Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Klementynkaa']a ja wczoraj odłowiłam wieczorem dużego misiowategp psiaka, zadbany, czyściutki, bez obroży błąkał się na skrzyżowaniu Panewnickiej i Partyzantów. niestety z racji braku mozliwości zatrzymania go i odstawienia gdzieś no i z racji barku możlwości uzyskania pomocy ze schroniska psiak puściłam. nie miał nic co przypominałoby adresówkę, mam nadzieję, ze faktycznie wyszedł sobie z jakiejś posesji i na nią wrócił :( dzisiaj juz go tam nie widziałam.[/QUOTE]

Zrobiłam właśnie coś podobnego. Trafiłam na maleńką, czarną suczkę, taką z 4 kg. Lśniąca sierść, ale chuda. Obroża odblaskowa i urwany kawałek smyczy. Siedziała pod blokiem na Mikołowskiej (tym wysokim powyżej Parafii Piotra i Pawła). Nakarmiłam ją i myślałam czy wezwać schronisko, czy nie. I w końcu nic nie zrobiłam (kiedyś zdarzyło mi się psa "ukraść" - zresztą dzięki temu trafiłam na dogomanię). Wydaje mi się, że sunia się urwała i zgubiła ale siedziała w jednym miejscu i czekała - więc naprawdę nie wiem jak powinnam była zareagować. Jutro tam podjadę i sprawdzę czy kręci się w okolicy i najwyżej wezwę schronisko. Młodziutka była. Przyszłam tu zerknąć czy nie ma ogłoszeniu o zaginięciu takiej małej czarnej dziewczynce.

Posted

W schronisku jest 3-4 miesięczny psiak (chłopczyk) w typie bulteriera. Trafił tam wczoraj. Na razie jest na kwarantannie, "mieszka" sobie w boksie hotelowym. Można powoli rozglądać się za domem dla niego, ale najpierw trzeba sprawdzić czy czasem się nie zgubił. [B]Pomożecie poprzeglądać ogłoszenia o zagubionych?! Bardzo proszę. [/B]Mam teraz urwanie głowy - i w domu i w pracy, czasu brak na wszystko...
Na stronie schroniska na razie go nie ma, więc wrzucam fotkę tutaj:

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images8.fotosik.pl/2835/28d3c71cf05375d1.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Niestety o bulterierze nic nie znalazłam, jedynie natrafił mi się DONek, wydaje mi się podobny do tego, co jest na kwarantannie...

[url]http://www.utracone.pl/temp-4053/zaginal-mi-owczarek-niemiecki-dlugowlosy.html[/url]

tyle, że ten zaginął w kwietniu...

Posted

Łapcia i biała sunia po śmierci opiekuna zostały adoptowane
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-tELobLr9N-w/Tn8KIPd38OI/AAAAAAABI0Q/Z04lUIa5eXI/DSC_3635.jpg[/IMG]
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-lpAwRfWG2SE/Tn8LJvakEcI/AAAAAAABI2g/APvWN5u9-mo/DSC_3700.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='maciaszek']Pewnie by dało, ale na ten temat trzeba rozmawiać ze schroniskiem. Ja mam uprawnienia tylko do wrzucania/zdejmowania zwierzaków i aktualizowania ich kart.[/QUOTE]

ok:) dzięki, to może Bożena coś zdziała:)
soboz jesteś?- bo na stronę jednak zagląda troszkę ludzi

Posted

Schronisko wie, obawiam się, że nic nie wskóramy, nawet wciąż nie ma zakładki o zaginionych i że zbieramy opisy psów, które się zgubiły, pamiętając dzień otwarty i to, że dodano informację po miesiącu, to obecnie będzie to już nawet nie musztarda po obiedzie...
Jedynie na Kasię można zawsze liczyć, obawiam się, że tylko na nią, nie mam już co do tego żadnych złudzeń...

Posted

Zajrzyjcie proszę na [B]wątek Oskara z mojego bannerka[/B] - [COLOR=red][U][B]bardzo potrzebna osoba z Kamienicy (powiat limanowski) lub okolic [/B][COLOR=black]lub ktoś, kto ma tam psiolubnego znajomego czy rodzinę![/COLOR][/U][/COLOR]

Chodzi o sprawdzenie, co się dzieje z psem!

Musiałby to być ktoś sensowny, oczywiście, ale nie trzeba zrobić wiele - choćby tylko zdjęcia i rozejrzenie się tak ogólnie po posesji...

Posted

[quote name='Bjuta']Tej suni o której pisałam wcześniej - dzisiaj już nie było. Mam nadzieję, że doczekała swojego człowieka.[/QUOTE]

Widziałam ją, to znaczy - jednak jego - na Pl. Wolności. Był w bardzo dobrym humorze, podbiegł do nas się przywitać (ale nie miałam nic do jedzenia). Dał się pogłaskać, wygląda na zadbanego i cały czas patrzył w konkretną stronę. Chyba jednak z kimś chodzi. No i nie miał już tego kawałka smyczy. Ale obróżka była. Jakby ktoś w centrum widział takiego czarnego psiaka - to proszę o cynk. Jestem już prawie pewna że to czyjś pies, ale wolałabym wiedzieć na 100%

Posted

mam prośbę o zapłacenie z konta schroniskowego kosztów podróży Izy do Oskara, musi jechać zobaczyć warunki w jakich pies przebywa, bardzo proszę o zwrot za paliwo dla Izy - kamienna - obok Nowego Sącza, około 50 złotych

Posted

[B]Dużo czasu nie mamy ale pilnie szukamy chodnika dywanowego do występów, niestety wszystkie, które były zostały pocięte do boksów...
Sprawa pilna potrzebujemy go na sobotę[/B]

Posted

[quote name='soboz4']mam prośbę o zapłacenie z konta schroniskowego kosztów podróży Izy do Oskara, musi jechać zobaczyć warunki w jakich pies przebywa, bardzo proszę o zwrot za paliwo dla Izy - kamienna - obok Nowego Sącza, około 50 złotych[/QUOTE]Proszę o słowa poparcia lub sprzeciwu, ok? :)

[B]Soboz[/B], przepraszam, że nie odebrałam od Ciebie telefonu, ale jestem w pracy i nie mogłam.

Posted

[quote name='soboz4']Szkoda, że nie pozbywasz się z domu czerwonego chodnika na 10 metrów długości...[/QUOTE]
Nawet takiego nie mam... Ale za to w kinie mamy dokładnie właśnie taki ;). Niestety nie do oddania.

Posted

szkoda, powiedz, że oddamy najwyżej trochę łapek będzie na nim, ach tak bardzo mi się marzy czerwony dywan na wybieg dla naszych piękności...

Bullterrier był u weta. jest zdrowy, trochę niedożywiony i brak witamin, ale ma 100% głuchotę

Posted

[quote name='soboz4']Bullterrier był u weta. jest zdrowy, trochę niedożywiony i brak witamin, ale ma 100% głuchotę[/QUOTE]
Jak założysz mu wątek, wrzuć link. Jak będą lepsze zdjęcia to wrzucę go na schroniskową stronę.