PSYzRADYS Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 na adres mailowy pytały o Aramisa p. Małgorzata Kobierska i p. Beata Wiśniewska Na fb p. Beata Wiśniewska pod albumem Aramisa potwierdziła, że chce zabrać Aramisa, tylko czeka na transport. Dzisiaj aktywowałam ogłoszenia dla Gwiazdy - przyznawać się KOMU mam dziękować? A'propos ogłoszeń. Zapytań na maila o konkretne psy nie ma wiele, ale wiemy, że jest bardzo dużo zapytań telefonicznych bezpośrednio do schroniska. Poza tym widzę ile jest pobrań numerów telefonów przy poszczególnych ogłoszeniach i ile jest odsłon. Gdyby Radysy były gdzieś w centralnej Polsce, to połowy psów już by nie było. Uważam, że i tak nie jest źle. W tej chwili mamy na fb 64 psy do adopcji a 63 psy opuściły schronisko. To naprawdę bardzo dużo. Quote
konfirm31 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 na adres mailowy pytały o Aramisa p. Małgorzata Kobierska i p. Beata Wiśniewska Na fb p. Beata Wiśniewska pod albumem Aramisa potwierdziła, że chce zabrać Aramisa, tylko czeka na transport. Dzisiaj aktywowałam ogłoszenia dla Gwiazdy - przyznawać się KOMU mam dziękować? A czy Pani M. K. ustalała cokolwiek w sprawie odbioru Aramisa, czy był tylko jeden Jej mail? Bo Pani B. W. niestety, zrezygnowała :(, więc chcę wiedzieć, czy mam dzisiaj prosić w Schronisku o przygotowanie do wydania w środę Aramisa Ogłoszenia, to Livka i Juldan i ...trochę ja ;) - praca zespołowa :D 1 Quote
PSYzRADYS Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 A skąd wiadomo, że p. Beata zrezygnowała? 2 stycznia pisała na fb, że czeka na informację o transporcie. Pani Małgorzata wypytywała dużo o Aramisa - korespondencja zakończyła się tym, że miała dzwonić do schroniska, żeby dowiedzieć się o możliwość transportu (do Bydgoszczy). Ale od 30.12 już się nie odezwała, więc chyba nieaktualne. Quote
konfirm31 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Z Panią Beatą, korespondowałam prywatnie na fb, bo zobaczyłam tam, że interesuje się Aramisem - podobnie jak ja. Jeszcze wczoraj była na "tak". Niestety, nie wszyscy w rodzinie zgadzają się na psa :(. Jak ta druga Pani nie pisała po 30.12 - pewnie nieaktualne :(. My Aramisowi możemy dać tylko DT i będziemy mu szukać DS po "ogarnięciu" psiaka. Żal nam biedactwa, a w tym wieku, każdy stracony dzień jest trudny do odrobienia :(. Jest młody i uległy, wiec nie będzie kłopotów z nasza rezydentka, ani z odwiedzającym nas psem córki . Widać Aramis nam sądzony, a my - jemu ;) ********************************************************************************* Dzwoniłam do schroniska. Aramis poszedł do adopcji przed Świętami - nie wiem, czy BN, czy NR? Adoptowała go jakaś zupełnie inna osoba - nie z Bydgoszczy. Czyli jednak - nie był nam sądzony. Umówiłam się, że zadzwonię jutro i Pani sprawdzi, czy jest jeszcze Cyprys i Ligol. Quote
PSYzRADYS Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Zadzwoń przed wyjazdem do schroniska, bo z powodu nawału pracy w schronisku - niektóre gminy odebrały swoje psy inne dostarczyły (wiadomo - nowy rok to nowe umowy), nie miałyśmy od świąt uaktualnień, które psy poszły do adopcji. Quote
konfirm31 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Zadzwoń przed wyjazdem do schroniska, bo z powodu nawału pracy w schronisku - niektóre gminy odebrały swoje psy inne dostarczyły (wiadomo - nowy rok to nowe umowy), nie miałyśmy od świąt uaktualnień, które psy poszły do adopcji. Zadzwoniłam. Aramis wyadoptowany. Idę napisać o tym Pani z fb. W sprawie Ligola? Cyprysa? mam zadzwonić jutro. Przez noc, jeszcze będę myśleć, którego wybrać? No, chyba że Los znowu weźmie sprawy w swoje ręce ;). Quote
Grażyna49 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Zadzwoniłam. Aramis wyadoptowany. Idę napisać o tym Pani z fb. W sprawie Ligola? Cyprysa? mam zadzwonić jutro. Przez noc, jeszcze będę myśleć, którego wybrać? No, chyba że Los znowu weźmie sprawy w swoje ręce ;). Ja gdybym mogła ,to w pierwszej kolejności zabrała bym Cypryska. On jest taki biedny,malusi i strasznie wystraszony. Nie da sobie rady w schronisku. Ligol też jest śliczny i kochany/jak wszystkie psy/,ale przez swój wesoły charakter lepiej sobie poradzi. Tak mi się wydaje. Może nie powinnam się wtrącać,ale to zdjęcie....... sama rozpacz Quote
lunarmermaid Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Cyprysik faktycznie biedniusi, dodatkowo szczeniak, ciężko maluchowi na pewno w schronisku. Będziemy czekać na wieści,któremu się poszczęściło. Super,że jest dużo adopcji i zapytań o psy. Quote
konfirm31 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 No właśnie - mam dylemat :(. Cyprys - większe biedactwo :( , bo szczeniolek.... Tak jak Aramis. Quote
Florentyna Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 konfirm Cyprysika raz dwa wyadoptujecie :) i będziecie mogli pomóc Ligolowi :) Quote
konfirm31 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 konfirm Cyprysika raz dwa wyadoptujecie :) i będziecie mogli pomóc Ligolowi :) :D A tak na serio, to pewnie rzeczywiście, skończy się na Cyprysie=Cypku, ale to dopiero jutro się okaże, bo może i nad nim się już ktoś zlitował? Quote
Grażyna49 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 A jeszcze jest taka malusia dropiata kupka nieszczęścia Milo Quote
Grażyna49 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 https://www.facebook...36891725&type=1 Tylko on jest starszy już ma 8 lat. Myślę,że trudniej będzie go wyadoptować Quote
konfirm31 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 No niestety. To raczej nie tymczas, a ds.......I muszę brać pod uwagę możliwe reakcje "swoich" psów. A psy, nie są humanitarne... Quote
PSYzRADYS Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 aktualizacja SERWUS - opuścił schronisko :) Quote
Nadziejka Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Sciskamy calem sercem za Pianke i Krabika niechaj się wszystko uda Quote
lunarmermaid Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 A czy mogę poprosić o link do fb Gwiazdy i Mufki? Quote
Marysia R. Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 A czy mogę poprosić o link do fb Gwiazdy i Mufki? Gwiazda: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.306151119572110.1073741857.299621636891725&type=3 Mufki są dwie ale domyślam się, że chodzi o tą: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.309448665909022.1073741879.299621636891725&type=3 Quote
PSYzRADYS Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 dzisiaj robiłam zestawienia psów, według numerków które noszą. Obecnie psy mają już numerki zaczynające się od 6000. A Lawa ma numer 625 :( Quote
konfirm31 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 dzisiaj robiłam zestawienia psów, według numerków które noszą. Obecnie psy mają już numerki zaczynające się od 6000. A Lawa ma numer 625 :( Przerażające :( To trochę tak, jak wyczerpać morze :(. A to nie jedyne schronisko w Polsce, chociaż jedno z największych :(. Dopóki psy nie będą kastrowane, a suki sterylizowane i każdy pies nie będzie zaczipowany i zewidencjonowany - nikt tej lawiny bezdomnych psów nie ogarnie :( Quote
lunarmermaid Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Biedna Lawa - a to przecież bardzo ładny pies... Quote
Grażyna49 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 No właśnie. Ja wielokrotnie rozmawiałam z wetami i ogólne zdanie jest takie,że gdyby gminy pieniądze przeznaczane na odławianie ,chociaż część ,przeznaczyły na czipowanie,obowiązkowe czipowanie i sterylkę to koszmar by się skończył. Już 10 lat temu taką akcję czipowania zrobił znajomy wet. Co z tego skoro bazy są beznadziejne i nawet jak znajdziesz psa z czipem trudno do właściciela trafić. Wszystko u nas na głowie stoi. Quote
Grażyna49 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Biedna Lawa - a to przecież bardzo ładny pies... Coś chyba się nie zgadza. Faktycznie nr 625 , ale pisze,że ma 1.5 do 2 lat https://www.facebook...36891725&type=3 Piękna sunia.domku, domeczku zlituj się Quote
PSYzRADYS Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 może zaczęli nadawać numerki psom dopiero od jakiegoś czasu? Sama nie wiem co o tym myśleć. Tak czy inaczej daje to obraz ilości psów w schronisku... Quote
konfirm31 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 A może nowe psy dostają również numerki po psach, których już nie ma w schronisku? I stąd te niskie numery? Quote
Recommended Posts