Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem. Ale po swojemu się niecierpliwię ;)

A ja po rozmowie z mężem pani Agnieszki jestem spokojna. Wiem, że dom ok, ale i tak pojedziemy z Anią zobaczyć to ana własne oczy :)
Posted

Może być ok, ale jeszcze muszą się zdecydować... Dlatego nie świętujemy, tylko cierpliwie (bardziej lub mniej cierpliwie) czekamy.

Ja... mniej cierpliwie. ;)

Moira, trzymam kciuki cały czas. :)

Posted

Aniu, doczekałyśmy się czwartku... ;)

Trzymam kciuki za wizytę PA i za Dom dla Moiry. :)

Tak :) Dzisiaj już od dwóch godzin nie śpię. Za godzinę wyruszam po elik. Myślę, że ok. południa damy znać. Kciuki potrzebne :)

Posted

Ja... mniej cierpliwie. ;)
Moira, trzymam kciuki cały czas. :)

Moira, pokaż się z najlepszej strony 0wink.gif0slonce.gif

Dzisiaj to Domek musi się pokazac z najlepszej strony... ;)

Trzymam kciuki z całych sił:)

Kochane jesteście. Wasze trzymanie pomogło i domek okazał się super domkiem. Co prawda z panem zdążyłyśmy się tylko przywitać, wymienić kilka zdań i pan musiał się oddalić, ale odniosłyśmy bardzo pozytywne wrażenie. No i pan potwierdził, że także pragnie adoptować Moirę.
Pani zaprosiła nas do mieszkania, gdzie przy kawce słuchałyśmy miłych opowiadań o losach zwierzaków w tej rodzinie, jak również u rodziców, gdzie pani ma swoje biuro i gdzie ewentualnie Moira mogłaby spędzać czas z sunią rodziców oraz kotami państwa podczas, gdy pani pracuje. W ten sposób nie czekałaby sama w mieszkaniu na powrót pani z pracy. Rodzice mają dom z niewielkim ogrodem i gdy pogoda na to pozwala, kotki państwa spędzają tam czas. Wszystkie zwierzęta w tym domu były przygarniane z trudnych warunków lub wręcz bezdomne. W rozmowie z panią dało się wyczuć duże zrozumienie dla potrzeb zwierząt. Zwierzęta w razie potrzeby są leczone. Okazało się nawet, że Ania zna weta, z usług którego państwo korzystają, gdy zwierzętom coś dolegało.
Wspólnie z Anią, która mam nadzieję, dopowie, jeśli coś pominęłam, uznałyśmy, że to będzie dobry dom dla Moiry.
Moira, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Kochaj i bądź kochana !
Posted

:) :) :)

Moira, pakuj się! ;)

Elik, Aniu dziękujemy za wizytą we wspaniałym  Domku naszej suni.  :wub:

Widzisz, Ayame?... Nie ma żadnej "klątwy czarnego psa".  To głupie przesądy. ;)

Posted

:) :) :)
Moira, pakuj się! ;)
Elik, Aniu dziękujemy za wizytą we wspaniałym Domku naszej suni.
Widzisz, Ayame?... Nie ma żadnej "klątwy czarnego psa". To głupie przesądy. ;)

Potwqierdxzam, nie ma żadnej takiej klątwwy.

Aniu kochana jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za wspaniałe towarzystwo i odwiezienie mnie do samego domu 0kiss3.gif
Posted

Może być ok, ale jeszcze muszą się zdecydować... Dlatego nie świętujemy, tylko cierpliwie (bardziej lub mniej cierpliwie) czekamy.

Acha no i zapokmniałam, powiedzieć, że Państwo są ABSOLUTNIE :) zdecydowani na adopcję Moiry.
Pani podała swoje dane do umowy adopcyjnej. Mam napisać, wydrukować, podpisać i wysłać 2 szt. umowy do Pani, a Pani po podpisaniu zwróci do mnie jeden egzemplarz :D

Moira, pakuj się Dziewczynko :)
Posted

Ale super!

Dziewczyny, to cudowne wiesci!

Nie zamykałabym wątku az Moira znajdzie się w DS. Wiemy, że różnie może być. ALe jesteśmy na dobrej drodze :)

Do dobrych dorzucę jeszcze diagnoze Kaori: wkurzyłam się na bezradnośc i ogromne koszty leczenia. Po rozmowie z wetkami sama wykonałam jeden test.

Kaori byla badana pod kątem pasozytow, ale możliwe, ze procedura przesyłania próbki zajęła zbyt wiele czasu: tak czy inaczej znalazłam pierwotniaka, który może wywolwac takie objawy.

Ta diagnoza trzyma się... kupy. Dosłownie i w przenośni.

Miejmy nadzieje, że to załatwi sprawę.

Posted

Niech to załatwi sprawę, Ayame. Trzymam kciuki za zdrowie Kaori. :)

A takich wątków jak ten się nie zamyka... ;)

Wierzę, że z Domkiem Moiry wszystko będzie dobrze, ale wątek zostanie.

Może będą jakieś wieści z Domku za miesiąc, rok, dwa lata...

A potem wątek sam umrze. Jak wiele innych wątków szczęśliwych psów. :)

Zamyka to się wątki bazarkowe. No i te, na których są zadymy. Ostatnio nawet takie z wielkim trudem... ;)

Posted

Elik wszystko pięknie opisała. Pani i Pan to fajni, pełni ciepła ludzie. Moira będzie miała cudowny dom :)

Mam jeszcze jedną dobrą wiadomość. Troszkę zboczyłyśmy z trasy i odwiedziłyśmy Huzara :) Elik ma zdjęcia,  pewnie jak będzie mieć chwilkę, to wstawi na jego wątku :)

Posted

Elik wszystko pięknie opisała. Pani i Pan to fajni, pełni ciepła ludzie. Moira będzie miała cudowny dom :)

Mam jeszcze jedną dobrą wiadomość. Troszkę zboczyłyśmy z trasy i odwiedziłyśmy Huzara :) Elik ma zdjęcia, pewnie jak będzie mieć chwilkę, to wstawi na jego wątku :)

Oj tak, przez te emocje zapomniałam, że najpierw pojechałyśmy odwiedzić Huzara. Przytyło się chłopaczkowi :P widać, że ma świetny kontakt z panem i ogólnie rzecz biorąc jest zadowolony z życia :) A pamiętam, jak sirote wiozłyśmy do betkak z Anią i TZem Ayame z Olkusza. Hudzina z niego była okrutna. Aż żal było patrzeć :(

Wątek Moiry oczywiście nie będzie zamknięty :)
Posted

"zamknąć wątek" miałam na myśli pod kątem deklaracyjnym

tak permanentnie nigdy nei zamykamy :)

Ojej! Byłyście u Huzara I nic nei powiedziałyście??

Mam nadzieje, ze chłopak jest grzeczny :)

Posted

"zamknąć wątek" miałam na myśli pod kątem deklaracyjnym
tak permanentnie nigdy nei zamykamy :)

Ojej! Byłyście u Huzara I nic nei powiedziałyście??
Mam nadzieje, ze chłopak jest grzeczny :)

Grzeczny, grzeczny aż za bardzo :) Pan mówił, że musi jeszcze jednego psiaka przygarnąć, bo Huzar zamiast bronic domu, to wystawia za siatkę łebek do głaskania. Taki to z niego obrońca :(
Posted

Znowu nie mogę się dodzwonić do Beaty !!! Dzwonię od kilku dni po kilka razy i nie odbiera, ani nie oddzwania. Potrzebuję dane Moiry do umowy adopcyjnej, no i powiedzieć, że zaakceptowałyśmy dom starający się o adopcję.