Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już jesteśmy. Nie było czasu bo mieliśmy gości z mix sznaucerką mini. Trzy psy, dwa koty - śmiechu co niemiara,

Ossi bardzo spokojny, kontaktowy psiak. Jedyna jego wada - oprócz tego że nie potrafię ogarnąć jedzenia (wyjada wszystkim : Mimi, koteckom ) - to taka że jest BARDZO zazdrosny. Mimiśka jakoś mniej. Ossi chodzi przy nodze powiedziałabym jak pies. Jest po prostu moim cieniem. Pisałam tu wcześniej że Mimisia chodziła za mną jak cień to on nie oddala się ode mnie dalej niż o 20 cm.Trochę się rozbrykał jak było ich dwie tzn Mimi i Kesi. Usiłował za nimi nadążyć ale nie dawał rady :D. Warczał na gościa czworonożnego jak ją głaskałam czy brałam na kolana. W nocy spały na dole same ale do rana się nie zjadły. Jak je rano wypuściłam na ogród to Mimi swoim zwyczajem pobiegła na ogród a Ossi siedział pod drzwiami czekając na mnie. Jest bardzo wielkim zazdrosnym przytulakiem.

Posted

Na jednego kota nie reaguje na drugiego poszczekuje. Mimiśka dziś też jakby mniej na niego warczy. Ossi wczoraj sporadycznie kładł się na pleckach do miziania, dzisiaj podłapał od Mimi i wywalają się oboje na plecy. Jak leżą po moich dwóch stronach miziam na dwie ręce jak leżą koło siebie wystarczy jedna - jedno brzucho, drugie brzucho i jest ok.

Dzisiaj się trochę psice rozszczekały - no ale zaczął onkowaty (narzeczony Mimiśki) Czworonożna gościówa też szczekliwa to Mimi pokazała że jednak też potrafi szczekać a Ossiemu szczekanie chyba nie jest dziwne. Ale zazdrośnik jest straszliwy.

Posted

A i Ossi jest zdecydowanie młodszym, niewiele wyższym (a w zasadzie na wysokość są prawie jednakowi tylko on ma dłuższą szyję i większy łebek za to króciusieńkie łapki) za to dwa razy dłuższym braciszkiem.

Zdjęcia będą jutro - wreszcie znalazłam aparat i kabelek - i nie będę zależna od męża komórki.

Nie wiem jak postępować z jedzeniem - nie chciałabym żeby Mimisia padła z głodu. No i jak reagować na tę jego zazdrość

Posted

Zwykle dajemy pierwszeństwo rezydentom.Tymczas jest we wszystkim na końcu. Do misek nakładam szybko ,ale w stałej kolejności .Dolar,Loczka, tymczaska/sek. Miski stoją w odległości ok. metra od siebie. Tymczaski bardzo często na początku pchają się pierwsze, ale pilnuję jak cerber ,żeby każde jadło ze swojej miski. Nawet stoję między nimi i steruję ruchem.Jak kończą jeść ,a coś zostaje  coś w misce, zabieram ,żeby nie uczyły się jeść z cudzej miski.

Smaczki też daję w takiej kolejności. Miziam raczej jednocześnie wszystkie 4 sztuki.

Na spacer też pilnuję tej samej kolejności jak przy jedzeniu. Po paru dniach na ogół wszyscy załapują o co chodzi.

Posted

Dzieki Poker. Ze smaczkami robię tak jak piszesz ale jest prościej ponieważ dając Mimi pierwszej po prostu - brzydko mówiąc - "odpycham" Ossiego i dopiero jak smaczek ląduje w jej pyszczku daję jemu. W innym wypadku zjadłby smaczka i Mimi oraz moją rękę. Gorzej jest z posiłkami. Podaje im jednocześnie ale Ossi i tak się ciśnie do Miski Mimi a ona się wycofuje - i znowu tak to wygląda że stoję między nimi Ossi już kończy swoje jedzenie a Mimisia nieśmiało podchodzi i zaczyna jeść. Jak Ossi skończy swoje to znowu do jej michy i Mimi znowu ucieka :(

Posted

Tak i dałam dziś wieczorem. Ponieważ Ossi już dawno jadł wzięłam miskę Mimi do spiżarki, wygoniłam koteckę ( bo to jej lokum) i tam sobie w spokoju zjadła, Ale to może powinnam wyekspediować tam raczej Ossiego?

Posted

Teraz pochrapują leżą jeden za drugim tworząc "ciąg" w jednej linii z której wystaje 8 łapeczek. Ossi wtulony w Mimisiową pupkę. Da się, da się :D Kochaniutkie. Mała i Duży 0heart.gif

Posted

Teraz pochrapują leżą jeden za drugim tworząc "ciąg" w jednej linii z której wystaje 8 łapeczek. Ossi wtulony w Mimisiową pupkę. Da się, da się :D Kochaniutkie. Mała i Duży 0heart.gif

Musi to rozkosznie wyglądać. Pomału się wszystko ułoży.Dobrze,że żadne nie pokazuje zębisk.

Posted

No w końcu. Fajna z nich parka. Dopiero przy Ossim widać jaki z Mimi maluszek. Mimisi ładnie we fryzurce.Mąż jęknął na jej widok " Moja kochana Mimi"

Posted

Ossi jaki... czupurek :D Ale na fotce z Luckiem minkę ma niewyraźną! ;)

CHA, cha, cha, cha....... Na fotce z Luckiem jest Mimi :D :D :D

Na 4 zdjęciu też jest Mimisia - to w końcu jej wątek :D