Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wieszałam ostatnio plakaty Ergowi w miejscach niedozwolonych na umieszczanie ogłoszeń w Krakowie, za to tłumnie odwiedzanych i nic :(

Posted

:(
A ulotki do skrzynek na osiedlach domkowych dałaś radę powrzucać czy jeszcze nie? nie ukrywam, że mam nadzieję i liczę na odzew z takiej formy...

Nie Asiu, nie zdazyłam z ulotkami :( Na razie wieszam te plakaty które jeszcze mam od mar. gajko. Mam bardzo duzo obowiązków i doby mi nie starcza :(
Posted

Ergo ma małą miękką gulkę na przedniej łapie; dzisiaj był wet szczepić psiaki i mu to pokazałam. Powiedział, że wygląda to na tłuszczaka, ale trzeba obserwować czy nie rośnie. Można też zrobić biopsję, ale to koszt ok. 70 zł + dojazd do lecznicy 10 zł.

Posted

Na razie zróbmy tak jak mówi wet. Ale koniecznie obserwujcie, czy rośnie ten tłuszczak.. A jak jego węzły chłonne? Od czasu do czasu sprawdzaj... Powiększone i twarde to zawsze zły znak...Nawet nie chcę pisać jak to u Maji było, bo wyć się chce...

Mam takie urwanie że dopiero jutro jest szansa ze siadę do rozliczeń, nie mam ani sekundy

Posted

Ergo miał 294, 70 zł w dniu 24.09

wpłynęły następujące wpłaty:

50 zł od kinga. kr.
165 zł bazarek od selenga
126, 20 bazarek od ewkar
30 zł deklaracja od Anna G-R.

razem : 665, 90 zł

od tego odejmuję przelew za hotel Ergo 416 zł. Razem Ergo ma w dniu 7. 10 2015 + 249, 90 zł

Bardzo dziękuję z wpłaty na hotel i leki dla Ergo :)

Posted

Rozliczenie:

Stan konta na 23 sierpień wynosił -536 zł
Wpłaty:
+536 zł AgaG
+50 zł agat21
Razem: +50 zł

Koszty:
-450 zł hotelowanie

przelane :)
-16 zł Fiprex
Razem: -466 zł

+50 zł - 466 zł = -416 zł
Stan konta na 22 września wynosi -416 zł.

Postaram się na dniach zrobić jakieś fotki Ergusiowi, cobyście nie zapomnieli jak wygląda :)
Caniviton zbliża się ku końcowi, więc będę zamawiać kolejne opakowanie na dniach.

Posted

Przykre to, że taki ładny, dobry pies nie ma domu, prawda? Wiem, nie on jeden, ale ...

Postaram się zrobić bazarek, ale mam teraz problemy osobiste.Zmarła bliska mi osoba, samotna, w innym mieście.Pomijam już mój stan psychiczny, ale wszelkie formalności, związane z pogrzebem, z zabezpieczeniem ,porządkowaniem mieszkania zwłaszcza jeśli korzysta się z komunikacji państwowej, a w domu u mnie jest dziewięć kotów, są też bezdomniaki jest koszmarem.Na razie działam na adrenalinie, muszę to jakoś przeżyć.

Posted

Ewo, wspieram Cię dobrymi myślami i serdecznie współczuję. :(

A Ergo znajdzie dom, chociaż szkoda, ze tak się to w czasie wydłuża.

Posted

Ewa, bardzo Ci współczuję, wiem jaki to ból, Ślę ku Tobie serdeczne myśli.

Pamiętam, że zapowiedziałaś super bazarek, ale to nie ma pośpiechu.

Sama zobaczysz kiedy będziesz gotowa, fizycznie i psychicznie.

Trzymaj się. Przytulam, pozdrawiam.

Posted

Bardzo Wam dziękuję.Jest mi ciężko, odreagowuję teraz wszystko, pogrzeb był wczoraj.

Fanty na bazarek mam, znowu koleżanka z Niemiec  przysłała mi ładne rzeczy, wszystko nowiutkie.Są też ubranka dla psów, które sama zrobiła na drutach, muszę tylko poprzyszywać rzepy.Koleżanka zagląda na dogo, kibicuje Ergo i stara się pomóc, nie tylko mnie, z resztą.Nie jest milionerką, sama na wiele rzeczy nie może sobie pozwolić, ale tacy ludzie zazwyczaj są bardzo empatyczni.Bogusia, dziękuję Ci.

Posted

Ergo na Kraków do 29.10:

e68179b52711a51f.jpg

Ergo na Wrocław do 29.10:

a37f56953f1302c0.jpg

pozostało 2 zł, dostanę kolejne 50 zł (to już będzie trzecie) z tych 200 zł, które przekazała Agnieszki koleżanka dla Suma i Ergo na wyróżnienia. 

Chciałam tylko zameldować, że zmieniłam z Wrocław na Katowice, tak więc Ergo ma w tej chwili na Kraków i Katowice.

Posted

Jestem Wam bardzo wdzięczna za pomoc dziewczyny,, Oby nareszcie telefony się rozdzwoniły

Posted

Na razie zróbmy tak jak mówi wet. Ale koniecznie obserwujcie, czy rośnie ten tłuszczak.. A jak jego węzły chłonne? Od czasu do czasu sprawdzaj... Powiększone i twarde to zawsze zły znak...Nawet nie chcę pisać jak to u Maji było, bo wyć się chce...

Tzn. robimy biopsję czy oberwujemy?

Na ostatnim zdjęciu widać ten guzek:

39b8139de59fa9e4gen.jpg

Posted

Murko zostaw decyzję wetowi :) jesli ma on podejrzenie, ze to nie tłuszczak, to róbmy biopsję, jesli obmacujac psa uwaza, że to tłuszczak, a pies nie ma powiększonych węzłów chłonnych czy innych objawów niepokojących, to chyba nie ma sensu.

Posted

Jestem z doskoku w podróży u Ergusia. Trochę martwi ten guzek na łapce, ale dobrze, że miękki. Dla świętego spokoju zrób Mureczko biopsję - zapłacę za nią. Moja sunia odeszła na raka kości na łapce...

Ewo, trzymaj się, pozdrawiam serdecznie, mam nadzieję, że smutne myśli odejdą szybko, choć u wrażliwych osób - takich jak Ty - to niełatwe. Przyłączam się do podziękowań dla koleżanki z Niemiec - kolejnej dobrej duszy :)

Posted

Wet mówi, że to wygląda na tłuszczaka.. pytał czy to się pojawiło teraz, czy było wcześniej. Ja dopiero teraz to zauważyłam, ale przeglądałam stare fotki i ich zbliżenia i na wydaje mi się, że ten guzek już był wcześniej. Zwróciłam na niego uwagę dlatego, że po tym jak Milka znalazła dom, Ergo był przez parę dni sam, był smutny i raz była taka sytuacja, że leżał na ziemi, na mój widok podniósł się i tak trochę dziwnie szedł jakby kulał i zaczęłam się przyglądać jego łapom czy gdzieś się nie skaleczył itd. 

Posted

Dopiero teraz przeczytałam :( Ewa trzymaj się. Śmierć bliskiej osoby jest jednym z najtrudniejszych doświadczeń...