Usiata Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Możesz, oczywiście. Róznica chyba jest jednak taka, że "założycielka" tamte psy widziała, a Ty Sumika nie. I to poddaje w wątpliwość Twoje dobre intencje i wspomnianą analogię. Wiedzy nie posiadam, i nie jestem aż tak ciekawa, aby słuchać plotek od osób trzecich. I mierzi mnie wysyłanie "butlerierów" w swoim imieniu, bądź w imieniu "osób trzecich". Tyle. Mariolko, fakt - naocznie nie miałam do czynienia - ani z innymi psiakami, ani z Sumikiem, tylko dlatego że odłegłość daleka, nie mam komfortu bycia na Twoim miejscu. Za to - zadałam sobie trud, żeby odpytać wszystkich zaangażowanych w psie sprawy - odpytując po kolei i szczegółowo - dlatego tez wiedziałam jak to z Gryzakiem było od początku. Mamy XXI wiek i nie sądze, żebym musiała być na miejscu, skoro technologie umożliwiają sprawdzenie statusu danej sprawy nawet w danym dniu, vide przykład Gryzaka - i Jego wydarzenie na fb. Odnosząc się do Twoich "plotek" - czy Ty, Mariolko, widziałaś Sumika - byłaś u Niego w hoteliku u Pani Bożenki? I już tak całkowicie abstrahując od powyższego - zadajcie Pani Bożence od Sumika - pytanie - jakie jest Jej zdanie wobec tego, co się dzieje na dogomanii :) Dobranoc :) Quote
mar.gajko Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Mariolko, fakt - naocznie nie miałam do czynienia - ani z innymi psiakami, ani z Sumikiem, tylko dlatego że odłegłość daleka, nie mam komfortu bycia na Twoim miejscu. Za to - zadałam sobie trud, żeby odpytać wszystkich zaangażowanych w psie sprawy - odpytując po kolei i szczegółowo - dlatego tez wiedziałam jak to z Gryzakiem było od początku. Mamy XXI wiek i nie sądze, żebym musiała być na miejscu, skoro technologie umożliwiają sprawdzenie statusu danej sprawy nawet w danym dniu, vide przykład Gryzaka - i Jego wydarzenie na fb. Odnosząc się do Twoich "plotek" - czy Ty, Mariolko, widziałaś Sumika - byłaś u Niego w hoteliku u Pani Bożenki? Nie, Małgosiu, nie byłam. Podobnie, jak u pozostałych 1500 psów z Dogo :) Ale własnie dlatego, że nie byłam, nie snuję, nie insynuuję, nie sugeruję. I nie robię awantur na wątkach, bo "odpytałam po kolei i szczegółowo". Pytam co słychać opiekunkę psa. Quote
Usiata Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Nie, Małgosiu, nie byłam. Podobnie, jak u pozostałych 1500 psów z Dogo :) Ale własnie dlatego, że nie byłam, nie snuję, nie insynuuję, nie sugeruję. I nie robię awantur na wątkach, bo "odpytałam po kolei i szczegółowo". Pytam co słychać opiekunkę psa. I na tym poprzestań, Mariolko, skoro tak czynisz :) adresuj swoje posty do opiekunów psów :) Quote
mar.gajko Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 I na tym poprzestań, Mariolko, skoro tak czynisz :) adresuj swoje posty do opiekunów psów :) Tak będę robić Małgosiu :) Na pewno nie będę słuchać co jedna Pani powiedziała drugiej i robić z tego afer. Jeżeli cos mnie zaniepokoi, to naocznie się przekonam, jak wyglądają realia. I na 100% nie pozwolę się "napuścić" na takie działania jak "bulterier obronny" :) Quote
Usiata Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Tak będę robić Małgosiu :) Na pewno nie będę słuchać co jedna Pani powiedziała drugiej i robić z tego afer. Jeżeli cos mnie zaniepokoi, to naocznie się przekonam, jak wyglądają realia. I na 100% nie pozwolę się "napuścić" na takie działania jak "bulterier obronny" :) Mariolko - do Twojej wiadomości - realia są już sprawdzone, bo ja nigdy w internecie nie piszę o czymkolwiek, co mnie się tylko wydaje; to tylko kwestia czasu na potwierdzenie w realu, niestety nie trwa to zbyt szybko; Mariolko, dobrej nocy życzę, bo Ciebie lubię, ale jednak czas mi się pożegnać :) Quote
AgaG Posted March 23, 2015 Author Posted March 23, 2015 potwierdzam wpłatę 10 zł od Dana i Muszkieterowie dla Sumika :) bardzo dziękuję 1 Quote
mar.gajko Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Kiedy wizyta u Sumiątka? Pewnie się słoneczkuje skarbek. Quote
AgaG Posted March 23, 2015 Author Posted March 23, 2015 Na pewno w środku tygodnia : ale jeszcze dokładnie nie wiem kiedy :) Quote
Havanka Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 potwierdzam wpłatę 10 zł od Dana i Muszkieterowie dla Sumika :) bardzo dziękuję Aguś, moja deklaracja dla Sumika, od razu za 2 miesiące powinna być już dzisiaj na koncie. Quote
kolejna kobietka Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Dzięki cioteczce AgaG również Sumik ma wyróżnienie na miesiąc: trzymajcie kciuki :) Quote
AgaG Posted March 26, 2015 Author Posted March 26, 2015 Wpłaty uaktualnię w weekend, bo teraz nie mam ani sekundy :) Asiu dzieki za wyróżnianie, może daj proszę nowy tytuł: "kocha aportować i kocha być kochany" :) wkrótce zamieszczę nowe wiosenne zdjęcia. :) bo dziś bylismy z rodziną u Sumika. pogralismy w piłkę i padamy :) Sum to zywioł!! Co jeszcze? Sumik jest niegroźny dla dzieci :) nawet malutkich, które też mogą mu piłeczkę rzucać. Za to miejsca lubi bronić przed psimi kolegami. więcej napiszę jutro :) Sum pozdrawia! Jest śliczny i miły! 1 Quote
ewkar Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Super, że Sum lubi dzieci.Właśnie, lubi czy toleruje? Quote
kolejna kobietka Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Popatrzcie jaki fajny psiak! :lol: Quote
AgaG Posted March 27, 2015 Author Posted March 27, 2015 Super, że Sum lubi dzieci.Właśnie, lubi czy toleruje? Na razie to widać, że lubi przede wszystkim piłkę a ludzi jako rzucaczy piłki :) Uwielbia ruch, więc jego poprzednie życie to był koszmar również z powodu faktu przykucia do miejsca. Quote
mar.gajko Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Uśmiechnięty i zadowolony. Teraz będzie wymieniał sierstkę, i też będzie już nowa i bardziej błyszcząca. Quote
ewkar Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Warto byłoby dać do ogłoszeń zdjęcie z tą małą dziewczynką. Sum bardzo mi się podoba, znam go tylko ze zdjęć, ale i tak widać, ze emanuje z niego radość życia, że jest szczęśliwy.U wszystkich, ludzi i zwierząt ważna jest psychika.Szczęśliwe istoty są zdrowsze, ładniej nawet wyglądają , prawda? Jadąc pod hutę do moich bezdomnaków spotykam często panią, która siedzi na turystycznym krzesełku ( nie jest już najmłodsza) i rzuca zabawki swojemu psu, a on je aportuje.Uroczy widok, naprawdę.Widać, że między nimi jest więź emocjonalna, że się kochają.Oby i Sumowi trafiła się taka opiekunka. 1 Quote
kolejna kobietka Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Masz rację, na razie na plakacie wczoraj wymieniłam, co do ogłoszeń to chociaż na olx i gumtree zaraz też wymienię, dzięki :) Quote
ewkar Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Zobaczcie jaka bieda http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=168052.Proszęo udostępnianie, jest link do FB. Quote
AgaG Posted March 30, 2015 Author Posted March 30, 2015 Uaktualniam wpłaty dla Sumika: Dulska 20 zł Anna G.-R 30 zł Havanka za marzec i kwiecień 20 zł. Bardzo dziękuję :) Na stronie pierwszej edytuję całość wieczorem Quote
papryka Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 wplaciclam deklaracje 20,00 zl dla SUmika za kwiecien, maj 1 Quote
AgaG Posted April 1, 2015 Author Posted April 1, 2015 wplaciclam deklaracje 20,00 zl dla SUmika za kwiecien, maj Dziekuję.:) Na razie zrobiłam rozliczenie tego, co już jest na koncie. Kto mógłby znaleźc dojście do możliwie najtańszej obroży foresto dla Sumika?:) Quote
Recommended Posts