sylwija Posted May 15, 2015 Author Posted May 15, 2015 z ryba nie mialam telefonu, zeby zrobic zdjecie, ale wczorajszy wyczyn Felka utrwalilam ;) 1 Quote
yolanovi Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Ludzie szukają psiaka w typie foksa do adopcji http://www.dogomania.com/forum/topic/146587-damy-kochający-dom-terierowi-foksterierowi-kraków/page-2#entry16220056 Quote
sylwija Posted May 15, 2015 Author Posted May 15, 2015 Ludzie szukają psiaka w typie foksa do adopcji http://www.dogomania.com/forum/topic/146587-damy-kochający-dom-terierowi-foksterierowi-kraków/page-2#entry16220056 dziękuję, że wrzuciłaś Felka :) Quote
yolanovi Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 dziękuję, że wrzuciłaś Felka :) Niestety spóźniłam się. Ludzie adoptowali suczkę ze schroniska w Sosnowcu :( Fajnie, że suni się udało i opuściła schron Quote
sylwija Posted May 15, 2015 Author Posted May 15, 2015 Pewnie. :) No i nie mam pewności, czy Felix nadaje się do małych dzieci. Ma adhd. Quote
rita60 Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Oni od samego początku chcieli suczkę, otworzyli swój watek na Terierkowie. Dobrze,że sunia znalazła domek,ale znajdziemy również dla Felixa :] Ten wyczyn na komodzie to mistrzostwo swiata...niesamowity szorsciuch :] Quote
Guest TyŚka Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Felix może w poprzednim wcieleniu był kotem? ;) Quote
sylwija Posted May 15, 2015 Author Posted May 15, 2015 jest niezwykły, wszędzie go pełno, jak coś się dzieje - to on pierwszy.. ładnie się bawi piłeczką - - dwa razy przyniesie, a trzeci raz już nie chce ;) wdzięczy się, przymila, jednocześnie wulkan energii ciężko mi uwierzyć w jego agresję.. bardziej w te ucieczki, a raczej brak reakcji na wołanie on potrzebuje wciąż atrakcji, jak mu się nudzi, będzie niszczył i hałasował.. miny z cyklu - co mi dzisiaj zaproponujesz?> Quote
rita60 Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Myślę,że problem był w tym,że ludzi przerosła jego żywiołowość i aktywność,pewnie chcieli mieć pieska,który wychodzi 3 razy dziennie po 15 minut,potem zje,pobawi się trochę i będzie spał. Najfajniej by było,żeby znalazł domek u ludzi,którzy znają foksy i ich specyfikę,wtedy nie ma niespodzianek. Quote
sylwija Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 też tak myślę ci, co go adoptowali z przytuliska w Kozienicach, to zeznali, że ucieczkowicz i agresywny do dziecka, do psa sąsiada i do sąsiada chyba, aż był konflikt sąsiedzki oddali komuś, a ktoś .. coś.. generalnie wylądował na Paluchu, czyli odłowiony już w Warszawie.. moje serce, mojego męża - podbił natychmiast choć przyznam, że zaskoczył, bo jego zachowania jak jakiegoś haszczaka całkiem ;) Quote
Poker Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Fajny jest .Są aktywni ludzie tylko trzeba na nich trafić. A na komodę to chyba ktoś postawił tę miskę czy jest aż tak genialny ,że sam ją wniósł ? Quote
sylwija Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 To kocia miska,specjalnie żeby psy nie wyjadaly Maja koty na górze w pokoju zamkniętym tylko z otworem dla nich w drzwiach, no i tutaj,żaden pies dotąd im nie wyjadl. . Quote
rita60 Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Taki fajny,młody psiak i nie ma zapytań o niego ? Quote
sylwija Posted May 27, 2015 Author Posted May 27, 2015 nie ma, ale też w sumie nie ma ogłoszeń konkretnego pakietu z opisem ładnym ja w ogóle się jakoś boję jego adopcji.. przez to przechodzenie z rak do rak, z przytuliska do schroniska marzy mi się świadomy dom majacy pojecie i doswiadczenie z rasa Quote
rita60 Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 nie ma, ale też w sumie nie ma ogłoszeń konkretnego pakietu z opisem ładnym ja w ogóle się jakoś boję jego adopcji.. przez to przechodzenie z rak do rak, z przytuliska do schroniska marzy mi się świadomy dom majacy pojecie i doswiadczenie z rasa Nie dziwię się,że się boisz,on już wiele przeszedł,ale podsyłam go miłosnikom foksów,może się uda...najwazniejsze,że na tą chwilę jest u ciebie i bezpieczny. Quote
szafirka Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Ale przystojniak! najlepszym nowym właścicielem byłby ktoś, kto już miał wcześniej lub ma teriera, wtedy nie powinien się zdziwić jego żywiołowością. Nie mogę się napatrzeć na te zdjęcia :) Quote
sylwija Posted May 31, 2015 Author Posted May 31, 2015 no właśnie, kogoś, kto się zna i kocha rasę :) Felix jest bezbłędny, jakby nie miała tak licznego towarzystwa, nie chciałabym się z nim rozstawać ;) na razie trzeba kombinować, żeby miał co jeść.. Felek potrafi być grzeczny nie lubi zakazywania.. chwilę przed tym zdjęciem, wyjęłam mu poduchę z pysia.. wydawało mu się to niezłym dowcipem :D Quote
rita60 Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 Ale zabójcze spojrzenie na tej drugiej focie...jakby mówił...dlaczego mi zabrałaś poduchę niedobra kobieto :] Quote
zolziatko Posted June 3, 2015 Posted June 3, 2015 Cudny chłopak ... i to łobuzerskie spojrzenie... Quote
sylwija Posted June 4, 2015 Author Posted June 4, 2015 właśnie przeczytałam, że w przytulisku w Kozienicach, zostały zagryzione dwa małe psiaki :( dobrze, że Felix tam nie wrócił, to była słuszna decyzja. Quote
rita60 Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 Dokładnie...jak najbardziej słuszna,tym bardziej,ze to pewnie zadziora jest. Quote
sylwija Posted June 4, 2015 Author Posted June 4, 2015 jest zadziora to prawda, ale jest inteligentny i potrafi się dostosować. nie pytają, bo nie ma ogłoszeń, nie umiem pisać tekstów ani robić ogłoszeń, i nie mam czasu :( a tu opis jest szczególnie ważny, bo to nie pies dla każdego - a już telefony, typu 'dla dziecka', 'mały, to się nadaje', 'oj, śliczny,chcę go'..to nawet szkoda czasu jest wymagającym psem, uroczym, kochanym, ale wymagającym, ktoś musi mieć pojęcie nie można go znów skrzywdzić ciężko z kasą na jego utrzymanie, choć niby tylko na jedzenie potrzeba, ale nie chodzi o to, żeby go szybko 'wydać' - już to przechodził, i przechodził przez niemało rąk.. chodzi o to, żeby mądrze go 'wydać', dlatego liczę na pomoc Quote
Recommended Posts