Jump to content
Dogomania

Szkieleciki Wiki i Milka. Pati z przepukliną na brzuszku. Wiki i Milka już w DS. Pati szuka DS!

Recommended Posts

Posted

Czy mi się wydaje, ze mam po co jechać do Ani?

no tak to że ona tancerka to wiedziałam :)
56929843128858601908.jpg

Milka koniecznie chciała się ze mną przywitać:-) Jak kogoś zna, to straszny z niej pieszczoch. Ale na wczesniejszym zdjęciu widać jak wyskoczyła na spokojną i miła Karmelcię (labkę).

Jutro dowiemy się czy malizna znalazła dom, czy nadal szuka. Ale do Ani zawsze możesz Dorotko podskoczyć i zrobić jakieś fajne zdjęcia Patce, która wygląda jak mniejsza Łatka i nie umiem jej zrobić ładnych, ogłoszeniowych zdjęć...

No i zawsze jest Pikuś i Kubulek (bo Pani żółwica śpi snem kamiennym)

Posted

W drodze 129.20 zł z bazarku F&D

Pozdrawiamy :)

O&G

Gusiaczku, bardzo Ci serdecznie dziękujemy! Nie tylko za kasę choć ona jest suniom bardzo potrzebna! Dziękujemy Ci za serce, za stałą obecność i życzliwość :loveu:  :loveu:  :loveu: 

Pieniądze już są na moim koncie!!! 129,20 zł zapisuję w rozliczenia!!!

Przyznam się Wam, że mam na sercu problem z psiakiem, któremu bardzo chciałam pomóc i zobowiązalam się do utrzymania go w hotelu. Nie zwykłam dawać słowa i go nie dotrzymywać, więc staram się jakoś sprostać temu zadaniu. Niestety okazało się, że Lupo - psiak uratowany z Olkusza jest chory, wymaga leczenia i jakoś nikogo nie zachwycił. Szukam dla niego jakiegoś domowego tymczasu, ale bez samców, z którymi nie za dobrze się dogaduje. Gdyby ktoś z Was znał miejsce, w którym Lupo mógłby czekać na dom, będę wdzięczna za podpowiedzi. Teraz jest w hotelu pod Olkuszem, ale w kojcu. To nie jest dla niego najlepsze miejsce, choć hotelik sam w sobie jest ok. Tyle, że Lupo ma krótką sierść, do tego chorobę autoimmunologiczną i wyłysienia na skórze:-(  POMOCY!!!!

Nie bez znaczenia jest też cena takiego pobytu. W chwili obecnej płacimy 12 zł za dobę. Pozostały 3 deklaracje (w tym moja 50 zł miesięcznie) na kwotę 110 zł. Pozostałą kwotę dopłacam sama. Tak naprawdę z zadeklarowaną kwotą muszę wysupłać 300 zł, nie licząc leczenia:-(

http://www.dogomania.com/forum/topic/142470-lupo-z-olkusza-szuka-domu-i-wsparcia-na-hotelik-i-kastrację/?p=15748114

Posted

Witajcie po przymusowej przerwie!

Milka nie pojedzie do domku Pani Małgosi. Rozmawiałyśmy długo, Pani spotkała się też z innymi suniami i jedna z nich zawojowala jej serce bardziej, a co ważne, od razu polubiły się z Karmelcią i cudownie się bawiły. Najważniejsze, że inna psia bida znalazła ciepły domek. A Pani Małgosia będzie rozsyłać informacje o Milce wśród znajomych, bo bardzo ją chwyciła ze serce.

Rozumiemy to doskonale i zawsze powtarzamy domkom, że między psem, a człowiekiem musi zaiskrzyć, żeby adopcja była udana. W przypadku małej suni Wróżki te iskkry były silniejsze:-)

Posted

Śpiące, przytulone mordeczki słodkie :loveu:

Najważniejsze, że Pani jest myśląca i uczciwa i że dała domek innej biduli

Milka też zakotwiczy w kochającym domeczku

Witajcie po przerwie :smile: Bardzo mądra Pani. A Milutka znajdzie domek, jestem pewna, że czary Ellig i Ewy jak zwykle zadziałają :smile:

Cieszę się, że myślicie tak jak my:-)

Ja dowiedzialam się właśnie, że Elunia kupiła Patce w prezencie brożę Foresto :loveu:  Sunieczka niedługo będzie ją już mogła nosić, bo skóra pięknie się goi.

Posted

Muszę się z Wami podzielić czymś bardzo wzruszającym :loveu: Napisałam dzisiaj do Pani Doroty, która adoptowała z Rodzinką naszą Wikunię podziękowania za wpłatę dokonaną przez jej Siostrę Panią Małgosię dla Lupo. Psiak dostał aż 100 zł z pozdrowieniami od Wiki:-) Zapytałam też o Wiki i dostałam odpowiedź, po której łzy same mi pociekły z oczu :loveu:

co do Wiki to proszę się o nią nie martwić.  Jest ulubienicą całej rodziny. Puszczamy ją już na spacerach luzem, tzn. nie cały czas ale gdy jesteśmy na łące czy w lesie.  Biega jak szalona ale cały czas zatacza kręgi wokół nas. To na prawdę był chyba zawsze nasz pies tylko przez jakąś pomyłkę losu  spędziła ten rok gdzieś w świecie.
Pilnie śledzimy dogomanię i na pewno będziemy starali się pomagać innym zwierzakom. Ja też czytałam o Lupo i na pewno wesprę go w przyszłym tygodniu.

Dla takich słów warto żyć :loveu: To najpiękniejsza nagroda dla nas, taki dopalacz, który dodaje skrzydeł :loveu:

Pani Dorotko, wspólnie z Elunią i Anią najserdeczniej dziękujemy za taki dom dla Wiki! Ona oczywiście jest cała Państwa, ale w naszych sercach pozostanie i tak, bo trudno nie pokochać takiej słodzizny!

Posted

Piękne ....

wiadomość ta jest motywatorem, by działać, pomagać, świadectwem  że nie jesteśmy otoczeni li tylko złem i bezdusznością

Sekunduję Wam od dawna i tak pozostanie, nic tego nie zmieni! :loveu:  

Cieszę się ogromnie, że Patunia w coraz lepszej formie :)

Serdeczności

Posted

Jak to dobrze, ze sa na świecie tacy ludzie, jak ci Państwo Wikuni, jak Wy, jak inni pomagajacy - człowiekowi wraca nadzieja :)

No Malagos, przecież Ty też należysz do tej grupy pomagających :loveu:

Piękne ....

wiadomość ta jest motywatorem, by działać, pomagać, świadectwem  że nie jesteśmy otoczeni li tylko złem i bezdusznością

Sekunduję Wam od dawna i tak pozostanie, nic tego nie zmieni! :loveu:  

Cieszę się ogromnie, że Patunia w coraz lepszej formie :)

Serdeczności

Gusiaczku, nie tylko jesteś psychicznie, ale też wspierasz nasze maluchy bardzo konkretną pomocą - bazarkami :loveu:  Za wszystko jesteśmy Ci wdzięczne bardzo!

Kochani, kolejna tragedia... Od 5 dni trwają poszukiwania suni, która została zabrana ze schroniska w Kozienicach. Od miesiąca mieszkała szczęśliwa w domku na Stegnach, a w poniedziałek coiś ją przestraszyło i wyrwala się ze smyczką uciekając przed siebie. Miala adresówkę, jest zaczipowana,. Niestety ostatnie sygnały od ludzi świadczą o tym, że obróżki już nie ma, ma tylko Foresto. Ludzie niestety dzwonią już po spotkaniu jej, a ona jest coraz słabsza:-( Jeśli ktoś z Was mieszka w Wilanowie albo na Stegnach, rozglądajcie się, bardzo proszę. Staram się jej szukać, jest też kilka innych osób, które pomagają ale narazie bezskutecznie:-(

To jest link do jej wydarzenia na FB. Ogłoszenia wiszą w wielu miejscach:

https://www.facebook.com/events/1524905857789513/1527108800902552/?notif_t=event_mall_reply

Posted

Przyjechała do mnie dzisiaj Dorotka i Marek - rodzinka Fionki i Kaji:-) Dostałyśmy kołdry, koce, ręczniki, miseczki, podkłady, maleńkie posłanko, uszy dla psiaków do ciumkania, pół worka karmy Eukanuby i 3 kg odchudzającej kamry Hills :loveu:

Wspólnie z Ela podjęłyśmy decyzję, że Eukanuba zostanie dla Kuli i Rokiego, bo sunie u Ani mają jeszcze zapas karmy, a ta jest otwarta i warto ja wykorzystać. Teraz ja sama karmie psiaki codziennie, bo Roki bardzo schudł i nie wierzę w to, że regularnie dostawały karmę im zawożoną.

Hills pojedzie do Patki, która zdecydowanie powinna zgubić chociaz kilogram.

Podkłady zostaną rozparcelowane na potrzebujące psiaki, tak samo kołdry i koce i posłanko:-)

Kochani, bardzo Wam serdecznie dziękujemy za pamięć i za pomoc! A przede wszystkim za super domek dla naszych dwóch suniek :loveu: