Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anula ja prześlę to co zostało na koncie i Selmy i zrobię rozliczenie do wklejenia w poście rozliczeniowym i będzie ok:)

Selma cudna, fotki są przepiękne.

Dziękuję :)

Gdyby ktoś jeszcze zasilił moje konto to wyślę kasę do Ciebie z informacją od kogo i już :)

Posted

Anula ja prześlę to co zostało na koncie i Selmy i zrobię rozliczenie do wklejenia w poście rozliczeniowym i będzie ok:)

Selma cudna, fotki są przepiękne.

Dziękuję :)

Gdyby ktoś jeszcze zasilił moje konto to wyślę kasę do Ciebie z informacją od kogo i już :)

Właśnie o to mi chodzi aby pieniądze były na jednym koncie i wtedy wszyscy wiemy ile ma Selmusia pieniążków i jakie ma wydatki.

Ewu,nawet jak będą pieniążki od darczyńcy spoza Dogo to można określić np. od P.X i ta kwota będzie umieszczona w deklaracjach jednorazowych tylko oczywiście muszą wpłynąć na moje konto.

Cancer43 zadeklarowała się zrobić bazarek dla Selmusi.Czy ten bazarek z FB,z którego są pieniążki to właśnie jest ten bazarek?

Aby jakoś uporządkować jeszcze formalnie to wszystko, to będę rozliczać się ja z płatnościami i tym samym pozostanę dalej skarbnikiem Selmusi.Ewu,jeszcze teraz opłać zabieg Selmusi tak jak napisałaś.

Posted

Właśnie o to mi chodzi aby pieniądze były na jednym koncie i wtedy wszyscy wiemy ile ma Selmusia pieniążków i jakie ma wydatki.

Ewu,nawet jak będą pieniążki od darczyńcy spoza Dogo to można określić np. od P.X i ta kwota będzie umieszczona w deklaracjach jednorazowych tylko oczywiście muszą wpłynąć na moje konto.

Cancer43 zadeklarowała się zrobić bazarek dla Selmusi.Czy ten bazarek z FB,z którego są pieniążki to właśnie jest ten bazarek?

Aby jakoś uporządkować jeszcze formalnie to wszystko, to będę rozliczać się ja z płatnościami i tym samym pozostanę dalej skarbnikiem Selmusi.Ewu,jeszcze teraz opłać zabieg Selmusi tak jak napisałaś.

Tak zrobimy:)

Dziękuję i jeszcze raz przepraszam za zamieszanie:)

Posted

Dzisiaj gościłam w domu przypadkowo Pana hycla,który wyłapuje psiaki z naszej i okolicznych Gmin.Psy są wywożone do Miedar i Szczytów.Osobiście je wywozi po 2 tygodniowej kwarantannie. Miedary zgłosił do PIW,ponieważ nie spełniają warunków jakie powinny spełniać Schroniska.Ma być tam kontrola albo już była.Pokazałam Selmusię,Selma nie jest z naszej Gminy.

Posted

Dzisiaj Selma miała operację, która przebiegła pomyślnie. Drut został wyciągnięty, a Selmusia odpoczywa już w domu w transporterku. Przez 6 godzin nie będzie mogła pić i przez 8 jeść. Ma nosić kołnierz przez 3 dni jeszcze i przez 2 tygodnie chodzić na smyczy. Po tym czasie Selma rozpocznie nowe życie wolne od ograniczeń i bólu :) Ona nie ma krótszej łapki, podkurczała ją przy chodzeniu z bólu spowodowanym przez wystający drut.

Posted

Dzisiaj Selma miała operację, która przebiegła pomyślnie. Drut został wyciągnięty, a Selmusia odpoczywa już w domu w transporterku. Przez 6 godzin nie będzie mogła pić i przez 8 jeść. Ma nosić kołnierz przez 3 dni jeszcze i przez 2 tygodnie chodzić na smyczy. Po tym czasie Selma rozpocznie nowe życie wolne od ograniczeń i bólu :) Ona nie ma krótszej łapki, podkurczała ją przy chodzeniu z bólu spowodowanym przez wystający drut.

Ufff, strasznie się denerwowałam.Kochana dziewczynka, teraz już tylko do przodu:)

Posted

35 zł. kosztowało zdjęcie RTG z zeszłego tygodnia i 90 zł dzisiejsza operacja, razem 125 zł. paragony prześlę jutro.

Dzisiaj zrobię przelew.

Dziękuję szafirko:)

Posted

Jak to dobrze,że już Selmusia ma za sobą zabieg,odetchnęłam.Teraz będziemy czekać na wiadomości, jak się goi rana i jak Selmusia wraca do zdrowia.Selmusia jest fantastycznym,wspaniałym psiakiem,oby fantastycznie się szybciutko rana zagoiła.Selmusia pomalutku teraz będzie odzyskiwać życie.

Posted

Mam nadzieję,że zacznie bardziej obciążać tę łapkę.

Oby już wszystko się dobrze układało.

Trzymamy za to mocno kciuki! :)

Haniu,jak przebiegła noc i dzisiejszy dzień Selmusi?

Posted

Selma wczoraj miała wg lekarza leżeć po operacji ok 4-5 godzin, a po 2,5 już skomlała, że trzymam ją w transporterku. Jak ją wypuściłam, to zachowywała się, jakby w ogóle nie była usypiana. Noc przebiegła OK, rano skakała na 3 łapkach, ale wieczorem już stąpała na 4 i chwilami chorą unosiła. Mam nadzieję, że zacznie naturalnie na niej chodzić i ją rozrusza.

Posted

Selma wczoraj miała wg lekarza leżeć po operacji ok 4-5 godzin, a po 2,5 już skomlała, że trzymam ją w transporterku. Jak ją wypuściłam, to zachowywała się, jakby w ogóle nie była usypiana. Noc przebiegła OK, rano skakała na 3 łapkach, ale wieczorem już stąpała na 4 i chwilami chorą unosiła. Mam nadzieję, że zacznie naturalnie na niej chodzić i ją rozrusza.

Nasza kochana Selmunia jest tak spragniona tej "normalności" i życia bez ograniczeń... Mamy wszyscy taką nadzieje,że już będzie tylko lepiej i lepiej  :)

Haniu,bardzo dziękujemy :)

Posted

Opuchlizna zeszła i rana zaczęła się goić. Jutro próba zdjęcia kołnierza, będę miała Selmę cały czas na oku, aby swoim lizaniem nie otworzyła rany. Selma używa łapki zwłaszcza jak skacze na mnie lub ciągnie idąc na smyczy. Kiedy je, to łapkę trzyma w powietrzu, ale to chyba z przyzwyczajenia. Myślę, że najlepszą rehablitację będzie miała jak już puszczona ze smyczy będzie mogła biegać.

Posted

Wczoraj o tym rozmawiałyśmy:)

Mam nadzieję,że wkrótce łapka będzie sprawna.

Dobrze,że Selma skacze i ciągnie na smyczy.

W sam raz zapieranie się jest dobre dla łapki.

Posted

No nie wiem czy to jest jeszcze w tej chwili dobre.Selmusia ma w środku ranę po drucie i na sobie też.Może niech jeszcze trochę po oszczędza łapkę aby się wszystko dobrze zagoiło.