Bogusik Posted June 24, 2015 Author Posted June 24, 2015 Dziewczyny trzeba na początku wątku wkleić logo Kastora, dacie radę? Ja niekumata w tej materii:) Nie wiem czy ja mam wstawić w pierwszym?Czy Anula w rozliczeniowym?Wydaje mi sie,że Anula... Quote
Anula Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Nie wiem czy ja mam wstawić w pierwszym?Czy Anula w rozliczeniowym?Wydaje mi sie,że Anula... Też się zastanawiałam nad tym,mogę wstawić tylko gdzie,czy w wydatkach,czy w deklaracjach.Z tym,że to Lecznica dostanie zwrot pieniążków. Czy przypadkiem dzisiaj Selmusia ma sterylkę? Czy mi się coś pokręciło. Quote
Anula Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Dziewczyny trzeba na początku wątku wkleić logo Kastora, dacie radę? Ja niekumata w tej materii:) Logo Fundacji Kastor wstawione na pierwszą stronę w poście rozliczeniowym.Nie znam kwoty jaka będzie przyznana,dlatego nie jest wpisana. Quote
szafirka Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Selma miała sterylkę w piątek. Przeszła ją bardzo dobrze i jej samopoczucie po zabiegu też jest OK. Dzisiaj zdjęłam jej kołnierz, ale zaczęła lizać rankę, więc jeszcze chwilę musi wytrzymać w tym tunelu. Nie kupowałam nowego, ponieważ został (zmasakrowany, ale został) po wcześniejszym użytkowaniu. Kiedy czekałam z Selmą w poczekalni na zabieg, ludzie którzy przychodzili pytali jaka to rasa :) weterynarze (małżeństwo prowadzi lecznicę) powiedzieli, że gdyby nie mieli swoich psów, to już by jej mi nie oddali. Tak więc myślę, że szybko ktoś tak jak my zauroczy się naszą gwiazdą. Sterylka kosztowała 240 zł. Ja dopłaciłam 40 zł i wzięłam paragon na to, a 200 zł. zapłaci fundacja Kastor. Przed zabiegiem podawałam Selmie serię tabletek na odrobaczenie, które kosztowały 36 zł (6x6 tabl.) tylko zgubiłam chyba paragon :( Po 10-14 dniach od zabiegu Selmunia może zostać zaszczepiona na wściekliznę i zakaźne. Quote
ewu Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Selma miała sterylkę w piątek. Przeszła ją bardzo dobrze i jej samopoczucie po zabiegu też jest OK. Dzisiaj zdjęłam jej kołnierz, ale zaczęła lizać rankę, więc jeszcze chwilę musi wytrzymać w tym tunelu. Nie kupowałam nowego, ponieważ został (zmasakrowany, ale został) po wcześniejszym użytkowaniu. Kiedy czekałam z Selmą w poczekalni na zabieg, ludzie którzy przychodzili pytali jaka to rasa :) weterynarze (małżeństwo prowadzi lecznicę) powiedzieli, że gdyby nie mieli swoich psów, to już by jej mi nie oddali. Tak więc myślę, że szybko ktoś tak jak my zauroczy się naszą gwiazdą. Sterylka kosztowała 240 zł. Ja dopłaciłam 40 zł i wzięłam paragon na to, a 200 zł. zapłaci fundacja Kastor. Przed zabiegiem podawałam Selmie serię tabletek na odrobaczenie, które kosztowały 36 zł (6x6 tabl.) tylko zgubiłam chyba paragon :( Po 10-14 dniach od zabiegu Selmunia może zostać zaszczepiona na wściekliznę i zakaźne. Dziękuję Szafirko:) Paragonu nie szukaj , daj znać Skarbnikowi ile jest do zwrotu:) Quote
ewu Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Selma jest zjawiskowa , mam nadzieję,że szybko znajdzie swój dom. Może już ją ogłaszać? Quote
szafirka Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Ja myślę, że już można ją ogłaszać. Łapka już prawie zarosła sierścią, używa jej w 90%, po sterylce jeszcze z 2 dni ponosi kołnierz i jest "do wzięcia" :) kilka fajnych zdjęć już podesłałam, może coś z tego można wybrać, jak nie to jeszcze coś dorobię. Razem do oddania jest 76 zł. Quote
ewu Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Logo Fundacji Kastor wstawione na pierwszą stronę w poście rozliczeniowym.Nie znam kwoty jaka będzie przyznana,dlatego nie jest wpisana. Dziękuję, 200zł zwrócą :), a właściwie to zapłacą bezpośrednio lecznicy. Quote
ewu Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Ja myślę, że już można ją ogłaszać. Łapka już prawie zarosła sierścią, używa jej w 90%, po sterylce jeszcze z 2 dni ponosi kołnierz i jest "do wzięcia" :) kilka fajnych zdjęć już podesłałam, może coś z tego można wybrać, jak nie to jeszcze coś dorobię. Razem do oddania jest 76 zł. Możesz mi je wysłać na maila? Ogłaszamy na Poznań, Nową Sól, może jeszcze Wrocław? Quote
ewelinka_m Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Ewu logo Fundacji Kastor jakie należy zamieścić przy korzystaniu z naszej pomocy jest nieco inne , takie jak przesyłałam na Twojego maila :) Quote
ewu Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Ewu logo Fundacji Kastor jakie należy zamieścić przy korzystaniu z naszej pomocy jest nieco inne , takie jak przesyłałam na Twojego maila :) Anula zamieści bo ja nie mogę , zmienimy:) Quote
ewu Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Ewu logo Fundacji Kastor jakie należy zamieścić przy korzystaniu z naszej pomocy jest nieco inne , takie jak przesyłałam na Twojego maila :) Dzięki pomocy Fundacji Kastor Selma została wysterylizowana:) Anula zmieść to proszę w Twoim poście rozliczeniowym, dziękuję:) Quote
Anula Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Już zmienione logo i umieszczony zapis.Zaraz zrobię przelew za sterylkę.Myślę,że na Nową Sól nie ma sensu ogłaszać,proponuję Wrocław(dolnośląskie) i Poznań(wielkopolska). Quote
Gabi79 Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Bogusik poprosiła mnie o tekst dla Selmusi. Napiszę z wielką przyjemnością, tylko proszę o chwilę cierpliwości (do soboty) Quote
Bogusik Posted June 25, 2015 Author Posted June 25, 2015 Bogusik poprosiła mnie o tekst dla Selmusi. Napiszę z wielką przyjemnością, tylko proszę o chwilę cierpliwości (do soboty) Gabrysiu,bardzo dziękuję :) Jesteś kochana :) Quote
Bogusik Posted June 25, 2015 Author Posted June 25, 2015 Możesz mi je wysłać na maila? Ogłaszamy na Poznań, Nową Sól, może jeszcze Wrocław? ewu,będziesz robić dla Selmusi jakieś ogłoszenia? Jeżeli tak,to się podzielimy,żeby się nie powtarzały :) Quote
szafirka Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 moze na Nową Sól nie, ale na Zieloną Górę możnaby Quote
Gabi79 Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Napisałam tekst, nie wiem, jak wygląda sytuacja z zostawaniem samej w domu i czy utrzymuje czystość. Tekst do weryfikacji, oczywiście. Selma, psie dziecko o zjawiskowych oczach czeka na wspaniały dom. Selma to młoda, prześliczna, pełna energii sunia. Ma około roku, waży 12 kg Nie zawsze była wesoła i beztroska. Jako kilkumiesięczny szczeniak trafiła do schroniska. Nie wiadomo co się stało, może komuś się znudziła, może była nieprzemyślanym prezentem? Przestraszona, obolała wegetowała w schronisku. Miała złamaną kość udową. Dzięki pomocy wielu dobrych ludzi Selma zamieszkała w domu tymczasowym. Pomyślnie przeszła operację łapki, została wysterylizowana i zaszczepiona. Poznała smak szczęśliwego życia. Uwielbia towarzystwo ludzi i innych psiaków, kocha dzieci i zabawę. To jeszcze psie dziecko, ale jest bardzo inteligentna i szybko się uczy. W domu zachowuje czystość. Marzymy, by sunia trafiła do odpowiedzialnych ludzi, dla których będzie najważniejsza na świecie, którzy nie pozwolą, by stała jej się krzywda. Przed adopcją obowiązuje wizyta wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej, wyłącznie w trosce o dobro suni. Quote
szafirka Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Selma waży 12 kg. Uwielbia dzieci, z grzecznym zostawaniem bywa różnie, więc może o tym nie wspominać. Czytość zachowuje. 1 Quote
Gabi79 Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Selma waży 12 kg. Uwielbia dzieci, z grzecznym zostawaniem bywa różnie, więc może o tym nie wspominać. Czytość zachowuje. Ok Szafirko, poprawiam. A może napisać uczciwie, że wymaga nauki zostawania w domu? 1 Quote
szafirka Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Ona nigdy nie wyje, więc z tym nie ma problemu, czasami leży sobie spokojnie na posłaniu czy fotelu, a czasami zastaję zmasakrowany pokój. Nie mam pojęcia czy lepiej o tym pisać czy nie. Quote
Gabi79 Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 Ona nigdy nie wyje, więc z tym nie ma problemu, czasami leży sobie spokojnie na posłaniu czy fotelu, a czasami zastaję zmasakrowany pokój. Nie mam pojęcia czy lepiej o tym pisać czy nie. Poczekajmy co cioteczki na to. Quote
Bogusik Posted June 28, 2015 Author Posted June 28, 2015 Gabrysiu nasza kochana :) Bardzo dziękuję za napisanie tekstu :) Ja bym usunęła w ogóle to zdanie o zostawaniu w w domu.Rozmawiając z osobą zainteresowaną adopcją Selmy,zawsze można o jej zachowaniu /różnym/ powiedzieć. Jestem ostatnio trochę z doskoku na dogo,ale zamówię jej pakiet ogłoszeń na Wrocław Quote
Recommended Posts