dorotak Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='kaska']Wiekszosc psow ktore sa wystawiane na lancuszka sa wystawiane na zaciskowych cienki,[/quote] Masz na myśli żmijki? I "przywołujesz" taką żmijką swojego olbrzyma do porządku? :lol: Kasiu, oczywiście masz rację - to skracanie szyi, koniecznie jak najwęższa ringówka itd itd. Ale pamiętaj, że: - Bianka jest młoda i to jej pierwsza wystawa - nie wiadomo jak się zachowa niezależnie od wcześniejszych ćwiczeń. Może będzie super a może nie do końca. Ringówka czy jej brak to naprawdę najmniejszy problem w tej sytuacji. - Czarnych średniaków są z reguły takie tłumy :crazyeye:, że najprawdopodobniej będzie sama w klasie. To z jednej strony ułatwia wystawianie, ale z drugiej strony lepiej jak Magda będzie opanowywała stres swój i Bianki i skupi się na pokazaniu jej a nie na walce z ringówką :lol: cały czas bojąc się, czy Bianka aby z niej "nie wyjdzie". - Co do trzymania ringówki za uszami psa, to oczywiście można i tak, ale nie jest to konieczne :lol: Więc naprawdę macie dziewczyny we wszystkim rację, jako profesjonalistki. Ale postawcie się w roli debiutantki :lol: [quote name='kaska']I tu popelniasz blad czy lancuszek czy ringiwka nie moze wisiec w polwie szyi ma byc za uszmai aby optycznie wydluzyc szyje psa, im bardziej wisi na szyji i im bardziej sie odcina od psa tym gorzej[/quote] Jeżeli tego łańcuszka czy ringówki używasz do wyciągnięcia szyi psu, to oczywiście tak. Ja wolałam psa nie wieszać tylko nauczyć go patrzenia na mnie z uwagą - wtedy naprawdę ringówka w tym celu nie jest potrzebna ;)
madzior_ka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Florance (mówiłaś, że się znasz na telefonach) ratuj!!... Tego sony ericssona chyba nie maja... mam przyjsc w czwartek to sie dowiem na pewno, ale jak jego nie ma to nie wiem ktorego wybrac:((( z tych lepszych mam do wyboru: siemensa C75, siemensa CX70 i chyba tyle... no jest jeszcze Nokia 6020 , ale slyszalam ze nie jest za dobra choc nie wiem bo jej nie mialam...albo Sony ericsson K300i
florance Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [quote name='madzior_ka']Florance (mówiłaś, że się znasz na telefonach) ratuj!!... Tego sony ericssona chyba nie maja... mam przyjsc w czwartek to sie dowiem na pewno, ale jak jego nie ma to nie wiem ktorego wybrac:((( z tych lepszych mam do wyboru: siemensa C75, siemensa CX70 i chyba tyle... no jest jeszcze Nokia 6020 , ale slyszalam ze nie jest za dobra choc nie wiem bo jej nie mialam...albo Sony ericsson K300i[/QUOTE] madziorko w ogóle siemensów bym nie polecała... 6020 - nokia jak nokia - nic szczególnego, a w k300 będziesz chociaz miała mp3-ki i najlesza z nich wszystkich baterię (chociaż jest o klase niżej od k700 i teoretycznie od 6020 też, to bym osobiście wybrała k300...) Jest jeszcze fajny samsung e350, ale ten byłby pewnie trochę droższy... a to nowa aktywacja, czy przedłużeniówka?
madzior_ka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 cały czas mam cichą nadzieję, że może będa mieli gdzieś jeszcze ten K700i (mam przyjśc w czwartek wtedy beda wiedzieć)... a jak nie to sama nie wiem, a tak z ciekawości to czemu siemensów nie polecasz? a co do ost pytania to nowa aktywacja bo do tej pory miałam na karte, ale współny z siostrą i teraz własnie chciałam sobie nowy sprawić i zdecydowałam się na Orange Twój Mix
florance Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 siemensów nie polecam, bo wiem jak nasi przedstawiciele narzekaja na ich reklamacje... sprzedaż siemensów bardzo spadła od poprzedniego roku... niby naprawy ich nie sa poważne, ale upierdliwe (wymiana oprogramowania najczęściej)
madzior_ka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 acha, w takim razie wielkie dzieki za info.
florance Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 no wiesz, są tacy maniacy siemensów, że nic ich nie zrazi... jeśli Ci sie podobają, to weź... cxv jest lepszy jeśli już... przecież nie każdy model się psuje :) ale obejrzyj tego samsunga...
madzior_ka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 no włąśnie chodzi o to, że tak średnio mi się te siemensy podobabają, a ten samsung fajniutki tylko, ze z tego co wiem to nie jest dostępny w tej ofercie, którą mam zamiar kupić, z samsungów mam do wyboru: X480 i X640
florance Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 a dlaczego nie? nie wiem dokładnie jak wygląda oferta dla osób indywidualnych, ale zaraz dryndne do kolegi z salonu i się dowiem :)
madzior_ka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 no włąsnie nie wiem dlaczego nie, ale bedąc w salonie dostałam listę telefonów dostępnych w ofercie Twój Mix z cenami ile dany telefon kosztuje zależnie od kwoty zobowiązania (mnie interesuje 25zł)
florance Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 jak za 25 zł to te telefony lekuchno drogie pewnie będa...
madzior_ka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 no i "troche" drogie sa ale coz raz sie żyje, a to jest ta lista tel., którą dostałam (przepraszam za jakośc, ale to zdjęcie robione aparatem-jakbyś czegoś nie mogła rozczytać a chciała to mów) --> [URL="http://img255.imageshack.us/img255/3077/10087919fv.jpg"]http://img255.imageshack.us/img255/3077/10087919fv.jpg[/URL]
florance Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 dziwna ta lista... nie znam się na standardach salonów, ale chyba takie ręczne dopisywanie jest niedopuszczalne :roll: kupując telefon za 400 zł chyba lepiej wziąść abonament o 20 zł wyższy i wtedy mamy dwa razy więcej rozmów, a aparat za złotówkę (no powiedzmy - rozłożony na 24 raty). Cenowo wychodzi to samo - a rozmów więcej, tylko nie wiem jak wyglądają takie mixy dla osób fizycznych i czy można wziąść większego... ale z tego, co sie orientuję (a ostatnio załatwiałam znajomym)to ceny aparatów w takim samym mixie (20pln netto), tylko dla firm są niższe... jutro dowiem się, jak to dokładnie wygląda
madzior_ka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 [QUOTE]to ceny aparatów w takim samym mixie (20pln netto), tylko dla firm są niższe..[/QUOTE] firmy niestety nie mam:( [QUOTE] jutro dowiem się, jak to dokładnie wygląda [/QUOTE] dzieki:)) a co do cen to przy Mixie 25zł wychodzi mi w ciągu dwóch lat 600 zł na 'abonament' + np. 400 zł na tel czyli 1000 zł a w Mixie kolejnym czyli 50 zł to za 'abonament' jest 1250 zł, a za tel 200, wiec jednak tu wychodzi drozej
Romas Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Dziewczyny ,dziekuje Wam za doglebne obgadanie tematu ringowek. Ja sobie obejrze oferte ringowek ( dziekuje Orsini za link) i jesli nie znajde bezpiecznej to jednak kupie cieniutki lancuszek. Na tej pierwszej wystawie ( a moze przeciez byc tak ,ze i ostatniej ) postawie na nalezyte zabezpieczenie psa.Ale licze na to ,ze oferta ringowek jest lepsza niz kilka lat temu . No i widze ,ze musze sobie nowe spodnie kupic skoro czarne nie :-) ta wystawa wpedza mnie w wydatki :-)
orsini Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 ja link?????:crazyeye: :crazyeye: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: nie ma za co,ale ja nie mam zadnego linku:(((wiec to chyba komu innemu te podziekowania:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
orsini Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83814810"]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83814810[/URL] no coraz lepiej, kto nastepny????:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
RobinCzWa Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Ten Lary jest cudowny - miałem okazję spędzić z nim kilka godzin . Jednak ma on już 12 lat, czy jest jakieś ograniczenie wieku dla reproduktorów u sznaucerów mini? Co do allegro, to przecież traktuje to pani Sz. jako ogłoszenie a nie aukcje, większość hodowli ogłosza na różne sposoby zapowiedzi swoich miotów, a oni rok temu jeszcze nie mieli www więc nie ma sie co dziwić. Tak na marginesie to to jest właśnie ta pani która trymowała mojego Roniego za pierwszym razem, co tak krytykowałaś Orsini ;)
orsini Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 wiem kto to jest Robin dlatego wkleilam:))) my troszeczke inaczej traktujemy allegro niz jako zwykle ogloszenie:)))))czy widziales pozadna hodowle na allegro????bo ja nie, dlatego bardzo mnei to ogloszenie zdziwilo no i te texty o tym ze czarne sa wredne hahahahah KaVanga ma wredna suke:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
orsini Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Robin masz czas na gadanie to bys wkleil pare fot!!!!:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: no i najwazniejsze zeby sie Tobie zrbienie psa podobalo:)))ja preferuje inny styl robienia sznaucerka:)))ale Tobie sie moze taki akurat podobac nie?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
madzior_ka Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 [QUOTE]no i te texty o tym ze czarne sa wredne hahahahah KaVanga ma wredna suke:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [/QUOTE]:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :cool3: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Mek Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 [SIZE=4][QUOTE]Dziś mam do zaoferowaniu Państwu wspaniałe i przesympatyczne pieski jakimi są Sznaucerki Miniaturowe Pierz-sól. Psiaki te są naprawdę przekochane, jeżeli ktoś kiedykolwiek miał tą rasę to sam wie najlepiej, to nie to co czarne, które bywają bardzo wredne :/ [/QUOTE][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] Super . To jest rewelacja. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: [SIZE=4][/SIZE]
orsini Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 [quote name='Mek'] Super . To jest rewelacja. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: [/quote] hahaha racja Ty tez masz wredna suke:))) haha i Justa i Pass i inni hahahhahahaha:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
madzior_ka Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 haha ale za ot ja mam wspaniałego i przesympatycznego pieska hahah;)))) :loveu:
orsini Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 [quote name='madzior_ka']haha ale za ot ja mam wspaniałego i przesympatycznego pieska hahah;)))) :loveu:[/quote] hahahahhaah no a ja to pol na pol jak mam czarno srebrna
Recommended Posts