Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ChElSeA2010 napisał(a):
tak pytam o tego labka w ogłoszeniu czy może do Was do schroniska nie trafił?

najlepiej dzwonić i pytać, nas nie wpuszczają na kwarantanne, a na stronie jest kwarantanna jak maciaszek zaktualizuje;)

Posted

04-01-2013 r. koło godziny 19.00 z domu stałego w okolicach Tarnowskich Gór uciekła Fanta - [SIZE=3]prawdopodobnie wystraszyła się [SIZE=3]wystrzału petardy :( Jeśli możecie powiadomcie znajomych[SIZE=3]...

Posted

o nie:-(:-( Fantę poznałam w DT, taka cudna sunia! Aniu czy najbliższe schroniska zostały powiadomione? CK, Miedary? konieczne plakaty i ogłoszenie w lokalnych gazetach; jaka to miejscowość?

Posted

Jeśli chodzi o schroniska i internet to Fanta ma już zrobione wszystkie ogłoszenia... Plakaty też rozwieszone, mieszkała w okolicach Tarnowskich Gór.
Ja do teraz w to nie wierzę i jestem tak załamana :( :( :(

Posted

UWAGA 2 LUTY 2013 r.

Bierzemy się za promocję imprezy z kwestowaniem na Dolinie Trzech Stawów

Mamy już wszystko zaklepane!

Bardzo proszę o plakaty i reklamę na forach

Proszę o rezerwację czasu na ten dzień - od 11:00 do 17:00

Będą:

1/ psie przedszkole (Ania Brzęk i Danusia Ożarowska)
2/ szkolenie z Magdą
3/ agiliti (przygotowanie psów - Marta Rodzik, Martyna Szymańska, Ala Nowak, Beata Choroba)
4/ psia moda (Kamila Dąbrowska, Konrad Wawrzyniak, Klaudia Pelinska = 2 ochotników)
5/ pokaz szkolenia indywidualnego psów
6/ prezentacja każdego podopiecznego

Każdy pies musi mieć dopasowany kaganiec, każdy opiekun musi mieć ze sobą woreczki na odchody i sprzątać!!!

Bardzo Wszystkich proszę o obecność!

Posted

Dajcie znać po wolontariacie co z tym astkiem z Szopienic i mam jeszcze jedno pytanie.
To nie wiem może do Kasi jeśli robi zdjęcia na kwarantannie - kojarzycie takiego psa ? Ponoć regularnie ucieka z posesji i był już w schronisku i u nas i u was w katowicach. Musimy dojść do właściciela, żeby go odebrał

To zdjęcie z 2011 ze stycznia

a to ze stycznia 2013

Posted

gosia2313 napisał(a):
mam jeszcze jedno pytanie. To nie wiem może do Kasi jeśli robi zdjęcia na kwarantannie - kojarzycie takiego psa ? Ponoć regularnie ucieka z posesji i był już w schronisku i u nas i u was w katowicach. Musimy dojść do właściciela, żeby go odebrał
Ja nie kojarzę takiego psiaka. Ale to nie wyklucza tego, że mógł u nas być. W schronisku jestem raz na tydzień, raz na półtora tygodnia. W międzyczasie sporo psów przychodzi i wychodzi, mogłam na niego nie trafić.

Posted

dziś poszła do domu suczka (większy szczeniak, która w boksie była razem chyba z bratem). Pracownicy twierdzą, że prawdopodobnie wróci z powrotem, tak wystraszonego psa dawno nie mieli, (pies trochę odważniejszy).
Suczka praktycznie nie chciała wstawać, chodzić, robiła pod siebie i od razu to wylizywała, był przez cały czas karcona za brudzenie w mieszkaniu i to chyba spowodowało taki stan???

Ale była bardzo spokojna i sprawiało jej przyjemność jak drapałam ja pod bródką, niestety załatwianie potrzeb powoduje u niej paniczny strach, co jest zaklętym kołem, bo robi pod siebie i chce od razu sprzątać...

Jak wróci, trzeba jej będzie znaleźć w trybie pilnym dom tymczasowy z kimś to będzie umiał przełamać jej strach przed biciem.

Wróciła też Bella - teraz ma numer 30/13

W domu jest sparaliżowana strachem, na dworze się otwiera i jest radosna i spokojna, w domu panicznie boi się zamknięcia, czterech ścian, ograniczenia przestrzeni, nie wiem czy psy mają klaustrofobię(???), ale ona ma klasyczne objawy.

W domu cały czas się trzęsie, leży, nie chce nawet wstawać na łapy, nie podejdzie do ręki, na dworze otwarta na głaskanie, je normalnie, cieszy się z kontaktu, dla Beli najlepiej dom z ogrodem, żeby mogła mieszkać w kojcu

Posted

kiyoshi napisał(a):
czy NAJLA znalazła dom? nie ma jej na stronie schroniska i nie wiem czy nie powinnam usunąć jej ogłoszeń z neta,. bo jeszcze widzą?

dziś było mało wolontariuszy, Najli nie widziałam, ale to nie dowód że ma domek, zapytam w sobotę, może Kamila wie, ona teraz spisuje szczęściarzy!

Posted

kiyoshi napisał(a):
czy NAJLA znalazła dom? nie ma jej na stronie schroniska i nie wiem czy nie powinnam usunąć jej ogłoszeń z neta,. bo jeszcze widzą?

W ostatnią sobotę chyba, rozmawiałam z Agatą o Najli, bo miała innego psiak. Powiedziała mi, że powiedzieli jej, że Najla poszła do domu...Szczerze to czekałam, aż Kasia coś na ten temat wspomni czy to prawda czy nie:oops: teraz w schronisku szerzy się kaszel i nie wiadomo nic na 100%

Posted

Szukamy "psiego fryzjera", który pomógłby nam od czasu do czasu ufryzować bardziej skomplikowane do obcięcia pieski. Najbardziej interesuje nas usługa z myciem psiaka w zakładzie, bo w schronisku nie mamy takich możliwości. W zamian zamieścimy na naszej stronie fundacyjnej informację, że dany zakład pomaga psom w Miejskim Schronisku dla bezdomnych Zwierząt w Katowicach. Chętnego groomera proszę o kontakt: Bożena Sobieszek 503-364-290