Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, Nette napisał:

Ale jakie skąpstwo? W normalnych schroniskach nie ma opcji, żeby wydano psa niewykastrowanego. W Radysach masowe sterylki wprowadzono niedawno - do tej pory nikt się w ogóle tym tematem nie interesował i praktycznie wszystkie psy wydawano niewykastrowane. Widzę, że rezygnacja wielu gmin z "usług" Radys dała efekt. Szkoda, że tylko taki.

Problem tkwi w tym, ze kastracja kastracji nie jest równa. Można zrobić to  lepiej lub gorzej, bezpieczniej dla psa lub mniej bezpieczniej. A w Radysach robi się to z pewnością najoszczędniej jak się da,  i pewnie nie robią badań przed kastracją. Bo to wszystko są koszty, które zmniejszają zyski...czysta ekonomia.  Dlatego psy nie wybudzają się z narkozy. A o ilu przypadkach zwyczajnie nikt się nie dowiaduje.......

• Upvote 1
Posted

Kij ma dwa końce.  Zapominamy,  że sterylizacja to poważna operacja i powinna być  poprzedzona badaniami,  wykonana z pełną aseptyką i antyseptyką przez dobrego fachowca, a po operacji,  zwierzę powinno być pod opieką w izolatce. Takie warunki powinny być w schronisku,  które  ma obowiązek wykonania sterylizacji przed wydaniem psa.

• Upvote 2
Posted

wczoraj do hotelików pojechały: LEDA, MILKA, LEVIS (nie zdążyłyśmy go dodać do albumów - był udostępniany pocztą pantoflową) i bezimienna suczka owczarka niemieckiego - w depresji po oddaniu ją przez właściciela

PicMonkey Collage.jpg  PicMonkey Collage.jpg  levis.jpg

• Upvote 2
Posted

poszukuję jamnikopodobnego ,małego psiaka(nie jestem na 100% pewna płci,ale to raczej samiec)z dworca w Nowym Mieście nad Pilicą.Czy taki do Was trafił w przeciągu 2 a nawet 3 m-cy wstecz.Miałam zamiar psiaka stamtąd zabrać,ale "opiekunka-pani z kiosku ruchu" była temu zdecydowanie przeciwna,twierdząc,że pies jest bezpieczny i ona sama znajdzie mu dom.Teraz psiak wyparował,opiekunka twierdzi że nic na ten temat nie wie,ogólnie los psa ma w d...

Żałuję bardzo że posłuchałam tej baby ,teraz pies byłby już bezpieczny.Proszę wolontariuszki o pomoc i wklejenie psiaków odłowionych w tym czasie z Nowego Miasta nad Pilicą-mam nadzieję,go poznać i zabrać.Pomóżcie!

Posted

Szukamy kontaktu z właścicielem labradora wyadoptowanego od Was (chip z 26.04, na gminę, nr 7707). Kontakt do znalazcy 501200233

Posted

PILNE!!!!

FLIPPER( w typie laba)  prawdopodobnie tego psa przed chwilą znaleziono w Warszawie na Jana Pawła II, jest czip zarejestrowany na Radysy ale schronisko nie odbiera.

Czy ktoś ma kontakt do właściciela tego psa?

Posted

nazbierało mi się trochę zaległości w uaktualnieniach :) a zatem - wszystkie szczeniaki już poza schroniskiem i miejmy nadzieję, że w najbliższym czasie nic się nie pojawi

oprócz szczeniąt w ciągu ostatnich 2 tygodni domy znalazły: LOKAJ, PIERROT, PĄCZEK, DAFNE, PEPPA, KIBIC, KORKOCIĄG I KONWALIA

PicMonkey Collage.jpg  PicMonkey Collage.jpg  PicMonkey Collage.jpg  PicMonkey Collage.jpg  PicMonkey Collage.jpg  PicMonkey Collage.jpg  PicMonkey Collage.jpg  PicMonkey Collage.jpg  PicMonkey Collage.jpg  PicMonkey Collage.jpg

EDIT: wczoraj jeszcze ELTON pojechał do Łodzi :)

PicMonkey Collage.jpg

• Upvote 2