Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fałszywy alarm! Hurra!

Oli ma bakterie w pęcherzu moczowym i dostał antybiotyk na 20 dni. Już go kończymy i wszystko jest OK. Przestał siusiać i ma się dobrze :)

received_288117752573528.jpeg

• 2 months later...
Posted

Hej,

mamy kolejne dobre wieści, Oli doczekał się nowego leku p/bólowego w zastrzyku (podawanego co m-c), jest już po dwóch dawkach i przestał kuleć na przednią łapkę :) 

Życzę takiej starości każdemu zwierzakowi :)

Pozdrawiamy!

• Like 1
Posted
Dnia 21.05.2021 o 12:46, Aga Nika napisał:

Hej,

mamy kolejne dobre wieści, Oli doczekał się nowego leku p/bólowego w zastrzyku (podawanego co m-c), jest już po dwóch dawkach i przestał kuleć na przednią łapkę :) 

Pozdrawiamy!

Marina Fedotova | Representing leading artists who produce ...

Posted

Hej,

Piękny wątek, piękna historia.... tyle tu miłości, czytając aż robi się ciepło na sercu.

Kolejnych szczęśliwych lat Wam życzę :-)) 

• Like 2
  • 5 weeks later...
Posted

Brawo! Nie przestajecie mnie zadziwiać w skutecznym leczeniu Olena:) I też on mnie zadziwia, że to działa:) A mogę prosić nazwę tego leku? Być może przyda mi się ta wiedza bo mój Baj, z powodu kręgosłupa, też na comiesięcznym leku przeciwbólowym, tyle, że w tabletkach - Trocoxil.

Posted

Oli czuje ze jest kochany i potrzebny i trzyma się swojego szczęśliwego życia łapami, zębami a nawet ogonem :-)) 

Wasze wpisy - miód na serce, człowiek czytając od razu się uśmiecha....

Dużo zdrowia życzę :-))    

• Like 1
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Hej, 

Powiedzcie jaką suchą karmę kupujecie swoim staruszkom (jeśli je macie) 🙂

Długo mieliśmy przerwę od suchej, Oli jest na mokrej cały czas. Zmieniliśmy z Kobersa i Forzy na Dolinę Noteci. Ale szybko mu się nudzi, wiec chciałam mu raz dziennie dawać suchą (szczególnie jest ona potrzebna, żeby mama mogła go karmić, jak my jesteśmy w pracy).

Pozdrawiamy!

Posted

Mój zawsze gardził suchą nawet kiedy jeszcze miał zęby :-)) 

Teraz je tylko gotowane, ale pamiętam że jedyną jaką łaskawie jadł był Orijen senior, przepadał też za półmiękką Alpha spirit wild fish w takich małych pojemniczkach po 210 g. Tylko trzeba zwracać uwagę żeby faktycznie te kosteczki były miękkie, bo zdarzyło mi się dostać już stwardniałe na kość - chyba źle przechowywane i wtedy nie tknął. 

Pozdrawiamy Olenka :-))

• Like 1
Posted

O tak, suszki mogą nie wchodzić na starość. U nas pomaga namaczanie, ale pewnie gdyby Staruszek jadł gotowane, a po Alpha i Orijen nie dostawał rewolucji, to by dostawał gotowane lub półmiękką karmę. Tak, trzeba kombinować :) 

Posted

Ja mam dwóch staruszków, a w związku z tym, że jeden jest wybredny to co worek to kupuję inną karmę bo inaczej przestałby jeść. I mniej więcej na zmianę kupuję: Fitmin Senior, Happy One Grain Free Senior, HappyOne Premium Senior, Cibau Sensitive Fish, Ontario Senior i nie pamiętam jakie jeszcze. Od niedawna jeden z moich musi mieć dietę niskotłuszczową (do 10%) więc wyrzuciłem już z tej listy bezzbożowe HappyOne.

• Like 1
  • 1 month later...
Posted

Zaglądam, a tu Olenek niedomaga .... 

Mam nadzieję że szybko się pozbiera, fajnie napisałaś w opisie zrzutki  że Oli wcale nie wybiera się za tęczowy most - tak trzymać :-)) też wierzę że sporo jeszcze przed nim, przed Wami  .... 

Wpłaciłam parę złotych na zrzutkę, trzymajcie się, Oliś walcz :-)) 

• Like 1
Posted

Model Oli jak zawsze pełen klasy na zdjęciach 🙂 Niestety smuci fakt, że nie jest tak zdrowy jak by się tego chciało 😞 Z Waszą opieką na pewno jeszcze wyzdrowieje i będzie się cieszył życiem, czego Olenowi i Wam zyczę! 

• Like 1
Posted
Dnia 1.10.2021 o 13:04, limonka80 napisał:

Zaglądam, a tu Olenek niedomaga .... 

Mam nadzieję że szybko się pozbiera, fajnie napisałaś w opisie zrzutki  że Oli wcale nie wybiera się za tęczowy most - tak trzymać :-)) też wierzę że sporo jeszcze przed nim, przed Wami  .... 

Wpłaciłam parę złotych na zrzutkę, trzymajcie się, Oliś walcz :-)) 

Dziękujemy pięknie!

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 17.10.2021 o 20:28, limonka80 napisał:

Jak się miewacie ? Olenek lepiej się czuje?

Eh, nie wiem jak Wam to powiedzieć, bo nie dociera to do mnie...  😞 

Oli prawdopodobnie ma nowotwór w pachwinie 😢😥😢

Na razie pobrane są komórki do cytologii. Wyniki ok. 27.10

Guz jest twardy i wielkości pięści... Nie wiem jak może tak szybko rosnąć 😢😥😢😥😢😥

Nie martwcie się, Oli jeszcze ma się w miarę... Nie wyobrażam sobie tej decyzji, ale nie pozwolę, żeby cierpiał... 😢😥😢

Tydzień temu było źle,  osłabł strasznie,  nie chciał jeść,  już myślałam, że będziemy się żegnać.  Wyliśmy oboje... Badania krwi słabe nieco jeśli chodzi o krestyninę, mocznik, glukoza, ALT, AST i ALP najbardziej podwyższone... Trzy dni kroplówek odtruwających pomogły, oprócz ALP 😢 niestety to może świadczyć o trwającym procesie nowotworowym 😢 😥 😢 

Odezwę się, jak będę wynik... 😞

Posted

Nie spodziewałem się takiej wiadomości 😞 

Tak długo się udawało to liczę, że i teraz się uda powstrzymać kolejne zagrożenie. Tak czy inaczej, w pełni popieram to by nie dopuszczać do jego cierpienia 😞