justine. Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 nie wiem gdzie go sprawdzali z tym tatuazem, po prostu w biurze powiedzieli ze nie ma, a ja do boksy wejsc nie moge i sama sprawdzic :) u nas psy nie sa kastrowane Quote
doris_day Posted July 29, 2007 Author Posted July 29, 2007 widze,ze na watku pojawilo sie wielu znawcow rasy - potwierdzacie po fotkach, ze to cane corso ? nie ma tatuaza, nie jest tez kastrowany nie ma zainteresowania na ogloszenie wystawione na allegro :( Quote
desdemona Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 doris_day napisał(a):widze,ze na watku pojawilo sie wielu znawcow rasy - potwierdzacie po fotkach, ze to cane corso ? nie ma tatuaza, nie jest tez kastrowany nie ma zainteresowania na ogloszenie wystawione na allegro :( moze cos sie w koncu ruszy? Quote
Ewusek Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 tak jak pisalam na pierwszej stronie, to jest napewno CC, bardzo podobny do mojego Billa... Fakt, ze jest bardzo wychudzony, podejrzewam, ze ma co najmniej 10 kg niedowagi... Bidulek :-( Quote
ruda76 Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 podnoszę niech biedak nie siedzi juz w schronie:roll: Quote
Pat.rycja Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 A kto nazwał Chrupka w tutule mastiffem?:razz: Dziękuję Ewusek Quote
Ewusek Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 moze byc mix mastino z cane corso, ale wiecej ma z cane. Teraz mam dwie mastinki a mialam psa cane corso. Dla mnie na 95% to CC Quote
doris_day Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 O północy dostałam telefon od przejętego Pana, który wykrzyczał mi, że to jego pies :) Uciekł mu ponad miesiąc temu i w nocy był gotów po niego jechać. PO RAZ 2 TEGO SAMEGO DNIA ALLEGRO ZADZIAŁAŁO ! Mastif Neapolitański 3 latek, z papierami przywieziony ze Szwajcarii, jest juz w domu z Panem :):):) Super zakończenie :):):):):):):):) Quote
Ewusek Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 no to przyjrzyjcie sie na moje dziwczyny i mastino mastino nie rowny... Quote
dzodzo Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 ale zakonczenie:) allegro to jednak cudowny wynalazek! Quote
doris_day Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Tak - ALLEGRO super sprawa :) Ma swoje minusy co do sprzedazy zwierzat ale jako ogloszenia informujące działa fantastycznie - psa na stronie schroniska nie bylo - pomimo,ze Pan zostawiał ogloszenia w schronie, przesylal zdjęcia na maila nikt nie poinformowal go, ze trafil tam psiak Quote
desdemona Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 doris_day napisał(a):O północy dostałam telefon od przejętego Pana, który wykrzyczał mi, że to jego pies :) Uciekł mu ponad miesiąc temu i w nocy był gotów po niego jechać. PO RAZ 2 TEGO SAMEGO DNIA ALLEGRO ZADZIAŁAŁO ! Mastif Neapolitański 3 latek, z papierami przywieziony ze Szwajcarii, jest juz w domu z Panem :):):) Super zakończenie :):):):):):):):) jak dobrze, ze pies sie znalazl i jest na powrot w swoim domu!!! wspaniala wiadomosc:) Quote
justine. Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 ahh uwielbiam takie zakonczenia!! czyli pies mial tatuaz a nikt tego nie zauwazyl w schronie?! Quote
ARKA Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 justine. napisał(a):ahh uwielbiam takie zakonczenia!! czyli pies mial tatuaz a nikt tego nie zauwazyl w schronie?! Pewnie sie go bali:cool3: Swoja drogą to tak malo charakterystyczny piesek,ze szkoda bylo umieszczac na stronie,eh.:shake: :shake: Dobrze,ze opiekun czujny i zdesperowany, moze adoptował by Fałdke(po sterylce)i chlopak mmialby towarzystwo, ucieczek nie mialby w głowie, zapytajcie!;) Quote
doris_day Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Nie, nikt nie zauwazyl tatuaza :) Nawet nie poinformowali go ,ze pies do niech trafił... paranoja Quote
amelka0 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 doris_day napisał(a):Nie, nikt nie zauwazyl tatuaza :) Nawet nie poinformowali go ,ze pies do niech trafił... paranoja Wiedziałam,czułam że ma tatuaż,ale jak zwykle nikt nie pofatygował się sprawdzić,same wiecie oni boją się spanieli,każdy wg.nich agresywny,a mieliby obmacywać duuużego psa???? To nie pierwsza sytuacją,że ludzie mówili,iż w schronie zostawiali fotki,swoje namiary(gdy zginął psiak)a nikt ich nie poinformował,że tam trafił!! To co Ci powiedziałam kiedyś Doris,niestety ale tylko1/3 naszych psów to są psy bezdomne,reszta ma właściciela( a w schronie znaleźli się przez hycla i głupi przypadek)ale się jego nigdy niedoczeka:shake::-(!! A wiecie,że w Gryficach(mam tam koleżankę)znowu była"łapanka" na psy:shake::-( Quote
doris_day Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Straszne to jest... Człowiek ponad miesiac szukał psa. Dorosłemu mezczyznie łamał się głos przez telefon jak mówił o psiaku :) Dobrze ze Justyna zrobila dodatkowe zdjecia i uaktualniłam allegro ale poporstu głupota jest wszechobecna Quote
Greven Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Dziewczyny, mówiłam i powtarzam - jeśli pies wygląda na rasowego, to trzeba cisnąć, żeby sprawdzili tatuaż. Zresztą macie możliwość je wyprowadzać, więc same sprawdzajcie. To samo z czipami - niektórzy weterynarze (nie wiem, czy ci w schronisku również) ograniczają się do przejechania czytnikiem karku, a przecież czip może być ulokowany z boku szyi, lub przemieścić się do tyłu, ba! do łapy! (jak u mojej Axy). Świetnie, że mastiff już wrócił do domu :thumbs: Quote
Roxana Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Bardzo się cieszę, że psiak wrócił do swojego właściciela :multi: Ale to, że pan pomimo swojej prośby pozostawionej w schronisku nie został powiadomiony o tym, ze taki pies jest, nie jest niestety dla mnie czymś nowym :shake: Mi samej kilka lat temu zaginęła ukochana sunia. Ja też pojechałam do schronu, zostawiłam jej zdjęcia i namiary na mnie i nic- cisza. Po tygodniu mój mąż pojechał jednak tam popatrzeć- a może jednak? I co? I była!!! Siedziała nasza bidulka skulona w boksie. Jak mąż do mnie zadzwonił i mi powiedział, że Pepsi jest i że już ją wiezie do domu, to nie mogłam uwierzyć, że ona tam była i nikt mnie nie powiadomił Jak się okazało Pepsi spędziła tam 5 dni, czyli trafiła do schronu dwa dni po mojej tam wizycie! Brak mi słów na to wszystko... Quote
justine. Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 niestety wychodzic mozemy tylko z psami ze szczenietarni! uwaga- ale ze szczeniakami abslotunie nie!! wiec z kim? Quote
katarzyna kuczewska Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 :( to jest włąsnie schronisko wszcecinie ludziue w biurze ktorzy maja wszystko w dupie i pani kierownik ktora umie tylko pieknie wypowiadac przed kamera tvp3 od to cała prawda o schronisku moim zdaniem ten pan powinien powiadomic ZUK i opisac cała historie Quote
Recommended Posts