Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kolejna suczka, także Maja od tego samego właścia potrzebuje POMOCY !!!
dziś trafiła do mnie na tymczas chyba 4 dniowy kolejna sunia od owego pana
pochodzi ze schroniska w bytomiu, chciałabym ją wysterylizować puki jest okazja że Majeczka przebywa u mnie, problem w tym iż nie posiadam funduszy i najpierw musiałby być przeprowadzony zabieg aby postawić właściciela pod ścianą i przymusowo ściągnąć z niego należność w ratach ponieważ jest starym kawalerem na rencie, sam sie utrzymuje i nie miałby na tyle kasy aby pokryć wszystko na raz, prosze poradźcie co zrobić...
jak co jestem na gg wieczorami nr2632227
------------------------------------------------------------------Proszę o pilną pomoc dla uroczej suczki Mai, która jest głodzona przez psychicznie chorego człowieka (właściciel jest obecnie na leczeniu w szpitalu psychiatrycznym), wraca za tydzień. Jeśli w ciągu ok 7 dni nie wyrwe jej z tego koszmaru właściciel nie odda Mai (jest starym kawalerem, mieszka sam i nie ma nikogo do towarzystwa)
Jutro postaram sie wyrwać Majeczkę z koszmaru, niestety nie mam jej gdzie umieścić :placz: mieszkam w kawalerce z TZ, 2 letnim dzieckiem, 2 psami (w tym ze względu na chorobę niekatrowany pies, a Maja jest niesterylizowana) i tymczasowiczką kotką.
Potrzebne jest wszystko, a najbardziej wsparcie finansowe na wyżywienie, szczepienia, sterylke... sunia nie ma ani 1 szczepienia! nawet p/w wściekliźnie :-o nie jest wysterylizowana, a niedługo, może nawet na dniach dostanie cieczki :shake:
Dodatkowo jestem w sporze z ludźmi z kamienicy - powodem są moje zwierzaki :mad:dlatego mile widziany byłby także DT, jestem także w trudnej sytuacji finansowej, pracuje tylko mąż, mamy małe dziecko, nie jestem więc w stanie udźwignąć kolejnych kosztów.
Poniżej wklejam fotki Majeczki - niezbyt dobrej jakości, bo są robione kamerką internetową i są zobione pół roku temu, jak była u mnie na pierwszym tymczasie...

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Halbinko dziękuje za pomoc:loveu: już możesz skasować post, niestety w tytule nie zmiesci mi sie "śląsk" dodałam jeszcze troszke od siebie, jeszcze raz bardzo dziękuje ;) mam nadzieje że ktoś mi pomoże uwolnić sunie z koszmaru w jakim żyje... :shake:

Posted

Mysia_Zabrze napisał(a):
A jak ta bidulka wylądowała u Ciebie pierwszy raz na tymczasie? :shake:

także wylądował w psychiatryku jak teraz, tylko ze wtedy sunia nie wyglądała aż tak koszmarnie - moze dlatego że prawie odrazu zareagowałam ?

Posted

halbina napisał(a):
zmierzajmy do takiego stanu pierwszego postu, Aniu... zwróć uwagę na fotki, ilość informacji i ogłoszeń...
http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6337264&postcount=1 mnie chodzi o takie akcje... i takie posty... to na pewno zadziałą: zdjęcia, informacje i dużo ogłoszeń... zmasowana akcja to większa szansa na sukces...

niestety nie posiadam lepszych jakościowo fotek, wkleiłam wszystkie które mam :oops: a o charakterze Majuni napisze jutro, jedno jest pewne ;) przekochana przytulaśna pościelowa :loveu: nie przepada za tym jak małe dzieci natarczywie jej dokuczają, ale krzywdy nie zrobi nikomu ( jak co to postraszy zębami jaka to groźna jest i na tym sie kończy cała awantura )

Posted

"Oddam Ci całą moją miłość,

Oddam Ci całe moje serce,

Oddam Ci nawet moją dusze,

Tylko mnie przytul, weź na ręce.

Spojrzę Ci wtedy ufnie w oczy,

Wtulę swój nosek w Twoje ramię,

Przyrzeknę wierność już na zawsze ...

A tej przysięgi nic nie złamie.

Więc daj mi tę ostatnią szansę,

Pomóż w bolesnej mej udręce,

Stanę sie całym Twoim życiem,

...Tylko mnie przytul, weź na ręce..."

znalezione w sieci!

Posted

oktawia6 napisał(a):
to straszne-a co na to straż dla zwierząt? odebraliby natychmiast psa-jest tam u Was TOZ albo Straż?

jak narazie bede próbowała działać po dobroci, jeśli mi jej nie oddadzą to postrasze TOZ-em, jeśli to natomiast nie poskutkuje to bede musiała zawiadomić siłę wyższą... :diabloti:

Posted

fona bardzo dziękuje ci za bazarek :loveu: niestety wieści od Majeczki nadal nie mambo tymczasowa opiekunka ( siostra właściciela psiny) nie odbiera telefonu :mad: podejzewam ze pojechala do lublińca odwiedzic brata :p oby tylko udało mi sie ją wyciągnąć :shake: trzymajcie kciuki...