yolanovi Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Zrobiłam dzisiaj przelew za hotelik Elenki - 217,00 zł Quote
elik Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Ciocia, Elenka jeszcze nie w domku. To było drugie, zaplanowane spotkanie z przyszłą Panią. Teraz czekamy na koniec roku szkolnego, 26 czerwca i wtedy Pani ma zabrać już Elenkę do siebie. Chyba nic się nie zmieniło, mam nadzieję? O kurczaki, a ja tak bym chciała już :) 1 Quote
Martika&Aischa Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 O kurczaki, a ja tak bym chciała już :) wszystko wskazuje na to że nasza Elenka pojedzie do domku 26 czerwca :) Quote
Martika&Aischa Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 a tymczasem zapraszamy na nasz najnowszy bazarek :) http://www.dogomania.com/forum/topic/147252-fasion-by-milady-edycja-iv-z-nowo%C5%9Bciami-zapraszamy-1306-2000/ Quote
Emiś Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 No na chwilę obecną Ewcia jest jeszcze u mnie. Adopcja jest zaplanowana na koniec czerwca, bo wtedy Pani będzie miała dla niej dużo czasu. Na razie spotykamy się z jej przyszłą Opiekunką, żeby Ewcia mogła się choć trochę oswoić z nowym miejscem i nowymi ludźmi i żeby rozstanie nie było dla niej tak trudne. Przed samą adopcją jeszcze przynajmniej raz się spotkamy, jeśli się uda, to dwa. Ewcia to wyjątkowy przypadek. Zwykle jak szykuje się psa do adopcji to po jednym -dwóch spotkaniach psiak zostaje w nowym domu. Przy okazji wizyt jest zwykle troszkę spięty, ale pobiega, pozagląda w kąty, pobawi się z potencjalnym opiekunem, zje smakołyki itd. W Ewci samo ubranie szelek a potem wyjście za bramę, to jest spory stres i próby salwowania się ucieczką do domu. W aucie wciska się w kąt i czeka, co to będzie. W nowych miejscach i wśród obcych ludzi stara się przycupnąć jak najbliżej mnie, ale też nie za blisko "tych obcych". Jeśli ja się kuszę dwa kroki dalej, to jak partyzant przemyka się, żeby nie zwiększyć tej odległości między nami. Dopiero jak idziemy do auta, to trochę jej puszcza, a jak dojeżdżamy do domu i wchodzi za bramę, to dopiero staje na wyprostowanych łapach, otrzepuje się, ogon wyciąga spod brzucha, puszcza go w ruch i kłusem do domu biegnie, na swoje posłanie. Quote
Perełka1 Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 Emiś, Ewcia to nie wyjątkowy przypadek. Znam te zachowania na pamięć. Wszystkie psy, które miałam z Fundacji były podobne. Ostatnia Nówka to dopiero element, u niej pod wpływem emocji dochodzi do padaczki. Quote
elik Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 wszystko wskazuje na to że nasza Elenka pojedzie do domku 26 czerwca :) To jeszcze całe trzy tygodnie. Na szczęście Elenka już jest w domku, tyle, że tymczasowym :) Quote
danusiadanusia Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 No na chwilę obecną Ewcia jest jeszcze u mnie. Adopcja jest zaplanowana na koniec czerwca, bo wtedy Pani będzie miała dla niej dużo czasu. Na razie spotykamy się z jej przyszłą Opiekunką, żeby Ewcia mogła się choć trochę oswoić z nowym miejscem i nowymi ludźmi i żeby rozstanie nie było dla niej tak trudne. Przed samą adopcją jeszcze przynajmniej raz się spotkamy, jeśli się uda, to dwa. Ewcia to wyjątkowy przypadek. Zwykle jak szykuje się psa do adopcji to po jednym -dwóch spotkaniach psiak zostaje w nowym domu. Przy okazji wizyt jest zwykle troszkę spięty, ale pobiega, pozagląda w kąty, pobawi się z potencjalnym opiekunem, zje smakołyki itd. W Ewci samo ubranie szelek a potem wyjście za bramę, to jest spory stres i próby salwowania się ucieczką do domu. W aucie wciska się w kąt i czeka, co to będzie. W nowych miejscach i wśród obcych ludzi stara się przycupnąć jak najbliżej mnie, ale też nie za blisko "tych obcych". Jeśli ja się kuszę dwa kroki dalej, to jak partyzant przemyka się, żeby nie zwiększyć tej odległości między nami. Dopiero jak idziemy do auta, to trochę jej puszcza, a jak dojeżdżamy do domu i wchodzi za bramę, to dopiero staje na wyprostowanych łapach, otrzepuje się, ogon wyciąga spod brzucha, puszcza go w ruch i kłusem do domu biegnie, na swoje posłanie. mocno trzymam kciuki, żeby otworzyła się na nową pańcię! kochana dziewczynka:):) Ona chyba Tobie już zaufała:) 1 Quote
Martika&Aischa Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 wierzę że malutkimi kroczkami ale Elenka zaufa nowej Pani :) Quote
yolanovi Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 wierzę że malutkimi kroczkami ale Elenka zaufa nowej Pani :) I ja w to mocno wierzę. Będzie miała Panią dla siebie, spokój w domu, spacerki, ogródek. Na pewno się otworzy, na pewno w stosunku do Pani Quote
Perełka1 Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 I ja w to mocno wierzę. Będzie miała Panią dla siebie, spokój w domu, spacerki, ogródek. Na pewno się otworzy, na pewno w stosunku do Pani niekoniecznie Quote
Maciek777 Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 wszystko wskazuje na to że nasza Elenka pojedzie do domku 26 czerwca :) Trzymam kciuki :) Oby już nic się nie zmieniło! 1 Quote
Martika&Aischa Posted June 16, 2015 Author Posted June 16, 2015 Trzymam kciuki :) Oby już nic się nie zmieniło! Dziękujemy :) :) :) 26 czerwca tuż tuż ;) Quote
Maciek777 Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Dziękujemy :) :) :) 26 czerwca tuż tuż ;) Mi się nie spieszy do tej daty bo 28 kończy mi się urlop :P Quote
Martika&Aischa Posted June 24, 2015 Author Posted June 24, 2015 W poniedziałek czyli 29.06. około godzinki 21 Elenka będzie już w DS :D trzymajcie kciuki za dziewczynkę :) Dziękuję :) Quote
elik Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Zaciskam :) Będzie dobrze :) Elenko kochana bądź dzielna ! 1 Quote
yolanovi Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 I ja wierzę, że będzie dobrze, ale kciuki za dziewczynkę mocno zaciskam :) 1 Quote
Martika&Aischa Posted June 24, 2015 Author Posted June 24, 2015 Zaciskam :) Będzie dobrze :) Elenko kochana bądź dzielna ! I ja wierzę, że będzie bobrze, ale kciuki za dziewczynkę mocno zaciskam :) oj zaciskamy :D :D :D Quote
Gusiaczek Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Oczywiście, że i ja trzymam mocno z przekonaniem, że będzie dobrze, wspaniale :) 1 Quote
Martika&Aischa Posted June 24, 2015 Author Posted June 24, 2015 Oczywiście, że i ja trzymam mocno z przekonaniem, że będzie dobrze, wspaniale :) Dziękujemy Gusiaczku :* :) Quote
yolanovi Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 Kciukamy dzisiaj za Elenkę z całych sił. Dzisiaj i potem, oby się panna zaaklimatyzowała w domku. Quote
Martika&Aischa Posted June 29, 2015 Author Posted June 29, 2015 Dziękujemy :) Dziś dla Elenki wielki dzień i całe szczęście że nic o tym nie wie ;) Powodzenia strachulcu kochany :* :) Quote
Martika&Aischa Posted June 29, 2015 Author Posted June 29, 2015 Elenka dostarczona do domku :) Pani przygotowała się wzorowo :) Zobaczymy co przyniosą najbliższe dni ale ja wierzę że będzie dobrze :) Elenka była dziś bardzo bardzo dzielna :) 2 Quote
Recommended Posts