Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jetrel napisał(a):
Maciaszku muszę spytać TŻ, sama nie mogę podjąć decyzji.

Jasne, rozumiem! Czekam w takim razie na info :).
Niebawem powinnam wiedzieć też jak samotnym zostawaniem psicy w domu.
Koleżanka nie może się jej nachwalić. Że grzeczna, że posłuszna, że przylepa :).

Posted

Prosiłam o nie koleżankę, ale nie wiem czy ma możliwość zrobienia inaczej niż telefonem... Podaj mi na PW numer do siebie to najwyżej poproszę ją, żeby Ci przesłała. Tylko pewnie nie będzie to dziś, bo dziś koleżanka ma dość zalatany dzień i gości popołudniu.
Generalnie suczyna jest podobna do tej: http://pl.wikipedia.org/wiki/American_staffordshire_terrier Tylko nie jest aż tak umięśniona-zbita. I umaszczenie ma bardzo ciemnobrązowe pręgowane jaśniejszym brązem.

Posted

a jakby ktoś chciał oderwać się od schroniskowej rzeczywistości to zapraszam na wątek - galerie moich potworzaków :) jakby nie było Holi i Sol są z naszego shronu!:)
http://www.dogomania.pl/threads/219816-Owczarek-quot-nizinny-quot-Holi-terier-quot-%C5%9Bl%C4%85ski-quot-Masza-i-kotus-pospolitus-zwany-potworzyc%C4%85-Sol

postaram się tam tak pisac od czasu do czasu by wam uśmiechy na wierzch wyszły :D zresztą wystarczy że powstawiam zdjęcia moich nicopni :D

Posted

Jetrel, koleżanka sprawdziła czy psica potrafi zostawać sama w domu. Potrafi :). Koleżanka napisała: "na początku skoczyła za mną za drzwi, wydała z siebie dźwięk, a potem to chyba spoczęła na kanapie i spała."
Dzisiaj powinnaś dostać też jakieś fotki suni. Tylko koleżanka uprzedzała, że ma w telefonie aparat nie najlepszej jakości.
A tu jeszcze kilka info: "ona generalnie dużo śpi, czasem na kocyku na ziemi, ale pcha się jak wariat na kanapę i pakuje się do łóżka. Kolejny zły nawyk, sępi w kuchni i czeka aż jej się czymś rzuci. Lubi wychodzić na dwór i na podwórku jest raczej żywa. Poza tym, robi zabójcze miny jak się ją zgania z łóżka."

Sorrki, że piszę tu o niej tak na wątku, ale ponieważ prosiłam o pomoc w znalezieniu jej jakiegoś lokum to w ten sposób dostarczam też wieści o jej charakterze, itp. ;)

A może znacie kogoś, kto mógłby przetrzymać u siebie suczynę przez 2 tygodnie (jeśli Jetrel z TZtem się nie zdecydują)?! Koleżanka po powrocie by ją z powrotem przejęła. Oczywiście koszty wszelkie pokryte.

Posted

Ogromna prośba do ludzi z Siemianowic!
Przed chwilą dzwoniła Kasia (Maciaszek) w sprawie znalezionej amstafki, kobiecie w Siemianowicach zaginęła identyczna i szuka ją po wszystkich schroniskach, niestety numer który podała jest błędny (przekręcona któraś z liczb), może dala gdzieś ogłoszenie na słupie, bo schronisko nie wiedziało, że amsatfka jest znaleziona i jest na dt u koleżanki Kasi, z opisu wygląda że to ona, tylko teraz problem jak dorwać kobietę??? Bardzo Kasia prosi żeby rozglądać się wokoło, może dala jakieś ogłoszenie na słupie?

Posted

Natknęłam się tylko na ogł z Chorzowa

DNIA 28.11.2011r OK.GODZINY 18 SPOD SKLEPU TESCO W CHORZOWIE BATORYM ZNIKNEŁA SUCZKA RASY AMSTAFF

Wabi się SARA.
Przyjazna dla ludzi , jednak rzadko daje się złapać.
Jest maści rudo-brązowej, na głowie i pysku ma białe łaty, białe skarpetki, białą końcówkę ogona i charakterystyczną kropkę na prawym uszku.
OSOBY KTÓRE WIDZIAŁY PSA LUB ZNAJĄ MIEJSCE PRZEBYWANIA

BARDZO PROSIMY O KONTAKT:
505951869

Posted

Mam prośbę, mam zdjęcie amstaffki w telefonie, a nie mam jak go przerzucić do kompa, a potrzebuję je w kompie mieć, bo chciałabym je wrzucić na schroniskową stronę (może właścicielka tam zaglądnie?). Mogłabym je przesłać komuś z Was, komuś, kto będzie je mógł tutaj wrzucić?

Strasznie zakręcona sprawa... To najprawdopodobniej suka tej babki (z opisu wszystko się zgadza), a z panią nie ma żadnego kontaktu :(. Albo źle podała swój numer, albo ktoś zapisujący nie dosłyszał i źle coś zapisał. Niestety osoba, która z panią rozmawiała nie wiedziała, że koleżanka wczoraj w schronie zgłaszała, że taka suka u niej jest i zostawiła do siebie numer telefonu.

Posted

No, mam nadzieję, że zadzwoni. Powiedziałam, że jakby dzwoniła to żeby koniecznie dali jej mój numer.

Dzięki!
Poprawiłam nieco fotę. Tu lepiej widać jak naprawdę wygląda :).

Posted

Porządek na schroniskowej stronie zrobiony. Szaleństwo przedświąteczne. Tylko dziś schronisko przyjęło 15 psów! Głównie same szczeniaki.
W sumie zrobiłam prawie 4 zdjęć...

Jako wyadoptowane podano mi numery:

Bakusia

Akorda

i Saby

Posted

Aeriel, lepiej poczekaj na zdjęcie.

Pralinka, dzięki za zaangażowanie. Jak już wiesz, to nie ta sunia.

------------------

Amstaffka, o której tu ciągle piszę, najprawdopodobniej pojedzie do schroniska :(. Nie znalazł się nikt, kto by ją przetrzymał (problem jest głównie ze świętami, bo potem lokum by było). Jeszcze jak na złość chyba cieczki dostała (więc to nie pies tej pani z Siemianowic, tamta suka była sterylizowana). Mamy czas do 16.00. Jeśli nic się dla niej nie znajdzie, jedzie do schronu.
Mam lepsze zdjęcia. Oto jedno z nich. Tak wygląda:

Posted

A może nie tyle schron co hotelik by się udało...?
Choć tam pewnie miejsc nie mam.
Kurcze, strasznie mi teraz źle, ale wiesz jak sprawa wygląda Maciaszku....:(