Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Możesz, oczywiście.

Róznica chyba jest jednak taka, że "założycielka" tamte psy widziała, a Ty Sumika nie.

I to poddaje w wątpliwość Twoje dobre intencje i wspomnianą analogię.

Wiedzy nie posiadam, i nie jestem aż tak ciekawa, aby słuchać plotek od osób trzecich.

I mierzi mnie wysyłanie "butlerierów" w swoim imieniu, bądź w imieniu "osób trzecich". Tyle.

Mariolko, fakt - naocznie nie miałam do czynienia - ani z innymi psiakami, ani z Sumikiem, tylko dlatego że odłegłość daleka, nie mam komfortu bycia na Twoim miejscu.

Za to - zadałam sobie trud, żeby odpytać wszystkich zaangażowanych w psie sprawy - odpytując po kolei i szczegółowo - dlatego tez wiedziałam jak to z Gryzakiem było od początku. Mamy XXI wiek i nie sądze, żebym musiała być na miejscu, skoro technologie umożliwiają sprawdzenie statusu danej sprawy nawet w danym dniu, vide przykład Gryzaka - i Jego wydarzenie na fb. 

Odnosząc się do Twoich "plotek" -  czy Ty,  Mariolko, widziałaś Sumika - byłaś u Niego w hoteliku u Pani Bożenki?

I już tak całkowicie abstrahując od powyższego - zadajcie Pani Bożence od Sumika - pytanie - jakie jest Jej zdanie wobec tego, co się dzieje na dogomanii :)

Dobranoc :)

Posted

Mariolko, fakt - naocznie nie miałam do czynienia - ani z innymi psiakami, ani z Sumikiem, tylko dlatego że odłegłość daleka, nie mam komfortu bycia na Twoim miejscu.

Za to - zadałam sobie trud, żeby odpytać wszystkich zaangażowanych w psie sprawy - odpytując po kolei i szczegółowo - dlatego tez wiedziałam jak to z Gryzakiem było od początku. Mamy XXI wiek i nie sądze, żebym musiała być na miejscu, skoro technologie umożliwiają sprawdzenie statusu danej sprawy nawet w danym dniu, vide przykład Gryzaka - i Jego wydarzenie na fb. 

Odnosząc się do Twoich "plotek" -  czy Ty,  Mariolko, widziałaś Sumika - byłaś u Niego w hoteliku u Pani Bożenki?

Nie, Małgosiu, nie byłam. Podobnie, jak  u pozostałych 1500 psów z Dogo :)

Ale własnie dlatego, że nie byłam, nie snuję, nie insynuuję, nie sugeruję.

I nie robię awantur na wątkach, bo "odpytałam po kolei i szczegółowo".

Pytam co słychać opiekunkę psa.

Posted

Nie, Małgosiu, nie byłam. Podobnie, jak  u pozostałych 1500 psów z Dogo :)

Ale własnie dlatego, że nie byłam, nie snuję, nie insynuuję, nie sugeruję.

I nie robię awantur na wątkach, bo "odpytałam po kolei i szczegółowo".

Pytam co słychać opiekunkę psa.

I na tym poprzestań, Mariolko, skoro tak czynisz  :) adresuj swoje posty do opiekunów psów :)

Posted

I na tym poprzestań, Mariolko, skoro tak czynisz   :) adresuj swoje posty do opiekunów psów :)

Tak będę robić Małgosiu :)

Na pewno nie będę słuchać co jedna Pani powiedziała drugiej i robić z tego afer.

Jeżeli cos mnie zaniepokoi, to naocznie się przekonam, jak wyglądają realia.

I na 100% nie pozwolę się "napuścić" na takie działania jak "bulterier obronny" :)

Posted

Tak będę robić Małgosiu :)

Na pewno nie będę słuchać co jedna Pani powiedziała drugiej i robić z tego afer.

Jeżeli cos mnie zaniepokoi, to naocznie się przekonam, jak wyglądają realia.

I na 100% nie pozwolę się "napuścić" na takie działania jak "bulterier obronny" :)

Mariolko - do Twojej wiadomości - realia są już sprawdzone, bo ja nigdy w internecie nie piszę o czymkolwiek, co mnie się tylko wydaje; to tylko kwestia czasu na potwierdzenie w realu, niestety nie trwa to zbyt szybko; 

Mariolko, dobrej nocy życzę, bo Ciebie lubię, ale jednak czas mi się pożegnać    :)

Posted

potwierdzam wpłatę 10 zł od Dana i Muszkieterowie dla Sumika :) bardzo dziękuję

• Upvote 1
Posted

Na pewno w środku tygodnia : ale jeszcze dokładnie nie wiem kiedy :)

Posted

potwierdzam wpłatę 10 zł od Dana i Muszkieterowie dla Sumika :) bardzo dziękuję

Aguś, moja deklaracja dla Sumika, od razu za 2 miesiące powinna być już dzisiaj na koncie.
Posted

Wpłaty uaktualnię w weekend, bo teraz nie mam ani sekundy :) Asiu dzieki za wyróżnianie, może daj proszę nowy tytuł: "kocha aportować i kocha być kochany" :)

wkrótce zamieszczę nowe wiosenne zdjęcia. :) bo dziś bylismy z rodziną u Sumika. pogralismy w piłkę i padamy :) Sum to zywioł!!

Co jeszcze?

Sumik jest niegroźny dla dzieci :) nawet malutkich, które też mogą mu piłeczkę rzucać. Za to miejsca lubi bronić przed psimi kolegami.

więcej napiszę jutro :) Sum pozdrawia! Jest śliczny i miły! 

• Upvote 1
Posted

Super, że Sum lubi dzieci.Właśnie, lubi czy toleruje?

Na razie to widać, że lubi przede wszystkim piłkę a ludzi jako rzucaczy piłki :) Uwielbia ruch, więc jego poprzednie życie to był koszmar również z powodu faktu przykucia do miejsca.

Posted

Warto byłoby dać do ogłoszeń zdjęcie z tą małą dziewczynką.

Sum bardzo mi się podoba, znam go tylko ze zdjęć, ale i tak widać, ze emanuje z niego radość życia, że jest szczęśliwy.U wszystkich, ludzi i zwierząt ważna jest psychika.Szczęśliwe istoty są zdrowsze, ładniej nawet wyglądają , prawda?

Jadąc pod hutę do moich bezdomnaków spotykam często panią, która siedzi na turystycznym krzesełku ( nie jest już najmłodsza) i rzuca zabawki swojemu psu, a on je aportuje.Uroczy widok, naprawdę.Widać, że między nimi jest więź emocjonalna, że się kochają.Oby i Sumowi trafiła się taka opiekunka.

• Upvote 1
Posted

Uaktualniam wpłaty dla Sumika:

Dulska 20 zł

Anna G.-R 30 zł

Havanka za marzec i kwiecień 20 zł.

Bardzo dziękuję :)

Na stronie pierwszej edytuję całość wieczorem

Posted

wplaciclam deklaracje 20,00 zl dla SUmika za kwiecien, maj

Dziekuję.:) Na razie zrobiłam rozliczenie tego, co już jest na koncie.  Kto mógłby znaleźc dojście do możliwie najtańszej obroży foresto dla Sumika?:)