Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszono mnie o zestawienie przewidywanych miesięcznych kosztów leczenia, dostałam od weterynarz:

"Zaczynamy od najniższej dawki vetorylu. Powinien dostać tabl 60 mg  koszt miesięcznej terapii ok 262 zł
Jeśli dawka nie będzie skuteczna wtedy powinniśmy zwiększyć ją do 120 mg koszt miesięcznej terapii 390 zł
W trakcie leczenia powinniśmy monitorować odpowiedz na leki co powinno się robić testem stymulacji acth, ze względu jednak na duże koszty ( 300 zł ) proponuję badanie poziomu kortyzolu w 4-6 godz po podaniu leku koszt takiego badania to 30 zł i powinno ono być wykonane w tydzień od rozpoczęcia terapii po 3 tyg , po 3 miesiącach . W międzyczasie powinien być wykonany ponownie test stymulacji termin uzależnimy od poziomu kortyzolu i od  ogólnego stanu Marsa
Ponadto po tygodniu zbadamy również poziom elektrolitów 10 zł stężenie mocznika kreatyniny 10 zł
Proszę pamiętać o tym że choroba jest nieuleczalna i leki powinny być przyjmowane  do końca życia Marsa
W/w ceny nie zawierają  kosztów usługi."

Oprócz tych kosztów dochodzi cardialis, który bierze na serce - koszt ok. 100zł miesięcznie, karma ok. 50zł, hotel 300/310zł

Posted
O 20.02.2016o12:13, bela51 napisał:

Emiś, nic nie piszesz o Euthyroxie, czy jest potrzebny ?

Jak pisałam wyzej moge przesłac 1 całe opakowanie, gdyz mi zostało po leczeniu mojej suni.

Beluś dzwoniłam do Emiś. Ma się dowiedziec w lecznicy i da znac.

Posted
O 20.02.2016o12:13, bela51 napisał:

Emiś, nic nie piszesz o Euthyroxie, czy jest potrzebny ?

Jak pisałam wyzej moge przesłac 1 całe opakowanie, gdyz mi zostało po leczeniu mojej suni.

Euthyrox to jest chyba na tarczycę - ale nie wiem, czy przy nadczynności czy niedoczynności się go daje. Na Cushinga jest vetoryl - cholernie drogi :( Moja Mania też ma cushinga. Przestała chodzić pod koniec października - myślelimy, ze to problemy stawowo-kręgoslupowe...a to być może przez tą cholerną chorobę :( Na razie przyjmuje 70 mg/dziennie od kilkunastu dni, ale efektow żadnych :(

Posted
17 minut temu, andzia69 napisał:

Euthyrox to jest chyba na tarczycę - ale nie wiem, czy przy nadczynności czy niedoczynności się go daje. Na Cushinga jest vetoryl - cholernie drogi :( Moja Mania też ma cushinga. Przestała chodzić pod koniec października - myślelimy, ze to problemy stawowo-kręgoslupowe...a to być może przez tą cholerną chorobę :( Na razie przyjmuje 70 mg/dziennie od kilkunastu dni, ale efektow żadnych :(

Witamy ciocię u bidulca naszego. Tak Euthyrox jest na tarczycę i cos w wynikach wskazywało, że miałby to brać również, ale czekamy jeszcze na potwierdzenie od weta. Na Cushinga oczywiście vetoryl, no i niestety ten lek szybko skonsumuje Marsową rezerwę finansową. Martwimy się o dziadziulka i czekamy na Zofiję, żeby cos w imieniu Fundacji napisała.

Posted

A na koncie naszego dziadka wpłaty deklaracji od cioć: Koja, Elficzkowa i Czarna Kafka oraz ekstra 50 zł od cioci Koja na leki dla Marsia. Bardzo, bardzo Marsik dziękuje, a my razem z nim Dwa%20serduszka,%20jedno%20zmieniaj%C4%8

Posted

A ja przychodzę z pieniąchami z bazarku cegiełkowego. Uzbieraliśmy aż 366 zł dla naszego chorutkiego dziadzia. Pięknie dziękujemy uczestnikom bazarku.

Posted

Dzisiaj rano Marsik byl w kiepskiej formie, osowialy, bez apetytu, smutny. Emis pojechala z dziadkiem do lecznicy. Czekam na info od niej i jak tylko dostane zaraz tu napisze