Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam się u Bietki .Jakoś mało dynamicznie  poruszam  się po tym nowym dogo ale ciocia doris66 powiedziała mi o dziewczynce i jestem .Dorzucę skromnie grosik

Poproszę o nr konta.

• Upvote 1
Posted

Doszła wpłata Alli - 70 zł :) Wielkie dzięki :) Rozłożyłam to tak: stała deklaracja za listopad (20 zł), stała deklaracja za grudzień (20 zł) i wpłata jednorazowa (30 zł).

Nie Anetko - stała za listopad - 20,00

jednorazowa - 50,00

a za grudzień poszła dziś, powinna jutro być na koncie :)

Posted

Z biżuterii, która Ania podarowała na bazarek Zojki, i która tam kiepsko się sprzedawała i sporo zostało....udało mi sie dziś sprzedac koleżankom z pracy kilka rzeczy. Tak pieknie je prosiłam i opowiadałam o Biedce, ze dziewczyny kupiły  pewnie raczej z litości niż z potrzeby, ha...ha..........ale co tam, cel jest najważniejszy a nie środki. W sumie zebrało sie 30zł za biżutki, dorzcam 10zł od siebie. Czyli razem przelewam na konto Nette 40zł - dla Biedki. To tak pozabazarkowo, bo bazarek mam w planach.....ale dopiero za kilka dni zrobie, bo doba jest dla mnie za krótka.

• Upvote 2
Posted

Serdecznie i z całego serca dziękuję Wam za pomoc  :calus:  :jumpie:  :loveu:

Wspaniale, że Bietka ma tylu prawdziwych przyjaciół :)

W zasadzie wiadomo juz, że Bieta jest zdrowa - to czego Kuna i Pani doktor obawiały się najbardziej, czyli kaszel kennelowy został wykluczony. W zasadzie czekamy tylko, żeby Kuna zabrała sunię. Jest to uzależnione od tego, kiedy wyzdrowieje przyszły właściciel Auri, która ma zwolnić Biecie kojec i ją zabierze  :siara:

Zastanawiam sie tylko, czy jeżeli bedzie ta sterylka, to nie lepiej zostawić Biete w lecznicy, aż dojdzie do siebie. Ale zobaczymy.

Posted

Śliczna sunia, i jakie miała szczęście, że wróciła z tych Radys - kurcze, nasze okoliczne gminy też podpisały umowy z Radysami, mając dobre schronisko o rzut beretem, w Kruszewie koło Ostrołęki.

Posted

Nic mi nie mów, Malagos... U nas powstało nowe, prywatne schronisko w Augustowie. Jest tam wolontariat i tylko 50 psów. Ale czy gminy zechcą z nimi podpisywać umowy? Nie wiem. Czekam jak na zbawienie na ustawę, która zabroni organizowania obozów koncentracyjnych po kilka tysięcy psów. Ale kiedy to będzie? :(

Posted

U Biedy wszystko w porządku  W niedzielę jedzie już do hotelu, a sobotę czeka ją jeszcze usg macicy. Nie jest wybredna w jedzeniu, za to trochę zazdrosna o inne psy - ona też musi być głaskana! Jest pogodna, spokojna, bardzo grzeczna.

Posted

Bietuniu witaj :calus: :calus: :loveu:

Neciu droga

u mnie opóźnienie wielkie

wtedy nic a nic  dodatkowo nie wplacilam

boc u nas zagoscily str chorobska u naszej suni :lookarou:

i u mnie

ale już lepiej

już normalnie spimy i jemy

boc to był koszmar nagly

takie zycie ... :lookarou:

Necinku trzymaj i za nas mocno kciuki

ja dziś dopiero oddycham normalnie

jem normalnie

walczymy i będziemy walczyc ile sil

kokana ja dop dziś wybieram wieczorkiem do marketu na normalne zakupki i na poczcie wplace

już mam wypisane

10 zl za styczeń i 10 zl jednorazowej

sciskamy was razem z przecudna skarbunia

Pipi Tazin Gonzales

która kocha swait calutenki :calus: :calus:

Posted

Sxiskam mocno mocno kciuki za wasze schronisko :calus: :calus:

Neciu

zmien w rozliczonkach prosze

za grudzień było 10 zl *deklaracja

i jednorazowa była 10 zl

Posted

Dziękujemy stokroć :calus: :calus:

wzajemnie wzajemnie :calus: :calus:

Neciu ja dziś  wyslalm z poczty w markecie 20 zl , 10 za styczeń i 10 zl jednorazowa :loveu:

dla cudnej niuni :calus:

spokojnej nocunki

Posted

Zagladam nocunkowo

sciskam cudna dziewczyneczke :calus: :calus:

u nas już wszyscy spia smaczniutenko

zdrowiejemy sobie :loveu:

inaczej być nie może

Bietuniu kochana :calus:spij dobrze i wysnij domus przecudny

Posted

Tak, oczy ma wyjątkowo czyste, też zwróciłam na to uwagę. Ale zęby już "takie se"... Na 14 lat oceniono ją w schronie, może ma 12 albo 10? Trudno powiedzieć, ale młoda nie jest.

Posted

Dzięki, Allo, za wstawieni zdjęć :) Dziś Bieta nocuje w domu Kuny, jutro będzie zainstalowana w kojcu. Podróż zniosła dobrze, tylko króko piszczała. Zapoznanie z Szamańskimi psiakami przebiegło bezkrwawo :P Mam nadzieje, że poczęstowana smaczkami Bieta zaśnie spokojnie :)

Aha, jest jeszcze druga wspaniała wiadomość :) Głównie dla mnie, co prawda, no ale... Otóż miesięczna opłata za hotelikowanie Biety nie będzie wynosiła 350 zł,a zaledwie 300, za co jestem niezmiernie wdzięczna Kunie  :calus:  :klacz:  :kiss_2:  :jumpie: Dziękuję przeserdecznie :)