Isadora7 Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Czy mi się wydaje, ze mam po co jechać do Ani? no tak to że ona tancerka to wiedziałam :) Quote
Ewa Marta Posted November 24, 2014 Author Posted November 24, 2014 Czy mi się wydaje, ze mam po co jechać do Ani? no tak to że ona tancerka to wiedziałam :) Milka koniecznie chciała się ze mną przywitać:-) Jak kogoś zna, to straszny z niej pieszczoch. Ale na wczesniejszym zdjęciu widać jak wyskoczyła na spokojną i miła Karmelcię (labkę). Jutro dowiemy się czy malizna znalazła dom, czy nadal szuka. Ale do Ani zawsze możesz Dorotko podskoczyć i zrobić jakieś fajne zdjęcia Patce, która wygląda jak mniejsza Łatka i nie umiem jej zrobić ładnych, ogłoszeniowych zdjęć... No i zawsze jest Pikuś i Kubulek (bo Pani żółwica śpi snem kamiennym) Quote
Gusiaczek Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 W drodze 129.20 zł z bazarku F&D Pozdrawiamy :) O&G Quote
Ellig Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 W drodze 129.20 zł z bazarku F&D Pozdrawiamy :) O&G Gusiaczku, dziekujemy z całego serca w swoim i Milki oraz Patki imieniu :) Quote
Ewa Marta Posted November 24, 2014 Author Posted November 24, 2014 W drodze 129.20 zł z bazarku F&D Pozdrawiamy :) O&G Gusiaczku, bardzo Ci serdecznie dziękujemy! Nie tylko za kasę choć ona jest suniom bardzo potrzebna! Dziękujemy Ci za serce, za stałą obecność i życzliwość :loveu: :loveu: :loveu: Pieniądze już są na moim koncie!!! 129,20 zł zapisuję w rozliczenia!!! Przyznam się Wam, że mam na sercu problem z psiakiem, któremu bardzo chciałam pomóc i zobowiązalam się do utrzymania go w hotelu. Nie zwykłam dawać słowa i go nie dotrzymywać, więc staram się jakoś sprostać temu zadaniu. Niestety okazało się, że Lupo - psiak uratowany z Olkusza jest chory, wymaga leczenia i jakoś nikogo nie zachwycił. Szukam dla niego jakiegoś domowego tymczasu, ale bez samców, z którymi nie za dobrze się dogaduje. Gdyby ktoś z Was znał miejsce, w którym Lupo mógłby czekać na dom, będę wdzięczna za podpowiedzi. Teraz jest w hotelu pod Olkuszem, ale w kojcu. To nie jest dla niego najlepsze miejsce, choć hotelik sam w sobie jest ok. Tyle, że Lupo ma krótką sierść, do tego chorobę autoimmunologiczną i wyłysienia na skórze:-( POMOCY!!!! Nie bez znaczenia jest też cena takiego pobytu. W chwili obecnej płacimy 12 zł za dobę. Pozostały 3 deklaracje (w tym moja 50 zł miesięcznie) na kwotę 110 zł. Pozostałą kwotę dopłacam sama. Tak naprawdę z zadeklarowaną kwotą muszę wysupłać 300 zł, nie licząc leczenia:-( http://www.dogomania.com/forum/topic/142470-lupo-z-olkusza-szuka-domu-i-wsparcia-na-hotelik-i-kastrację/?p=15748114 Quote
Gusiaczek Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 O matulu :( nijak pomóc nie mogę, a i pomysłu nie mam Quote
Ewa Marta Posted November 27, 2014 Author Posted November 27, 2014 Witajcie po przymusowej przerwie! Milka nie pojedzie do domku Pani Małgosi. Rozmawiałyśmy długo, Pani spotkała się też z innymi suniami i jedna z nich zawojowala jej serce bardziej, a co ważne, od razu polubiły się z Karmelcią i cudownie się bawiły. Najważniejsze, że inna psia bida znalazła ciepły domek. A Pani Małgosia będzie rozsyłać informacje o Milce wśród znajomych, bo bardzo ją chwyciła ze serce. Rozumiemy to doskonale i zawsze powtarzamy domkom, że między psem, a człowiekiem musi zaiskrzyć, żeby adopcja była udana. W przypadku małej suni Wróżki te iskkry były silniejsze:-) Quote
Gusiaczek Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Śpiące, przytulone mordeczki słodkie :loveu: Najważniejsze, że Pani jest myśląca i uczciwa i że dała domek innej biduli Milka też zakotwiczy w kochającym domeczku 1 Quote
Mattilu Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Witajcie po przerwie :-) Bardzo mądra Pani. A Milutka znajdzie domek, jestem pewna, że czary Ellig i Ewy jak zwykle zadziałają :-) 1 Quote
Ewa Marta Posted November 27, 2014 Author Posted November 27, 2014 Śpiące, przytulone mordeczki słodkie :loveu: Najważniejsze, że Pani jest myśląca i uczciwa i że dała domek innej biduli Milka też zakotwiczy w kochającym domeczku Witajcie po przerwie :smile: Bardzo mądra Pani. A Milutka znajdzie domek, jestem pewna, że czary Ellig i Ewy jak zwykle zadziałają :smile: Cieszę się, że myślicie tak jak my:-) Ja dowiedzialam się właśnie, że Elunia kupiła Patce w prezencie brożę Foresto :loveu: Sunieczka niedługo będzie ją już mogła nosić, bo skóra pięknie się goi. Quote
Ewa Marta Posted November 28, 2014 Author Posted November 28, 2014 Muszę się z Wami podzielić czymś bardzo wzruszającym :loveu: Napisałam dzisiaj do Pani Doroty, która adoptowała z Rodzinką naszą Wikunię podziękowania za wpłatę dokonaną przez jej Siostrę Panią Małgosię dla Lupo. Psiak dostał aż 100 zł z pozdrowieniami od Wiki:-) Zapytałam też o Wiki i dostałam odpowiedź, po której łzy same mi pociekły z oczu :loveu: co do Wiki to proszę się o nią nie martwić. Jest ulubienicą całej rodziny. Puszczamy ją już na spacerach luzem, tzn. nie cały czas ale gdy jesteśmy na łące czy w lesie. Biega jak szalona ale cały czas zatacza kręgi wokół nas. To na prawdę był chyba zawsze nasz pies tylko przez jakąś pomyłkę losu spędziła ten rok gdzieś w świecie. Pilnie śledzimy dogomanię i na pewno będziemy starali się pomagać innym zwierzakom. Ja też czytałam o Lupo i na pewno wesprę go w przyszłym tygodniu. Dla takich słów warto żyć :loveu: To najpiękniejsza nagroda dla nas, taki dopalacz, który dodaje skrzydeł :loveu: Pani Dorotko, wspólnie z Elunią i Anią najserdeczniej dziękujemy za taki dom dla Wiki! Ona oczywiście jest cała Państwa, ale w naszych sercach pozostanie i tak, bo trudno nie pokochać takiej słodzizny! Quote
malagos Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Jak to dobrze, ze sa na świecie tacy ludzie, jak ci Państwo Wikuni, jak Wy, jak inni pomagajacy - człowiekowi wraca nadzieja :) Quote
Gusiaczek Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Piękne .... wiadomość ta jest motywatorem, by działać, pomagać, świadectwem że nie jesteśmy otoczeni li tylko złem i bezdusznością Sekunduję Wam od dawna i tak pozostanie, nic tego nie zmieni! :loveu: Cieszę się ogromnie, że Patunia w coraz lepszej formie :) Serdeczności Quote
Ewa Marta Posted November 29, 2014 Author Posted November 29, 2014 Jak to dobrze, ze sa na świecie tacy ludzie, jak ci Państwo Wikuni, jak Wy, jak inni pomagajacy - człowiekowi wraca nadzieja :) No Malagos, przecież Ty też należysz do tej grupy pomagających :loveu: Piękne .... wiadomość ta jest motywatorem, by działać, pomagać, świadectwem że nie jesteśmy otoczeni li tylko złem i bezdusznością Sekunduję Wam od dawna i tak pozostanie, nic tego nie zmieni! :loveu: Cieszę się ogromnie, że Patunia w coraz lepszej formie :) Serdeczności Gusiaczku, nie tylko jesteś psychicznie, ale też wspierasz nasze maluchy bardzo konkretną pomocą - bazarkami :loveu: Za wszystko jesteśmy Ci wdzięczne bardzo! Kochani, kolejna tragedia... Od 5 dni trwają poszukiwania suni, która została zabrana ze schroniska w Kozienicach. Od miesiąca mieszkała szczęśliwa w domku na Stegnach, a w poniedziałek coiś ją przestraszyło i wyrwala się ze smyczką uciekając przed siebie. Miala adresówkę, jest zaczipowana,. Niestety ostatnie sygnały od ludzi świadczą o tym, że obróżki już nie ma, ma tylko Foresto. Ludzie niestety dzwonią już po spotkaniu jej, a ona jest coraz słabsza:-( Jeśli ktoś z Was mieszka w Wilanowie albo na Stegnach, rozglądajcie się, bardzo proszę. Staram się jej szukać, jest też kilka innych osób, które pomagają ale narazie bezskutecznie:-( To jest link do jej wydarzenia na FB. Ogłoszenia wiszą w wielu miejscach: https://www.facebook.com/events/1524905857789513/1527108800902552/?notif_t=event_mall_reply Quote
Ellig Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Witam serdecznie! :) Wyróżnilam Milce ogloszenie na portalu OLX Quote
Ewa Marta Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 Przyjechała do mnie dzisiaj Dorotka i Marek - rodzinka Fionki i Kaji:-) Dostałyśmy kołdry, koce, ręczniki, miseczki, podkłady, maleńkie posłanko, uszy dla psiaków do ciumkania, pół worka karmy Eukanuby i 3 kg odchudzającej kamry Hills :loveu: Wspólnie z Ela podjęłyśmy decyzję, że Eukanuba zostanie dla Kuli i Rokiego, bo sunie u Ani mają jeszcze zapas karmy, a ta jest otwarta i warto ja wykorzystać. Teraz ja sama karmie psiaki codziennie, bo Roki bardzo schudł i nie wierzę w to, że regularnie dostawały karmę im zawożoną. Hills pojedzie do Patki, która zdecydowanie powinna zgubić chociaz kilogram. Podkłady zostaną rozparcelowane na potrzebujące psiaki, tak samo kołdry i koce i posłanko:-) Kochani, bardzo Wam serdecznie dziękujemy za pamięć i za pomoc! A przede wszystkim za super domek dla naszych dwóch suniek :loveu: Quote
Gusiaczek Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Serce rośnie :loveu: Trzeba sklonować Państwa :) Quote
Ewa Marta Posted November 30, 2014 Author Posted November 30, 2014 To prawda Gusiaczku, takich ludzi warto klonować :loveu: Ciebie też chętnie bym skonowała :megagrin: Wrzucam jeszcze zaległe dwa filmiki ze spotkania z małym psiakiem. https://www.youtube.com/watch?v=DUKcs5Srb6s https://www.youtube.com/watch?v=FExcthDRZcA Quote
Recommended Posts