Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniła do mnie dzisiaj pani z naszego województwa, całkiem niedaleko, wypatrzyła Sonię na Allegro. Właśnie wysyłam wątek małej tej pani. Mam nadzieję, że się spotkamy.
Luiza, jeśli to możliwe sprawdź nastawienie małej do kotów, bo pani ma kotka. Trzymajcie się dziewczynki.

Posted

Pani odpisała, że Sonia wydaje się jej dość zaborcza a ona ma już pieska i kota. Decyzja jeszcze nie została podjęta, przynajmniej tak napisała ta pani. Pocieszające jest to, że ta czy inna bida znajdzie być może u tych państwa dom.

Posted

Pani zrezygnowała, jedzie po inną bidę .
Szkoda, ale z drugiej strony adopcja musi uszczęśliwiać obie strony, inaczej nie można zaliczyć jej do udanych.

Posted

Puchatek napisał(a):
Pewnie chodziło jej o to, że będzie chciała zmonopolizować kontakty z Panią a w domu są jeszcze inne zwierzęta i może dojść do awantur.

O, dzięki Puchatku, teraz już rozumiem.

Posted

Wiecie mi to się wydaje, ze Sonik powinna trafić do domku gdzie mogą być inne zwierzęta, znaczy chodzi mi o psy... Sonik tak się przyzwyczaiła do Cerbera i go polupbiła, ze dzis jak się obudziłam i weszłam cichaczem do duzego pokoju to zauważyłam, ze skakała na cera i zachęcała go do zabawy... byłam w sumie w szoku, bo przecież ona boi się psów... co prawda z cerberowatym spędziła już tydzień, no ale dziś zobaczymy jak będzie zachowywała się na agility... mamy zawody i będzie sporo psiaków... trzba małą nadal socjalizowac, bo do obcych psów jest nieufna... jednak jak zobaczy jak cer z innymi się dogaduje to może sama też zacznie...
Z dziećmi też może przebywać, tylko musi się przyzwyczaić po prostu nie :)

Posted

Cerber napisał(a):
Wiecie mi to się wydaje, ze Sonik powinna trafić do domku gdzie mogą być inne zwierzęta, znaczy chodzi mi o psy... Sonik tak się przyzwyczaiła do Cerbera i go polupbiła, ze dzis jak się obudziłam i weszłam cichaczem do duzego pokoju to zauważyłam, ze skakała na cera i zachęcała go do zabawy... byłam w sumie w szoku, bo przecież ona boi się psów... co prawda z cerberowatym spędziła już tydzień, no ale dziś zobaczymy jak będzie zachowywała się na agility... mamy zawody i będzie sporo psiaków... trzba małą nadal socjalizowac, bo do obcych psów jest nieufna... jednak jak zobaczy jak cer z innymi się dogaduje to może sama też zacznie...
Z dziećmi też może przebywać, tylko musi się przyzwyczaić po prostu nie :)

Pewnie, że wszystko to kwestia czasu. Wiadomo że dwa psy chowają się lepiej. No ale nic nie można komuś narzucić. Myślę że wkrótce znajdzie się ktoś dla Soni, nie ma obawy.