Moli@ Posted August 1, 2020 Author Posted August 1, 2020 20 minut temu, rozi napisał: Szybko się uwinęłaś, a wyzdrowiał? Szybko "uwinęłam się" przez przypadek..., w tej chwili naprawdę nie mam czasu zajmować się jeszcze kotami. Kociarze pomogli :) Zajmuję się młodym 9 miesięcznym chłopakiem w typie gończego..., po podwójnym wypadku - wpadł pod maszynę rolniczą (uszkodzona miednica w tym częściowo oskórowana z częścią ogona)..., chyba uciekając wpadł pod samochód i połamał z przemieszczeniem przednią łapę ( założone metalowe płytki). Do tego ostra niewydolność wątroby + trzustki i duża anemia :( Przyjechał z psiego szpitaliku na kontynuację leczenia ..., nadal pod kontrolą wetów Quote
Moli@ Posted August 1, 2020 Author Posted August 1, 2020 Dźeki musi mieć ograniczony ruch..., niestety w domu - klatka, w ogrodzie - smycz. Spacerki na leniucha - pomału i na krótki dystans. Przyjaciele :) 1 Quote
Tyśka) Posted August 5, 2020 Posted August 5, 2020 Diana od dzisiaj pokazuje się w Warszawie: https://www.olx.pl/oferta/cudowna-wierna-diana-milosc-w-wersji-xxl-jak-bethoveen-CID103-IDrs2bj.html 1 1 Quote
Moli@ Posted August 5, 2020 Author Posted August 5, 2020 Byłam dziś na kontrolnej wizycie z Dżekim.... - badanie kału na robale + lambie - wynik ujemny - parametry wątrobowe + trzustkowe - w normie - morfologia - utrzymują się za niskie parametry - anemia. Zwiększono dawkę leku. - ortopeda usunął metalową płytkę z przedniej łapy. - kość w stawie łokciowym zrośnięta, kość piszczelowa nie do końca ale wet zdecydował usunąć , żeby uruchamiać staw. Ruch nadal ograniczony - pod kontrolą - waga 13,20 przybiera na wadze. Kontrolna wizyta 17.08 WiosnaA przywiozła mi pod lecznicę leki dla Promyczka (tarczycowe) i nakarmiła pizzą :) Kukałam w lecznicy kilka godzin :( Quote
zuanna Posted August 6, 2020 Posted August 6, 2020 Przy anemii do karmy można dodawać amarantusa - kiedyś wet zalecił mojej Tinie. Quote
Moli@ Posted August 6, 2020 Author Posted August 6, 2020 24 minuty temu, zuanna napisał: Przy anemii do karmy można dodawać amarantusa - kiedyś wet zalecił mojej Tinie. O, nie wiedziałam... dostaje gotowane buraczki, wcina z apetytem i na szczęście ładnie trawi... Podaję też ostropest na wątróbkę... ( dostałam kilogram to dziadeczki załapują się ) Dowiedziałam się że był w tragicznym stanie..., brano już pod uwagę eutanazję :( na jego szczęście weci w Boliłapce nie tacy szybcy w podejmowaniu ostatecznych decyzji . Wczoraj dziarsko wbiegł do lecznicy, oszczekał wszystkich - a głos ma piskliwy wysoki ,) Lekarze zadowoleni..., ja usiłuję wyciszyć gówniarza a Oni śmieją się i zachęcają urwisa. Uf, miał gówniarz szczęście :) Poszperałam w necie..., dzięki :), i dla psucha i dla ludzia ,) Quote
Moli@ Posted August 13, 2020 Author Posted August 13, 2020 Karma (sucha i puchy, gryzaki) dla Dźekiego i Misia z Fundacji Bonifacy. Dźeki był na diecie, przyjechał z karmą weterynaryjną hepatic (z Fundacji). Z układem pokarmowym już OK - przestawiony na karmę bytową. Quote
Moli@ Posted August 14, 2020 Author Posted August 14, 2020 Dźeki czuje się dobrze...muszę zwalniać młodego urwisa, krótka smycz - spowalnia bieg, Dźeki i Miś :) 1 Quote
Moli@ Posted August 14, 2020 Author Posted August 14, 2020 4 godziny temu, helli napisał: Ciekawej urody, smukły chyba zostanie taki Karmię małymi porcjami 3 razy dziennie żeby nie rozciągnąć żołądka ,) Prawidłowa waga około 15 kg..., , zacznie biegać i wyrabiać mięśnie wtedy dobije :) Tatuś gończy :) 1 Quote
Moli@ Posted August 17, 2020 Author Posted August 17, 2020 Uf, morfologia już prawie w normie :) Jeszcze przez dwa tygodnie na lekach potem kontrolne badanie krwi. Termin umówiony - 31.08 godzina 9:00 na czczo Waga 15,2 kg W lecznicy mówią że urósł gówniarz..., ciągnie go w górę ,) Jutro wraca do domu, przyjedzie rodzina chłopczyka :) 1 Quote
Moli@ Posted August 18, 2020 Author Posted August 18, 2020 Przyjechała rodzina i Dźeki pojechał do domu :) - z suchą karmą, puchami..., + leki 1 Quote
Tyśka) Posted August 18, 2020 Posted August 18, 2020 Wspaniale, że młodzieniec trafił pod swoje skrzydła. :) Oby teraz rodzinie już nie rozrabiał. 1 Quote
elficzkowa Posted August 20, 2020 Posted August 20, 2020 13 minut temu, Moli@ napisał: Kupiłyśmy puchy dla kotów Moli@, może przyda się dla kotków Felvital + lecytyna, karma uzupełniająca dla kotów. W pudełeczku ( nieotwierane ) jest 100 tabl. Wysłałabym w następnym tygodniu. Termin ważności jest do 28.08.2021. Quote
Moli@ Posted August 20, 2020 Author Posted August 20, 2020 2 minuty temu, elficzkowa napisał: Moli@, może przyda się dla kotków Felvital + lecytyna, karma uzupełniająca dla kotów. W pudełeczku ( nieotwierane ) jest 100 tabl. Wysłałabym w następnym tygodniu. Termin ważności jest do 28.08.2021. Przyda się...., dawno nie dostawały witamin Wielkie dzięki :) Quote
elficzkowa Posted August 20, 2020 Posted August 20, 2020 2 minuty temu, Moli@ napisał: Przyda się...., dawno nie dostawały witamin Wielkie dzięki :) Ok, wyślij mi adres na pw. Zaraz po niedzieli wyślę. Dużo kotków dokarmiasz ? Quote
Moli@ Posted August 20, 2020 Author Posted August 20, 2020 5 minut temu, elficzkowa napisał: Ok, wyślij mi adres na pw. Zaraz po niedzieli wyślę. Dużo kotków dokarmiasz ? Dokarmiam 5 kotów..., za dwa tygodnie, ( z tego towarzystwa) kotka pojedzie do DS (po urlopie nowej pani) Quote
Moli@ Posted August 25, 2020 Author Posted August 25, 2020 Od wczoraj w dogomaniackim DS :) Sonia ,) 1 Quote
Moli@ Posted August 25, 2020 Author Posted August 25, 2020 Dokarmiany dzikusek ... coraz bliżej domu, obserwuje ,) 1 Quote
Moli@ Posted August 25, 2020 Author Posted August 25, 2020 Sucha karma + puchy dla sierściuchów od Fundacji Bonifacy Dziękuję :) 1 Quote
Tyśka) Posted August 25, 2020 Posted August 25, 2020 Dorobiłam Diance jeszcze ogłoszenie na Wrocław: https://www.olx.pl/oferta/kochana-dobra-suka-bedzie-wierna-do-utraty-tchu-pokochaj-CID103-IDGft6k.html Czy ja dobrze liczę, że Dianka teraz ma około 7-8lat? Quote
Moli@ Posted August 25, 2020 Author Posted August 25, 2020 8 minut temu, Tyśka) napisał: Dorobiłam Diance jeszcze ogłoszenie na Wrocław: https://www.olx.pl/oferta/kochana-dobra-suka-bedzie-wierna-do-utraty-tchu-pokochaj-CID103-IDGft6k.html Czy ja dobrze liczę, że Dianka teraz ma około 7-8lat? Niestety, około 8 lat... (z 2012 roku ? ) Dziękuję :) Quote
Recommended Posts