ewkar Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Super! Z mojego bazarku będzie parę groszy i też zrobię kolejny, już nie tak nerwowo. Dziękuję wszystkim za zaangażowanie w pomoc dla tego psa. 2 Quote
AgaG Posted July 6, 2015 Author Posted July 6, 2015 edycja szwankuje :( i nie mogę dubla usunąć Quote
ewkar Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Upały chyba dają się we znaki Ergo, jak z resztą wszystkim. Tak sobie myślę, że krzyczącą niesprawiedliwością byłoby, jakby Ergo nie znalazł domu.Tyle osób mu kibicuje, poświęca czas, jak chociażby kolejna kobietka, która niestrudzenie robi wciąż nowe ogłoszenia.U Murki ruch jak na Marszałkowskiej, coraz to nowe pieski znajdują domy, może i Ergo w końcu też się poszczęści? 1 Quote
Murka Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Ergo się jakoś upałami nie przejmuje, biega i dokazuje jak zawsze. Za to zrzuca sierść na potęgę, puch z niego wyłazi. Na szczęście bardzo polubił czesanie i się sam nadstawia :) Quote
AgaG Posted July 7, 2015 Author Posted July 7, 2015 Ergo się jakoś upałami nie przejmuje, biega i dokazuje jak zawsze. Za to zrzuca sierść na potęgę, puch z niego wyłazi. Na szczęście bardzo polubił czesanie i się sam nadstawia :) Moje też zrzucają strasznie dużo futrzastego puchu. Dobrze, że go wyczesujesz, Każdy szanujący się hotel powinien dbać o to, by psiaki wyglądały należycie :) a nie jak flejtuszki :) Erguś powienien już dawno kogoś zachwycić. Zdjęcia z hotelu są piekne, ale na razie cisza. telefon nie dzwoni w jego sprawie. Dobrze byłoby bardziej intensywnie ruszyć a plakatami. Jak na razie w plakatowaniu mało kto pomaga. A szkoda. Pamiętam czasy, gdy wiele wspaniałych osób pomagało czynnie w tym i nie tylko. Z sentymentem wspominam współpracę z nimi, której jakiś ślad zachował się na wątku krakowskich zwierzaków założonym w 2006 roku :) tu http://www.dogomania.com/forum/topic/9409-w%C4%85tek-krakowskich-zwierzak%C3%B3w/a Ze starej ekipy dogo niewielu pozostało. Quote
agat21 Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Chciałabym zobaczyć jak Ergo nadstawia się do czesania ;) Wczoraj przy okazji nieudanej akcji z łapaniem psiaka z przetrąconą łapką widziałam się z TZ Murki i trochę porozmawialiśmy też o Ergo. To naprawdę wspaniały i mądry pies stróżujący. Jak znajdzie swój dom, to dopiero ten dom się przekona jaki to skarb :) Quote
ewkar Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Chciałabym zobaczyć jak Ergo nadstawia się do czesania ;) Wczoraj przy okazji nieudanej akcji z łapaniem psiaka z przetrąconą łapką widziałam się z TZ Murki i trochę porozmawialiśmy też o Ergo. To naprawdę wspaniały i mądry pies stróżujący. Jak znajdzie swój dom, to dopiero ten dom się przekona jaki to skarb :) Otóż to! Quote
terra Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Adopcje trochę stanęły, ludziom w głowach kanikuła. Ale wierzę, że Ergo też się doczeka swojego, kochającego domu. Może warto wstawić Ergo do tego wątku?: http://www.dogomania.com/forum/topic/147677-przygarn%C4%99-du%C5%BCego-psa/ Quote
jola&tina Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Adopcje trochę stanęły, ludziom w głowach kanikuła. Ale wierzę, że Ergo też się doczeka swojego, kochającego domu. Może warto wstawić Ergo do tego wątku?: http://www.dogomania.com/forum/topic/147677-przygarn%C4%99-du%C5%BCego-psa/ Może warto. Tylko czy ten duży ogród dobrze ogrodzony? Dziury w płocie to to czego zawsze się boję. Quote
AgaG Posted July 9, 2015 Author Posted July 9, 2015 po wpłatach: od Yoana (deklaracja stała za lipiec) 15 zł. oraz od jolantina (za drugie półrocze) 60 zł. saldo w dniu 9.07 2015 to + 85,26 w imeniu Erga bardzo dziękuję :) Quote
ewkar Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Ode mnie poszło 108 zł z bazarku.Rozliczenie w pierwszym poście na wątku bazarkowym.Dziękuję. 1 Quote
agat21 Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Czyli na lipiec jest ok. 200 zł nazbierane? Boziu, kiedy ja znajdę czas na mój bazarek? :( Quote
ewkar Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Czyli na lipiec jest ok. 200 zł nazbierane? Boziu, kiedy ja znajdę czas na mój bazarek? :( Tak się wydaje.Trzeba jeszcze uzbierać 250 zł.To sporo.U mnie też krucho z czasem, ale zmobilizować się trzeba.Fanty mam, ale ja muszę też robić bazarki na miau, pojawiła się u mnie nowa tymczaska.Malutkie to jak kociątko, a wszystkie koty rozstawia po kątach.Ma charakterek, ale pracujemy nad nią.W ogóle to przedziwna historia z nią, ale nie będę tutaj OT-ować. Wyobrażam sobie ile sierści gubi Ergo.Pod hutą jest pies Maks.Mały, czarny, sympatyczny.Nie bezdomny, ale zaniedbany.Wożę ze sobą szczotkę i go wyczesuję.Wychodzi tego straszna ilość, ale chyba mu sprawia to wyczesywanie przyjemność, nadstawia się również. Quote
mar.gajko Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Opowiadaj Ewkar, opowiadaj o swoich kocikach. Ergowi to nie przeszkadza, a bardzo miło się czyta :) Co za Horpynka Ci się trafiła? Quote
agat21 Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Zgadzam się z mar.gajko - opowiadaj opowiadaj - bardzo fajne są Twoje opowieści i tyle w nich dobroci :) Quote
ewkar Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Miło to czytać, dziękuję.Napiszę w wolnym czasie, może i o kocie Bazylim, jego historia jest chyba najciekawsza i najbardziej wzruszająca. Quote
mdk8 Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 a może podpowiesz czym "domowym" mogę jeszcze dokarmiać koty wolnożyjące? Rano po drodze do pracy / już od 2 lat/ dokarmiam koty z działek . Kupuję puszki Feliksa w zooplusie , gotuję kurczaka jak coś jest w promocji i marchewkę , od czasu do czasu dam parówkę ale powiem szczerze , że jak tak dalej pójdzie to zbankrutuję . Na jakimś forum czytałam ,ze można dawać od czasu do czasu gotowane jajko a czy ser biały można ? Quote
AgaG Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Opowiadaj Ewkar, opowiadaj o swoich kocikach. Ergowi to nie przeszkadza, a bardzo miło się czyta :)Co za Horpynka Ci się trafiła? A pewnie, że miło i o psach spod huty też. :)Ja dziś też coś poopowiadam :) Pamiętacie tego psa, o którym wspominałam na wątku Ergusia, odebranym przeze mnieinterwencyjnie z policją w styczniu. Był bity i straszony. właściciel deklarował, że cytuję"będzie go napieralał, ile bedzie chciał" Kundelekzapomniał już o tym koszmarze, po półrocznym pobycie w dt, pojechał do nowego domu :)W poniedziałek właśnie podpisałam umowę adopcyjną.a osoba, która się nad nim znęcała ma sprawę w sądzie. Wkrótce rozprawa. 1 Quote
agat21 Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Super wieści Aga :) Oby tylko sędzia okazał się człowiekiem 1 Quote
Murka Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Na moje konto wpłynęło dla Ergo 200 zł od jess :) 1 Quote
AgaG Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Na moje konto wpłynęło dla Ergo 200 zł od jess :) bardzo dziękujemy jess. Ja może obfocę część rzeczy na bazarek w ten weekend, obym zdążyła :)fantów sporo, ale czasu nic :( Quote
agat21 Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Na moje konto wpłynęło dla Ergo 200 zł od jess :) jess, wielkie ukłony i dzięki za pomoc dla naszego maluszka :) Quote
agat21 Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 bardzo dziękujemy jess. Ja może obfocę część rzeczy na bazarek w ten weekend, obym zdążyła :)fantów sporo, ale czasu nic :( mam podobny plan.. :) oby czasu starczyło Quote
mar.gajko Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 a może podpowiesz czym "domowym" mogę jeszcze dokarmiać koty wolnożyjące? Rano po drodze do pracy / już od 2 lat/ dokarmiam koty z działek . Kupuję puszki Feliksa w zooplusie , gotuję kurczaka jak coś jest w promocji i marchewkę , od czasu do czasu dam parówkę ale powiem szczerze , że jak tak dalej pójdzie to zbankrutuję . Na jakimś forum czytałam ,ze można dawać od czasu do czasu gotowane jajko a czy ser biały można ? No niestety, koty to mięsożercy, mięsko, mięsko i raz jeszcze mięsko. Oczywiście, że i serka czasem zjedzą, ale to raczej w ramach urozmaicenia. Moje jajek nie chcą, serek grani raz na czas, ale tak do polizania. Podstawa to suche, saszetki i gotowane mięsko. Czasem tez zjedza rybę, ale bez entuzjazmu. Quote
ewkar Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 a może podpowiesz czym "domowym" mogę jeszcze dokarmiać koty wolnożyjące? Rano po drodze do pracy / już od 2 lat/ dokarmiam koty z działek . Kupuję puszki Feliksa w zooplusie , gotuję kurczaka jak coś jest w promocji i marchewkę , od czasu do czasu dam parówkę ale powiem szczerze , że jak tak dalej pójdzie to zbankrutuję . Na jakimś forum czytałam ,ze można dawać od czasu do czasu gotowane jajko a czy ser biały można ? Po co gotujesz? Koty jedzą surowe mięso.Kroję na kawałeczki i sparzam wrzątkiem.Mięso jest najtańsze, kupuję tłuste, gulaszowe, oczywiście szukam promocji.Wczoraj kupiłam ćwiartki z kurczaka, 1,75 kg i zapłaciłam 2,81 zł.Obiorę z kości, chociaż koty kości też jedzą ( surowe!), resztę ugotuję, też obiorę, będzie dla psa.W Biedronce są puszki Kitty po 1,99 zł, wcale niezłe, lepsze od Felixa.W zimie daję kotom trochę słoniny, bardzo tego potrzebują.Obowiązkowo woda ( w zimie ciepła), w żadnym wypadku mleko, śmietana owszem.Gotowane jajka jak najbardziej.Moje koty dostają też podroby ( nerki wieprzowe, serca, wątróbki jakoś nie daję, ale można).Mięso wychodzi najtaniej, zjedzą go mniej, a się najedzą.W Felixie jest zaledwie 4 % produktów pochodzenia zwierzęcego, a drogie to bardzo. jess, wielkie ukłony i dzięki za pomoc dla naszego maluszka :) Bardzo dziękuję ze swej strony. A pewnie, że miło i o psach spod huty też. :) Ja dziś też coś poopowiadam :) Pamiętacie tego psa, o którym wspominałam na wątku Ergusia, odebranym przeze mnie interwencyjnie z policją w styczniu. Był bity i straszony. właściciel deklarował, że cytuję"będzie go napieralał, ile bedzie chciał" Kundelek zapomniał już o tym koszmarze, po półrocznym pobycie w dt, pojechał do nowego domu :)W poniedziałek właśnie podpisałam umowę adopcyjną. a osoba, która się nad nim znęcała ma sprawę w sądzie. Wkrótce rozprawa. Bardzo się cieszę, nie zapomniałam o tym piesku, ale nie chciałam zawracać głowy.Cudne wieści, naprawdę. 1 Quote
Recommended Posts