Jump to content
Dogomania

Szkieleciki Wiki i Milka. Pati z przepukliną na brzuszku. Wiki i Milka już w DS. Pati szuka DS!

Recommended Posts

Posted

przesłałam grosik dla Wikusi i Milki - pozdrawiam serdecznie

Eossi, bardzo serdecznie dziękujemy za wielką pomoc! Właśnie zajrzałam na konto, a tam 100 zl od Ciebie!!!! Lecę zapisać w poście rozliczeniowym suniek i z całego serca dziękuję!

Posted

No właśnie. Państwo przeszli pozytywnie ankietę przedadopcyjną, rozmowę telefoniczną i w piątek o 15:00 nastąpi poznanie Wiki:-) Jeśli wszystko wypadnie pomyślnie, to prawdopodobnie wizyta przedadopcyjna w domu Państwa odbędzie się jednocześnie z adopcją Wikusi. Zabiorę maleńką ze sobą i jeśli wszystko będzie grało (a na to wygląda) to Wiki zamieszkałaby w Sulejówku, w domu z ogródkiem. Państwo mają dwoje dzieci (9 i 12 lat), na stale w domu jest Mama Pani, która jest wielką milośniczką zwierzaków. Mieszka tam też kot znajdek, który jest kotem wychodzącym, ale wraca do domu na jedzonko i spanie.

Państwo nie mogą się doczekać poznania Wiki:-) My z kolei nie możemy się doczekać poznania Państwa:-)

Domek, który interesował się adopcją Wiki wcześniej odrzuciłyśmy.

Posted

Milka ma jutro o 9:30 sterylkę. czy i tym razem możemy liczyć na Wasze ciepłe myśli? Jestem pewna, że tak, ale tak sobie pytam :loveu:

Bardzo ciepłe i serdeczne:)

Posted

Dziekujemy, Milka  ma juz zabieg.

Ania z Ewunią już wyszly z lecznicy, sunia bedzie równiez miała usuwane 2 zabki, górne dwójki, jak sie okazalo nie są to zeby mleczne , ale bez szkliwa zęby stale.

Sunia była dzielna w podróży autobusem i metrem, tylko trochę bala sie przejscia przez tunel, prawdopodobnie robila to po raz pierwszy w życiu, nie mówiąc o życiu w "wielkim miescie".

Po skończonym zabiegu, Ewunia odbierze malutka i z Anią pojada do dmku.

I jeszcze jedno, Milka waży 7 kg! Hurrrrra! :)

Posted

Milka jest super delikatną słodzizną :loveu:  Mimo stresu w gabinecie przytulała się i siedziała grzecznie. Wygląda ślicznie, wreszcie kosteczki są schowane i panienka nabrała pięknej linii:-)

Posted

Z bazarku O!Volumen została przelana ostatnia wpłata 17.90 zł

(podzieliłam po 50 % dla W&M i bandy u mestudio)

Gusiaczku,serdecznie dziekujemy :)

Posted

Malunia kosteczki pochowała, świetnie czuje sie po zabiegu, juz jest w domku.
Po dokladnym obejrzeniu zębów dr. Maciej uznał,ze trzeba je zostawić, to nie byly ukruszenia i brak szkliwa tylko male bruzdy, reszta zabków jest w stanie idelnym.

Sunia ,zrobila sioooo :)

Posted

Z bazarku O!Volumen została przelana ostatnia wpłata 17.90 zł

(podzieliłam po 50 % dla W&M i bandy u mestudio)

Gusiaczku, ślicznie Ci dziękujemy!!! Dzisiaj za sterylkę i leki do domu (Cimalgex) zaplaciłam 300 zł. Każda wpłata jest dla nas wielką pomocą :loveu:

Posted

Po dokladnym obejrzeniu zębów dr. Maciej uznał,ze trzeba je zostawić, to nie byly ukruszenia i brak szkliwa tylko male bruzdy, reszta zabków jest w stanie idelnym.

Maciej powiedział dokładnie to, co wcześniej Elunia przez telefon. Te ząbki sa prawdopodobnie skutkiem niedżywienia, ale nadal mogą jej służyć.

Skarb kochany popłakiwał nam w lecznicy, ale jak ją wyniosłam na górę i zobaczyła samochód, to od razu ogonek zaczął latać. A kiedy wysiadła przed domem, to była totalnie szczęśliwa :loveu:

Ania skarżyła się znowu, że o niej zapomniełam i nawet buziaka nie dostała, tylko od razu tuliłam Milkę. Musze jutro nadrobić;-)

Posted

Wspaniałe wieści:)

Posted

Maleńka Milka całe popołudnie popłakiwala sobie. Cały czas musiala mieć na widoku Anię, wtedy sie troszkę uspokajała. Dostała po południu pół tabletki Cimalgexu (który dał nam wet), a na noc ma dostać tramal. Doktor Maciek powiedział, że oba leki działaja róznie i można je spokojnie podać razem, jeśłi maleńka ma niski próg bólu. Trudno powiedzieć, czy to ból, czy przestraszyła się, kiedy obudzila się w obcym miejscu, ale w pierwszej dobie trzeba zdecydowanie ukoić jej ból. Uwielbiam Maćka między innymi za to, że zawsze mówi, że jeśli nie ma potrzeby, nie wolno dać zwierzakowi odczuwać bólu. Gdyby zaczęła brykać za bardzo, wtedy leki trzeba odstawić. Skoro jednak leży sobie i cichutko popłakuje, trzeba ból uśmierzyć.

Uzupełniłam post rozliczeniowy. Wgrałam dzisiejszy paragon od weta i zalegfły za sterylkę Wiki, bo zapomnialam wcześniej to zrobić.