Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiadomośc z przed chwili z hoteliku :)

Mars czuje się całkiem nieźle. Dużo śpi, ale gdy wychodzi do ogrodu, to bardzo żwawo biega. Grzecznie przybiega do domu na zawołanie. Wciąż ma ogromny apetyt, ale wczoraj pierwszy raz nie dojadł śniadania, wiec chyba w końcu się najadł Boczki mu się pomału zaokrąglają. Zaliczył też kąpiel. Mimo dwukrotnego mycia nie udało mi się zmyć z niego całego brudu, będzie trzeba akcję jeszcze powtórzyć. Na początku był trochę zestresowany i próbował wyjść z wanny, jednak po chwili ciepła woda i masaż go zrelaksowały. Czesanie też zniósł dzielnie.
Biegunki całkiem ustały. Niestety prącie wciąż mu wypada i trzeba je myć i smarować. Oko przestało ropieć.
Jutro będziemy umawiać termin konsultacji kardiologicznej.
Kasia Piotrowska jeszcze raz dziękuję za kubraczek, na te mrozy świetnie się sprawdza

Posted

Ja się nie dziwię, że wychodzić nie chciał bo mu łapki marzły w śniegu ;) 

Oby jak najszybciej udało mu się dostać do specjalisty :)

Posted

Ale on jest śliczny,jak jeszcze nabierze ciałka to będzie przecudny psiak.Trzymam kciuki za wizytę u kardiologa,prawdopodobnie będą przepisane tableteczki aby wzmocnić serduszko Marsikowe.Mam pytanie,czy nie ma sposobu,leczenia,operacji aby prącie nie wypadało?

Zobaczcie Kochani jak wyglądał a teraz?

10157109_872260309462703_677294600088023

• Upvote 1
Posted

Ale on jest śliczny,jak jeszcze nabierze ciałka to będzie przecudny psiak.Trzymam kciuki za wizytę u kardiologa,prawdopodobnie będą przepisane tableteczki aby wzmocnić serduszko Marsikowe.Mam pytanie,czy nie ma sposobu,leczenia,operacji aby prącie nie wypadało?

Aneczko wszystko się wyklaruje na dniach. Najpierw konsultacja u kardiologa a potem ewentualny zabieg.

Posted

Marsik żyje sobie powolutku, dziadkowym życiem. Lubi żeby go podrapać za uszkiem, pogłaskać, merda wtedy nieśmiało ogonkiem. Po śniegu nie bardzo miał ochotę spacerowć, uciekał nam do domku, do ciepłego. Niewiele go obchodziło, że ciotki chcą fotencje porobić. Nie miał on lekkiego, dobrego życia. Stał gdzieś pewnie na łańcuchu, ma łysy, wytarty szeroki  ślad po obroży na szyjce i pewnie byle co jadł. Może jak się zestarzał to go "Pan" wspaniałomyślnie wypuścił na wolność, a sobie sprawił młodszego niewolnika. Dobrze, że chociaż teraz ma ciepły kąt, dobre jedzonko i prawdziwego opiekuna.

Posted

Coraz lepiej wygląda mordeczka kochana :) 

Nic dziwnego, że jak wreszcie może sobie w cieple odpoczywać, to nie ma ochoty na spacery - pewnie było tak, jak yolanovi piszesz - łańcuch i aż nadmiar "świeżego powietrza". 

Dobrze, że doczekał lepszych czasów. 

Posted

Ja też jestem szczęśliwa,niekiedy wystarczy zajrzeć na wąteczek uratowanego psiaka i zaraz mi się humor poprawia chociaż na chwilę bo przecież jest też sporo wątków,na których psiaki czekają na pomoc.Mars ma jak dla mnie przepiękne umaszczenie.Jeszcze musimy troszeczkę poczekać na wiosnę,wraz z nią rozkwitnie nasz Marsiu na dobre.

Posted

Chłopak nie tęskni za dworem - tak jak pisały dziewczyny - miał go pewnie od szczeniaka do woli. 

Teraz woli grzać doopeczkę w ciepełku :)

Posted

Rozmawiałam z Emiś :) Marsik umówiony do kardiologa na piątek godzinka 12.00 :) ja już zaciskam z całych sił !!!!!! oby wieści były jak najlepsze :) bądź dzielny dziadeczku kochany :)

I ja trzymam kciuki za wizytę! :)

• Upvote 1
Posted

dziewczyny mam prośbę zapytajcie kardiologa, czy już miał  stwierdzone przypadki polskiej dirofilariozy (robaczycy serca) która dotarła do Polski?  Bardzo mnie to interesuje. A Marsio jak miał badana krew to również pod mikroskopem? bo psy, które długo na dworze przebywają (przebywały) oczywiście mają większą zapadalność na tę chorobę przenoszoną przez komary, a właśnie zakażenie widać w postaci microfilarii we krwi