BeataJ Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Pudlo :-) Ania - wihu - jest ze Szczecina. Olenko, opowiadalam Tobie o Ani nie raz pewnie. Ania ma pieknego dobermana z tej samej hodowli co moj Spartan. To milosc do dobermanow mnie i Anie polaczyla. Quote
Dobermania Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Fajnie. Szkoda, że z mojej okolicy, jak najbliższej, nikogo nie ma :( Foxi_India na Bemowie, Romenka też daleko... Quote
Vika_Bari Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [COLOR=black][FONT=Verdana]Najprawdopodobniej będę miała kolejnego psa na DT. Ten to już chyba mi do łóżka pójdzie. Mały szczeniak z Wrzesińskiego schronu. Około 3 miesięczny, po wypadku. Niedługo kończy mu się kwarantanna. Biedne dziecko. Mało tego że trafił pod samochód lub motor (nie pamiętam) i trafił do lecznicy i do schronu nu to i na dodatek właściciel nie zgłosił się. Tak z Atą my i podejrzewaliśmy. I co jest bardzo ciekawie ze ma kolor i rozmiar dobermana ale dobermanem nie jest i nie mieszaniec dobermana też. Jak go zabiorę to się przyjże mu lepiej ale to chyba jakaś mieszanka z myśliwskim psem.[/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=black]Nu i co u mnie: [/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Verdana]Mała sunia dostała imię [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Zara.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana] Jej szczeniaki (5 sztuk) zacieli pełzać po budzie i nie długo zaczną wyskakiwać z niej. [/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Zonia [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]- po staremu. Wesoły zdrowy, gruby psiak z pomysłami tylko na zabawę.[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Kama [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Verdana]- od rana strasznie płakała. Wypuściłam ją i po 1 godzinnym spacerze nie chciała wracać do biura. Ma tam ciepło i wodę i jedzenie i posłanie i zabawki ale sami wiecie ze nic nie zamieni psu człowieka. Cieknie jej z rany ale tak powinno być bo to musi się wygoić. Kama jest na antybiotyku, hepacile (wątroba) i na karsiwanie (ogólnie wzmacniające).[/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=black]Pozdrawiamy wszystkich.[/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Verdana]Olena, Fred, 10 psów i 3 koty.[/FONT][/COLOR] Quote
dzodzo Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Olenko, ty mnie zawsze rozbraiasz:) tym razem podpisem i tym,ze miejsce masz juz tylko w łozku:loveu: Quote
Karilka Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 10 psów...ładne rzeczy:cool1:... Olenko schronisko zaraz stworzysz:cool3:. Tyle ze takie "wychuchane" schronisko;):loveu:. Quote
Vika_Bari Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Ale to nie wszystko! Liudzie nie uwierzycie ale Barik przyniosl zająca. Zywego malutkiego. Nie mam pojecia co mam z nim zrobic. Jutro zobacze co i jak bo teraz schowalam go od psów i on jest tak mały, przerazony i zmęczony że zamykają się mu oczy. W poniedzialek (jerzeli przezyje) pojade z nim do weta. Zobaczymy czy ma szanse. I czy Barik mu cos nie uszkodzil jak niusł do domu. Barik jest bardzo podekscetowany i chce mu matkowac z tym tylko ze jest stókroc wiekszy. Vika w szoku że jakies nowe zwierze pojawilo się. Barik chroni zająca od Viki i mogą mi się rozpętac niporazumienia po między psami bo Barik uwaza zajączka za swojego. Jaja da i tylko! Czy ktoś mial królika ? Któś wie co dawac takiemu maluchowi? on rozmiarem jest jak moja dloń. Quote
Karilka Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 O cholera:-o! Jaki Barik opiekuńczy jest! Założe wątek o tym zajączku, mam nadzieję, że dziewczyny pomogą! Quote
Karilka Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9822526#post9822526 Quote
Dobermania Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Jak jest bardzo mały (może w Bariku tak silnie eksplodował "matczyny" instynkt, że go... ukradł mamie:cool3:), to jeszcze nie może stałego pokarmu. A jak więskzy, to w zoologicznych kupisz karmy dla królików (dla zajęcy to raczej nie, chyba że ktoś tam na wsi hoduje na pasztet i Ci poradzi...). To teraz dopiero będzie zoo :D:D:D:D:D Bari rządzi. Quote
Dobermania Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 A ja mam chętną rodzinkę na Zarinego szczeniaczka, sunię! :roll::roll::roll::roll::roll: Czy są sunie w miocie? Bo oni się uparli na suczkę. Ile one już mają, z miesiąc? Mogłabyś zrobić nowe zdjęcia? Quote
Vika_Bari Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Oki wyszle jutro do ciebie lub Beatki aby wstawili foty na wątek. Zając żyje. Jego foty też wysle jutro. Quote
Vika_Bari Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 A to Kama. Zobaczcie jak zagina sobie kołnież aby wepchnąc ten pychol do rany. Nie chce rana goić się. Zaczełam przemywać nadmanganatem. Quote
Dobermania Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Aj, aj, masochistka. A wreszcie śnieg przestał padać! Może biegając po podwórku,. będzie miała lepsze zajęcia niż szarpanie szwów...:/ Quote
Vika_Bari Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Nistety jeden szewczyk znów zerwala dziś. Pojedziemy jutro na szycie ponowne. Nie mam pojęcia jak ona to robi i poco. jest w dwóch kąłnierzach i w kagańcu. Kubraki na miescu rany porazrywane. Tak że ich narazie nie zakładam bo to bez sensu, niczego nie chronią. Quote
Vika_Bari Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Wyslalam dzis foty Zarki z dzieciakami i zajączka do dziewczyn ale widzę zenarazie nie mieli czasu wstawic. Quote
Vika_Bari Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Dzięki Asiu. Nu to jescze Beatka wstawi Zare i dzieci i będzie komplet. Quote
Vika_Bari Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Jest to Zara z dziećmi. Jest 3 chlopy (foto 2 ) i dwie dziewczyny. Pierwsza foto 1 a drugą dopiero wstawią. Zara jest rozmiaru jamnika. Bardzo miła i lagodna psinka i jest bardzo młoda (mysle ze 2 lat nie ma). Komu komu piekne małe psinki. Quote
dzodzo Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 te dwie to dziewczynki-Jedna jest z krótszą szerścią i wyrazniejszą maską a druga bardziej puszysta i ma stonowane podpalanie. Quote
Vika_Bari Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 [FONT=Verdana]Mam kolejny nabytek na DT. Planowanego szczeniaczka odebrał właściciel :multi:(jak twierdzi pan pracujący w schronie) a maluch który siedzi już po nad miesiąc jest prawdziwym cudem i nie byłam w stanie go tam zostawić.[/FONT] [FONT=Verdana]Karusiu wyśle ci fotki dobra?[/FONT] [FONT=Verdana]Nu i mam złą wiadomość o Kamie. Zapalenie nie ustępuje i zaczęło się złe dziać w środku rany. Dzisiaj Kama była ponownie prześpiona i czyszczona:placz: i ponownie szyta ale juz specjalistą który nałożył dwa rodzaj szwów (wewnęnczne i zewnętrzne) i teraz na 100% musi być wszystko dobrze. Kamusik budzi się powoli. [/FONT] [FONT=Verdana]A jak Kamę operowano to pojechałam po psa którego nazwałam TOY (Zabawka). Cudo z uszami.[/FONT] [FONT=Verdana]Teraz mam 11 psów, 3 koty i jednego zająca. Chyba zwariuje lub mąż mnie zabije.[/FONT] Quote
Vika_Bari Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Dobermania co to za ludzie i którą z małych suniek będą chczeli? Sprawdzony tobą dom? Bo jak nie to nie oddam suni. A na Zonie nadal nie ma nikogo? Quote
dzodzo Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Vika_Bari, Vika i Bari i koty czyli zestaw domownikow:cool3: Quote
Recommended Posts