Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem jestem , kto czekał się doczekał , kto nie czekał ten i tak zobaczy :)

Kupek i Szambek z DT pozdrawiają

10629552_590862954370244_520537312998713

10696277_590862917703581_859721252806526

10639457_590862884370251_173803414631178

siódemka wspaniałych + mama
dzieciaki nie mają jeszcze imion, przyjechały do gabinetu wczoraj . Maja ok 8 tygodni . Wszystkie rudaski to kocurki . Szare są dwie dziewczynki i kocurek .
Mama dziś została wysterylizowana .
Dzieciaki rozkoszne , mama wymęczona już nimi .
Całe towarzystwo szuka domów .

10561748_590862464370293_786977319092112

10365817_590863594370180_887573386746029

10689965_590862174370322_256179544666064

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jutro będzie Hela i Franka dziś już nie mam sił .

Jesteśmy w trakcie ustalania terminu wizyty pa dla Franki .

W czwartek Lusia prawdopodobnie pojedzie do swojego domu :)

Monika ma jechać sprawdzić dom, jak wszystko będzie w porządku zostawi Lusię więc kciuki zaciskajcie :)

Posted

Jedna z kociczek z siedmiorga rodzeństwa poszła dziś do domu :) Do klientów naszych wetek - bardzo fajny , kociolubny dom :)

Zostało więc 13 dzieciaków . 

Ponieważ w gabinecie zrobiło się już przez dzieciaki całkiem ciasno, upchnęłam Frankę i Helę u mojego TZ , jednak on nie może ich przetrzymywać długo :( niestety nie mamy u niego warunków na tymczasowanie szczeniaków :(

Czy ktoś mógłby zabrać dzieciaki na tymczas :(  Jutro powinniśmy je zaszczepić jak wszystko będzie ok  i może uda się zorganizować jutro dla Franki wizytę . 

Mam jednak trochę wątpliwości :( wprawdzie pan brzmi naprawdę rozsądnie , zgadza się na wizytę , umowę  , sterylizację ale nie ma ogrodzenia, ma jednego psa adoptowanego ze schroniska , który mieszka w kojcu :( 

Jakoś tak nie daje mi to w spokoju , jak można jednego psa trzymać w kojcu a drugiego kochać i mieć w domu pod kołderką .

Jedziemy z Psią Szkołą na tą wizytę obie , żebym nie zmarnowała jednak dobrego domu bo wiadomo jak to jest . 

Posted

Dzieciaki całe, TZ cały   :megagrin:

Maluchy przespały noc bardzo grzecznie, jak dzwoniłam o 9.00 jeszcze spały . Ok . 11 łaskawie podniosły krzyk , że chcą jeść ale wcześniej domagają się pieszczotaków . 

Pobiegały po dywanie, który straszliwie im się podoba , próbowały przesunąć suszące się na płachcie materiału orzechy a jak się im nie udało obfucały i obwarczały ta paskudną szmatę i poszły spać  :loveu:

Posted

Kamila co o tym wiesz , bo ja nie wiem nic ??? Wiem że były w DT ;)

A dziś do gabinetu przyjechało 7 cudaków - 4 rude chłopiny , 1 whiskasik chłopak i dwie whiskasiki dziewczynki ...

no dobra, w DT :kiss_2:

Posted

Dziś był dobry dzień :)

Monika zawiozła Lusię do cudnego domu w Krakowie :)

Byłyśmy tez na wizycie dla jednej ze szczeniorek, dom mimo moich obaw okazał się bardzo fajny .

Pies w kojcu jest ojca pani, mieszkają u niego w domu . Generalnie psem zajmuje się ojciec , ale państwo robią wszystko żeby polepszyć jej los . Wychodzą z nią , w lecie spędza a nimi całe dnie na podwórku . Problem jest taki że teren jest tylko częściowo ogrodzony , dlatego Nina nie może pozostawać poza kojcem jak jest sama .

Nina jest adoptowana ze schroniska , mieszka w kojcu ale jest wypuszczana a w zimie nocuje w domu .

Państwo mają obecnie kotkę, ktora bardzo teskni za poprzednią sunią Matyldą - jamniczką która umarła w maju na nowotwór . Dzieci prawie dorosłe.

Państwo chcieli adoptować Franię ale Monika , u której dziewczyny były przez tydzień, doradza im adopcję Heli ze względu na charakter. Państwo mają się zastanowić do jutra, jeśli w glosowaniu wypadnie że jednak Franka stwierdzili że będą prosić o pomoc Monikę o pomoc w opanowaniu złośnika .

CO do kociaków w gabinecie to trochę je postarzyłam - dzieciaki mają dopiero 5 tygodni . Ich mama ma ok. 3 lat . Przybłąkała się do ludzi jakiś czas temu  , już w ciąży . Ludzie dokarmiali ją ale niestety nie wysterylizowali w odpowiednim czasie, przyszli prosić o pomoc jak już dzieciaki były dość duże .

Matka już wysterylizowana , pod tym warunkiem maluchy zostały w gabinecie do czasu znalezienia domów .

Kicia nie ma gdzie wrócić , państwo zazwierzęceni już .

Posted

Dzieje dzieje i niech się dzieje , bo mam kolejnego szczeniaka który szuka domu :( 
Na szczęście może zostać u pani u której jest , ale ta kobieta nie ma kasy na " wet obsługę " malucha . Pani ma swojego psa i dwóch synów lubiących zaglądać do kieliszka na utrzymaniu . Więc gdyby ktoś mógł zabrać ja na DT na pewno byłoby dla niej bezpieczniej . 
Pani stać jej na kolejnego psa , którego synuś przyniósł jej w prezencie . 
Nie widziałam jeszcze maleństwa . Mam nadzieję, że jutro uda mi się z nimi spotkać, obfocić i zawieźć do wetek .

Posted

na miejsce jednego pojawia sie kilka nastepnych

Szkoda ,że z kasą tak się nie dzieje ...

Dziś do domu pojechała Hela od dziś Lunka, rodzina do gabinetu przyjechała w komplecie , wszyscy zakochani w Lunce czemu trudno się dziwić ;)

Franka szaleje z rozpaczy i tęsknoty , nie można jej uspokoić :(

Rude kociaki robią furrorę , właściwie to chyba tylko jeden rudy kocurek nie ma jeszcze domu , reszta albo już w domu abo czeka na odbiór . Wszystkie domy w domach poleconych przez pacjentów naszych wetek , gdyby ktoś miał rude kociaki podsyłać zdjęcia i namiary wrzucimy na stronę gabinetu , bo dziś kilka osób tez dzwoniło .

Posted

Kochani potrzebujemy pomocy , Franka rozpacza po adopcji Heli. TZ  nie ma doświadczenia ani możliwości zająć się histeryzującym maleństwem , mieszka z mamą która ma 91 lat :( nie mogę jej skazywać na kolejną noc z wrzaskiem malucha :( Ktoś może nam pomóc i zabrać Franię do siebie . Zapewniamy karmę i pomoc w szukaniu domu i wszystko co potrzeba .

Nie mamy co zrobić z Franką :(