Moli@ Posted October 25, 2017 Author Posted October 25, 2017 4 godziny temu, buniaaga napisał: Pokazałam Diankę na FB w grupie podlaskie psiaki do adopcji :) Dzięki :) Fajna sunia a zaklęło, nikt o nią nie pyta. U lekarza nie było potrzeby zakładania kagańca. Spokojna, opanowana. Na wagę weszła bez problemu stała grzecznie,. Wet ją dokładnie obejrzał, zaglądał w paszczękę, obejrzał uchole, obmacał listwy mleczne, zajrzał pod ogonek jedynie przy mierzeniu temperatury odrobinę kręciła się. Po szczepieniu położyła się i grzecznie czekała na załatwienie formalność :) Quote
buniaaga Posted October 25, 2017 Posted October 25, 2017 15 minut temu, Moli@ napisał: Dzięki :) Fajna sunia a zaklęło, nikt o nią nie pyta. U lekarza nie było potrzeby zakładania kagańca. Spokojna, opanowana. Na wagę weszła bez problemu stała grzecznie,. Wet ją dokładnie obejrzał, zaglądał w paszczękę, obejrzał uchole, obmacał listwy mleczne, zajrzał pod ogonek jedynie przy mierzeniu temperatury odrobinę kręciła się. Po szczepieniu położyła się i grzecznie czekała na załatwienie formalność :) fajna jest trzeba pokazywać gdzie się da :) Quote
Moli@ Posted October 26, 2017 Author Posted October 26, 2017 Dziś na szczepienia pojechały: Stefania - przeciwko wściekliźnie + wirusówki Łatka - przeciwko wściekliźnie + wirusówki Ptyś - wirusówki Mela - przeciwko wściekliźnie Sierściuchy przeszły przegląd - skóra, uszy, okolice odbytu, listwy mleczne, zęby, temperatura, osłuchowo praca serca. Towarzystwo zdrowe. Zero problemów w samochodzie, w lecznicy. Mamy zniżkę :) Quote
Moli@ Posted October 27, 2017 Author Posted October 27, 2017 Bassety na szczepieniu :) - przeciw wściekliźnie i chorobom wirusowym Też po przeglądzie... zdrowe i bardzo grzeczne (hihihi ) :), zachowywały się jak ON po szkoleniu czym zdziwiły wetów. Świecić oczami nie musiałam :) Koszt szczepienia opłaciła podlaska hodowla bassetów. Quote
Moli@ Posted October 27, 2017 Author Posted October 27, 2017 W następnym tygodniu na szczepienie pojedzie ostatnia trójka - Remik, Agusia i Kuba. Quote
Moli@ Posted October 31, 2017 Author Posted October 31, 2017 Na szczepienie maluchów umówiłam się z wetem na czwartek Czekamy na dostawę zakupionej suchej karmy, gryzaków dla psów... puszek dla kotów i smyczy dla Ptysia... Quote
Moli@ Posted November 2, 2017 Author Posted November 2, 2017 Kubek wysiadając z samochodu pod lecznicą w Michałowie dał w długą. Wołam a drań obejrzy się i jeszcze szybciej gna przed siebie. Pognał wylotówką w stronę Zabłudowa. Wróciłam na poszukiwania około 18 godziny...tak jak myślałam daleko nie uciekł...czekał schowany w krzakach. Ufff Brudnego, mokrego zaprowadziłam do lecznicy. Zaszczepiono przeciw wściekliźnie i wirusówki. Grzeczny był jak anioł... Quote
Moli@ Posted November 2, 2017 Author Posted November 2, 2017 Koniec akcji szczepienia :) Zaszczepiono dziś: Remika - pakiet Agusia - pakiet Miśka - wirusówki wszystkie psiaki przeszły przegląd. Zdrowe. Misia waży - 11,7 kg - waga prawidłowa Quote
Moli@ Posted November 2, 2017 Author Posted November 2, 2017 Rozliczenie szczepień 2017 65 zł / 25.09 (paragon) 148 zł / 26.09 (paragon) 50 zł / 02.10 (paragon) 140 zł / 02.10 (paragon) ________ 403 zł - koszt szczepień - 50 zł (Stefania - opłacono z deklaracji stałej Wiedźma) - 30 zł (Miska - zapłaciła Pani Kasia) - 20 zł (Mela - opłaca dreag) __________ 303 zł - 226,78 zł / 29.09 - pieniądze z bazarku i wpłat na sierścuchy ________________ 76,22 zł - dopłaciłyśmy do szczepień Bardzo dziękuję :) Quote
Moli@ Posted November 4, 2017 Author Posted November 4, 2017 Nie mamy, w najbliższym czasie warunków na przyjęcie na dom tymczasowy dużych piesków/suczek. Quote
anica Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Dnia 25.10.2017 o 20:04, buniaaga napisał: fajna jest trzeba pokazywać gdzie się da :) - to może, zmienimy teraz ... województwo? jakiś pomysł/województwa/? - Kubek, ale wyczułeś... ale - Nie rób tego więcej.. aniołeczku - Bassety , suuper kluseczki ;D Quote
Moli@ Posted November 4, 2017 Author Posted November 4, 2017 Anica, ja już nie mam pomysłu na jakie województwo ogłaszać...wybieraj... co Ci przyjdzie do głowy :) Quote
rozi Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 Nie chcę odświeżać tamtego wątku, dam tutaj światełko pamięci dla Keruska, bo minął rok ['] Quote
Moli@ Posted November 6, 2017 Author Posted November 6, 2017 12 godzin temu, rozi napisał: Nie chcę odświeżać tamtego wątku, dam tutaj światełko pamięci dla Keruska, bo minął rok ['] Jak ten czas szybko leci... Kerunio z nami... krzew jeszcze kwitnie...liście będą mienić się paletą barw aż śnieg je przykryje bielutką kołderką Quote
Moli@ Posted November 6, 2017 Author Posted November 6, 2017 Sucha karma, gryzaki dojechały dziś Quote
Moli@ Posted November 14, 2017 Author Posted November 14, 2017 https://bialystok.onet.pl/bialystok-psy-ze-schroniska-przyjda-na-herbatke/xjdvkz0 Quote
Moli@ Posted November 20, 2017 Author Posted November 20, 2017 5 kg gnatków wieprzowo - wołowych... dla każdego coś smacznego ,) Quote
Moli@ Posted November 25, 2017 Author Posted November 25, 2017 Szału nie ma... odmiana jest ,) drobiowo - wołowo - wieprzowe Quote
Moli@ Posted December 7, 2017 Author Posted December 7, 2017 Na konto wpłynęła wpłata od E.R - 50 zł / 29.11 dla "Psy i spółka" Bardzo dziękuję :) Quote
Moli@ Posted December 7, 2017 Author Posted December 7, 2017 50 zł - przeznaczyłam na zakup karmy dla kociambrów - 07.12 Quote
anica Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 Dnia 4.11.2017 o 14:17, Moli@ napisał: Anica, ja już nie mam pomysłu na jakie województwo ogłaszać...wybieraj... co Ci przyjdzie do głowy :) ... spróbujemy po Nowym Roku, teraz to już chyba, nikt się nie odezwie? niestety zagapiłam się gdzieś tam ,jest ten domek dla Dianeczki, tylko musimy go znaleźć :) Quote
Moli@ Posted December 13, 2017 Author Posted December 13, 2017 Przed chwilą, anica napisał: ... spróbujemy po Nowym Roku, teraz to już chyba, nikt się nie odezwie? niestety zagapiłam się gdzieś tam ,jest ten domek dla Dianeczki, tylko musimy go znaleźć :) Chyba nie... ludzie myślą o świętach...wyjazdach, imprezach sylwestrowych Może ogłosić ponownie na OLX podlaskie? Quote
anica Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 2 minuty temu, Moli@ napisał: Chyba nie... ludzie myślą o świętach...wyjazdach, imprezach sylwestrowych Może ogłosić ponownie na OLX podlaskie? No to spróbujemy ,wieczorkiem usiądem i... tak całym sercem zabiorę się do tego :) Quote
Recommended Posts