Ania z Bytomia Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 kolejna suczka, także Maja od tego samego właścia potrzebuje POMOCY !!! dziś trafiła do mnie na tymczas chyba 4 dniowy kolejna sunia od owego pana pochodzi ze schroniska w bytomiu, chciałabym ją wysterylizować puki jest okazja że Majeczka przebywa u mnie, problem w tym iż nie posiadam funduszy i najpierw musiałby być przeprowadzony zabieg aby postawić właściciela pod ścianą i przymusowo ściągnąć z niego należność w ratach ponieważ jest starym kawalerem na rencie, sam sie utrzymuje i nie miałby na tyle kasy aby pokryć wszystko na raz, prosze poradźcie co zrobić... jak co jestem na gg wieczorami nr2632227 ------------------------------------------------------------------Proszę o pilną pomoc dla uroczej suczki Mai, która jest głodzona przez psychicznie chorego człowieka (właściciel jest obecnie na leczeniu w szpitalu psychiatrycznym), wraca za tydzień. Jeśli w ciągu ok 7 dni nie wyrwe jej z tego koszmaru właściciel nie odda Mai (jest starym kawalerem, mieszka sam i nie ma nikogo do towarzystwa) Jutro postaram sie wyrwać Majeczkę z koszmaru, niestety nie mam jej gdzie umieścić :placz: mieszkam w kawalerce z TZ, 2 letnim dzieckiem, 2 psami (w tym ze względu na chorobę niekatrowany pies, a Maja jest niesterylizowana) i tymczasowiczką kotką. Potrzebne jest wszystko, a najbardziej wsparcie finansowe na wyżywienie, szczepienia, sterylke... sunia nie ma ani 1 szczepienia! nawet p/w wściekliźnie :-o nie jest wysterylizowana, a niedługo, może nawet na dniach dostanie cieczki :shake: Dodatkowo jestem w sporze z ludźmi z kamienicy - powodem są moje zwierzaki :mad:dlatego mile widziany byłby także DT, jestem także w trudnej sytuacji finansowej, pracuje tylko mąż, mamy małe dziecko, nie jestem więc w stanie udźwignąć kolejnych kosztów. Poniżej wklejam fotki Majeczki - niezbyt dobrej jakości, bo są robione kamerką internetową i są zobione pół roku temu, jak była u mnie na pierwszym tymczasie... Quote
invictus hilaritas Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 poszperam cos w domu, moze znajde cos na bazarek.. sunie trzeba uratowac.. Quote
Helga&Ares Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 jaka bidulka:-(:-(:placz: a ten właściciel od siedmiu boleści to suni już najlepiej niech nigdy nie zobaczy mała się tylko męczy u niego:angryy: Quote
halbina Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Zmień ciut tytuł... POMOCY! Zagłodzona przez psychicznego właściciela Maja potrzebuje wszystkiego!!! Śląsk :( Quote
Ania z Bytomia Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 Halbinko dziękuje za pomoc:loveu: już możesz skasować post, niestety w tytule nie zmiesci mi sie "śląsk" dodałam jeszcze troszke od siebie, jeszcze raz bardzo dziękuje ;) mam nadzieje że ktoś mi pomoże uwolnić sunie z koszmaru w jakim żyje... :shake: Quote
Mysia_ Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 A jak ta bidulka wylądowała u Ciebie pierwszy raz na tymczasie? :shake: Quote
Witokret Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Jak konkretnie możemy Ci pomóc - na Śląsku będziemy dopiero w drugiej połowie sierpnia... Quote
Ania z Bytomia Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 Mysia_Zabrze napisał(a):A jak ta bidulka wylądowała u Ciebie pierwszy raz na tymczasie? :shake: także wylądował w psychiatryku jak teraz, tylko ze wtedy sunia nie wyglądała aż tak koszmarnie - moze dlatego że prawie odrazu zareagowałam ? Quote
Ania z Bytomia Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 Witokret napisał(a):Jak konkretnie możemy Ci pomóc - na Śląsku będziemy dopiero w drugiej połowie sierpnia... każdy rodzaj pomocy dla Majeczki jest na wagę jej życia lub śmierci Quote
halbina Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 zmierzajmy do takiego stanu pierwszego postu, Aniu... zwróć uwagę na fotki, ilość informacji i ogłoszeń... http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6337264&postcount=1 mnie chodzi o takie akcje... i takie posty... to na pewno zadziałą: zdjęcia, informacje i dużo ogłoszeń... zmasowana akcja to większa szansa na sukces... Quote
Ania z Bytomia Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 halbina napisał(a):zmierzajmy do takiego stanu pierwszego postu, Aniu... zwróć uwagę na fotki, ilość informacji i ogłoszeń... http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6337264&postcount=1 mnie chodzi o takie akcje... i takie posty... to na pewno zadziałą: zdjęcia, informacje i dużo ogłoszeń... zmasowana akcja to większa szansa na sukces... niestety nie posiadam lepszych jakościowo fotek, wkleiłam wszystkie które mam :oops: a o charakterze Majuni napisze jutro, jedno jest pewne ;) przekochana przytulaśna pościelowa :loveu: nie przepada za tym jak małe dzieci natarczywie jej dokuczają, ale krzywdy nie zrobi nikomu ( jak co to postraszy zębami jaka to groźna jest i na tym sie kończy cała awantura ) Quote
halbina Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 "Oddam Ci całą moją miłość, Oddam Ci całe moje serce, Oddam Ci nawet moją dusze, Tylko mnie przytul, weź na ręce. Spojrzę Ci wtedy ufnie w oczy, Wtulę swój nosek w Twoje ramię, Przyrzeknę wierność już na zawsze ... A tej przysięgi nic nie złamie. Więc daj mi tę ostatnią szansę, Pomóż w bolesnej mej udręce, Stanę sie całym Twoim życiem, ...Tylko mnie przytul, weź na ręce..." znalezione w sieci! Quote
fizia Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Biedna malutka... Czy ma już jakies ogłoszenia? Quote
Ania z Bytomia Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Majeczka nie ma jeszcze żadnych ogłoszeń, a do rodziny sie nie potrafie dzisiaj dodzwonić :placz: może jutro coś wskóram.... :-( Quote
oktawia6 Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 to straszne-a co na to straż dla zwierząt? odebraliby natychmiast psa-jest tam u Was TOZ albo Straż? Quote
Ania z Bytomia Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 oktawia6 napisał(a):to straszne-a co na to straż dla zwierząt? odebraliby natychmiast psa-jest tam u Was TOZ albo Straż? jak narazie bede próbowała działać po dobroci, jeśli mi jej nie oddadzą to postrasze TOZ-em, jeśli to natomiast nie poskutkuje to bede musiała zawiadomić siłę wyższą... :diabloti: Quote
fona Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 bazarek dla Majki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34728 Quote
Ania z Bytomia Posted July 28, 2007 Author Posted July 28, 2007 fona bardzo dziękuje ci za bazarek :loveu: niestety wieści od Majeczki nadal nie mambo tymczasowa opiekunka ( siostra właściciela psiny) nie odbiera telefonu :mad: podejzewam ze pojechala do lublińca odwiedzic brata :p oby tylko udało mi sie ją wyciągnąć :shake: trzymajcie kciuki... Quote
Helga&Ares Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Ania kiedy odbierzesz małą? może ktoś ją weźmie na DT? Quote
Ania z Bytomia Posted July 28, 2007 Author Posted July 28, 2007 jak narazie nie umie sie skontaktować z chwilową opiekunką suni, tymczas jak najbardziej by sie sprzydał... a Majunia taka smutna i spokojna zarazem :-( Quote
Helga&Ares Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 biedna Majunia:( kto się zlituje i wezmie na DT Quote
Recommended Posts