Miła od Gucia Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Kika kocha dzieci, toleruje koty Kika będzie sterylizowana. Kochani, Kika to piesek, choć tak młody jest po przejściach, wyciągnęłam ją z patologicznej rodziny, nie mogła tam zostać. Trafiła do jednego domu, niestety, musiałam ją zabrać, Rodzina się nie sprawdziła. Nie miałam sumienia oddać jej do schroniska. Proszę dajcie jej szansę na normalny ciepły domek z kochającą Rodziną. Kika potrafi się odwdzięczyć swoją wiernością i miłością. Kika przebywa teraz w domku tymczasowym koło Lwówka Śląskiego, dolnośląskie. Gdyby był ktoś chętny z innego rejonu Polski, pomożemy w transporcie. tel. 609 44 33 65 Marzanna. temat na forum: http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5658 Quote
Basia1244 Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Widzę , że mała ma już wątek. Kika to córka Koko ze Lwówka - zatoczyła krąg nieszczęścia przy kiepskich opiekunach została odebrana nieodpowiedzialnym właścicielom , ale na szczęście jest już pod patronatem Marzeny ( i pośrednio moim) i przebywa ( w bardzo awaryjnym , ale niezwykle empatycznym) domu tymczasowym w Bolesławcu. Na chwilę obecną czekam na zdjęcia do ogłoszeń i rozpoczynam zbiórkę (właściwie to zbiórka środków już trwa na fb) na utrzymanie Kiki w bdt (karma , ewentualny wet) oraz sterylizację. Dziś też postaram się wystawić swój pierwszy w życiu samodzielnie wykonany bazarek na ten cel. Zapraszam na wątek. PS Koko (matka Kiki) nadal mieszka na schodach rudery i bardzo pilnie szuka dt/ds - no zwyczajnie nie mamy jej gdzie umieścić - bardzo proszę o promowanie Koko i Kiki ! wątek Koko http://www.dogomania.com/forum/topic/144285-sunia-ze-slams%C3%B3w-szuka-pilnie-domu/ Konta do wpłat , za które z góry ogromnie dziękujemy, użyczyło Stowarzyszenie Help Animals Stowarzyszenie Help Animalsul. Sienkiewicza 10A55-320 MalczyceBank Spółdzielczy Środa Śląska85 9589 0003 0007 2023 2000 0010koniecznie z dopiskiem - "na sterylizację Kiki ze Lwówka".Konta do wpłat , za które z góry ogromnie dziękujemy, użyczyło Stowarzyszenie Help Animals Stowarzyszenie Help Animalsul. Sienkiewicza 10A55-320 MalczyceBank Spółdzielczy Środa Śląska85 9589 0003 0007 2023 2000 0010koniecznie z dopiskiem - "na sterylizację Kiki ze Lwówka" Quote
Basia1244 Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Serdecznie zapraszam na pierwszy poczyniony przeze mnie bazarek! http://www.dogomania...-się-na-wiosnę/ Quote
Nadziejka Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 zapisuje odwiedzam z nadzieja w razie czego kochane piszczie do mnie w razie naglej pomocy pieniazkowej piszczie smialo zawsze jakis pieniazke wysle slijcie pw sciskam ogromnie kciuki za mala i za mamunke Quote
Miła od Gucia Posted March 23, 2015 Author Posted March 23, 2015 witam w imieniu forum Nasze Bassety informuję, że dokonaliśmy przelewu dla Kiki w kwocie 100 zł. Marzanna jest na forum bardzo długo, ma dwa bassety w tym adoptowaną bassetkę Jesteśmy jej Przyjaciółmi i z całego serca wspieramy to co robi, Wy robicie nie pozostajemy obojętni na los innych piesków i jesteśmy chętni do pomocy tu jest temat Kiki na naszym forum Basiu, tam są linki, gdzie już dałam ogłoszenia o szukaniu domku. Jestem do Waszej dyspozycji i chętna do pomocy http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5658 Quote
kinga_kinga7 Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Ależ cudna KIkunia :) :) Trzymam kciuki za wspaniały i dobry domek! Quote
Basia1244 Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 witam w imieniu forum Nasze Bassety informuję, że dokonaliśmy przelewu dla Kiki w kwocie 100 zł. Marzanna jest na forum bardzo długo, ma dwa bassety w tym adoptowaną bassetkę Jesteśmy jej Przyjaciółmi i z całego serca wspieramy to co robi, Wy robicie nie pozostajemy obojętni na los innych piesków i jesteśmy chętni do pomocy tu jest temat Kiki na naszym forum Basiu, tam są linki, gdzie już dałam ogłoszenia o szukaniu domku. Jestem do Waszej dyspozycji i chętna do pomocy http://forum.bassety.net/viewtopic.php?t=5658 Ogromnie dziękuję w imieniu swoim i Marzanny. Myślę, że w tej chwili Kiki jest już bogatą suczką i wystarczy na jej sterylizację oraz utrzymanie w dt. jak tylko przyjdą wpłaty na konto SHA to wszystko uzupełnię tutaj. Jeszcze raz bardzo dziekuję! Quote
ala123 Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Dziękuję Bogusia za zaproszenie :) Przychodzę na wątek Kiki,nie mogę niestety pomóc finansowo,bo sama mam kilka psiaczków "na głowie", ale jestem z Wami :) Quote
Miła od Gucia Posted March 23, 2015 Author Posted March 23, 2015 Alu Kochana, nie o pieniążki, ważne że jesteś Quote
Basia1244 Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Dziękuję Bogusia za zaproszenie :) Przychodzę na wątek Kiki,nie mogę niestety pomóc finansowo,bo sama mam kilka psiaczków "na głowie", ale jestem z Wami :) Również się bardzo cieszę, że ten wątek ożył - może uda się wspólnymi siłami znaleźć odpowiedzialny dom dla tej suczki. Ja wciąż czekam na zdjęcia do ogłoszeń , na razie zrobiłam ogłoszenia z tym co mam. Quote
mari23 Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Alu Kochana, nie o pieniążki, ważne że jesteś w sprawie pieniążków ja tu dyżuruję ;) wpłaty: 30,- Marta B. z Lwówka Śl. (18.03.) 5,- Agnieszka M. z Lwówka (19.03.) 31,- od pracowników sądu i PCPR w Lwówku (19.03.) 5,- Krzysztof Cz. z Lubomierza (20.03.) 50,- Basia 1244 (20.03.) 30,- Wioletta Z. z Lwówka (23.03.) 100,- od forum "Nasze bassety) (23.03.) 251,- stan konta Kiki w dniu 23.03.2015 Quote
Basia1244 Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Marysiu bardzo dziękuję za rozliczenie. Tu pozwolę sobie zacytować maila z dt Kiki " Jest grzeczna, kochana i bardzo przyjacielsko nastawiona. W domu nawet z nocy już nic nie robi, trzyma do rana. Myślę, że oni jej nie wyprowadzali i ona nie wiedziała że jest sens w ogóle czekać aż ktoś z nią wyjdzie na spacer. Na spacerach słucha, chyba że psa lub dziecko widzi - wtedy dostaje świrka. Poza tym jak próbuje iść gdzie nie trzeba to tylko spokojnym głosem mówię: "Chodź Kiki, tam nie idziemy" i już do mnie zawraca. Już prawie się nie boi, chętnie idzie do ludzi, chociaż jak coś "nie takiego" wyczuje to warknie - oczywiście chowając się za mną. Wczoraj wieczorem na pana, który stał z papierosem w parku warczała, chyba jej się nie spodobał, ale mi też nie bardzo więc jej nie winię :). Moja kierowniczka na Faceboocka ją wrzuca - może ktoś z jej znajomych wypatrzy psiaka. Ja konta na FB nie mam to nic w tym kierunku nie robię, pytam tylko znajomych - kursantów, wykładowców, jak na razie większość ma pupila i nie chce kolejnego. Strasznie mi zależy na czasie bo widać że ona się do nas przywiązuje - już pomijam to że my ją pokochaliśmy...będzie tęsknić." Quote
Basia1244 Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Zaczynam ogłaszać tu tekst do ogłoszeń Pięciomiesięczna suczka szuka dobrego, spokojnego i stabilnego domu. Szczenię od urodzenia miało trudny start - jej matka była własnością patologicznej rodziny, Kiki zanim otworzyła oczy już wiedziała, że świat jest okrutny. Miała więcej pcheł niż sierści. Została wzięta jako 8 tygodniowe szczenię do innego domu, w którym jako metodę wychowawczą stosowano bicie smyczą. Bała się, nie rozumiała czego od niej oczekują, nie dano jej poczucia bezpieczeństwa, ani żadnej nauki na przyszłość. Została odebrana przez wolontariuszkę i obecnie Kiki uczy się życia w dt. Jest pojętna. Kocha dzieci, toleruje koty. Została odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona, będzie wysterylizowana na koszt wolontariuszy. Kiki to pojętny szczeniak, ale potrzebuje mądrego i stabilnego domu, w którym będzie czuła się bezpiecznie. Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/wroclaw/kiki-szczeniak-szuka-domu-621837974 Quote
Poker Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Ładny tekst. Nie pisałabym jednak ,że będzie wysterylizowana na koszt wolontariuszy.Przyszły DS powinien się dołożyć do sterylki albo pokryć jakieś koszty.Nie szanuje się tego, co się dostaje za darmo nie mówiąc o tym ,że nie możemy nastarczyć pieniędzy na bidy ,a przyszli właściciele mają dostać gotowego psa za friko. dt napisałabym całym określeniem, bo ludziom ten skrót nic nie mówi.Niektórzy nawet nie wiedzą co to jest dom tymczasowy. Brakuje mi jeszcze informacji o wielkości Kikuni. Sunie jest bardzo fajna. Quote
Basia1244 Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Wszystko to prawda, ale w przypadku Kiki wydam ją do domu już ze sterylizacją , a środki na ten cel są zgromadzone - chcę definitywnie i w 100% przerwać tę 'hodowlę" , Krótki epizod (kilkugodzinny) z kolejnym nowym domem zakończył się fiaskiem. Teraz adopcja idzie przez mnie. Ja będę rozmawiać, zrobię pa i podpiszę umowę. W piątek zabieram także matkę Kiki z ulicy. Jak już się wszystko dopnie na ostatni guzik (bo nigdy nic nie wiadomo) , to napiszę, trzymajcie kciuki. Quote
Poker Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Jak Kika zachowuje się do dzieci i psów? Zgłosił się do mnie domek spod Legnicy w sprawie Zojki,ale nie stawia wielkich wymagań w stosunku do psa. Jaka będzie duża jako dorosła? Quote
malagos Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Basiu, a matka Kiki znalazła dt, czy zabierasz ją do siebie? Quote
Basia1244 Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Jak Kika zachowuje się do dzieci i psów? Zgłosił się do mnie domek spod Legnicy w sprawie Zojki,ale nie stawia wielkich wymagań w stosunku do psa. Jaka będzie duża jako dorosła? Kiki będzie średniakiem takim około kolana - całkiem podobna do matki jest. Jeśli to dom w Legnicy, to w piątek mogę zrobić pa -= będę jechać po Koko, ewentualnie jeśli pa już była i wypadła pozytywnie, to możliwy dowóz Kiki w piątek do Legnicy. - jednak chciałabym zaznaczyć, że dom musi być zdecydowany, mądry,a pies nie może być zabawką dla dziecka. Kiki powinna teraz mieć pełną stabilizację, nie może jeszcze raz doświadczyć przeprowadzki, bo ona tego zwyczajnie nie ogarnie. Dom adoptujący szczeniaka musi wiedzieć, że piesek jest po przejściach, że niczego dobrego nie umie, że nie może być przez dziecko męczony, wychowywany , doświadczany ect. Kiki lubi dzieci, jednak wolałabym, żeby dom miał tzw starsze dzieci, czyli powyżej 6 lat. Może stawiam za duże wymagania, ale waśnie ten szczeniak potrzebuje wychowania przez troskliwego opiekuna, który może poświęcić mu czas, spokój, pozwolić zaufać. W tej chwlli przebywa w domu z 6-letnią dziewczynką - ale ta dziewczynka ma wrodzony dar obcowania ze zwierzętami, a dom tymczasowy ma dar wychowania i dziecka i wielu zwierząt we wzajemnym szacunku i zgodzie - Kiki to szczeniak, podgryza, tarmosi, nie jest delikatna w stosunku do dzieci - gubi mleczaki - dlatego wszystko zależy od rodzaju dziecka. Jesli to będzie beksa, co zaraz zrobi raban, że szczeniak go ugryzł - a szczeniak po prostu się bawił , no to nie ma co startować. Jesli rodzice nie będą mieć świadomości, że szczeniak może i podgryzać i podrapać pazurami w zabawie, to lepiej niech nie biorą Kiki. tak więc ja od razu zaznaczam - średniak, gubi mleczaki, podgryza, podskakuje, ma ostre pazurki i jest energiczna. Quote
Basia1244 Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Basiu, a matka Kiki znalazła dt, czy zabierasz ją do siebie? Na razie nie zapeszam, ale jest szansa na ds, jeśli ds jednak weźmie alternatywnie drugiego psa, to Koko i tak ma dt, czyli nie wraca na ulicę.wszystko rozstrzygnie się w sobotę. Quote
Poker Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Wizyty PA nie było, bo telefon był dziś. Dzieci wkrótce się wyprowadzą ,ale będą częstymi gośćmi.Pies był przed urodzeniem się dzieci, więc się z nim wychowały. Przyszli właściciele są na początku emerytur , pies teraz byłby ok. 4 godzin sam w domu ,a wkrótce cały czas ktoś by w nim przebywał.Mają duży ogród. Zastanawiam się nad wiekiem państwa i Kiki. Chociaż bywa różnie .U mnie na osiedlu pani ok.70 ma szczeniaka znajdę i tyle czasu ile mu poświęca na spacerach,że aż się wierzyć nie chce. Mam nr telefonu do chętnych , mogę spytać co i jak.Mieszkają w Złotnikach Legnickich. Quote
Basia1244 Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Wizyty PA nie było, bo telefon był dziś. Dzieci wkrótce się wyprowadzą ,ale będą częstymi gośćmi.Pies był przed urodzeniem się dzieci, więc się z nim wychowały. Przyszli właściciele są na początku emerytur , pies teraz byłby ok. 4 godzin sam w domu ,a wkrótce cały czas ktoś by w nim przebywał.Mają duży ogród. Zastanawiam się nad wiekiem państwa i Kiki. Chociaż bywa różnie .U mnie na osiedlu pani ok.70 ma szczeniaka znajdę i tyle czasu ile mu poświęca na spacerach,że aż się wierzyć nie chce. Mam nr telefonu do chętnych , mogę spytać co i jak.Mieszkają w Złotnikach Legnickich. Czyli gra warta świeczki :) - zapytaj proszę, czy zgadzają się na pa i czy mogą w piatek się spotkać oczywiście popołudniową porą. Quote
Basia1244 Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Czyli gra warta świeczki :) - zapytaj proszę, czy zgadzają się na pa i czy mogą w piatek się spotkać oczywiście popołudniową porą. albo...661293967 - oddzwaniam :) Quote
Recommended Posts