Martika&Aischa Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 O 17.02.2016o00:14, Emiś napisał: Cushing potwierdzony :( :( :( :( Quote
Emiś Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 Proszono mnie o zestawienie przewidywanych miesięcznych kosztów leczenia, dostałam od weterynarz: "Zaczynamy od najniższej dawki vetorylu. Powinien dostać tabl 60 mg koszt miesięcznej terapii ok 262 zł Jeśli dawka nie będzie skuteczna wtedy powinniśmy zwiększyć ją do 120 mg koszt miesięcznej terapii 390 zł W trakcie leczenia powinniśmy monitorować odpowiedz na leki co powinno się robić testem stymulacji acth, ze względu jednak na duże koszty ( 300 zł ) proponuję badanie poziomu kortyzolu w 4-6 godz po podaniu leku koszt takiego badania to 30 zł i powinno ono być wykonane w tydzień od rozpoczęcia terapii po 3 tyg , po 3 miesiącach . W międzyczasie powinien być wykonany ponownie test stymulacji termin uzależnimy od poziomu kortyzolu i od ogólnego stanu Marsa Ponadto po tygodniu zbadamy również poziom elektrolitów 10 zł stężenie mocznika kreatyniny 10 zł Proszę pamiętać o tym że choroba jest nieuleczalna i leki powinny być przyjmowane do końca życia Marsa W/w ceny nie zawierają kosztów usługi." Oprócz tych kosztów dochodzi cardialis, który bierze na serce - koszt ok. 100zł miesięcznie, karma ok. 50zł, hotel 300/310zł Quote
bela51 Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 Emiś, nic nie piszesz o Euthyroxie, czy jest potrzebny ? Jak pisałam wyzej moge przesłac 1 całe opakowanie, gdyz mi zostało po leczeniu mojej suni. Quote
Martika&Aischa Posted February 21, 2016 Posted February 21, 2016 O 20.02.2016o12:13, bela51 napisał: Emiś, nic nie piszesz o Euthyroxie, czy jest potrzebny ? Jak pisałam wyzej moge przesłac 1 całe opakowanie, gdyz mi zostało po leczeniu mojej suni. Beluś dzwoniłam do Emiś. Ma się dowiedziec w lecznicy i da znac. Quote
Bogusik Posted February 22, 2016 Posted February 22, 2016 Przyszłam z zaproszenia na bazarek cegiełkowy.Biedny Marsik,jeszcze Cusing musiał go dopaść :( 1 Quote
yolanovi Posted February 22, 2016 Author Posted February 22, 2016 Kochani zapraszam serdecznie po cegiełki dla biednego Marsika http://www.dogomania.com/forum/topic/334805-pomocowy-cegiełkowy-dla-chorego-na-cushinga-dziadka-marsa/ i z góry pięknie dziękuję za każdą formę obecności. Quote
andzia69 Posted February 22, 2016 Posted February 22, 2016 O 20.02.2016o12:13, bela51 napisał: Emiś, nic nie piszesz o Euthyroxie, czy jest potrzebny ? Jak pisałam wyzej moge przesłac 1 całe opakowanie, gdyz mi zostało po leczeniu mojej suni. Euthyrox to jest chyba na tarczycę - ale nie wiem, czy przy nadczynności czy niedoczynności się go daje. Na Cushinga jest vetoryl - cholernie drogi :( Moja Mania też ma cushinga. Przestała chodzić pod koniec października - myślelimy, ze to problemy stawowo-kręgoslupowe...a to być może przez tą cholerną chorobę :( Na razie przyjmuje 70 mg/dziennie od kilkunastu dni, ale efektow żadnych :( Quote
yolanovi Posted February 22, 2016 Author Posted February 22, 2016 17 minut temu, andzia69 napisał: Euthyrox to jest chyba na tarczycę - ale nie wiem, czy przy nadczynności czy niedoczynności się go daje. Na Cushinga jest vetoryl - cholernie drogi :( Moja Mania też ma cushinga. Przestała chodzić pod koniec października - myślelimy, ze to problemy stawowo-kręgoslupowe...a to być może przez tą cholerną chorobę :( Na razie przyjmuje 70 mg/dziennie od kilkunastu dni, ale efektow żadnych :( Witamy ciocię u bidulca naszego. Tak Euthyrox jest na tarczycę i cos w wynikach wskazywało, że miałby to brać również, ale czekamy jeszcze na potwierdzenie od weta. Na Cushinga oczywiście vetoryl, no i niestety ten lek szybko skonsumuje Marsową rezerwę finansową. Martwimy się o dziadziulka i czekamy na Zofiję, żeby cos w imieniu Fundacji napisała. Quote
Martika&Aischa Posted February 22, 2016 Posted February 22, 2016 2 godziny temu, Bogusik napisał: Przyszłam z zaproszenia na bazarek cegiełkowy.Biedny Marsik,jeszcze Cusing musiał go dopaść :( :( :( :( Quote
yolanovi Posted February 26, 2016 Author Posted February 26, 2016 Ciocia elficzkowa pięknie dziękujemy za wpłatę deklaracji, takiej bogatszej Quote
Martika&Aischa Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Marsiczku dziadeczku kochany zaglądam trzymając kciuki z całych sił za Twoje zdrówko !!!!!!!!! Quote
yolanovi Posted February 29, 2016 Author Posted February 29, 2016 Na koncie dziadeczka deklaracja od cioci Basiek8. Pięknie dziękujemy Quote
yolanovi Posted March 2, 2016 Author Posted March 2, 2016 I pieniążki od cioci Agnieszka103 zameldowały się na koncie Marsika. Wielkie dzięki Quote
yolanovi Posted March 3, 2016 Author Posted March 3, 2016 A na koncie naszego dziadka wpłaty deklaracji od cioć: Koja, Elficzkowa i Czarna Kafka oraz ekstra 50 zł od cioci Koja na leki dla Marsia. Bardzo, bardzo Marsik dziękuje, a my razem z nim Quote
b-b Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 O 2.03.2016o12:11, Tianku napisał: zaglądam do Marsika :) Ja też :) Quote
Martika&Aischa Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Godzinę temu, b-b napisał: Ja też :) i ja :) Quote
yolanovi Posted March 4, 2016 Author Posted March 4, 2016 A ja przychodzę z pieniąchami z bazarku cegiełkowego. Uzbieraliśmy aż 366 zł dla naszego chorutkiego dziadzia. Pięknie dziękujemy uczestnikom bazarku. Quote
andzia69 Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Jak on się czuje? Mojej mani zwiększono dawkę o 20 mg, bo przy dawce 70 nie było żadnych efektów - pila i sikała jak wcześniej, nie chodzi dalej. Quote
yolanovi Posted March 6, 2016 Author Posted March 6, 2016 Dzisiaj rano Marsik byl w kiepskiej formie, osowialy, bez apetytu, smutny. Emis pojechala z dziadkiem do lecznicy. Czekam na info od niej i jak tylko dostane zaraz tu napisze Quote
Martika&Aischa Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 czekamy na wieści .... trzymaj się psiaku kochany !!!!!!!! Quote
Recommended Posts