Moli@ Posted August 3, 2022 Author Posted August 3, 2022 Przed śniadankiem... 😀 Pozdrawiamy ze spaceru 😀" Rodzina odpoczywa na działce..., szlifują spacery po wiejskiej drodze 1 Quote
Moli@ Posted August 5, 2022 Author Posted August 5, 2022 https://www.ratujemyzwierzaki.pl/budujemyprzytulisko?fbclid=IwAR0PqUhEbKYNM-i-NAYKZylz_N2xrMZG-zy72kDc9UaxhwtuYKhdbO3CaEE Quote
Moli@ Posted August 5, 2022 Author Posted August 5, 2022 Od rana w ogrodzie..., przed nami upalny dzień. Guciołek pozdrawia..., spokojnego dnia i odrobinę cienia 🙂 Quote
Moli@ Posted August 5, 2022 Author Posted August 5, 2022 Ceny szybują w górę a końca podwyżek nie widać 😒 Kupiłam dwa worki pelletu do kociej kuwety Quote
Moli@ Posted August 5, 2022 Author Posted August 5, 2022 Szaleństwo 😞, 17:30 - na termometrze 40 stopni 😞 Quote
Nadziejka Posted August 6, 2022 Posted August 6, 2022 Dnia 3.07.2022 o 14:19, Moli@ napisał: Leniwe przedpołudnie 🙂 🍀❤️🍀❤️🍀 Quote
Moli@ Posted August 6, 2022 Author Posted August 6, 2022 Skopana, ciężarna sunia..., prawdopodobnie szukała pomocy człowieka, spokojnego / bezpiecznego miejsca do porodu a trafiła na bezdusznego bydlaka 🤬. Fundacja Bonifacy "SKOPANA CIĘŻARNA SUKA OKOLICIE KUROWA - GMINA KOBYLIN-BORZYMY, PODLASIE ZA POMOC W ZNALEZIENIU SPRAWCY NAGRODA 5.000 Suka pojawiła się w tych okolicach wraz z dwoma dorosłymi psami, była szczenna w zaawansowanym stadium. Po kilku dniach została znaleziona ledwie żywa, nie dała rady wstać, zielone wody płodowe. Wcześniej gdzieś rodziła, w niewlaściwym miejscu, gdzie dopadł ją i szczeniaki zwyrodnialec….Została skopana, miała poprzerywane mięśnie brzucha, przemieszczenie otrzewnej, po szczeniakach ani śladu... Cudem przeżyła, jej dwóch towarzyszy zabezpieczyliśmy. Bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu sprawcy 500 308 722" Sunia po zabiegu operacyjnym, przebywa w lecznicy. Quote
Moli@ Posted August 6, 2022 Author Posted August 6, 2022 Dnia 6.08.2022 o 13:02, Aldrumka napisał: O matko, brak słów .. Niecenzuralne cisną się na usta Psy przebywały w okolicy kilka dni, szukały pomocy..., niestety nikt nie zgarnął nikt nie pozwolił przenocować w zabudowaniach gospodarczych. Za późno powiadomiono fundację - sunia została skatowana. Biednej, umierającej w krzakach nie opuścili towarzysze niedoli. Niby - "człowiek - brzmi dumnie" wrrrr 😈 Quote
Moli@ Posted August 11, 2022 Author Posted August 11, 2022 Przedstawiam... psią biedę. tak było Od wczoraj u nas w DT. Pod opieką Fundacji Bonifacy. Młody - około 1,5 roku. Przed nim nauka życia z człowiekiem, nauka chodzenia na smyczy - od podstaw. Do psów - przyjacielsko nastawiony. Przed przyjazdem - dwukrotnie odrobaczony, zabezpieczony od kleszczy Wczoraj kontrolna wizyta w lecznicy - badanie krwi, czyszczenie uszu, gruczołów przyodbytowych, szczepienia. Skóra bez ran / pogryzień. Umówiłam termin kastracji - 25.08 (dwa tygodnie po szczepieniu) Quote
joim Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 Jaki on smutny, dawno nie widziałam tak smutnego pieska Quote
Moli@ Posted August 11, 2022 Author Posted August 11, 2022 Zasypia w locie 😉 Wczoraj kolacji nie ruszył, dziś śniadania nie ruszył... ufff kolację wciągnął błyskawicznie 😀 2 Quote
Aldrumka Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 Dnia 11.08.2022 o 10:12, joim napisał: Jaki on smutny, dawno nie widziałam tak smutnego pieska To samo pomyślałam Quote
joim Posted August 12, 2022 Posted August 12, 2022 Ooooo!!! Rozchmurzył się 😍 Cuda pani cuda 🙂 Już się bałam, że w ogóle nie umie się uśmiechnąć i antydepresanty będą potrzebne 🤣 Quote
Moli@ Posted August 13, 2022 Author Posted August 13, 2022 Dnia 12.08.2022 o 13:23, joim napisał: Ooooo!!! Rozchmurzył się 😍 Cuda pani cuda 🙂 Już się bałam, że w ogóle nie umie się uśmiechnąć i antydepresanty będą potrzebne 🤣 Nie cuda tylko zapieprz 😉, 25 kastracja, nie będę ciągać psa w klatce po mieście..., jeszcze na głowę nie upadłam 😉 Quote
Recommended Posts