pralinka94 Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Maks to około 7 letni, duży pies w typie boksera. Bardzo energiczny, uwielbia aktywnie spędzać czas ze swoim opiekunem. Jest bardzo pozytywnie nastawiony zarówno do ludzi jak i do psów. Bardzo szybko się uczy, potrafi takie komendy jak: siad, łapa, waruj. Interesuje go dosłownie wszystko co się dzieje dookoła. Maks dobrze odnajduje się w mieszkaniu, potrzebuje jednak większej ilości ruchu. Na początku spaceru ciągnie dość mocno, ale potrafi też ładnie chodzić przy nodze. Dobrze dogaduje sie z dziećmi, może tez trafić do domu z innymi psami. W domu zachowuje czystość. Maksio znajduje się w miejskim schronisku dla zwierząt w Katowicach. Kontakt: Paulina 792-304-398 [email protected] Mam nadzieję, że Maksio szybko znajdzie dom, jak na razie przebywa na hotelu, ale i tak ze spaceru na spacer jest coraz chudszy... Oto kolega Quote
Patrycja* Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Jestem u chłopaka. Uśmiech ma powalający :) Quote
Agnieszka.D Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Jestem u piękneho Boksia - Maksia :) Quote
pralinka94 Posted September 30, 2014 Author Posted September 30, 2014 jestem i ja :) i oczywiście dziękujemy Ci za zdjęcia :loveu: Quote
pralinka94 Posted October 3, 2014 Author Posted October 3, 2014 Jesteśmy z Maksiem już po kilku spacerkach, więc śmiało mogę powiedzieć, że pies z niego jest świetny. Świetny kompan, przyjaciel, podąża za człowiekiem jak cień. Bardzo lubi jak wszyscy dookoła poświęcają mu swoją uwagę, najchętniej to przywitałby się z każdym człowiekiem ;). Zaczepia też inne psiaki do zabawy, jednak robi to dość niedelikatnie i sporo psów odskakuje z przerażenia :look3: Maksio pięknie wykonuje komendy, potrafi też, jak bardzo zechce, zaszczekać na komendę :megagrin:. Z Maksiem na pewno trzeba poćwiczyć oddawanie zabawek, pięknie biegnie po nie, ale gdy już je przynosi w pysku, to nie ma zamiaru oddać, a jak już położy na ziemi, to pilnuje ich dość zaborczo. Wystarczy że zrobię mały ruch w kierunku zabawki, a on pomimo, że już kawałek się od niej oddalił, to dosłownie rzuca się w jej kierunku, tak, że można się naprawdę przestraszyć. Ćwiczymy teraz ze smaczkami i nawet na początku, gdy pojął co kombinuję, chciał jednocześnie trzymać zabawkę i pożreć smaczka ;) ale szybko też zrozumiał, że takiej opcji nie ma, chwila ćwiczeń dała efekty i Maksio zrozumiał, że lepiej odłożyć zabawkę, wziąć smaczka i w nagrodę znów będzie mógł pobiec po zabawkę huuura :jumpie: :jumpie: Tak czy siak zmienię troszkę opis, co by nie trafił do domu, gdzie są całkiem małe dzieci. I trochę niewyraźnych zdjęć robionych telefonem :look3: Quote
saphira18 Posted October 4, 2014 Posted October 4, 2014 Paulina dawałaś może znać jakiejś boksiowej fundacji o Maksie? w sumie dosyć często zabierali boksery od nas Quote
pralinka94 Posted October 4, 2014 Author Posted October 4, 2014 Paulina dawałaś może znać jakiejś boksiowej fundacji o Maksie? w sumie dosyć często zabierali boksery od nas tak, już jeden Pan od nich dzwonił do mnie, Maks jak na razie jest na ich stronie internetowej i fb :) Quote
pralinka94 Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 zmieniony opis: Maks to około 7 letni, duży pies w typie boksera. Bardzo energiczny, uwielbia spędzać czas na zabawie i spacerach ze swoim opiekunem. Bardzo lubi jak wszyscy dookoła poświęcają mu swoją uwagę, najchętniej to przywitałby się z każdym napotkanym człowiekiem. Inne psy zaczepia do zabawy, jednak robi to dość gwałtownie i sporo psów tego nie lubi. Maks potrzebuje opiekuna, który zapewni mu odpowiednią ilość ruchu i zabawy, ale jednocześnie ustali granice. Psina dobrze odnajdzie się w rodzinie, gdzie są już starsze dzieci, ponieważ w swoich ruchach bywa nieostrożny. Maksio szybko się uczy, potrafi położyć się, usiąść, podać łapę, a nawet dać głos na komendę. Potrafi też chodzić przy nodze, jednak gdy opiekun mu na to pozwoli- ciągnie bardzo mocno. W mieszkaniu zachowuje czystość. Kontakt z opiekunem Paulina 792-304-398 [email protected] maciaszku bardzo prosimy o zmianę opisu :) a tak poza tym, to Maksio ma całą serię ślicznych fotek z soboty, dziękujemy Aniu! :loveu: a tak się bawimy :megagrin: na szczęście Maks nie próbuje łapać za ręce :) taki posłuszny pies :jumpie: eee.. w całej okazałości więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Maks7LatPaulinaGuga?noredirect=1# Quote
aniah Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Opis już ostateczny? Mam zrobić wizytówkę? :) Quote
pralinka94 Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 Opis już ostateczny? Mam zrobić wizytówkę? :) bardzo proszę :) tylko jak już będzie gotowa, to daj proszę znać, bo Maks przebywa na hotelu i nie wiem, czy ktoś do niego dotrze :) Quote
pralinka94 Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 aaa i ważna informacja, Maks jest wykastrowany Quote
aniah Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 aaa i ważna informacja, Maks jest wykastrowany Zgodnie z poleceniem pani Ani każdemu psu na wizytówce pisze, że jest wykastrowany/wysterylizowany, bo i tak prędzej czy później powinien pójść na zabieg. Quote
pralinka94 Posted October 6, 2014 Author Posted October 6, 2014 Maksio poszedł dzisiaj do domu! :laugh2_2: Domek sprawdzony, adopcja pilotowana właśnie przez fundację boksery w potrzebie, więc jestem pewna, że wszystko będzie dobrze. Baaardzo się cieszę, Maks zamieszkał w Bielsku Białej :megagrin: Quote
ania91sc Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 Super, że mu się udało, powodzenia w nowym domciu :) Quote
saphira18 Posted October 6, 2014 Posted October 6, 2014 powodzenia Maksiu :) brawo dla Fundacji Bokserów, zawsze szybko działają :) Quote
Recommended Posts