna nie jesteś walnięta,tylko robisz coś dla rasy,na tym rzecz polega,ale swoją drogą to nie wybrałabym się tam samochodem,tylko pociągiem,bo a nóż,widelec jakiś rusek ci z kałachem wyskoczy,i po autku.....
marisia Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='Masterton']No masz rację że ładnie go pokazuje,zresztą ma zw.pl młodego prezentera,była w tym roku na Crufcie,i ładna dziewczyna jest oraz reprezentacyjna,Olsen dostał Caciba,ale rase wziął Nerwus Basi......:lol: :lol: ;)[/QUOTE] Tak wiem :lol: , byłam i widziałam :lol: , no i Basinego pieska też prezentowała niezła prezenterka :evil_lol: .
Elitesse Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='Ka-Vanga']Hahaha a co ja sie wygadalam, przecie tam jest maaaaaasa psow :evil_lol: .[/quote] ale przynajmniej nadalas kierunek ;)
Ka-Vanga Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Nie wiem sama jeszcze jak sie tam dostane. Samochodem to raczej nie, bo troche strach, bede myslala nad samolotem albo pociagiem.
Ka-Vanga Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='Elitesse']ale przynajmniej nadalas kierunek ;)[/quote] Hiehie to racja ;) .
Recommended Posts