Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]ZuziuM bardzo się cieszę, że sunie mają szansę.

Jednak w dalszym ciągu martwi mnie kwestia finansowa, wiem, że są deklaracje finansowe, ale co będzie jak sunie będą długo szukały domu? Co będzie jak ktoś wycofa się z deklaracji?
Wiem, że wtedy można szukać nowego sponsora, robić bazarki, ale jak większość osób pewnie zauważyła ostatnio nie ma mnie prawie w ogóle na dogo, co jest związane z moim brakiem czasu.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Nie ukrywam, że boję się zawozić sunie, bo wiąże się to jednoznacznie z tym, że zobowiązuję się do tego, że rachunki za hotelik będą na bieżąco regulowane, a na dzień dzisiejszy nikomu nie mogę dać takich deklaracji.
Już miałam takie sytuacje, gdzie zwierzaki, zbyt długo szukały domu, zbyt długo chorował, za mało miałam czasu na "marketing" i musiałam pokrywać dość spore rachunki. Kolejny raz nie mogę sobie na to pozwolić.

Czy jest ktoś, kto może pilnować rozliczeń?

Ja ze swojej strony mogę zorganizować transport po 9-ym czerwca. W dalszym czasie mogę je ogłaszać na stronie schroniska, adopcji.org, psy i my oraz na profilu ogólnym naszej klasy, ale niestety większej pomocy nie mogę deklarować.[/FONT][/COLOR]

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='grazyna9915'][COLOR=black][FONT=Verdana]ZuziuM bardzo się cieszę, że sunie mają szansę.[/FONT][/COLOR]

[FONT=Verdana][COLOR=black]Jednak w dalszym ciągu martwi mnie kwestia finansowa, wiem, że są deklaracje finansowe, ale co będzie jak sunie będą długo szukały domu? Co będzie jak ktoś wycofa się z deklaracji?[/COLOR][/FONT]
[FONT=Verdana][COLOR=black]Wiem, że wtedy można szukać nowego sponsora, robić bazarki, ale jak większość osób pewnie zauważyła ostatnio nie ma mnie prawie w ogóle na dogo, co jest związane z moim brakiem czasu.[/COLOR][/FONT]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Nie ukrywam, że boję się zawozić sunie, bo wiąże się to jednoznacznie z tym, że zobowiązuję się do tego, że rachunki za hotelik będą na bieżąco regulowane, a na dzień dzisiejszy nikomu nie mogę dać takich deklaracji. [/FONT][/COLOR]
[FONT=Verdana][COLOR=black]Już miałam takie sytuacje, gdzie zwierzaki, zbyt długo szukały domu, zbyt długo chorował, za mało miałam czasu na "marketing" i musiałam pokrywać dość spore rachunki. Kolejny raz nie mogę sobie na to pozwolić.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Verdana][COLOR=black]Czy jest ktoś, kto może pilnować rozliczeń?[/COLOR][/FONT]

[FONT=Verdana][COLOR=black]Ja ze swojej strony mogę zorganizować transport po 9-ym czerwca. W dalszym czasie mogę je ogłaszać na stronie schroniska, adopcji.org, psy i my oraz na profilu ogólnym naszej klasy, ale niestety większej pomocy nie mogę deklarować.[/COLOR][/FONT][/quote]

Ja moge pilnowac rozliczen i szukac pienazkow jak bedze trzeba. Trzeba koniecznie je zabrac ze schorniska, to ich jedyna sznasa. Nie ma sie nawet nad czym zastanawiac...

Posted

[quote name='grazyna9915'][COLOR=black][FONT=Verdana]ZuziuM bardzo się cieszę, że sunie mają szansę.[/FONT][/COLOR]

[FONT=Verdana][COLOR=black]Jednak w dalszym ciągu martwi mnie kwestia finansowa, wiem, że są deklaracje finansowe, ale co będzie jak sunie będą długo szukały domu? Co będzie jak ktoś wycofa się z deklaracji?[/COLOR][/FONT]
[FONT=Verdana][COLOR=black]Wiem, że wtedy można szukać nowego sponsora, robić bazarki, ale jak większość osób pewnie zauważyła ostatnio nie ma mnie prawie w ogóle na dogo, co jest związane z moim brakiem czasu.[/COLOR][/FONT]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Nie ukrywam, że boję się zawozić sunie, bo wiąże się to jednoznacznie z tym, że zobowiązuję się do tego, że rachunki za hotelik będą na bieżąco regulowane, a na dzień dzisiejszy nikomu nie mogę dać takich deklaracji. [/FONT][/COLOR]
[FONT=Verdana][COLOR=black]Już miałam takie sytuacje, gdzie zwierzaki, zbyt długo szukały domu, zbyt długo chorował, za mało miałam czasu na "marketing" i musiałam pokrywać dość spore rachunki. Kolejny raz nie mogę sobie na to pozwolić.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Verdana][COLOR=black]Czy jest ktoś, kto może pilnować rozliczeń?[/COLOR][/FONT]

[FONT=Verdana][COLOR=black]Ja ze swojej strony mogę zorganizować transport po 9-ym czerwca. W dalszym czasie mogę je ogłaszać na stronie schroniska, adopcji.org, psy i my oraz na profilu ogólnym naszej klasy, ale niestety większej pomocy nie mogę deklarować.[/COLOR][/FONT][/quote]
W tym co co napisała grazyna 9915 jest sporo racji;). Za deklaracje pieniężne nikt za nikogo ręczyć nie może. Ja zadeklarowane pieniążki będę płaciła tak długo jak będzie trzeba ale każdy wypowiedzieć się musi za siebie zdając sobie sprawę z tego że to może trwać długo lub bardzo długo.
Przyznam że ja się bardzo podpaliłam tym hotelikiem bo miały jechać do Murki a na wątek jej hoteliku zagląda sporo osób i myślę że to zwiększyłoby poważnie szanse suczek. Murka daje piękne zdjęcia i obszernie opisuje postępy psiaków. Czy tak będzie u Zuzi? Przepraszam, że pytam ale po prostu nie wiem:shake:. Stosunkowo nowa jestem na dogo stąd moje pytania. Ale z drugiej strony jak im nie damy szansy to mogą nigdy tego domku nie znaleźć a to szkoda by było bardzo:shake:. Cioteczki dumajcie, dumajcie i piszcie..............

Posted

Na DS lub bezplatny DT nie ma co liczyc. Wiec sa tylko dwie opcje...

Albo ryzykujemy i zabieramy je do hotelu, albo poprostu pozwolimy im cale zycie spedzic w schronie.

Ja napewno bym zaryzykowala i je wyciagnela, ale wybor jest wasz!

Posted

Ja jestem za hotelikiem. Przecież to nam w żadnym stopniu nie przeszkadza szukać DS lub choćby darmowego DT. A suczki dadzą się trochę dokładniej poznać i nawet w ogłoszeniach można będzie coś więcej o nich napisać, dać nowe zdjęcia itp.
To jednak moje zdanie, co myślą inni?

Posted

Dajmy im szansę . ZuziaM robi piękne zdjęcia a osoby na wątek ściągniemy . Szansa na dom będzie większa jak poznamy lepiej obie sunie .

Posted

Zuzia dopiero rozpoczyna hotelowanie, więc pewnie jej wątek nie będzie na początku tak popularny, jak Murki. Jednak jest to super dom, bardzo fajna, spokojna okolica, a zdjęcia też Zuzia umie zrobić. Jeżeli będzie tak, że wszyscy potem o suniach zapomną, a na Zuzi barkach będzie ogłaszanie i szukanie, to tak - sunie mogę siedzieć w hoteliku długo... Ale przecież chodzi o to, żeby szukać, nie?

Możemy czekać na hotel u Murki, czyli na moment w którym umrze u niej staruszek (albo znajdzie dom, co jak wiadomo często się nie zdarza), ale nie wiemy ILE CZASU MAJĄ TE SUNIE.

[B]Ja DEKLARUJĘ WPŁATĘ bezterminowo, chyba żeby jakaś wielka katastrofa się u mnie stała, ale po pierwsze nie planuję, a po drugie, w takiej sytuacji postaram się znaleźć sponsora zastępczego.

Sabina02, jeżeli zgodzisz się zajmować rozliczeniami, to warto o takie deklaracje zapytać wszystkich...
[/B]
Ja wiem, że w biedzie czasem brakuje tych, co są odpowiedzialni za danego psiaka, ale dla mnie to jest oczywiste, że ten, kto je wiezie, nie jest ich opiekunem, ale transportem... Odpowiedzialność ciąży na wszystkich, którzy się zdecydują płacić na sunie... Gdybym była bliżej, sama bym zawiozła, ale jestem na drugim końcu Polski.

Czas ucieka, dla suń każdy dzień poza schronem, to dzień wygrany...

Posted

Wg moich analiz:

[B]magda222 [U]50 zł [COLOR=red](podtrzymana)[/COLOR][/U][/B]
[B]Jo37 [U]100 zł [COLOR=red](podtrzymana)[/COLOR][/U][/B]
[B]Sabina02 [U]100 zł [COLOR=red](podtrzymana)[/COLOR][/U][/B]
[B]anielica [U]20 zł[/U] + [U]20,- zl [COLOR=red](podtrzymana)[/COLOR][/U][/B]
[B]kasiatatry [U]100 zł[/U][/B] [B][U][COLOR=red](podtrzymana)[/COLOR][/U][/B]
[B]zuziaM [U]30 zł [COLOR=red](podtrzymana, jak rozumiem;)[/COLOR][/U][/B]
[B]AlfaLS [U]30 zł[/U] + [U]30,- zl[/U] od siostry [U][COLOR=red](podtrzymana)[/COLOR][/U][/B]
[B]Maruda666 - [U]30,- zl [COLOR=red](podtrzymana)[/COLOR][/U][/B]
---------------------------
[B][U][COLOR=black]MAMY 510zł !!! [/COLOR][/U][/B]

a [B]reszte brakujaca[/B] bedzie dokladac [B]p. Magda[/B] z ktora jestem w kontakcie telefonicznym (zuzuaM jest, znaczy się)

Napiszę do kasiatatry jeszcze...

Posted

dzięki za szybką odpowiedź Kasiu :loveu:

no to tak, deklaracje potwierdzone.
ja deklaruję również datek dodatkowy na bieżące potrzeby, jak mi zapłacą za projekt, pewnie będzie na co wydać...

Posted

Ja oczywiscie poza deklaracja finansowa, deklaruje sie tez odnawiac suniom caly czas Allegro i Alegratke (co robie juz teraz) i pilnowac rozliczen.

Psy hotelowe znajduja domy szybciej niz schroniskowe, wiec ich szanse na adopcje napewno wzrosna. Deklaracje wydaja sie byc konkretne, a nawet jak zdazy sie ze ktos odpadnie, to przeciez jednorazowymi przelewami, ktore wiele osob ofiaruje i bazarkami napewno uzupelni sie braki.

Cioteczki, nadszedl czas dla Tosi i Balbinki!

Posted

[quote name='anielica']Wg moich analiz:

[B]zuziaM [U]30 zł [COLOR=red](podtrzymana, jak rozumiem;)[/COLOR][/U][/B]

a [B]reszte brakujaca[/B] bedzie dokladac [B]p. Magda[/B] z ktora jestem w kontakcie telefonicznym (zuzuaM jest, znaczy się)
[/quote]

Jak najbardziej podtrzymana :lol:.
I napisalam do p. Magdy, ile brakuje. A jesli bedzie potrzeba, to ja doloze wiecej.
W czwartek przyjezdzaja do mniue dwa psiaki ze schroniska.
Mix dobeczek i mix bokserek/labradorek w totalnej rozsypce :shake:.
Mam nadzieje, ze towarzystwo dziewczynek go rozrusza.
Budka-blizniak stoi wolna.

Posted

To wydaje mi się że sunie utrzymamy:multi:. A jeśli wyskoczą jakieś dodatkowe wydatki to przecież znajdziemy jakieś 5 czy 10 zł w portfelu i wspólnymi siłami wszystko pokryjemy;). Prawda jest taka że jak nie wykorzystamy tej szansu to one mogą już do śmierci nie wyjść ze schroniska:shake:.

Posted

[quote name='magda222']A kto będzie zawoził sunie do zuziM?
Czy jakiś transport jest już załatwiony?[/quote]
Transport proponowała grazyna9915 ale po 9-tym czerwca, wcześniej nie da rady:shake:

Posted

ponieważ ja średnio mogę się zadeklarować, ale w razie w mogę coś na bazar rzucić. Uważam jednak, że to jedyna szansa dla suniek, nie wiemy ile im jeszcze zostało, a tak mogą chociaż pohasać u Gosi na dużym terenie, na trawie. będą miały fajne foty, może ktoś się na nie skusi. Bo jak teraz się ich nie wyciagnie to za jakiś czas będzie żal, bo wątpię, aby ktoś je zabrał ze schronu. a u Gosi warunki sa super, psi towarzysze również, wiem, bo poznałam całą ferajnę:loveu:

Posted

słuchajcie... jest mi strasznie głupio, ale ja dam rade tylko 50 zł :oops: strasznie przepraszam, bo obiecałam 100, ale niestety i nas dopadł kryzys :-( te 50 jest pewne..

moze uda mi sie dodatkowo jakis bazarek zrobić. Dzis Andrzej mi przyniosł wiesci, ze chyba sie bedzie zegnal z praca :-(

Posted

[quote name='kasiatatry']słuchajcie... jest mi strasznie głupio, ale ja dam rade tylko 50 zł :oops: strasznie przepraszam, bo obiecałam 100, ale niestety i nas dopadł kryzys :-( te 50 jest pewne..

moze uda mi sie dodatkowo jakis bazarek zrobić. Dzis Andrzej mi przyniosł wiesci, ze chyba sie bedzie zegnal z praca :-([/quote]

Nieszkodzi, trudno...

Sadze ze i tak mamy wystarczajaco duzo deklaracji zeby zaryzykowac. Reszte bedziemy szukac na bierzaco jesli bedzie trzeba - wierze w dogomanie!

Posted

Przeczytałam historię Balbinki i Tosi.

Nie składam tzw. stałych deklaracji, ale chciałabym pomóc suczkom.

Jeżeli zdecydujecie się na hotelik dla suń, to [B]do końca tego roku[/B] będę przesyłać na ich pobyt[B] 50 zł miesięcznie[/B]. :lol:

Jeśli sponsorzy mają już nr. konta to ja też poproszę.
No i kiedy zaczynamy wpłaty???

[SIZE=1][COLOR=Silver][COLOR=Plum]One powinny wyjść wreszcie z tego schroniska.Obie razem. I nadal być razem. [/COLOR]
[/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='KrystynaS']Przeczytałam historię Balbinki i Tosi.

Nie składam tzw. stałych deklaracji, ale chciałabym pomóc suczkom.

Jeżeli zdecydujecie się na hotelik dla suń, to [B]do końca tego roku[/B] będę przesyłać na ich pobyt[B] 50 zł miesięcznie[/B]. :lol:

Jeśli sponsorzy mają już nr. konta to ja też poproszę.
No i kiedy zaczynamy wpłaty???

[SIZE=1][COLOR=Silver][COLOR=Plum]One powinny wyjść wreszcie z tego schroniska.Obie razem. I nadal być razem. [/COLOR]
[/COLOR][/SIZE][/quote]

Bardzo bardzo dziękujemy :loveu:

Posted

Moja 12-to letnia Tara /dawniej Zula z tyskiego schroniska/, mimo że od listopada jest poza schroniskiem każdym wyjściem na spacer, każdą trawką cieszy się jak szczeniak:crazyeye:. A też calutkie życie spędziła w boksie:-(. Dlatego jestem całym sercem za tym żeby one dwie też mogły pobiegać po trawce, poleżeć na trawce i słoneczku, w końcu nie wiemy ile im tego życia zostało to niech mają choć namiastkę normalnego życia;)

I jeszcze jedna kwestia - ja długo zwlekałam z napisaniem na dogomanii że chcę adoptować Zulkę bo mimo że zawróciła mi w głowie na wąku to właściwie nikt nic konkretnego / poza kwestiami zdrowotnymi/ nie mógł mi o niej powiedzieć :-(. Adoptowałam ją "w ciemno" nie wiedząc czego się boi, jak reaguje np. na schody, koty itd. Tego, mimo najlepszych chęci w tyskim schronisku się nie ustali, bo tam niestety nie ma spacerów wolontariuszy z psiakami:-(. Bardzo dbają o psy ale przecież nikt nie ma czasu na obserwację kilkudziesięciu psów i zapamiętywanie co który lubi, czego się boi itp. A hotelik taką szansę daje;). I wtedy adoptujący ma dużo więcej informacji i może się lepiej przygotować na przyjęcie psiaka. Zresztą w hoteliku psy mogą nawet pewnych lęków się pozbyć a to już ogromny plus:multi: .
W każdym razie ja po Tarze widzę że warto wyciągać stare psy ze schronisk, młodnieją w oczach:multi:.

Posted

Gosia się jeszcze nie pochwaliła, Karo w schronie i po kilku godzinach w hoteliku:
[IMG]http://images39.fotosik.pl/121/bfb85c8c4b8131a6med.jpg[/IMG]

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/925ea8fa9de4048a.html"][IMG]http://images45.fotosik.pl/138/925ea8fa9de4048amed.jpg[/IMG][/URL]
wrzucę też wątek niuśka;)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/dobeczek-mix-karo-10-letni-kaleki-kochany-tak-nieszczesliwy-psiak-139213/[/URL]

jak dla mnnie to dziewczyny tam w końcu poczują wolność na trawie i poznają świat

Posted

Tak, po tych 10 latach w schroniskowym boksie na betonie taka trawa w taaakim!!!!! ogrodzie to dla suń ..... no nawet nie wiem jak to nazwać. Raj.
Balbinka pewnie już nie pamięta jak to jest na wolności, co to łąka, trawa, co to znaczy pobiegać czy pospacerować. A Tosia po prostu nie wie że coś takiego istnieje. Zna tylko swój boks.
Byłyby szczęśliwe w tym hoteliku, ich siwe mordki nareszcie by się śmiały.

Posted

[quote name='magda222']Jak wszystko dobrze pójdzie to w następną sobotę pojedziemy z Grzechem zawieźć suńki do ZuziM :)[/quote]
:multi: :multi: no to niech nie idzie dobrze, niech wszystko idzie bardzo dobrze, a właściwie to niech idzie super wspaniale :thumbs: