Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bumerang']prześlijcie mi tekst i zdjęcia oraz kontakt !
zrobimy allegro!!
na adres [email protected]

Asiu, chwilkę się wstrzymajmy, bo obecnie nie jasna jest sytuacja suni. Facet , który się nią opiekuje do domu jej wziąć nie chce, ale na tymczas dać jej też nie chce. Mi już na tych ludzi ręce opadają. On by chciał, żeby pies trafił z trawnika od razu na marmury i to najlepiej 5 metrów od jego domu. No się dzisiaj zagotowałam.

Posted

Kochani nie martwcie się już... Sonieczka jest u mnie cała i zdrowa... jest troszeczkę oszołomiona i boi się ale mam nadzieję, ze ją ładnie zsocjalizuję ze sobą, cerberkiem i pieskami z toru agility, gdzie chodzimy z cerberkiem trenować :)

Posted

Właśnie wróciłam z akcji, na której byłam z Marysią. Marysia tak długo wołała że chce loda i pić, aż w końcu zesikała się w fotelik samochodowy. 2 psy, jeden Cerbera, drugi Sonia i Marysia z ADHD to na jedno popołudnie trochę za dużo. Jeszcze na dodatek zgubiłam klucze od samochodu imiałam już śmierć w oczach, czyli lawetę. Na szczęście klucz znalazła Cerber w swoich butach.
Czy tylko mnie zdażają się takie historie.
Kochani, Cerber jest świetną, odważną dziewczyną, wzięła na siebie naprawdę trudne zadanie i jeszcze mówi, że "damy radę". Super dziewuszka! Trzeba będzie jej pomóc troszkę finansowo. ale na razie powoli.
Najpierw trzeba ją umyć, trochę socjalizacji, odkarmić, dać ciepełka., dopiero inne sprawy.
No i sprawa najważniejsza: trzeba szukać suni domu.
W wolnej chwili napiszę tekst ogłoszenia i zrobimy allegro i inne ogłoszenia. Bumerang wiem, że pomozesz.

Jesteście kochani, sam fakt, że mogę na was liczyć daje mi siłę do działania. nie zostawiajcie nas nadal.

Cerber witamy w klubie!

Posted

no bo damy radę :) jakbym gorszych przypadków nie widziała... własnie się konsultuję z p Dorotką, ona mi mówi co i jak i jutro Soniczka pójdzie ze mną na trening... dostałam pozwolenie :multi: w chwili obecnej pisze ogłoszenia, które p Dorotka ma wydrukować, ale cosik kiepsko mi to idzie... głąb jestem po prostu...

Posted

no na razie to nie mogę bo sunia nie pozwala mi się zapiąć... nawet jej obroży zdjąć nie mogę... wyprowadziłam ją na ringówce... p Dorota poleciła, zebym założyła jej na głowę jakąś pentelke ze smyczy, a ze ja nic takiego małego nie miałam, a tę smycz niebieską gdzieś zapodziałam, to musiałam się bawć ringówką...

Posted

Cerber jesteś super :calus:
Teraz juz spokojnie możemy szukać domku.
Agata Ty to masz za swoje, ale dzionek:evil_lol:

Jutro dam ogłoszenia dla Soni, tylko allegro nie umiem robić:oops:

Posted

[quote name='Szyszka']Cerber jesteś super :calus:
Teraz juz spokojnie możemy szukać domku.
Agata Ty to masz za swoje, ale dzionek:evil_lol:

Jutro dam ogłoszenia dla Soni, tylko allegro nie umiem robić:oops:

Allegro Zrobi Bumerang tylko trzeba jej przesłać tekst i zdjęcia. Szyszka jak sklecisz coś ładnego to prześlij proszę Bumerang. Namiary na mnie: tel. 509 727 921 mail [email protected] (między agata a rakoca jest podkreslnik ale go nie widać)

Aha, Sonia ma 3-4 lata, przed wydaniem zostanie wysterylizowana.

Posted

hej kochani... pierwsza noc minęła rewelacyjnie... sonieczka calutką noc przespała pod moim biurkiem, zabunkrowana przez krzesło... najwidoczniej wygodnie było jej w takiej klitce. Skąd to wiem, a noo stad, ze wczoraj przysnęłam w ciuchach i zostawoiłam włączone TV i obudziłam się ok 1.30 w nocuy... sukałam suni i ją zwlłaśnie znalazłam w wyżej wymienionym pomieszczeniu jeszcze jedna dobra wiadomość... wczoraj niunia była tak zestresowoana, że nie dała mi zdjąć ani założyć obroży... dziś spróbowałam ponownie i zdjęłam i założyłam obróżkę, a potem jeszcze smyczkę zapiełam zaraz idę z psiakami na spacer i pójdę do zoologa po jakąś obróżkę, bo okazało się, że jedna mała obróżka co miałam dla Kokusi jest za duża, a druga po szczeniakach jest za mała... trzeba kupić nową no i dzis widzimy się na treningu, bo widzę, ze sunia dziś już lepiej się czuje a przed chwilką dosłownie udało mi się jej poobcinać kłaki przy tyłeczku i wyczesać... jak dobrze pójdzie to może jeszcze dziś ją wykąpię :multi:

Posted

Sonieczka już jest wykąpana... ku mojemu zaskoczeniu nie było problemów z kąpielą... jest pachnąca, czysta wyczesana i nie ma kłaków już... troche łyso wygląda z tyłu, no ale lepiej, żeby miała na razie trochę łyso niż żeby miała kłaki, których za chiny nie mogłabym wyczesać... tak sierść jej tam odrośnie i jak ktoś będzie dbał i czesał regularnie sunie to nie powinno bycć problemów z kłakami...
Sa tylko 2 male punkciki, które mi spokoju nie dają... sunia od wczoraj nic nie zjadła i nic nie wypiła oraz to, że stale się drapie, nawet po kapieli... trzeba bedzie odwiedzić weta coś mi się wydaje...

Posted

Jesteś naprawdę niesamowita dziewczyno. Myślę , że nie je ze stresu. A z drapaniem: może być alergia pokarmowa, lub na odchody pcheł. Jedno i drugie powinno ustąpić, jeśli nie zawieziemy ją do weta. Zresztą zaraz zadzwonię i spytam co można jej podać, może Clemastinum, tak myślę. To ją wyciszy ze świądem.

Trzymajcie się.

Posted

nooo może coś pomoże... na razie czekam nic nie robię... niunia już trochę się ożywiła... nawet pobiegała po pokoju :) cerber trzyma się na dystans i jest spokój :) z resztą mała już przyzwyczaiła się do jego obecności :) myślę, że jak kilaka razy pójdę z nią na trening i poprzebywa wśród innych psów to w ogóle się przestanie bać... mam taką nadzieję... a z jedzeniem to już próbuję wszystkiego... pokarm be, suchy, mokry kurczak be, chlebek z maślanym masełkiem, serek żółty z dziurami, serek homogenizowany be... mam nadzieję, ze jej się odwidzi i zacznie jeść, bo jak nie to cerber mnie wymolestuje na amen :D

Posted

aaa no i zapomniałabym :) już kupiłam jej obróżke i smyczkę... wszystko to parciane jest, a obróżka jest zapinana na satrzask i można regulować wielkosć obróżki... przyda się dla innych tymczasowych piesków... mam już chyba 5 obróżek dla piesków na tymczasie :D

Posted

śliczna ta mała i jaka czyściutka. Ciotki po weekendzie jej nie poznają. Kupiłam już worek suchego jedzenia, w poniedziałek przywiozę.
idę dziś poimprezować, tak więc do zobaczenia jutro.

Posted

Soniczka jest kochana... ledwo mnie poznała a już zaufała i chyba pokochała... cały czas na mnie skacze, zebym ją na rękach nosiła i merda do mnie ogonkiem... na innych trochę ejszcze warczy, nie wspominając o innych psach, ale muszę wam powiedziec, że na treningu było rewelacyjnie... sunia sie zaklimatyzowala i ilekroc od niej odchopdzilam to sie na mnie patrzyla i podszczekiwala, zebym wrocila :) poza tym zaczela jesc i mniej sie drapie... to mnie uspokoilo... w chwili obecnej niunia sobie spi przy moim biurku :)

Agata pewnie do mnie dzwonilas i sie nie dodzwonilas... otoz rozladowal mi sie tel i przelozylam karte do innego tel. Zapomnillam hasla i 3 razy wprowadzilam je blednie no i mi zablokowali karte... jutro bede musiala poszukac puka... jak znajde to wlacze tel... w chwili obecnej mi sie laduje... wiec na razie nie dzwon ok...

Posted

aaa no i jeszcze 2 sprawy :) po pierwsze zostały już wydrukowane ogłoszenia i jutro od rana będę latała po mieście w celu ich wywieszenia :) mam nadzieję, ze znajdziemy jakiegoś odpowiedzialnego własciciela... bo sunia jest naprawdę cudowna...

druga sprawa to taka, ze sunia to juz nie Sonia tylko Sonik :) bardziej mi się podoba to imie chociaż wiem, że bardziej by pasowało dla pieska takie imie niż dla suni... jednak fajniej mi się woła Sonik do niej :) jest kochana naprawdę nigdy nie oddam jej w złe ręce... prędzej wolałabym, żeby już na zawsze u mnie została :)