Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczki kochane czy Elence coś przypadkiem nie dolega ? Jej oczka są ciągle tak samo smutne :(  Może coś się w brzucholku dzieje.

Eluś Elenka po prostu strasznie się boi wszelkich nowości a przede wszystkim człowieka :( przy podaniu ciasteczka tak się trzęsła że myślałam że jej serduszko wyskoczy :( nie chciałyśmy jej jeszcze bardziej stresować bo ona najchętniej chciałaby by być niewidzialna :( Cieszę się jednak że do naszej Emiś robi postępy i nawet kilka razy sama podeszła :) Emiś może ją również pogłaskać i ataku paniki nie ma :) więc może jak znajdzie się wyrozumiały domek a Elenka poczuje się bezpiecznie u boku człowieka to będzie szczęśliwa. Zobaczymy. Jak dla mnie najlepszy był by domek "jednego Pana" a dokładniej Pani ;)

Posted

Eluś Elenka po prostu strasznie się boi wszelkich nowości a przede wszystkim człowieka :( przy podaniu ciasteczka tak się trzęsła że myślałam że jej serduszko wyskoczy :( nie chciałyśmy jej jeszcze bardziej stresować bo ona najchętniej chciałaby by być niewidzialna :( Cieszę się jednak że do naszej Emiś robi postępy i nawet kilka razy sama podeszła :) Emiś może ją również pogłaskać i ataku paniki nie ma :) więc może jak znajdzie się wyrozumiały domek a Elenka poczuje się bezpiecznie u boku człowieka to będzie szczęśliwa. Zobaczymy. Jak dla mnie najlepszy był by domek "jednego Pana" a dokładniej Pani ;)

To ze strachu taka smutna ?? Bidusia :(  Obawiam się, że jeśli nie przestanie się tak bardzo bać, to nie będzie odczuwać przyjemności bycia z człowiekiem. Okropności musiała przejść :( :(

Posted

Dziewczynki jak przyjechałyśmy do hoteliku brakowało nam rąk do głaskania bo wszystkie psiaki merdały ogonkami ...skakały ... cieszyły się jak szalone oprócz oczywiście naszej Elenki :( Podczas spaceru po ogrodzie Elenka schowała się przed nami za krzaczkiem z nadzieją że tam jej nie dojrzymy. Zdecydowanie natomiast ożywia się na widok naszej Emiś :)

Posted

ona jak dla mnie jest może nie tak przerażona ( pod warunkiem że się na nią nie patrzy) jak bardzo bardzo poważna :)

Odnoszę takie samo wrażenie, że jest smutna, poważna, ale nie przerażona.

Posted

Przerażona jest bardzo, ale tylko kiedy pojawią się nowi ludzie w pobliżu. Na otwartej przestrzeni biega daleko, jak najszerszym łukiem omija obcych, chowa się za krzakami, gdziekolwiek, nie da do siebie podejść. W zamkniętym pomieszczeniu, kiedy nie może uciec, drży jak osika, odwraca główkę, boi się ogromnie, ale nie reaguje w ogóle agresją. Taka cichutka trzymająca się z daleka, niepewna siebie, bardzo nieufna i delikatna sunieczka. Ciekawe co ją w życiu spotkało, że tak reaguje na obcych ludzi. Do innych psów jest spoko :)

Posted

Zdjęcia robiła Emilka "swój człowiek", więc Elenka nie miała powodu do strachu. Ja nie miałam najmniejszych szans zrobienia jej sensownej foty bo dziewczyna prawie mdlała ze strachu. Na dworze uciekała po kątach, a w domu odwracała główkę i udawała, że jej nie ma, trzęsąc się przy tym okrutnie.

Posted

Odnoszę takie samo wrażenie, że jest smutna, poważna, ale nie przerażona.

Eluś ja myślę że może ona nawet nie ma złych skojarzeń z  człowiekiem tylko go po prostu może nie znać. Może urodziła się na wolności i stąd ta niepewność i strach przed człowiekiem. Tego się już nie dowiemy.

• Upvote 1
Posted

Zdjęcia robiła Emilka "swój człowiek", więc Elenka nie miała powodu do strachu. Ja nie miałam najmniejszych szans zrobienia jej sensownej foty bo dziewczyna prawie mdlała ze strachu. Na dworze uciekała po kątach, a w domu odwracała główkę i udawała, że jej nie ma, trzęsąc się przy tym okrutnie.

Nie wiem o co "toczymy bój", bo ja nie twierdzę, że Elenka nie jest strachusiem. Wiem, że jest. Ja mówię tylko, że tego nie widać na tych zdjęciach, co jest zgodne z prawdą i dobrze, bo dzięki temu te zdjęcia mogą być wykorzystane do ogłoszeń :)

Eluś ja myślę że może ona nawet nie ma złych skojarzeń z  człowiekiem tylko go po prostu może nie znać. Może urodziła się na wolności i stąd ta niepewność i strach przed człowiekiem. Tego się już nie dowiemy.

Masz rację, nie dowiemy się co jest powodem Jej strachu przed nieznanym ludziem. Możemy się tylko domyślać, ale prawdziwej przyczyny nie poznamy :)

Posted

Dementuję plotki, ażeby Ewcia była smutaskiem! To na prawdę wesoła Sunia, ogon prawie bez przerwy jej lata. Niestety stresuje ją wiele rzeczy - od aparatu zaczynając (stąd takie miny na zdjęciach), po obcych ludzi. Nawet, gdy zostanie sama w ogrodzie oddzielona od reszty psiaków, to już węszy podstęp i się wycofuje. W domu, w sforze, ze znanymi sobie ludźmi jest wyluzowana i spokojna. Ostatnio nawet przeżyła kąpiel w wannie, czesanie i przycinanie pazurków (przez kilka dni była bardzo obrażona).

https://www.youtube.com/watch?v=Ex6EQS1GJVQ

Posted

Niesamowite :) Nie było mnie kilka dni i co widzę ??? Merdający ogonek !!! Gdybym i ja miała ogonek, też bym w tej chwili merdała :)

• Upvote 1