Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z nowymi zdjęciami będzie ciężko - Bartka można wyciągnąć tylko jak jest P.Joanna a ona zazwyczaj jest wieczorem alebo zupełnie nieplanowanie w ciągu dnia:shake:. Cieżko się z nią umówić.
Jak tylko będzie okazja to postaram się zrobić nowe fotki - ja też mam dobry aparat ale jego trudno uchwycić albo jest ciągle w biegu albo kuli się jak widzi aparat. Już nie raz próbowałam

Posted

mafik napisał(a):
Czy ktoś pracował nad socjalizacją Bartusia? Z tego co wyczytałam został porzucony jako dzieciak, a teraz to już chyba kawaler ;)

Mafik, pytasz o to, czy ktoś próbował sprawić aby Bartolomeo tak mniej latał ;)

Posted

Nie o to mi chodziło, żeby był mniej ruchliwy, bo takie ma chyba usposobienie, ale czy potrafi chodzić na smyczy, utrzymuje czystość i czy jest otwarty na kontakty z ludźmi? Tak jakoś przyszło mi do głowy to pytanie, jak przeczytałam post anouk, że Bartka trudno wyciągnąć bez Pani Joanny. Może anouk miała co innego na myśli. ;)

Posted

Bartek nie jest dzikuskiem tylko psem pełnym energi a niestety nie ma jej gdzie psożytkować. Kiedy jest wypuszczany to szaleje jak wariat i się cieszy. Psy i P.Joanny są u niej w domu i dlatego pisałam że jak jej nie ma to nie ma do Bartka dostępu.

Posted

Jutro już sprawy przygotowania Wigilii i Świąt pochłoną mnie na dobre.
Jeszcze jakieś zakupy, pakowanie prezentów, przygotowanie kolacji.
Taki piękny wieczór, że tylko go wdychać, upajać się nim i cieszyć.

Ale jest przecież coś, co nie pozwala o sobie zapomnieć; to ten smutek, opuszczenie, głód i cierpienie, którego tak wiele w schroniskach, azylach i w tych wszystkich miejscach, gdzie krzywdzi się psy...:-(

Wszystkim osobom, które poznałam na tym wątku już dzisiaj chciałabym złożyć życzenia świąteczne.
Poza życzeniami spokoju, zdrowia i wszelkiej pomyślności chciałabym dołożyć życzenia o nadzieji, abyśmy wszyscy mieli jej jak najwięcej.
Nadzieji na to, że każdy pies o którego walczymy znajdzie swoje miejsce na ziemi u boku człowieka, który będzie go kochał, będzie o niego dbał.
Nasza nadzieja to wszystko, co te psy mają...

Wesołych Świąt :tree1:

Posted

Mija właśnie czas swiąt Nocy Betlejemskiej, cały ten zgiełk, jaki jej towarzyszy powoli sie wycisza. Nadchodzą przyjemne dni-odswietne domy jeszcze pachną miodem i wanilią, błyszczy choinka, staramy sie pielegnowac ten nastrój również i w naszych sercach...Może jest to TEN CZAS - czas refleksji,o nas, o naszych uczynkach,o tym jaki" trwały ślad pozostawimy, tu na ziemi..."

W podwarszawskich lasach przez długi czas blakało sie psie dziecko-ot,taki szczyl-co to jeszcze nie umie załatwiać sie po... męsku. Nie ma jeszcze roku -jest bardzo przystojnym,szorstkowałosym ,zabawnie umaszczonym ( biało -czarnym) piesem. Pełen wigoru ,żywiołowy ,bardzo proludzki,chętny do zabawy ..ale jeszcze trochę wystraszony BARTEK czeka na swoje miejsce na ziemi, u boku mądrego i dobrego Człowieka.

MOZESZ go zabrać z tego mrocznego miejsca: gdzie wszystkie psy "śnią o domu, który kiedyś był, lub którego nigdy nie miały, o porannych pieszczotach, o własnym panu, który przecież kiedyś mówił, że kocha, o wspólnych spacerach do lasu "
.
MOZESZ spełnic Bartkowe marzenia: pokażać mu ..las, łaki, dać mu poznać smak wolnosci .

MOZESZ zostać Nauczycielem,Przyjacielem i Miłoscią jego zycia.

MOŻESZ nie pozwolić,aby dzień po dniu opuszczała Bartka nadzieja,zamieniajac się w rozpacz....
Ten mijający świąteczny czas- to przecież Czas Cudu Betlejemskiego-moze starczy go i dla tego psiego dziecka...
A Tobie pozwoli: " zostawić tu na ziemi swych uczynków trwały ślad"

KONTAKT W SPRWIE ADOPCJI:
513 077 146

Posted

zupełnie nie rozumiem, dlaczego ten kawaler nie ma jeszcze swojego człowieka i ciepłego kochającego domku... przecież to ideał, śliczny i całuśny!!!!! mam nadzieję, że to już ostatnie dni takie i nowy rok przyniesie same dobre zmiany <trzymam kciuki mocno najmocniej> !!!!!

Posted

TEKST NAPISAŁAM ,KTO ZROBI ALLEGRO ,NO KTO -JA :shake:UMIEM
Zamiesciłam ogłoszenie na trójmiasto.pl
NEGRI- CZAS RUSZYC Z AKCJĄ ZASYPANIA ŚWIATA OGŁOSZENIAMI O BARTKU:p

Posted

Koss tekst super - masz talent:lol:.

Mam nadzieję że i do Bartka szczęście się uśmiechnie.
Silna ekipa Koss+Negri = najlepszy domek na świecie:evil_lol:

Tylko mam prośbę piszcie w ogłoszeniach mój numer telefomu:
513-077-146

Posted

jestem, jestem...
Wczoraj byłam cały dzień bez netu:angryy: a dzisiaj też jakieś przerwy w łaczach maja być.

Ogłoszę chłopaka poświatecznie gdzie tylko mogę a na koniec dnia podam nazwy stron ogłoszeniowych.

Koss - dobry teks (jak zwykle ;))

Posted

Bartek ma poświąteczne ogłoszenia na:

e-zwierzak
schronisko24pl
zoonet
mójpupil
przygarnijzwierzaka
przygarnij
animalia
adopcjapsa
cafeanimal
pupile
aleokazja
kupiepsa
czworonogi
nasipupile
bono-polska
pajeczyna
pineska

Trochę znieniłam treść zaproponowaną przez Koss (musiałam troszkę skrócić z uwagi na to, że na niektórych stronach są ograniczenia co do liczby znaków) dodałam akcent "noworocznych postanowień") ;)

Podałam swój mail do kontaktu, bo nie miałam pod ręka adresu Anouk

Teraz tylko trzymajmy kciuki, żeby Bartek pojechał nad piękne polskie morze albo...pozostał na Mazowszu :lol:

Posted

Pytanie do WSZYSTKICH, którzy znają ten wątek:

do psa jakiej rasy Bartek jest podobny ????
Ja cały czas mam wrażenie, że Bartek ma jakąś domieszkę terrierkowo-foksterirkową tym bardziej, że ma szorstką sierść ;)
Zaznaczam, że kompletna noga ze mnie jeżeli chodzi o rasy.:oops:

Właśnie przeczytałam na innym wątku (Gacusia), że to może być atutem w adopcji.

Posted

[quote name='Właśnie przeczytałam na innym wątku (Gacusia), że to może być atutem w adopcji.[/quote']

Niestety jak narazie nie jest to jego atutem - niestety:shake:.

Ale wierzę że niedługo i do niego uśmiechnie się szczęście.

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/f85/sznaucerka-mini-dinka-teraz-tylko-sloneczne-dni-przed-nia-w-domu-108436/

http://www.dogomania.pl/forum/f85/absolutnie-rewelacyjna-urocza-sugar-dzieciaki-opuscily-schronisko-powodzenia-120602/index7.html

DZIEWCZYNY zajrzyjcie na pierwsze posty tych watków-zobaczycie jakie cudo mozna zrobic z ..ze zchroniskowego bidula a potem ..fiku miku i jest wdomku-pokazałam Bartka Brazowej -to moja dogomaniacka idolka- orzekła ,ze tylko strzyzenie badz trymowanie otworzy mu bramy ...nieba- domowego...co Wy Na To - jezeli nie ma nikt talentu zasponsorujmy mu :evil_lol:-on nie powinien gnic w bidulu..:oops::shake:
...wstawię go na allegratkę -ale nowe zdjecia NIEZBĘDNE-NA CITO PROSZE :placz:-pamietam Lorii nic i nic przez 2 lata -kiedy mozna bylo zrobic nowe zdjecia ( na tymczasie) -cudowne( az nieprawdziwe)..wybierałysmy w domkach:multi:

Posted

O taką przemianę właśnie mi chodziło :loveu:
Jeżeli ludzie nie mają wyobraźni, to trzeba im urodę Barteczka podać na tacy :evil_lol:.

Moja taka niezbyt bliska znajoma w Kawęczynie ma hodowlę basetów i spanieli i posiada jednocześnie pewne umiejętności psiego fryzjerstwa.
Pokażę jej zdjęcia Bartka i zapytam, co można z niego wyciągnąć, a pewnie można dużo.
Zapytam o koszt takiego strzeżenia (chyba można liczyć na usługę gratis) :roll:.
Jeżeli trzeba będzie zapłacić - wchodzę w to.
Ze zdjęciami nie powinno być problemu; od razu na fotelu fryzjerskim porobiłabym mu przepiękne portrety, zbliżenia i inne cuda na kiju :evil_lol:
Musimy tylko zastanowić się, jak Bartka na parę godzin wyciągnąć ze schronu.
Ja nie mam samochodu, co poważnie komplikuje mi życie jako dogomaniak :angryy:

Póki co, dorzuciłam Bartkowi z rańca jeszcze 8 ogłoszeń po-świątecznych.
Poczekajmy więc trochę, moze z naszej obecnej akcji ogłaszania coś dobrego wyjdzie :cool1: